Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
ja Ci dałam ta dziewczynke numer 7 do gazety na piatek - moze sie spodoba Komus gładka:)

a ja Ci bardzo dziękuje Lu_świrusku :)

Posted

od dwóch dni miałam o psiaki kilkanaście telefonów...nawet nie chce mówić z jakimi ludźmi przyszło mi rozmawiać...no ale jeden dom cudny:) jadę w sobotę zawieźć sunię nr 1 do Łodzi:):)

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

piescofajnyjest napisał(a):
co tam u maluszkow???? grzeczne???

maluszki narobiły mi niezłego zamieszania..... 5 brzdąców poszło do domków, są szczęśliwe i kochane.... a te trzy sierotki Lili, Guga i Freja ciągle coś.....Lili miała problem bo połknęła wielką kość która utkwiła jej przed odbytem...nawet nie chce myśleć jak ona się nacierpiała przepychając to przez przewód pokarmowy. wet usunął kość za pomocą parafiny, za zabieg i leki oraz wizytę kontrolną policzył mi 50 zł....
pod koniec września ktoś podtruł Gugę i Lilunię... musiałam wzywać weta na telefon, szybko przyjechała,Guga po zwymiotowaniu doszła do siebie ale u Lili nie wyglądało to ciekawie, na szczęście mała się z tego wykaraskała(20zł paliwo, 30 zł leki) .... nie rozumiem jak można się mścić na ludziach robiąc krzywdę zwierzętom...:(
one nie mogą tam zostać.......ważne dla mnie jest aby zabrać stamtąd te maluchy, jednak nie stać mnie na opłacenie im tymczasu... mamy już dług za Freję, która po tygodniu wróciła z adopcji bo nieodpowiedzialna baba zataiła przede mną alergię dziecka... Freja spędziła trzy tygodnie u Karmelki która wciąż czeka na pieniądze za jej pobyt i za transport.... w miedzy czasie mała miała niestrawność i z wymiotami i biegunką wiozłam ją do weta....(kolejne 54 zł)
za pożyczone pieniądze kupuje im karmę... część sama sponsoruję...ale ileż można....

kamień z serca bo w tamtym tygodniu Freja znalazła domek z prawdziwego zdarzenia....Alleluja!!!!

Kochani błagam Was o pomoc..... te psiaki muszą szybko coś znaleźć...

Posted

no dokladnie ALLELUJA-FREJA ma domek i to naprawde super-ekstra,sama ja zawozilam,nagadalam sie z nowa rodzinka i powiem wam ze sama chetnie dalabym im sie adoptowac!!!!!no ale niestety...za paliwko kolezance zalegam ,ktora z dobroci serca olewa swoje plany zyciowe i wozi mnie z psiakami,no i moj tymczas tez nie zaplacony,a juz czas karme zamawiac dla mojej bandy...bo z racji ze Frejce trzeba bylo kupic karme szczylkowo,kupilam jeden worek mniej dla duzych...wiec bardzo prosze wspomozcie Danavas....bo dziewczyna naprawde dwoi sie i troi zeby jakos te finanse ogarniac,Moja corka oddala kilka zabawek na bazarek zeby Adze pomoc....co uwierzcie jest nie lada wyczynem DLA DZIEWCZYNKI

Posted

karmelcia napisał(a):
no dokladnie ALLELUJA-FREJA ma domek i to naprawde super-ekstra,sama ja zawozilam,nagadalam sie z nowa rodzinka i powiem wam ze sama chetnie dalabym im sie adoptowac!!!!!no ale niestety...za paliwko kolezance zalegam ,ktora z dobroci serca olewa swoje plany zyciowe i wozi mnie z psiakami,no i moj tymczas tez nie zaplacony,a juz czas karme zamawiac dla mojej bandy...bo z racji ze Frejce trzeba bylo kupic karme szczylkowo,kupilam jeden worek mniej dla duzych...wiec bardzo prosze wspomozcie Danavas....bo dziewczyna naprawde dwoi sie i troi zeby jakos te finanse ogarniac,Moja corka oddala kilka zabawek na bazarek zeby Adze pomoc....co uwierzcie jest nie lada wyczynem DLA DZIEWCZYNKI

no to ja się domyślam...:) dziś zrobię bazarek z książkami i filmami dla psiaków, bo oprócz długów to one jeszcze szczepień nie miały... a co chwila jakieś choróbsko je łapie... więc boję się żeby jakaś zaraz się nie przypałętała...

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
Aga, kiedy wpadniesz do moich Rodzicow po rzeczy na bazarek??????????;)

kochana po niedzieli już na bank..... teraz potrzebuję masę bazarków bo mi się z kilku zrobiło kilkanaście psiaków.....

Posted

danavas napisał(a):
a jak:):) do boju....
w tym roku Misiek musi znaleźć dom bo się pochlastam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kurde...tak mi ten Misiek chodzi po głowie że myślałam że to jego wątek...ech....

Posted

mama kulek już po sterylce... nie chcecie wiedzieć co się tam rozegrało...
Bella jest najprawdopodobniej chora... ma problem z krzepliwość krwi...wet nie umiał jej zatamować... podobno krwawiła zewsząd.... były potworne komplikacje...jak weszłam do gabinetu to myślałam ze tam coś zarzynano....
została na pół dnia w gabinecie, a potem zabrałam ją do domu żeby mieć pewność że jest pod stałą kontrola i opieką.... leżała u mnie biedna markotna... rano zadzwoniłam po jej właściciela... jak go zobaczyła to się od razu ożywiła i zjadła całą miskę jedzenia... trochę w strachu zdecydowałam im ją oddać wcześniej.... dziś trzeci dzień po sterylce i już dochodzi do siebie....
podczas sterylizacji okazało się że już była na początku kolejnej ciąży...7 płodów... dobrze że zdążyliśmy....

otrzymałam od piescofajnyjest genialne fanty na bazarek:
zapraszam więc na niego serdecznie:):)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/234081-Nowe-smycze-i-obroże-firmy-ROGZ-zapraszamy-do-10-11-2012?p=19864340#post19864340