Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mała_Tybetanka napisał(a):
Vella na stadionie Gwardii ulica Raclawicka
oo, dziękuje pięknie, to już trafię :)
Od której godziny można wchodzić? I o której się zabawa kończy - bo zapewne wtedy wezmą mnie za kołnierz i wyniosą na zewnątrz :evil_lol:

Pamiętam jedną wystawę, z dzieciństwa. Nie miałam złamanego grosza na bilet wstępu, a tak chciałam zobaczyć te psy, że... przelazłam przez wysokie ogrodzenie. Przebiłam sobie przy tym podeszwę buta i wbiłam gwóźdź w stopę :oops:
Tym razem zamierzam wejść legalnie i bezpiecznie - głównym wejściem :lol:

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Vella napisał(a):
oo, dziękuje pięknie, to już trafię :)
Od której godziny można wchodzić? I o której się zabawa kończy - bo zapewne wtedy wezmą mnie za kołnierz i wyniosą na zewnątrz :evil_lol:

Pamiętam jedną wystawę, z dzieciństwa. Nie miałam złamanego grosza na bilet wstępu, a tak chciałam zobaczyć te psy, że... przelazłam przez wysokie ogrodzenie. Przebiłam sobie przy tym podeszwę buta i wbiłam gwóźdź w stopę :oops:
Tym razem zamierzam wejść legalnie i bezpiecznie - głównym wejściem :lol:

Tak jak napisala morissonka wchodzic mozna od 10 (wczesniej popatrezysz tylko na przygotowania (ale i to dobre :) ) a konczy sie wszystko pewnie w godzinach popoludniowych cos okolo 17-18 ale z tym moze byc bardzo różnie

Posted

Aisa_ napisał(a):
A znam jedną właścicelkę entlebuchera, ale niestety ani nie jedzie, ani nie zdecydowała się jeszcze na karierę wystawową swojej suni.
A szkoda...
Ale namawiam, może coś z tego będzie :cool3:

A jeśli chodzi o pociąg, to jesteśmy już po podróży.
Szczęśliwie jechały ze mną tylko dwie dziewczyny, chłopaki miały cały "dół" dla siebie ;)
I pan konduktor nawet nie spojrzał na pieski, absolutnie nie mial nic przeciw :cool3:

oj to szkoda :( tak malo popularna u nas ta rasa - chociaz z drugiej strony to moze lepiej ;) ja mam zamiar wystawiac moja sunie jak tylko podrosnie, ale na razie to malenstwo 3,5 mc :p
mam nadzieje ze znajoma da sie namowic :)

penelopa napisał(a):
Jakim autobusem, tramwajem czy czymś dojadę z Dworca Głównego na wystawę?
A może nie trzeba jechać na Główny???
Prosze o radę!:cool3:

jezeli sie nie myle, to mozna z dworca zachodniego autobusem 172 - tak wynika z planu - ale jak ktos wie lepiej to niech mnie poprawi bo nie znam za dobrze tamtych rejonow

a orientujecie sie po ile bedzie bilet wstepu?

Posted

penelopa napisał(a):
Jakim autobusem, tramwajem czy czymś dojadę z Dworca Głównego na wystawę?
A może nie trzeba jechać na Główny???
Prosze o radę!:cool3:

A o ktorej bedziesz i ktorego dnia bo moze bede mogla Ciebie zabrac pod samą wystawe z dworca?? z Dworca PKP centralnego z powodu remontu głownej arterii stolicy nie masz środka lokomocji bezposredniego niestety

Posted

Mała_Tybetanka napisał(a):
A o ktorej bedziesz i ktorego dnia bo moze bede mogla Ciebie zabrac pod samą wystawe z dworca?? z Dworca PKP centralnego z powodu remontu głownej arterii stolicy nie masz środka lokomocji bezposredniego niestety

Czy to znaczy ,że z wystawy na dworzec centralny tez sie nie dostanę??:crazyeye:Bo o 15 mam pociąg powrotny do domu i głupio by bylo na niego nie zdążyć :(

Posted

[quote name='Joanna G']Czy to znaczy ,że z wystawy na dworzec centralny tez sie nie dostanę??:crazyeye:Bo o 15 mam pociąg powrotny do domu i głupio by bylo na niego nie zdążyć :(

Warszawa to teraz miasto rozkopane i poblokowane na wszystkie mozliwe sposoby. Joanna sprawdź moze ten twoj pociag zatrzymuje sie na dworcu zachodnim, jeździ poza tym na odcinku remontowanym linia zastepcza wiec z przesiadka nie ma problemu ale wiem ze nie wszystkie psiaki dobrze to znoszą
http://www.ztm.waw.pl/aleje/ tutaj znajduja sie informacje o utrudnieniach w ruchu w Alejach Jerozolimskich

Posted

Od dworca do metra nie jest daleko. Łatwiej przejść ten odcinek na piechotę niż przechodzić przez jezdnię, pchać się do autobusu/tramwaju, szukać przystanku, etc.

Ważna informacja bo zamiejscowi może nie wiedzą: w warszawskich autobusach, tramwajach i w metrze nie płaci się ani za bagaż, ani za psa. Niezależnie od rozmiarów.
Dla człowieka bilet normalny jednorazowy - 2,40, dobowy: 7,20, trzydniowy: 12 zł.

Posted

[quote name='KasiaR']Dziewczyny z Warszawy powiedzcie jak najlepiej dostać się z dworca zachodniego czy wschodniego - obojętnie, na teren wystawy?

z zachodniego jeżdzi 172 na Miłobędzką

tu można sprawdzić rozkład, wpisać w wyszukiwarkę gdzie chcecie dojechać i wyskoczą połączenia

Posted

Gdybym ja musiała jechać komunikacją miejską od Dworca Centralnego to zapewne bym jechała autobusem 174,
i na przystanku "Odyńca" przesiadła się w 172.

Posted

[quote name='Mała_Tybetanka']Warszawa to teraz miasto rozkopane i poblokowane na wszystkie mozliwe sposoby. Joanna sprawdź moze ten twoj pociag zatrzymuje sie na dworcu zachodnim, jeździ poza tym na odcinku remontowanym linia zastepcza wiec z przesiadka nie ma problemu ale wiem ze nie wszystkie psiaki dobrze to znoszą
http://www.ztm.waw.pl/aleje/ tutaj znajduja sie informacje o utrudnieniach w ruchu w Alejach Jerozolimskich
Bardzo dziekuje za informacje.
Tak sobie mysle ,że chyba najlepszym wyjściem z tej sytuacji to bedzie wzięcie taksowki, może sie orientujesz ile może kosztowac ??
Własnie sprawdziłam ,z Warszawy Zachodniej ten pociąg tez odjeżdza ,o 15.05 ,czy tam bedzie lepszy dojazd z wystawy ??

Posted

Joanna nie mam pojecia ile dokladnie taksowka kosztuje w weekend cos ok 2 zl/km jezeli sie nie myle.

Polecam wziasc przewoz osob, to to samo co taksowka tyle ze ma inna nazwe...nie mam jednak namiarow na nikogo.:roll:

Posted

Znalazlam... nr tel do przewozu osob GROSIK (22) 646 46 46 nie sa to moze luksusowe auta, dojechac dojedziesz...i to taniej niz korporacji w sob badz niedziele gdzie przeczytalam ze cena to nawet 3 zl za km :O

Posted

blaira napisał(a):
Znalazlam... nr tel do przewozu osob GROSIK (22) 646 46 46 nie sa to moze luksusowe auta, dojechac dojedziesz...i to taniej niz korporacji w sob badz niedziele gdzie przeczytalam ze cena to nawet 3 zl za km :O

OOOOOOOOOOO dzieki serdeczne ,juz sobie zapisuje ten numer w komórce bo może sie bardzo przydac :)

Posted

Joanna G napisał(a):
Czy to znaczy ,że z wystawy na dworzec centralny tez sie nie dostanę??:crazyeye:Bo o 15 mam pociąg powrotny do domu i głupio by bylo na niego nie zdążyć :(

dostaniesz, przecież jezdzi wzdłuż ulicy Żwirki i Wigury, która jest stosunkowo blisko wystawy autobus nr 175, który jedzie na centralny...

Posted

[quote name='Joanna G']Czy to znaczy ,że z wystawy na dworzec centralny tez sie nie dostanę??:crazyeye:Bo o 15 mam pociąg powrotny do domu i głupio by bylo na niego nie zdążyć :(

Przepraszam namieszalam dla wszystkich przyjezdnych:
Z Dworca centralnego mozna spokojnie dojechac na wystawe autobusem
175 http://www.ztm.waw.pl/baza/20070702/175/700202.HTM (wysiaść na przystanku "Rakowiec"
Z dworca zachodniego (lub z przesiadki proponawanej przez Velle) autobusem 172 z dworca zachodniego rozklad http://www.ztm.waw.pl/baza/20070702/172/404403.HTM wysiaść na przystanku Miłobędzka sprawdzilam dzis to wszystko osobiście
Mozna tez wsiaść w metro dojechac do stacji Raclawicka skierowac sie do autobusu 172 na ulice Odyńca (tuz przy ogrodkach działkowych) http://www.ztm.waw.pl/baza/20070702/172/323104.HTM wysiaść równiez na tym samym przystanku (Miłobędzka)
Przepraszam wszystkich za zamieszanie.
Pozdrawiam

Posted

teqila9 napisał(a):
A bedzie mozna na tej wystawie kupic pieska z rodowodem lub bez rodowodu ???

Teqila9 wystawa to nie jest dobre miejsce do kupowania pieska a pieska bez rodowodu zawsze mozesz dostac w schronisku ale jak znam zycie trafia sie niestety handlarze ktorzy bedą takie szczeniaki sprzedawac:angryy: