Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cavisia napisał(a):
Asiaczku, nam też musisz przyjść pokibicować w takim razie :-). Cavalierki wchodzą o 11 :cool3:

Z wielką ochotą. :loveu: Ale napisz mi, w jaki dzień i na jakim ringu?
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Z wielką ochotą. :loveu: Ale napisz mi, w jaki dzień i na jakim ringu?
Pzdr.

To ja tez zapraszam, niedziele, ring siodmy, pudle sa od 10;00 a my wchodzimy po 10:25 :)

Posted

Martyna (swoja droga milo mi ;-) to bardzo zalezy od oddzialu - ja mam psa na wspolwalsnosc z osoba o innym nazwisku i jesli ona zglasza swoje i jakby "mojego" na ten sam adres to zazwyczaj placimy mniej ;-) W Katowicach mialam psa i swoja suke zgloszona i panie chcialy, zebym placila normalnie i wziela sobie 2 katalogi ;-))) jakos daly sie ublagac, ze nie potrzebuje skladziku katalogow - szczegolnie, ze tamtejsze do malych i cienkich nie naleza :evil_lol:

Posted

Kurcze, znowu bloodhoundy i bernardyny wchodzą o tej samej godzinie :razz:
(i jak mało bernardynów - tylko 3 tym razem..? pewnie poprzednie doświadczenia z potwornym upałem i brakiem cienia zniechęciły wystawców :cool3:)

Posted

martynkao napisał(a):
Asiaczek...dzieki za odpowiedz..nikt inny niestety nie wyraza swojego zdania..:)

No nic.. mam nadzieje ze najwyze dopłace to 10 zl. i nie bedzie wiekszego problemu.. Niestety nigdzie w regulaminie nie znalazłam takie wzmianki..dlatego bylam pewna ze zaplacic mam jak za swojego drugiego psa..bo wkoncu ten pierwszy ktory jest na wspowlasnosc tysz jest moj;P

No nic musze jechac ojca zaciagnac zeby sie zrzekl bo zawsze z tym tylko problemy sa:(

Mam nadzieje ze dopuszcza nas do oceny.. bo napewno nie zaplace wiecej niz 10zl.:)

martynka mysle ze jak w zgloszeniu wpisalabys tego samego wlasciciela problemu by nie bylo, ale pewnie w jedym wpisalas tylko siebie a w drugim siebie i tate co? Na przyszlosc pisz po prostu identyko wlasciciela, oni i tak tego nie sprawdzają... bo mam nadzieje ze niezaniedbasz lalusiowatych potrzeb Lucka i bedziesz go pokazywac razem z Torrim ;)

Posted

cockermanka napisał(a):
Znajdziesz...zielony pawilon (3 x 3m) i niebiesko-srebrny pies - zapewne w kocju (nie bierzemy klatki tym razem) i niewątpliwie na legowisku z Eukanuby.Ewentualnie psiejsko może siedziec na stole trymerskim ;)

Po takiej instrukcji znajdę napewno :p

Posted

Dostałam dziś potwierdzenie:multi: nr. 1876. Przyszedł priorytetem, tylko nie wiem czemu list z Wawy do Wawy jest stemplowany w Olsztynie:roll:

Konkurencje mam super mocną 10 jest nas w klasie i ze 4 bardzo dobre suczki...

Posted

Hej!
Czy ktoś jedzie pociągiem z Trójmiasta do Warszawy? Albo dosiada się na trasie Gdańsk - Warszawa. Zawsze raźniej ;)
Albo może jedzie samochodem gdzieś z okolic i ma miejsce w samochodzie dla jednej osoby z jamnisiem małym bezproblemowym w torbie? Obowiązkowa zrzutka do paliwa. ;)

Bardzo proszę o odpowiedź!

Posted

monia&Tofi napisał(a):
Po takiej instrukcji znajdę napewno :p

Mam nadzieję ;)
Zapewne psiejsk będzie pod naszym pawilonem więcej,bo zazwyczaj przygarniamy znajomych do cienia:cool3:

Posted

[quote name='Viz']Hej!
Czy ktoś jedzie pociągiem z Trójmiasta do Warszawy? Albo dosiada się na trasie Gdańsk - Warszawa. Zawsze raźniej ;)
Albo może jedzie samochodem gdzieś z okolic i ma miejsce w samochodzie dla jednej osoby z jamnisiem małym bezproblemowym w torbie? Obowiązkowa zrzutka do paliwa. ;)

Bardzo proszę o odpowiedź!

Ja jadę pociągiem z Gdyni do Warszawy, ale już jutro ICkiem o 5:21.
Mam nadzieję, że nie będzie za dużo ludzi (w końcu jadę z dwoma psami).
Dlatego też wybrałam taką godzinę i ICka - generalnie ludzie wybierają tańsze pociągi, np TLK o 4 ;)
A jadę wcześniej, bo jak już wpadam na "stare śmieci" to wypada odwiedzić znajomych :cool3:

Posted

Mała_Tybetanka napisał(a):
Asiaczek bedzie biegac z aparatem ja bede biegać to torche sie tych fotek zrobi oby tylko pogoda dopisala :roll:

Taaaa, 2 latające osoby z aparatami w rękach, pstrykające wszystkie psiaki to MY! Małą Tybetanka i Asiaczek!!!:lol:

sylrwia napisał(a):
:crazyeye: Asiaczku a Ty tak latając z ringu na ring będziesz miała chwile dla siebie aby przysiąść i wypic cos chłodnego?? :pepsi:

Muszę znaleźć. Muszę wpaść do Alive, muszę pogadac z niejaką Sylrwią (znasz taką?), muszę pogadać również z innymi znajomymi i przyjaciółmi... Oj, będzie się działo na tej wystawie...
A herbatki (i to baaaaaardzo dobrej) napiję się w stoisku Pedigree Pal'a. Tam zawsze mają pyszną herbatę i zawsze są tam takie miłe młode osoby, uśmiechnięte, nie zmęczone...
Pzdr.

Posted

[quote name='Aisa_']Ja jadę pociągiem z Gdyni do Warszawy, ale już jutro ICkiem o 5:21.
Mam nadzieję, że nie będzie za dużo ludzi (w końcu jadę z dwoma psami).

Jedziesz sama z dwoma psami? I nie miałaś problemu z kupieniem biletów? :roll:

Posted

[quote name='martynkao']Agasia - niezaniedbam ...;P spelnie jego wymagania;P

a one beda rosly i rosly... :evil_lol:

[quote name='Mała_Tybetanka']Agasia a ty bedziesz teraz na wystawie?? kiedy gdzie i o ktorej?? :lol:

ojj na mnnie będzie ciężko trafić - w sobote setery, beagle, posokowce... w niedziele powinnam sie przy ozdobkach krecic :)

Posted

cockermanka napisał(a):
Jedziesz sama z dwoma psami? I nie miałaś problemu z kupieniem biletów? :roll:

Nie, dlaczego?
Ale dam sobie radę, jeden na 100% cały czas będzie siedział mi na kolanach, gorzej z drugim (nie lubi siedzieć na kolanach)
Ale to ICek, powinny być przedziały szescio, nie ośmio-osobowe, mniejszy ścisk i więcej miejsca "w nogach".

Posted

Pytam,bo znajoma miała wielki problem z dwoma super grzecznymi cockerami - po prostu przepisy mówią,że jeden człowiek = jeden pies....odmówiono jej sprzedaży biletu (żeby było śmieszniej w drodze do Warszawy nie było problemu...tylko w Warszawie zrobiła się heca...)

Masz mniejsze piesy,więc mam nadzieję,że żaden służbista się nie doczepi... ;-)

Posted

cockermanka napisał(a):
Pytam,bo znajoma miała wielki problem z dwoma super grzecznymi cockerami - po prostu przepisy mówią,że jeden człowiek = jeden pies....odmówiono jej sprzedaży biletu (żeby było śmieszniej w drodze do Warszawy nie było problemu...tylko w Warszawie zrobiła się heca...)

Masz mniejsze piesy,więc mam nadzieję,że żaden służbista się nie doczepi... ;-)

Nie wiem, Pani, która mnie obsługiwała była wyjątkowo miła i nic o tym nie mówiła. (może to przez tą olbrzymią kolejkę hyhy :lol:).

Ale tak, też myślałam o tym, że "kanar" może się "przyczepić".
Zawsze mogę poprosić kogoś, żeby udawał, ze to jego pies. :lol:

Posted

Aisa_ napisał(a):
Nie wiem, Pani, która mnie obsługiwała była wyjątkowo miła i nic o tym nie mówiła. (może to przez tą olbrzymią kolejkę hyhy :lol:).

Ale tak, też myślałam o tym, że "kanar" może się "przyczepić".
Zawsze mogę poprosić kogoś, żeby udawał, ze to jego pies. :lol:

Na spokojnie, tylko trzeba poinformowac że jada 2 psy :) ja jechalam IC z dwoma ON i nie bylo problemu jezeli chodzi o formalności ale wiadomo zawsze ktos gdzies sie trafi :)

Agasia na Ciebie to trafie na pewno ...przede mna nie uciekniesz :evil_lol:
Asiaczku tak herbatka w PP jest naprawde smaczna :)

Posted

Ja też już otrzymałam potwierdzenie. I znowu problem pkt 2 brzmi

" Przy wejściu na teren wystawy należy przedstawić AKTUALNE świadectwo zdrowia psa ( wydane do 3 dni przed wystawą ), oraz ksiązeczkę zdrowia. Psy bez aktualnego świadectwa lek wet. nie będą wpuszczane na teren wystawy. "

A podobno miało to być zlikwidowane, to co jest wyrabiać czy nie :???: :???: