Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 471
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u Klarci czas leci po malutku ..małymi krokami do przodu ...

Klarcia jest dość kontaktowa do psów .. ale nie wie co jej wolno a czego nie wobec człowieka .. zaczeła podapatrywac zachowanie psów ..
..min., od Pepsi - upierdliwe opieranie się łapami na nogi człowieka żeby głaskać , głaskać , głaskać ..
Klara tez się zaczęła opierać a że się boi to od razu zeskakuje i juz parę śladów pazurka na nogach DT jest ..

..już jej się zdarzyło parę razy szczeknąć.. ot tak .. bo inne szczekały ..

i warknąć też na Pepsi z którą trafiła do DT ..ale skarcona słownie .. od razu przyjęła postawę uległą .. BRZUCHEM DO GÓRY :)) ....NIECH SIĘ UCZY co wolno a co nie ..

Posted

Klarcia jest fajna. Im bardziej pewnie się czuje, tym większe ziółko z niej wychodzi. Potrafi z buzią wyskoczyć na psa, kiedy za blisko niej przechodzi. Robi to z prawdziwą furią i niestety obrywa się psom jeszcze bardziej od niej wylęknionych. Karcę ją za takie zachowania. Nie mogę pozwolić, żeby nagle z wystraszeńca zrobił się z niej awanturnik. Klara ma bardzo dobry apetyt, lubi suche, ale wcina też gotowane i nawet ogryzła cielęcą kostkę. Nie powiem, bardzo sprawnie sobie z nią poradziła.

Posted

rudynpm napisał(a):
Dzisiaj Klara bawiła się patykiem. Biega dookoła domu i sćiga się z moją córką. Już Kamie mówiłam i chyba tu pisałam. To jest bardzo fajny pies.

A jak myslisz kiedy bedzie mozna powiedziec, ze nadaje sie do adopcji?

Posted

Aimez_moi napisał(a):
A jak myslisz kiedy bedzie mozna powiedziec, ze nadaje sie do adopcji?

abra43 napisał(a):
Pewnie niedługo.

Klarcia jak przybierze ciałka /bo jak przyjechała to "szczupak" była/ - a jest coraz lepiej bo ma dobry apetyt .. będzie niedługo sterylizowana ... moze w przyszłym tygodniu ?? .. to DT podejmie decyzję kiedy już można .

tam gdzie jest jest dużo nowych bodźców - dzieci, kot, inne psy i suki , stały kontakt z człowiekiem - więc Klarcia ma okazję "pokazać" swój charakter w różnych sytuacjach .. wiadomo im dłużej w danym miejscu tym bardziej można coś o jej wadach i zaletach powiedzieć i to jest lepsze do ogłaszania ..
zwłaszcza że taka zmiana z kojca na dom to duża zmiana ... zwłaszcza że nie wiemy jakie było poprzednie życie Klary ..

ale przeciągać w nieskonczoność nie będę ... więc jeszcze tydzień, dwa i zabieram się za ogłoszenia ...

Posted

Klara otworzyła się niesamowicie. Jest kochana, przytula się, daje buzi. Słucha się nas, przychodzi na zawołanie. No właśnie -nas. Dzisiaj miała robione fotki przez Anite i była panika. Potrzeba jej odrobinę czasu i obycia. Musimy chodzić na spacery, żeby zobaczyła cywilizacje, normalny, codzienny swiat. Na razie, po tygodniu, to jest dzikun, który chodzi bez smyczy po podwórku.

Posted

a Klara jak na taki okres pobytu .. to całkiem , całkiem ..

już w pełni jest przekonana doo Moniki i jej rodziny .. do dzieci super ...

boi się obcych ... i ma jeszcze kilka strachów ... ale wszystko przed nia :))

jak ktoś nie ma FB .. to wstawiam kilka zdjęć .. Anita była w DT gdzie jest Klara .. więc i mamy trochę nowych fotek ..
bedą do ogłoszeń ..jak ta lala ...

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.375519392520891.86501.341541309252033&type=1

...........nie wiem o co chodzi ..nie mogę wstawić zdjęć ... przycisk OK nie reaguje