Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja przy okazji sportów zacznę socjalizację pod względem właśnie większych grup ludzi z psami i bynajmniej nie zostawią mnie na lodzie z tresurą, bo jednak do agi potrzeba posłuszeństwa i zaczynamy indywidualnie, później ewentualnie w grupce z tym szczeniakiem, żeby rozproszenia były jak najmniejsze... :razz:
Młody widział już grupkę psów, obserwował każdego sierściucha, był zainteresowany :) Jutro rano pojechałabym z nim na miasto, ludzi nie będzie za wiele, bo rok szkolny się zaczął... A przyda mu się wreszcie taka wycieczka.
W każdym razie powodzenia :D

Co do szelek - dzięki za informacje. Właśnie tak myślałam, że mogą ranić, bo pipcie futerka mają mało i ta delikatna skóra jeszcze... Czyli dobrze, że ich nie wzięłam :) Mamy za to wreszcie charcią obrożę.

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy wszystkim za życzenia
Wczoraj byliśmy pierwszy raz na zajęciach. I nie ostatni! Będziemy się spotykać we wtorki. Nasza trenerka jest super, ma świetne metody szkoleniowe, a Tina od razu ją polubiła. Przez połowę lekcji rozmawialiśmy, głównie o zostawaniu samemu w domu. Zamówiliśmy konga i kulę smakulę. Niedługo kupujemy też budkę, ma ją chronić przed tym strasznym otoczeniem jak będzie sama w domu. Ćwiczyliśmy przywoływanie, skupianie się na mnie. Jestem baardzo zadowolona. W planach mamy jeszcze ćwiczenie przywołania, kontakty z innymi psami, i ćwiczenia w rozproszeniu w postaci innego psa. Żeby jej pokazać że to ja jestem najfajniejsza na świecie
A filmik ze sztuczkami muszę w końcu nagrać! Codziennie sobie mówię, że nagram nagram a w końcu kończy się na niczym ... NIedługo będzie, na pewno :)
Dostała mnóstwo smakolców wczoraj, a dzisiaj przez całą noc miała rozwolnienie i rano nawet mnie nie przywitała ... Chyba jej te nowe chrupki zaszkodziły bo dużo ich zjadła.
Mam kilka zdjęć z zabaw z psami.

i sam Joszek :)
http://i48.tinypic.com/2r22eyd.jpg" class="ipsImage" alt="">

Posted

No to super! My za 2h mamy trening... I wciąż czekam na te filmiki! Muszę Cię pogonić :diabloti:

W ogóle, Tinka jaka spokojna na zdjęciach... u mnie to byłaby szajba, młody by stratował tego biednego psa :lol:

Posted

Gezowa napisał(a):
No to super! My za 2h mamy trening... I wciąż czekam na te filmiki! Muszę Cię pogonić :diabloti:

W ogóle, Tinka jaka spokojna na zdjęciach... u mnie to byłaby szajba, młody by stratował tego biednego psa :lol:

Mówię ci że będą :evil_lol:
Bo powybierałam same wyraźne. 3/4 zdjęć to jakaś brązowo czarna plama :-D

Posted

Przepiękna charcia dziewczynka:loveu:
Odwiedzam pierwszy raz ale na pewno nie ostatni;)
Mam takie pytanie do posiadaczki takiego szczęścia bo whippet jest moim marzeniem, ale nie wiem czy osiągalnym.
Jak to jest z ich linieniem. Nie wierzę w to, że nie linieją wcale, ale chodzi mi o to jakie to są ilości tak na co dzień.

Posted

#Etna#, pozwolę sobie odpowiedzieć: młody linieje teraz przy zmianie futerka, z gładkiego, szczenięcego puchu zrobiło się teraz takie bardziej szorstkie, doroślejsze :) Przez pierwsze trzy dni wyczesywałam z niedo dwie albo i trzy garści. Teraz nawet jednej nie ma. Zoom od rossa_ (nigdy nie wiem czy ten znak jest na początku czy na końcu :lol:) podobno w ogóle nie linieje, więc może czas, żebyś uwierzyła? :cool3: Mój z początku też nie gubił włosa. Tylko ten jeden okres teraz :)

http://i49.tinypic.com/2md5rlv.jpg - no nie mogę... :lol: W ogóle zazdroszczę zrównoważonych psów... Muszę dzisiaj porozmawiać z moją instruktorką na ten temat, bo na samym szkoleniu młody się nie wychowa.

Posted

Ooo to bardzo dziękuję za odpowiedź:)
No, że ze szczenięcego to normalka plus teraz wymiana na jesienne to całkiem niedużo z niego wychodzi albo są to raczej znikome ilość. Co by nie było to przepiękne psy. I chyba z moją mini sznaucerką by się dogadał whippet.

Posted

[quote name='#Etna#']Ooo to bardzo dziękuję za odpowiedź:)
No, że ze szczenięcego to normalka plus teraz wymiana na jesienne to całkiem niedużo z niego wychodzi albo są to raczej znikome ilość. Co by nie było to przepiękne psy. I chyba z moją mini sznaucerką by się dogadał whippet.[/QUOTE]
Potwierdzam, z Zooma na codzień nie sypie się sierść :)
Od kilku dni linieje, ale w minimalnym stopniu i mówię to jako osoba, która nie znosi fruwających kłaków czy powbijanych wszędzie igiełek. Z Zoomem jest to wszystko w granicach tolerancji:cool3: i jak machnie ogonem czy go pogłaszczę to sierść się z niego nie sypie na wszystkie strony:p Ogólnie whippet to fajny, czyściutki i bezzapachowy zwierz:loveu:

Posted

[quote name='#Etna#']Przepiękna charcia dziewczynka:loveu:
Odwiedzam pierwszy raz ale na pewno nie ostatni;-)
Mam takie pytanie do posiadaczki takiego szczęścia bo whippet jest moim marzeniem, ale nie wiem czy osiągalnym.
Jak to jest z ich linieniem. Nie wierzę w to, że nie linieją wcale, ale chodzi mi o to jakie to są ilości tak na co dzień.
Dziękujemy :)
To znaczy moja jak ją przywieźliśmy to pierwsze dwa dni nic nie liniała, potem był okres że się z niej trochę sypało, a teraz już nic. Znaczy coś tam gubi, ale to są tak krótkie włoski i jest ich tak mało że właściwie nie widać.
[quote name='Gezowa']
http://i49.tinypic.com/2md5rlv.jpg - no nie mogę... :lol: W ogóle zazdroszczę zrównoważonych psów... Muszę dzisiaj porozmawiać z moją instruktorką na ten temat, bo na samym szkoleniu młody się nie wychowa.
Znaczy młoda też jest nieokiełznana, ale chyba trochę brała przykład z tego cavalierka blenheim na zdjęciach, bo od jakiegoś czasu się spotykają i widzę, że jest poprawa w zachowaniach na ulicy, z innymi psami itd.
[quote name='Patik']http://i45.tinypic.com/2lvxwux.jpg :-D czy wszystkie charty są takie hmmm powykręcane i gibkie :evil_lol: świetna jest i życzę powodzenia w szkoleniu :-D
Mój na pewno :eviltong:
Dzięki :)
[quote name='#Etna#']Ooo to bardzo dziękuję za odpowiedź:smile:
No, że ze szczenięcego to normalka plus teraz wymiana na jesienne to całkiem niedużo z niego wychodzi albo są to raczej znikome ilość. Co by nie było to przepiękne psy. I chyba z moją mini sznaucerką by się dogadał whippet.
Wiesz co kiedyś był u mnie 2 tygodnie owczarek niemiecki na przechowaniu to gdzie się pojawił to pełno włosów! A to skacze po łóżkach, fotelach i nie ma włosów tak żeby mi przeszkadzało. A pewnie że się dogadają! Whippety są bardzo towarzyskie ;)

Posted

No to damy coś nowego :)
Codziennie piłeczkujemy, pracujemy i bawimy się z innymi psami ;-) Poza tym buszujemy po polach, uczymy się chodzić bez smyczy. Nasza współpraca jest coraz fajniejsza, Tina się super motywuje na patyki. Na początku była bardzo dużo zachęcana do wykonania komendy, a teraz podczas sesji widzę, że sprawia jej to radość. Dosyć dobry utrzymuje ze mną kontakt, ale to jeszcze nie jest perfekcja.

Posted

My z psami musimy zacząć się powoli umawiać, bo mało tego kontaktu mamy... Jakieś tam psy się nawinęły, kilka szczeniaków, ale to wciąż za mało wg mnie. Nawet zwykły spacer z innymi psami byłby okej... muszę znowu pomęczyć ludzi :D

Tinka super w tych szelkach wygląda :loveu: I miał być filmik... Ja ciągle czekam i czekam... :evil_lol: