Vella Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Mała_Tybetanka napisał(a):Vella na stadionie Gwardii ulica Raclawicka oo, dziękuje pięknie, to już trafię :) Od której godziny można wchodzić? I o której się zabawa kończy - bo zapewne wtedy wezmą mnie za kołnierz i wyniosą na zewnątrz :evil_lol: Pamiętam jedną wystawę, z dzieciństwa. Nie miałam złamanego grosza na bilet wstępu, a tak chciałam zobaczyć te psy, że... przelazłam przez wysokie ogrodzenie. Przebiłam sobie przy tym podeszwę buta i wbiłam gwóźdź w stopę :oops: Tym razem zamierzam wejść legalnie i bezpiecznie - głównym wejściem :lol: Quote
sylrwia Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Oj wchodzic to raczej wczesniej można od 10 to pewnie juz zaczna sie oceny w ringach.:lol: Quote
Mała_Tybetanka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Vella napisał(a):oo, dziękuje pięknie, to już trafię :) Od której godziny można wchodzić? I o której się zabawa kończy - bo zapewne wtedy wezmą mnie za kołnierz i wyniosą na zewnątrz :evil_lol: Pamiętam jedną wystawę, z dzieciństwa. Nie miałam złamanego grosza na bilet wstępu, a tak chciałam zobaczyć te psy, że... przelazłam przez wysokie ogrodzenie. Przebiłam sobie przy tym podeszwę buta i wbiłam gwóźdź w stopę :oops: Tym razem zamierzam wejść legalnie i bezpiecznie - głównym wejściem :lol: Tak jak napisala morissonka wchodzic mozna od 10 (wczesniej popatrezysz tylko na przygotowania (ale i to dobre :) ) a konczy sie wszystko pewnie w godzinach popoludniowych cos okolo 17-18 ale z tym moze byc bardzo różnie Quote
penelopa Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Jakim autobusem, tramwajem czy czymś dojadę z Dworca Głównego na wystawę? A może nie trzeba jechać na Główny??? Prosze o radę!:cool3: Quote
tessa Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Aisa_ napisał(a):A znam jedną właścicelkę entlebuchera, ale niestety ani nie jedzie, ani nie zdecydowała się jeszcze na karierę wystawową swojej suni. A szkoda... Ale namawiam, może coś z tego będzie :cool3: A jeśli chodzi o pociąg, to jesteśmy już po podróży. Szczęśliwie jechały ze mną tylko dwie dziewczyny, chłopaki miały cały "dół" dla siebie ;) I pan konduktor nawet nie spojrzał na pieski, absolutnie nie mial nic przeciw :cool3: oj to szkoda :( tak malo popularna u nas ta rasa - chociaz z drugiej strony to moze lepiej ;) ja mam zamiar wystawiac moja sunie jak tylko podrosnie, ale na razie to malenstwo 3,5 mc :p mam nadzieje ze znajoma da sie namowic :) penelopa napisał(a):Jakim autobusem, tramwajem czy czymś dojadę z Dworca Głównego na wystawę? A może nie trzeba jechać na Główny??? Prosze o radę!:cool3: jezeli sie nie myle, to mozna z dworca zachodniego autobusem 172 - tak wynika z planu - ale jak ktos wie lepiej to niech mnie poprawi bo nie znam za dobrze tamtych rejonow a orientujecie sie po ile bedzie bilet wstepu? Quote
Mała_Tybetanka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 penelopa napisał(a):Jakim autobusem, tramwajem czy czymś dojadę z Dworca Głównego na wystawę? A może nie trzeba jechać na Główny??? Prosze o radę!:cool3: A o ktorej bedziesz i ktorego dnia bo moze bede mogla Ciebie zabrac pod samą wystawe z dworca?? z Dworca PKP centralnego z powodu remontu głownej arterii stolicy nie masz środka lokomocji bezposredniego niestety Quote
Joanna G Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Mała_Tybetanka napisał(a):A o ktorej bedziesz i ktorego dnia bo moze bede mogla Ciebie zabrac pod samą wystawe z dworca?? z Dworca PKP centralnego z powodu remontu głownej arterii stolicy nie masz środka lokomocji bezposredniego niestety Czy to znaczy ,że z wystawy na dworzec centralny tez sie nie dostanę??:crazyeye:Bo o 15 mam pociąg powrotny do domu i głupio by bylo na niego nie zdążyć :( Quote
Mała_Tybetanka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='Joanna G']Czy to znaczy ,że z wystawy na dworzec centralny tez sie nie dostanę??:crazyeye:Bo o 15 mam pociąg powrotny do domu i głupio by bylo na niego nie zdążyć :( Warszawa to teraz miasto rozkopane i poblokowane na wszystkie mozliwe sposoby. Joanna sprawdź moze ten twoj pociag zatrzymuje sie na dworcu zachodnim, jeździ poza tym na odcinku remontowanym linia zastepcza wiec z przesiadka nie ma problemu ale wiem ze nie wszystkie psiaki dobrze to znoszą http://www.ztm.waw.pl/aleje/ tutaj znajduja sie informacje o utrudnieniach w ruchu w Alejach Jerozolimskich Quote
Mała_Tybetanka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 sylrwia napisał(a):Czy metro chodzi czy tez je remontuja?? Metro na szczescie chodzi ale do niego tez sie trzeba dostac (1 przystanek od dworca centralnego) :) Weczorem napisze dokladniejszy plan dojazdu. Quote
KasiaR Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Dziewczyny z Warszawy powiedzcie jak najlepiej dostać się z dworca zachodniego czy wschodniego - obojętnie, na teren wystawy? Quote
Vella Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Od dworca do metra nie jest daleko. Łatwiej przejść ten odcinek na piechotę niż przechodzić przez jezdnię, pchać się do autobusu/tramwaju, szukać przystanku, etc. Ważna informacja bo zamiejscowi może nie wiedzą: w warszawskich autobusach, tramwajach i w metrze nie płaci się ani za bagaż, ani za psa. Niezależnie od rozmiarów. Dla człowieka bilet normalny jednorazowy - 2,40, dobowy: 7,20, trzydniowy: 12 zł. Quote
lothia Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='KasiaR']Dziewczyny z Warszawy powiedzcie jak najlepiej dostać się z dworca zachodniego czy wschodniego - obojętnie, na teren wystawy? z zachodniego jeżdzi 172 na Miłobędzką tu można sprawdzić rozkład, wpisać w wyszukiwarkę gdzie chcecie dojechać i wyskoczą połączenia Quote
Vella Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Gdybym ja musiała jechać komunikacją miejską od Dworca Centralnego to zapewne bym jechała autobusem 174, i na przystanku "Odyńca" przesiadła się w 172. Quote
Joanna G Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='Mała_Tybetanka']Warszawa to teraz miasto rozkopane i poblokowane na wszystkie mozliwe sposoby. Joanna sprawdź moze ten twoj pociag zatrzymuje sie na dworcu zachodnim, jeździ poza tym na odcinku remontowanym linia zastepcza wiec z przesiadka nie ma problemu ale wiem ze nie wszystkie psiaki dobrze to znoszą http://www.ztm.waw.pl/aleje/ tutaj znajduja sie informacje o utrudnieniach w ruchu w Alejach Jerozolimskich Bardzo dziekuje za informacje. Tak sobie mysle ,że chyba najlepszym wyjściem z tej sytuacji to bedzie wzięcie taksowki, może sie orientujesz ile może kosztowac ?? Własnie sprawdziłam ,z Warszawy Zachodniej ten pociąg tez odjeżdza ,o 15.05 ,czy tam bedzie lepszy dojazd z wystawy ?? Quote
blaira Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Joanna nie mam pojecia ile dokladnie taksowka kosztuje w weekend cos ok 2 zl/km jezeli sie nie myle. Polecam wziasc przewoz osob, to to samo co taksowka tyle ze ma inna nazwe...nie mam jednak namiarow na nikogo.:roll: Quote
blaira Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Znalazlam... nr tel do przewozu osob GROSIK (22) 646 46 46 nie sa to moze luksusowe auta, dojechac dojedziesz...i to taniej niz korporacji w sob badz niedziele gdzie przeczytalam ze cena to nawet 3 zl za km :O Quote
Joanna G Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 blaira napisał(a):Znalazlam... nr tel do przewozu osob GROSIK (22) 646 46 46 nie sa to moze luksusowe auta, dojechac dojedziesz...i to taniej niz korporacji w sob badz niedziele gdzie przeczytalam ze cena to nawet 3 zl za km :O OOOOOOOOOOO dzieki serdeczne ,juz sobie zapisuje ten numer w komórce bo może sie bardzo przydac :) Quote
teqila9 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Wie ktos moze po ile sa bilety wstepu na ta wystawe psow ??? Quote
grrrond Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Joanna G napisał(a):Czy to znaczy ,że z wystawy na dworzec centralny tez sie nie dostanę??:crazyeye:Bo o 15 mam pociąg powrotny do domu i głupio by bylo na niego nie zdążyć :( dostaniesz, przecież jezdzi wzdłuż ulicy Żwirki i Wigury, która jest stosunkowo blisko wystawy autobus nr 175, który jedzie na centralny... Quote
teqila9 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 A bedzie mozna na tej wystawie kupic pieska z rodowodem lub bez rodowodu ??? Quote
Mała_Tybetanka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 [quote name='Joanna G']Czy to znaczy ,że z wystawy na dworzec centralny tez sie nie dostanę??:crazyeye:Bo o 15 mam pociąg powrotny do domu i głupio by bylo na niego nie zdążyć :( Przepraszam namieszalam dla wszystkich przyjezdnych: Z Dworca centralnego mozna spokojnie dojechac na wystawe autobusem 175 http://www.ztm.waw.pl/baza/20070702/175/700202.HTM (wysiaść na przystanku "Rakowiec" Z dworca zachodniego (lub z przesiadki proponawanej przez Velle) autobusem 172 z dworca zachodniego rozklad http://www.ztm.waw.pl/baza/20070702/172/404403.HTM wysiaść na przystanku Miłobędzka sprawdzilam dzis to wszystko osobiście Mozna tez wsiaść w metro dojechac do stacji Raclawicka skierowac sie do autobusu 172 na ulice Odyńca (tuz przy ogrodkach działkowych) http://www.ztm.waw.pl/baza/20070702/172/323104.HTM wysiaść równiez na tym samym przystanku (Miłobędzka) Przepraszam wszystkich za zamieszanie. Pozdrawiam Quote
Mała_Tybetanka Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 teqila9 napisał(a):A bedzie mozna na tej wystawie kupic pieska z rodowodem lub bez rodowodu ??? Teqila9 wystawa to nie jest dobre miejsce do kupowania pieska a pieska bez rodowodu zawsze mozesz dostac w schronisku ale jak znam zycie trafia sie niestety handlarze ktorzy bedą takie szczeniaki sprzedawac:angryy: Quote
Recommended Posts