Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

klara jednak nie ma cieczki jak na razie .. bedzie szykowana na strylkę ...

super bawi sie z innymi psami ..ale straszak z niej cały czas ...

mam kilka zdjęc ..jak wgram z telefonu to wstawię ..

robiłam 2 dni i myślałam że nie skończę ... i jeszcze dziś muszę dokończyć ..jeszcze z 5 rzeczy dodać ..
ZAPRASZAM NA BAZAREK na uzupełnienie brakujących deklaracji dla Klary za ten miesiąc :

http://www.dogomania.pl/forum/threads/231938-wyl%C4%99knione-bez-szans-w-kojcu-ponad-110-fant%C3%B3w-ciuchy-bi%C5%BCuteria-buty-20-09-g-22

Posted

Dobrze:) Dzisiaj wodociągowcy (ale słowo;)) robili coś przed bramą u mnie. Ja miałam schizę, że mogą mi jakiegoś psa ukraść, więc siedzieliśmy w domu, a na siusiu psy były pod nadzorem. Rozmawiałam dzisiaj z Kamą, będę umawiała Klarunię na sterylizację.

Posted (edited)

Klaruchna .. strachulec .. psie towarzystwo działa na jej korzyść .. wie że się jej krzywda od człowieka nie dzieje jak inne psiaki zadowolone ..
ale ma wiele swoich strachulców jeszcze ..

sterylizacja bedzie na dniach ..

Klarze brakuje deklaracji na opłacenie DT .. a wiadomo że nie wiemy ile czasu bedzie jej potrzebne do tego aby stała się "pełnym pysiem" adopcyjna ..
i dodatkowe wydatki to dodatkowe głowienie się o kasę ..

... na szczęście Fundacja KASTOR zgodziła się na opłacenie sterylKi KLARY ...

DZIĘKUJEMY BARDZO :)))

Kwota finansowania 200 zł ..
niestety ceny w okolicy Warszawy są dużo wyższe za taką sunię - OD 300 zł wzwyż ..

rudynpm i jej TZ wynegocjowali zniżkę u weta .. może skończy się na kwocie 250zł .... DZIĘKUJE WAM BARDZO ..

A TO KLARCIA w tym tygodniu :)

Edited by kama210
literówki .jak zwykle ...
Posted

Fajna jest, tylko, żeby ona się tak nie bała. Przy niej, to trzeba być dyskretnym jak japońska gejsza. Mówić stonowanym głosem. Jak się przestraszy, to robimy podchody, wabimy smakami, bo sunia do domu nie wejdzie. I tak się bawimy. Jest na spokojnie, potem coś Klarę wystraszy (ale ja już w końcu przestaję ogarniać co) i od początku.

Posted

Ja też to przerabiałam i jeszcze od czasu do czasu przerabiam mam sunie po przejściach już pięć lat a jeszcze jej sie coś tam przypomni i się lęka-no niestety tak zrobił jej "człowiek"Klarciu już ci nikt krzywdy nie zrobi cioteczki nie pozwolą.

Posted

[quote name='rudynpm']Fajna jest, tylko, żeby ona się tak nie bała. Przy niej, to trzeba być dyskretnym jak japońska gejsza. Mówić stonowanym głosem. Jak się przestraszy, to robimy podchody, wabimy smakami, bo sunia do domu nie wejdzie. I tak się bawimy. Jest na spokojnie, potem coś Klarę wystraszy (ale ja już w końcu przestaję ogarniać co) i od początku.[/QUOTE]

Oj,jak bym moja pikole widziala.Nie mozna glosu podniesc,bo zaraz ucieka.:roll:Boi sie panicznie wszystkiego,choc jest duuuuuuzo lepiej niz na poczatku.Od pieciu lat u nas.

Klarunia coraz piekniejsza i odwazniejsza.Tak trzymaj malenka!

Posted

dzięki temu że Klarcia odkąd trafiła do DT dostała oprócz Waszych deklaracji także jednorazowe wsparcie w tym miesiącu postanowiłam „chuchać na zimne” - i żeby miała jak najbardziej opłacony pobyt na ZAŚ w DT póki ma wsparcie dodatkowe to :

- z wpłat jednorazowych jakie wpłynęły opłaciłam jej pobyt za 10 dni sierpnia - tj. od 22.08 – 31.08.2012 r. – 83,30 zł

- a Wasze deklaracje będą DZIEKI TEMU rozliczać będę za pełny miesiąc począwszy od 01.09 września – czyli wpłacone deklaracje będą liczone nie od 22.08 -22.09 kiedy trafiła do DT -ale od 01 - 30 wrzesien

Klara w DT jest od 22.08.2012 r.

Deklaracje dla KLARCI :

abra43 – 20 zł - wpłacone za miesiąc - I ,II
maja7 – 20 zł - wpłacone za miesiąc, - I , II
Aryste – 20 zł - wpłacone za miesiąc, - I
cancer43 - 10 zł -wpłacone za miesiąc - I, II, III
Ania z Szydłowca – 30 zł - - wpłacone za miesiąc, - I ,
Martyna Ż. - 20 zł - wpłacone za miesiąc – I
Bożena P. - 20 zł - wpłacone za miesiąc – I,

suma : 140 zł ….......BRAK 110 zł deklaracji

wpłaty na DT :

końcówka sierpnia – 83 zł - 22.08-31.08 – opłacone z wpłat jednorazowych

1 miesiąc w DT -wrzesień 2012 r./01.09 – 30.09 /

17.08 - Martyna Ż. - 20 zł
20.08 - Bożena P. - 23 zł
22.08 - abra43 – 20 zł
22.08 - maja7 – 20 zł
22.08 - cancer43 - 10 zł
17.08 – Ania z Szydłowca - 30 zł
[FONT=Arial]31.08 – Aryste – 20 zł [/FONT]

suma wpłat za I miesiąc : 143 zł .. brak 107 zł deklracji

zsumowanie wszystkich wpłat /deklaracji i wpłat jednorazowych/ :

16.08 - Danuta L.Gdańsk – 50 zł
17.08 - Martyna Ż. - 20 zł - deklaracja za 1 miesiąc w DT /wrzesień/
20.08 - Bożena P. - 23 zł - deklaracja za 1 miesiąc w DT /wrzesień/
22.08 - NusiaiJa - 50 zł
22.08 - abra43 i maja7 – 50 zł - deklaracja za 1 miesiąc w DT /wrzesień / + 10 zł dodatkowo
22.08 - Danuta L. Gdańsk – 50 zł
22.08 - cancer43 - 30 zł - deklaracja za 1 , II, III - miesiąc w DT
17.08 – Ania z Szydłowca - 30 zł - deklaracja za 1 miesiąc w DT /wrzesień/
[FONT=Arial]31.08 – Aryste – 20 zł - deklaracja za 1 miesiąc w DT /wrzesień/[/FONT]
9.09 - abra43 i maja7 – 40 zł - deklaracja za II miesiąc w DT /pażdziernik/
14.09 – Katarzyna D. - 110 zł

suma wszystkich wpłat : 473 zł

wydatki :
83 zł - pobyt w DT od 22.08-31.08

zostało : 390 zł

do zapłaty w najbliższym czasie – 250 zł - pobyt w DT /wrzesień – 01-30 .09/

wydatki opłacone z moich bazarków :
- 22.08 – transport Klary do DT pod Warszawą 130 zł – razem z dwiema innymi suniami– opłacone z moich bazarków