Pestkaa Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 (edited) Witamy! W niedzielę do mojego domu przybyła whippetka. :cool3: Jest urocza, rezolutna i wspaniale biega. Nie mogę za chudzielcem nadążyć na spacerach. Legowisko jej się bardzo spodobało... Ale szybko zrozumiała, gdzie jest miejsce prawdziwego whippeta ... :evil_lol: Jest niesamowitym żarłokiem (tak, też myślałam że ten chudzielec nic nie będzie chciał jeść), je dosłownie wszystko. Najchętniej je wtedy, kiedy my i najchętniej to, co my jemy. Tutaj pilnuje czy jej jedzonko jest dobrze przyrządzane... Pozdrawiamy! ;) Edited August 7, 2012 by Pestkaa Quote
Tyna21 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Piękna dziewczynka! Najlepszy kumpel naszego Vato to whippet ;) Quote
darii_iia Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Och, jakie słodkości. :loveu: Będziemy zaglądać. :) Quote
rossa_ Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Mała jest absolutnie przecudowna, gratulacje:loveu: ;) http://i50.tinypic.com/110zkhj.jpg jaka niewinna minka:loveu: Quote
Patik Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Jakie cudeńko :loveu: Na pewno będziemy częstymi gośćmi Quote
Gezowa Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Ojej, dopiero teraz zobaczyłam, że macie galerię! :loveu: Ile ma? Wygląda na starszą od mojego (ma dłuższy pysk i stojące już uszy). I faktycznie są do siebie podobne! Nawet te białe znaczenia w podobnych, jeśli nie takich samych miejscach :cool3: [quote name='Pestkaa']http://i50.tinypic.com/110zkhj.jpg Ale szybko zrozumiała, gdzie jest miejsce prawdziwego whippeta ... :evil_lol: To akurat prawda! :diabloti: Mój od pierwszego dnia domagał się spania z pańcią, więc zawzięta małpa budziła mnie co godzinę skakaniem, bo jeszcze za kurduplowaty jest, żeby samodzielnie wskoczyć na łóżko, fotel czy nawet kanapę :razz: Będę Was odwiedzać BAAAARDZO często, zwłaszcza, że whippetowych galerii jest nie dość, że mało to jeszcze nie są prowadzone na bieżąco. EDIT: [quote name='Pestkaa']Jest niesamowitym żarłokiem (tak, też myślałam że ten chudzielec nic nie będzie chciał jeść), je dosłownie wszystko. Najchętniej je wtedy, kiedy my i najchętniej to, co my jemy. Tutaj pilnuje czy jej jedzonko jest dobrze przyrządzane... http://i47.tinypic.com/2usx40l.jpg U mnie jest DOKŁADNIE to samo :evil_lol: Jak mały słyszy, że lodówka się otwiera to o mało nie łamie sobie długich łap, tak pędzi zobaczyć co dla niego mamy :razz: Quote
Pestkaa Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='Metheora'] WOW! jaka pręgowana piękność! skąd ją wzięłaś??? Pozdrawiamy :) Z hodowli Hard Way ;) [quote name='puchu']Ślicznota :smile: Dziękujemy :lol: [quote name='Tyna21']Piękna dziewczynka! Najlepszy kumpel naszego Vato to whippet ;-) Dzięki! Whippety bardzo lubię inne psy :p [quote name='darii_iia']Och, jakie słodkości. :loveu: Będziemy zaglądać. :smile: To super, miło nam ;) [quote name='rossa_']Mała jest absolutnie przecudowna, gratulacje:loveu: ;-) http://i50.tinypic.com/110zkhj.jpg jaka niewinna minka:loveu: Dzięki dzięki :evil_lol: Z każdym kolejnym dniem dowiaduję się że jest też przecudowna z charakteru :loveu: [quote name='Patik']Jakie cudeńko :loveu: Na pewno będziemy częstymi gośćmi My też do was zajrzymy :razz: [quote name='Gezowa']Ojej, dopiero teraz zobaczyłam, że macie galerię! :loveu: Ile ma? Wygląda na starszą od mojego (ma dłuższy pysk i stojące już uszy). I faktycznie są do siebie podobne! Nawet te białe znaczenia w podobnych, jeśli nie takich samych miejscach :cool3: To akurat prawda! :diabloti: Mój od pierwszego dnia domagał się spania z pańcią, więc zawzięta małpa budziła mnie co godzinę skakaniem, bo jeszcze za kurduplowaty jest, żeby samodzielnie wskoczyć na łóżko, fotel czy nawet kanapę :razz: U mnie jest DOKŁADNIE to samo :evil_lol: Jak mały słyszy, że lodówka się otwiera to o mało nie łamie sobie długich łap, tak pędzi zobaczyć co dla niego mamy :razz: 9 sierpnia skończy 5 miesięcy :razz: Co ty, moja od razu przednimi łapami na lodówkę wskakuje. :diabloti: Tina ma już długie łapy, więc bez problemu wskakuje. Dobrze, że linieje i nie śmierdzi bo ja bym jakieś ranczo w domu miała :crazyeye: Może to kuzyni, muszę przejrzeć ich rodziny :evil_lol: Wczoraj byliśmy na bieganku, więc niebawem przewiduję zdjęcia :lol: Quote
Onomato-Peja Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Piękna! Jestem absolutnie zakochana w chartach wszelkiej maści a Whippet to moje niespełnione marzenie póki co. :lol: Czekam na kolejne zdjęcia! Quote
Gezowa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Wooow, to mój o niecałe 3 miesiące młodszy. Tak właśnie myślałam, że ma coś koło pół roku, bo nawet na tym ostatnim zdjęciu widać że jest już wysoka. Mój to ledwie do kolanka sięga ;) Haha, mam nadzieję, że Ejdanek nie będzie odstawiał tańca przy lodówce :D On tylko pcha łeb do środka, a jak powie się "NIE" to waruje :evil_lol: Chociaż nie zawsze. W każdym razie nie zdarzyło się jeszcze, żeby zeżarł coś z lodówki, po prostu jest ciekawy bo tyle smakowitych zapachów :razz: I oczywiście czekam na zdjęcia :) A tak w ogóle, bo nigdzie nie wyczytałam: skąd jesteście? Planujecie może jakieś sporty? W innym temacie chyba wspomniałaś coś o agi, ale mogłam źle zrozumieć. Może któregoś dnia spotkamy się na wystawie :) Jak mojego ogarnę wcześniej to może w klasie baby wystartuję - wszystko właściwie zależy od jego współpracy, bo ja go zmuszać do niczego nie będę :eviltong:. Quote
kalyna Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 wpadamy do Was :) ooo widzę, że już masz charta :multi: super, no i mamy nadzieję na dużo zdjęć :) Quote
Pestkaa Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 Onomato-Peja napisał(a):Piękna! Jestem absolutnie zakochana w chartach wszelkiej maści a Whippet to moje niespełnione marzenie póki co. :lol: Czekam na kolejne zdjęcia! Charty mają w sobie coś przyciągającego :loveu: Gezowa napisał(a):Wooow, to mój o niecałe 3 miesiące młodszy. Tak właśnie myślałam, że ma coś koło pół roku, bo nawet na tym ostatnim zdjęciu widać że jest już wysoka. Mój to ledwie do kolanka sięga ;-) Moja i tak jest dość mała, widziałam większe whippety. Gezowa napisał(a):A tak w ogóle, bo nigdzie nie wyczytałam: skąd jesteście? Planujecie może jakieś sporty? W innym temacie chyba wspomniałaś coś o agi, ale mogłam źle zrozumieć. Może któregoś dnia spotkamy się na wystawie :smile: Jak mojego ogarnę wcześniej to może w klasie baby wystartuję - wszystko właściwie zależy od jego współpracy, bo ja go zmuszać do niczego nie będę :eviltong:. Jesteśmy z Zielonej Góry. Planujemy obedience i agility. Agi jest super, ćwiczyłam to z psem babci, niesamowita radość dla psa i właściciela! :D kalyna napisał(a):wpadamy do Was :smile: ooo widzę, że już masz charta :multi: super, no i mamy nadzieję na dużo zdjęć :smile: będą, będą :D Quote
darii_iia Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Pestkaa napisał(a): Jesteśmy z Zielonej Góry. Planujemy obedience i agility. Agi jest super, ćwiczyłam to z psem babci, niesamowita radość dla psa i właściciela! :D A może skusicie się na jakąś wystawę ? Np. taką we wrześniu co jest w Gorzowie. :lol: Quote
Onomato-Peja Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Naobiecywała zdjęć i sobie poszła. :lol: Baby... :D Quote
Chein Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Mozartino napisał(a):Śliczna :loveu: Pręgusy rządzą ;) Ooooj tak! :loveu: Quote
Pestkaa Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 [quote name='Chein']Jeej, mała jest prześliczna! :loveu: :loveu: [quote name='darii_iia']A może skusicie się na jakąś wystawę ? Np. taką we wrześniu co jest w Gorzowie. :lol: Zobaczymy. A wy przyjeżdżajcie do Zielonej 29 września. W zeszłym roku byliście, widziałam was :cool3: [quote name='Mozartino']Śliczna :loveu: Pręgusy rządzą ;-) Prawda ;-) [quote name='Onomato-Peja']Naobiecywała zdjęć i sobie poszła. :lol: Baby... :-D hahah :-D Dość późno odebrałam Tinę od hodowcy i mamy trochę zaległości w socjalizacji. Małą przerażały spacery, nie była nimi zachwycona, ale jest coraz lepiej. Często ją nagradzam, nie ciągam jak nie chce iść. I jest o wiele lepiej - praktycznie dzisiaj szła bez najmniejszego lęku. Quote
darii_iia Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Pestkaa napisał(a): Zobaczymy. A wy przyjeżdżajcie do Zielonej 29 września. W zeszłym roku byliście, widziałam was :cool3: I nie podeszłaś ?!:mad: Luka ogolony, nie mam co wystawiać na tą chwilę. :lol: Jaki pręgusek. :loveu: Brawa dla Was. Jeszcze trochę i mała będzie świetnie zsocjalizowana. :) Quote
rossa_ Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Cudna jest! Okropnie mi się podoba:loveu: Nadrabiajcie braki, nadrabiajcie. Niestety znam to z autopsji, bo Zoom kupiony w wieku czterech miesięcy nie potrafił samodzielnie zrobić choćby kroku poza domem, już nie mówiąc o pójściu na spacer i taki stan się trochę utrzymywał, niestety. Były nerwy, piski, trząsł się ze strachu i automatycznie dostawał ze stresu łupież, masakra:shake: Poza tym strasznie bał się ciemności i właściwie wszystkiego, ruszającego się listka czy krzaczka... Quote
rossa_ Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 http://i46.tinypic.com/2du07dx.jpg :loveu: Superową ma tę ciemną maskę na ryjku:loveu: Quote
Gezowa Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 http://i47.tinypic.com/2rdix5c.jpg :loveu: Właśnie miałam pytać jak z socjalizacją małej i czemu tak późno została odebrana :). Jest bardzo podobna do mojego, kurcze, zawsze to będę powtarzać i się tym zachwycać :loveu: Quote
Onomato-Peja Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 http://i47.tinypic.com/2qk6zdk.jpg - świetna! Kiepsko z tą socjalizacją, ale charty chyba mają to do siebie, że bywają płochliwe, czy może się mylę? Znam ze spacerów gościa z piękną Saluki i ona od szczeniaka właśnie boi się prawie wszystkiego. Ma 6 lat i jeszcze z niej tego nie wyplenili. Coś huknie, drzwi ktoś otworzy, człowiek zza rogu wyjdzie a ona już ma trzęsiawy i najchętniej to by zwiała. Quote
Recommended Posts