Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Raz jeszcze zgadzam sie z totalną krytyką organizacji wystawy ..... dno ....

Ale jednocześnie zgadzam się z totalnymi pochwałami zdjęc tutaj opublikowanych .... wszyscy którzy je zrobiliście ... te zdjęcia to istne cudeńka..... brawo.

Posted

[quote name='Jolly']wszyscy maja prawo rozłożyc mały namiot , "ogródek" - nikt tego nie zabrania

Niestety zabrania tego dobre wychowanie i pamięć, że nie jest się samemu na tym świecie. Jak widać obie rzeczy zawiodły.
Ja nie czepiam się klatki, w której odpoczywa pies, ale iechcże miedzy tymi klatkami bedzie jakies przejście !
A jak jakaś kretynka rozkłada leżak i się opala (pies nie wyściubił nosa spod namiotu), zajmując jednocześnie miejsce dla spokojnie 5 sporych spów to jest to gruba przesada.
I mie mówimy tu juz o jakomkolwiek prawie, bo ciasne przejścia miedzy ringami to NIE JEST miejsce na jakiekolwiek ogródki!

nooo dyskusja z Toba to wielka przyjemność :diabloti:
Wkurzaj się ... zobaczymy co z tego wyniknie :diabloti:
a ogrodek to jest zabezpieczenie przed psami które sa z bezmozgimi włascicielami

Nie musisz dyskutować. Ale zabep[ieczeń przed psami jest sporo więcej- niekoniecznie otwarte, duże i łatwe do sforsowania nawet przez przechodniów. Powiedziałam- nie czepiam sie klatek ustawionych z glowa. ale ogródki?? Szczyt szczytów :angryy:
Nastepnym razem po prostu przestawię ogrodzenie..

Posted

Gaga napisał(a):
Niestety zabrania tego dobre wychowanie i pamięć, że nie jest się samemu na tym świecie. Jak widać obie rzeczy zawiodły.
Ja nie czepiam się klatki, w której odpoczywa pies, ale iechcże miedzy tymi klatkami bedzie jakies przejście !
A jak jakaś kretynka rozkłada leżak i się opala (pies nie wyściubił nosa spod namiotu), zajmując jednocześnie miejsce dla spokojnie 5 sporych spów to jest to gruba przesada.
I mie mówimy tu juz o jakomkolwiek prawie, bo ciasne przejścia miedzy ringami to NIE JEST miejsce na jakiekolwiek ogródki!

Nie musisz dyskutować. Ale zabep[ieczeń przed psami jest sporo więcej- niekoniecznie otwarte, duże i łatwe do sforsowania nawet przez przechodniów. Powiedziałam- nie czepiam sie klatek ustawionych z glowa. ale ogródki?? Szczyt szczytów :angryy:
Nastepnym razem po prostu przestawię ogrodzenie..

Każdy ma prawo do namiotów!!! Ponieważ, namioty ochraniają przed wiatrem (szczególnie psy długowłose) i pod namiotem znajduję się klatka, i jakiś stolik z siedzeniami dla właścicieli! Jak ktoś nie ma namiotu to siedzi pod gołym niebem, jak ktoś ma namiot to rozkłada i git !!!:lol:

Posted

Codik&Toffik napisał(a):
Każdy ma prawo do namiotów!!! Ponieważ, namioty ochraniają przed wiatrem (szczególnie psy długowłose) i pod namiotem znajduję się klatka, i jakiś stolik z siedzeniami dla właścicieli! Jak ktoś nie ma namiotu to siedzi pod gołym niebem, jak ktoś ma namiot to rozkłada i git !!!:lol:

ale opamietajmy sie jeden pies a namiot jak na 10 psów...

Posted

[quote name='grrrond'] http://images23.fotosik.pl/21/c8bfaf78191e0088.jpg

Tło tego zdjęcia pokazuję kwintesencję tego o co mamy pretensję.

[quote name='Codik&Toffik']Każdy ma prawo do namiotów!!! Ponieważ, namioty ochraniają przed wiatrem (szczególnie psy długowłose) i pod namiotem znajduję się klatka, i jakiś stolik z siedzeniami dla właścicieli! Jak ktoś nie ma namiotu to siedzi pod gołym niebem, jak ktoś ma namiot to rozkłada i git !!!:lol:
To zobacz na powyższym zdjęciu jak jest "git" z tymi namiotami. Najważniejsze, że jeden wystawca ma wygodnie :diabloti: i wiaterek mu na psa nie wieje...

Posted

Codik&Toffik napisał(a):
....Jak ktoś nie ma namiotu to siedzi pod gołym niebem, jak ktoś ma namiot to rozkłada i git !!!:lol:

Jasne, ja mam taki turystyczny - 6-cio osobowy ... a co tam mam to git wazmę i rozłożę ....

Ludzie tragedia, jeśli naprawdę macie takie podejście do sprawy to mnie rozpacz ogarnia, a może by tak choć odrobinkę pomysleć o innych ...?? Jakim prawem uważasz, ze Ty masz prawo zająć 3m wzdłuż ringu a przez to inni muszą się gnieść w 5 na 1m2 ... bo co bo byłeś wcześniej ... żałosne.

Posted

Ja tam bym się czepiał organizatorów, że nie wyznaczają miejsca dla psów i ich włascicieli.

Wystawa jest dla oglądających, a w Polsce oglądający niestety ma małe szanse obserwować co się dzieje na ringu z powodu rozstawionych klatek, namiotów tuż obok siebie na około.
Bo niby gdzie to postawić?

A warszawscy organizatorzy przeszli samych siebie.
Najbardziej rozbawiła mnie ta siatka, którą rozkładali dwie godziny, a która nie chroniło dosłownie przed niczym - ani wiatrem, ani słońcem, ani deszczem.
Spodziewałem się po stolicy czegoś więcej...

Posted

Cerber? Hmm, tylko dwugłowy ;) Jamniki szorstkowłose:

Jak już jedno z moich zdjęć zostało wykorzystane jako dowód rzeczowy, to też się wypowiem w sprawie namiotów. Również uważam, że jest to gruba przesada rokładanie wielkich kocy, namiotów wokół ringów. Nie można potem przyjść i obejrzeć wystawianej rasy, bo ktoś się tam rozłożył... i jeśli chce się na chwilę go wyminąć to słychać różne cmokania oburzonych osób, które przyjezdzaja z 10 psami. Wszyscy narzekają, że wystawa wyglądała jak bazar, a niktórzy wystawcy przyczyniali się do takiego targowiskowego wyglądu wystawy. Rozkładali duże koce, na których leżały i dzieci i psy, walały się jakieś miski... Jak zwykle nie sposób było dostać się do ringu yorków...

Posted

Wystawa jest dla psow,a nie ogladajacych.Bez kojca i to owinietego czyms mam non stop wlozone lapy,wolanie psow albo walenie w kojec,by piesek "sie popatrzyl" do zdjecia.
A gdzie te psy maja lezec jak nie na kocach ? Moze w ogoel wyrzucmy je z wystawy to bedzie super....