Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='abra43']Klarunia powodzenia kochany pycholku,mam nadzieję,że pani Grażyna się do nas od czasu do czasu odezwie z nowymi wiadomościami od Klarci.[/QUOTE]

Oj tak ,super by bylo.:lol:

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to Klara w domu. Przedtem pojechaliśmy do lekarza, gdzie została zaczipowana. Paskuda chciała ugryźć Pana Doktora.
U Pani Grażyny czekał na nia makaron i smaczki. I parówki;) Wyszliśmy po cichutku, bo nie chcieliśmy robić zamieszania. Myślę, że będzie miała dobrze. Pani Grażyna kupiła jej fajne szeleczki. Jak wracaliśmy, miałam telefon, że Klara przegląda się w lustrze i robi śmieszne miny:)

Posted

Witam ... I wywołana do tablicy opowiadam co nie co o Klarze. Trzeba jeszcze czasu, żeby poczuła się naprawdę dobrze w nowym domu, ale my czas mamy. Wczorajszy wieczór - to był dla niej szok i absolutna dezorientacja, ale jak zobaczyła siebie w lustrze, to ten widok tak się jej spodobał, że nawet machała z radością ogonem. Spacer - to był podkulony ogon. Noc minęła bez afer, tyle tylko, że ja na stand-by'u. Dziś kilka spacerów, ogon coraz lepiej i ogromna uwaga skierowana w moją stronę. W domu już potrafi spać i nie zwracać uwagi na to, że chodzę (bo widocznie chodzić muszę). Koty starają się podchodzić do niej coraz bliżej (w końcu znany im kiedyś pies był O.K.). Dobrze Klarze zrobiło też dziś to, że musiałam wyjść z domu. Po powrocie - cała kocio-psia banda mnie powitała, za co dostała przysmaki. Myślę, że będzie nam dobrze. Pozdrawiam wszystkich na forum :multi:

Posted (edited)

@matkaklary, co mówiła Klara patrząc w lustro i co lustro mówiło do Klary? Ha!:) Na pewno będzie Wam dobrze:) Pozdrawiam, jako, na razie, jednoosobowa ekipa forum. Monika (+Robert i Leon):)

Edited by rudynpm
Posted

Do jedzenia proponuję makaron z sercami i bigos, który w towarzystwie Klary zaczęłam dziś robić. Mam tylko problem z napojami ... Poncz, czy nie poncz ... Pozdrawiam i idę dalej gotować, bo czas nagli ...

Posted

Witam wszystkich. Do tej pory myślałam, że kolejnym wcieleniem prawdziwego czekisty, wykształconego przez Dzierżyńskiego jest mój młody - kot Filip, teraz mam już dwójkę czekistów. I Filipa, i Klarę. Jedno na "piętrze", drugie na "parterze". Czekamy z Klarą na trochę ciepła, żeby powędrować dalej niż tylko z okolic Grójeckiej do Zachodniego i z powrotem. Czeka na nas Park Szczęśliwicki, Pola Mokotowskie i spacer do Centrum, żeby pooglądać światełka. Klara przestaje nerwowo reagować na otoczenie i to mnie cieszy, bo na wiosnę i latem pojedziemy może do Krakowa w odwiedziny do prawdziwej z krwi i kości mojej córki??? Dlaczego nie? Na razie życzę wspaniałych Świąt i wielu udanych prezentów pod choinką. Ja prezent udany już mam !!!

Posted (edited)

dopiero zaglądam bo tu na miejscu to masakra w ogarnianiu psich spraw
.....................

witam P. Grazynę na wątku Klaruchny :)

bardzo cieszę że Klara trafiła ostatecznie do Pani

jestem z P. Grażyną w kontakcie @ - tzn. bardziej Pani Grażyna zdaje stałe relacje na @ :)
muszę sie spytać czy mogę kopiowć @ i dzielić się z Wami wieściami .

a tymczasem zrobię Wam świąteczną niespodziankę i zdjęcia Klary dla Was wszystkich :)

Edited by kama210
literówki jak zwykle
Posted

w koncu ogarnęłam rozliczenie Klary ...

nadrobiłam moimi bazarkami i dzieki nadwyżkowej wpłacie abra43 i maja5 udało się wyjść bez długu :)

DZIEKUJĘ WSZYSTKIM KTÓRZY WSPIERALI KLARĘ i finansowo i duchowo :))))
:loveu::loveu:

całe rozliczenie na 1 stronie..

tu wstawiam od listopada , kiedy nei miałam czasu rozliczyć na bieżąco

[FONT=Times New Roman]3 miesiąc w DT -LISTOPAD 2012 r.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]- cancer43 - 10 zł [/FONT]
[FONT=Times New Roman]30.09 - abra43 – 20 zł /[/FONT]
[FONT=Times New Roman]30.09 - maja7 – 20 zł
05.10 – Ania z Szydłowca - 30 zł
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]23.10 - Bożena P. - 25 zł [/FONT]
[FONT=Times New Roman]6.11 - Aryste – 20 zł [/FONT]
[FONT=Times New Roman]12.11 - Martyna Ż. - 20 zł [/FONT]

[FONT=Times New Roman]suma wpłat za III miesiąc : 145 zł … brak 105 zł [/FONT]
[FONT=Times New Roman]brakujące 105 zł pokryte z wpłat jednorazowych [/FONT]

[FONT=Times New Roman]IV miesiąc w DT - grudzień 2012 r. - 158 zl - opłata od 19 grudnia – Klara pojechała do domu [/FONT]
[FONT=Times New Roman]13.12 - cancer43 - 20 zł [/FONT]
[FONT=Times New Roman]30.10 - abra43 – 20 zł [/FONT]
[FONT=Times New Roman]30.10 - maja7 – 20 zł
05.10 – Ania z Szydłowca - 30 zł
[/FONT]04.12 - Aryste – 20 zł
[FONT=Times New Roman]
suma wpłat za IV miesiąc : 110 zł … brak 48 zł
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]brakujące 48 zl opłacone dzieki temu że abra43 i maja7 wpłaciły za kolejny miesiąc /styczeń/[/FONT] ..DZIĘKUJĘ :smile:

.................................................. ...................
[FONT=Times New Roman]zsumowanie wszystkich wpłat /deklaracji i wpłat jednorazowych/ :[/FONT]

[FONT=Times New Roman]16.08 - Danuta L.[/FONT][FONT=Times New Roman]Gdańsk – 50 zł [/FONT]
[FONT=Times New Roman]17.08 - Martyna Ż. - 20 zł - [/FONT][FONT=Times New Roman]deklaracja za [/FONT][FONT=Times New Roman]1 miesiąc w DT /22.08 – 22.09 /[/FONT]
[FONT=Times New Roman]20.08 - Bożena P. - 23 zł - [/FONT][FONT=Times New Roman]deklaracja za [/FONT][FONT=Times New Roman]1 miesiąc w DT /22.08 – 22.09 /[/FONT]
[FONT=Times New Roman]22.08 - NusiaiJa[/FONT][FONT=Times New Roman] - 50 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]22.08 - abra43 i maja7 – 50 zł - deklaracja za 1 miesiąc w DT /wrzesień / + 10 zł dodatkowo[/FONT]
[FONT=Times New Roman]22.08 - Danuta L. Gdańsk – 50 zł [/FONT]
[FONT=Times New Roman]22.08 - [/FONT][FONT=Times New Roman]cancer43[/FONT][FONT=Times New Roman] - 30 zł - [/FONT][FONT=Times New Roman]deklaracja za [/FONT][FONT=Times New Roman]1 , II, III - miesiąc w DT [/FONT]
[FONT=Times New Roman]17.08 – Ania z Szydłowca - 30 zł - [/FONT][FONT=Times New Roman]deklaracja za [/FONT][FONT=Times New Roman]1 miesiąc w DT /wrzesień/[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Times New Roman][SIZE=2]31.08 – Aryste – 20 zł - [/FONT][FONT=Times New Roman]deklaracja za [/FONT][FONT=Times New Roman]1 miesiąc w DT /wrzesień/[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman]9.09 - abra43 i maja7 – 40 zł - deklaracja za II miesiąc w DT /pażdziernik/[/FONT]
[FONT=Times New Roman]14.09 – Katarzyna D. - 110 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]24.09 - Martyna Ż. - 20 zł- deklaracja za II m w DT /PAŻDZIERNIK/[/FONT]
[FONT=Times New Roman]25.09 - Bożena P. - 23 zł - deklaracja za II m. w DT [/FONT]
[FONT=Times New Roman]25.09 - kama210 - 90 zł - z bazarku - http://www.dogomania.pl/forum/threads/230343
[/FONT][FONT=Times New Roman]30.09 - abra43 i maja7 – 40 zł - [/FONT][FONT=Times New Roman]deklaracje za III miesiąc /listopad/ [/FONT]
[FONT=Times New Roman]30.09 - abra43 i maja7 – 10 zł – wpłata jednorazowa[/FONT]
[FONT=Times New Roman]2.10 – Aryste – 20 zł - deklaracja za 2 miesiąc w DT /pazdziernik / [/FONT]
[FONT=Times New Roman]05.10 – Anna W. - 90 zł - deklaracja za październik, listopad, grudzień [/FONT]
[FONT=Times New Roman]18.10 - NusiaiJa - 30 zł[/FONT]
[FONT=Times New Roman]23.10 - Bożena P. - 25 zł - [/FONT][FONT=Times New Roman]deklaracja za III m. w DT /listopad/ [/FONT]
[FONT=Times New Roman]30.10 - kama210 – 77 zł - z bazarku - http://www.dogomania.pl/forum/threads/230343[/FONT]
[FONT=Times New Roman]30.10 - abra43 i maja7 – 40 zł - [/FONT][FONT=Times New Roman]deklaracje za IV miesiąc /grudzien/ [/FONT]
[FONT=Times New Roman]30.10 - abra43 i maja7 – 10 zł – wpłata jednorazowa[/FONT]
[FONT=Times New Roman]6.11 – Aryste - 20 zł deklaracja za 3 miesiąc w DT /listopad / [/FONT]
12.11 - Martyna Ż., Radom – 20 zł -deklarca za III mies listopd
[FONT=Times New Roman]30.11 - abra43 i maja7 – 40 zł - [/FONT][FONT=Times New Roman]deklaracje za V miesiąc /styczen/ [/FONT]
[FONT=Times New Roman]30.11 - abra43 i maja7 – 10 zł – wpłata jednorazowa[/FONT]
[FONT=Arial]04.12 – Aryste – 20 zł - deklaracja za grudzień[/FONT]
[FONT=Arial]13.12 – cancer43 - 20 zł [/FONT]

[FONT=Times New Roman]17.12 – kama210 – 50 zl – z bazarku [/FONT]

[FONT=Times New Roman]suma wszystkich wpłat : 1128 zł
[/FONT]

[FONT=Times New Roman]wydatki :[/FONT]
– [FONT=Times New Roman]83 zł - pobyt w DT od 22.08-31.08 [/FONT]
[FONT=Times New Roman]- 20.09 – 20 zł paliwo /transport na strylizację /[/FONT]
[FONT=Times New Roman]- 25.09 - 250 zł pobyt Klary w DT - wrzesień /01-30 wrzesień/
- 18.10 – 20 zł paliwo wizyta wet – kontrola /krwiak/ - wizyta i antybiotyk gratis
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]- 30.10 – 250 zł - pobyt Klary w DT - październik [/FONT]
[FONT=Times New Roman]- 30.11 – 250 zł – pobyt Klary w DT – listopad [/FONT]
[FONT=Times New Roman]-17.12 - 50 zł – paliwo – na wizytę u wet i wizytę PA w Warszawie [/FONT]
[FONT=Times New Roman]- 19.12 – 158 zł – pobyt Klary w DT – grudzień /do 19 grudnia/[/FONT]
[FONT=Times New Roman]- chipowanie 45 zł [/FONT] /faktura/

[FONT=Times New Roman]suma wydatków : 1126 zł [/FONT]

[FONT=Times New Roman]zostało : 2 zł[/FONT]

[FONT=Times New Roman]STERYLIZACJĘ KLARY – 200 zł - sfinansowała Fundacja KASTOR :smile:[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dziękuję Fundacji Kastor bardzo za tak wielkie wsparcie :smile:)[/FONT]

Posted

Ale Klarcia ma super wyrko! Jak się spojrzy na jej zdjęcie jeszcze z punktu przetrzymań i teraz jak leży na swoim wypasionym wyrku z piłeczką pod pyszczkiem to nie ma się watpliwości, że warto pomagać. Wszyscy cieszymy się szczęściem Klarci:laola:

Posted

Kama to ty uratowałaś następne psie życie to dzięki tobie Klara jest szczęśliwa my tobie tylko troszkę pomogliśmy,Klara lepiej trafić nie mogła leży sobie w swoim legowisku jak królowa,pozdrawiam ciebie Kama,pańcię Klaruni a Klarcie całuje w ten duży nochal.:loveu::kiss_2::kiss_2::kiss_2::Rose::Rose: