Ty$ka Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 O masakra, aż mam ciary na plecach czytając to i oglądając filmiki. Quote
Wola istnienia. Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Witam się po długiej przerwie i nadrobieniu zaległości. Widzę, że rozterka: border vs charcik :loveu: +filmiki z toru agllity i ten wypadek charta- dosyć nieprzyjemny... :shake: Quote
Gezowa Posted August 29, 2014 Author Posted August 29, 2014 Aj weźcie, bo ponuro się zrobiło :P Haha, rozterki są i będą, bo ciężko mi się zdecydować ;) Czekamy po prostu z koleżanką na rozwój sytuacji. Jeśli dla niej w miocie nic się nie urodzi to bierzemy whippeta na współwłasność. Sucza będzie mieszkać u niej. Jeśli mi tez nic się nie urodzi to bierzemy kolejną :evil_lol::evil_lol: Pies-wypadek :grins: Quote
maxishine. Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Gezowa napisał(a):Taaaaak, z kołem też. https://www.youtube.com/watch?v=D6KLajepanE https://www.youtube.com/watch?v=VG0U38y6g3E :/ Właśnie o tego maliniaka mi chodziło. I raz było, że serce, raz, że właśnie kark skręcił... Ale patrząc na te filmiki - to jest możliwe :/ O ku*wa. To moje koło jest chyba lepsze... Ten wypadek toż na FB widziałam :lol: Quote
Gezowa Posted August 29, 2014 Author Posted August 29, 2014 Trochę pseudo modelingu Ejdenowego :diabloti: Quote
maxishine. Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Ostanie zdjęcie- :loveu::modla::modla: Quote
Ty$ka Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 https://lh6.googleusercontent.com/-k6n8ogDXOEw/VADZlzVgg4I/AAAAAAAABeY/rmiQmuLU5Fo/w533-h800-no/IMG_6159.png zachwycony model :p widać jak mu płacą :D Quote
maxishine. Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Ty$ka napisał(a):https://lh6.googleusercontent.com/-k6n8ogDXOEw/VADZlzVgg4I/AAAAAAAABeY/rmiQmuLU5Fo/w533-h800-no/IMG_6159.png zachwycony model :p widać jak mu płacą :D Dostaje taką kasę że hohohohoho:diabloti: Quote
Victoria Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 moja się o koło raz otarła, na szczeście tylko otarła a nie wpadła, ale i tak miała brzuch obtarty aż strupki były Macie tą obrożę co ja ją chce :P Quote
Aga*Lis Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Ej, a czy ona nie wisiała na samym początku? Quote
Talia Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Kup mu ten sam kolor rogza 2,5 albo 4 i przerób na charcią :loveu: Pasuje mu :loveu: Quote
gops Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Ja też chciałam w Sopocie kupić tą obróżke jednak u nas 2,5 cm to mało i odpuściłam . A 4cm są takie drogie ... Na żywo podobała mi się najbardziej ze wszystkich kolorów rogza . Quote
Talia Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Jakby na zooplusie mieli półzaciski to brałabym w ciemno dla Tiny. A tak to mogę kupić tylko zatrzask Meridzie. Na razie oby dwie popylają w różowych rogzach, ale ta zieleń jest boska... Quote
Gezowa Posted August 29, 2014 Author Posted August 29, 2014 Ty$ka napisał(a):https://lh6.googleusercontent.com/-k6n8ogDXOEw/VADZlzVgg4I/AAAAAAAABeY/rmiQmuLU5Fo/w533-h800-no/IMG_6159.png zachwycony model :p widać jak mu płacą :D Kawałkiem parówki :diabloti: Aga*Lis napisał(a):Ej, a czy ona nie wisiała na samym początku? Talia napisał(a):Kup mu ten sam kolor rogza 2,5 albo 4 i przerób na charcią :loveu: Pasuje mu :loveu: Wisiała i wisi nadal, zależy jak się ułoży ;) No ale jak już pisałam - to nie dla niego, czasami po prostu testuję. Nie ma niestety rogza dla chartów i już nie chodzi o szerokość, bo jemu 2 czy 2,5cm nie robi (chyba, że ciągnie jak parowóz na coursingu, ale wtedy i 4cm go dusi...), ale o obwód. Nie kupię mu 1,5cm przecież, a tylko one mają dobry obwód. Tutaj jest ok, o ile pies jest spuszczony i obroża układa się jak chce. Jak jest na smyczy i się zaciśnie - naprawdę dłuuuuga taśma wisi i nie wygląda to raczej dobrze ;) gops napisał(a):Ja też chciałam w Sopocie kupić tą obróżke jednak u nas 2,5 cm to mało i odpuściłam . A 4cm są takie drogie ... Na żywo podobała mi się najbardziej ze wszystkich kolorów rogza . A daj spokój, ceny mieli z kosmosu... Zwłaszcza te smycze :mdleje: Quote
Talia Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Mierzyłam smycz przepinana Meri, ale kolor już mi nie pasował do używanej od 2 mc obroży :D Quote
Wola istnienia. Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Jesli mozna mi spytać- duże przebicie maja sprzedawcy na wystawach? Czy ceny sa w miarę porównywalne, gdyby doliczyć wysyłke, w porównaniu do tych np. Na Allegro lub officialnych stronach. Quote
Talia Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Zazwyczaj jest taniej niż w sklepach internetowych. Jedynie co widziałam to z rogzem ceny były np gorsze niż w zooplusie. Ale akcesoria groomerskie, szampony, odżywki, zabawki - często tańsze. Karmy mają zazwyczaj specjalną ofertę wystawową. Quote
Aga*Lis Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Gezowa napisał(a): Wisiała i wisi nadal, zależy jak się ułoży ;) No ale jak już pisałam - to nie dla niego, czasami po prostu testuję. Nie ma niestety rogza dla chartów i już nie chodzi o szerokość, bo jemu 2 czy 2,5cm nie robi (chyba, że ciągnie jak parowóz na coursingu, ale wtedy i 4cm go dusi...), ale o obwód. Nie kupię mu 1,5cm przecież, a tylko one mają dobry obwód. Tutaj jest ok, o ile pies jest spuszczony i obroża układa się jak chce. Jak jest na smyczy i się zaciśnie - naprawdę dłuuuuga taśma wisi i nie wygląda to raczej dobrze ;) Ale mi chodzi o to, że wisiała na stoisku z obrożami :lol:. Bo pamiętam, że jak przyszłam to były dwie, jedną wzięłam, długo się zastanawiałam, no i w końcu ją odstawiłam, nie ten rozmiar oraz cena. :-( Quote
IZMADO Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Gezowa napisał(a):Aj weźcie, bo ponuro się zrobiło :P Haha, rozterki są i będą, bo ciężko mi się zdecydować ;) Czekamy po prostu z koleżanką na rozwój sytuacji. Jeśli dla niej w miocie nic się nie urodzi to bierzemy whippeta na współwłasność. Sucza będzie mieszkać u niej. Jeśli mi tez nic się nie urodzi to bierzemy kolejną :evil_lol::evil_lol: Dwa whippety? Cudowny widok! :loveu: Jak jeżdżę do Anglii, to nie mogę się napatrzeć na ludzi spacerujących z dwoma lub trzema psami tej samej rasy. Zazdrość! Moi wujkowie mieli whippeta, słabo ją pamiętam, jedynie z rodzinnych imprez i krótkiego pobytu u nich w trakcie ferii lata temu. Mimo wszystko, mam słabość do tej rasy. Ostatnio odwiedziłam ich ze swoją suką i co? "Zobacz jak patrzy... zobacz jak ułożyła łapki, jak przekrzywiła główkę, jaką minkę zrobiła, jak uszka położyła... Zupełnie jak nasza Daphne!" ;) Chyba Janka poruszyła w wujkach zapomnianą psią strunkę :) Quote
gato Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Jeszcze co do wypadków z kołem to kiedyś chyba na BCC jakiś pies wpiżył się szyją w koło, coś jak ten golden, to wyglądało makabrycznie, wyglądało jakby i ten pies i ta przeszkoda miały się rozwalić. O tyle to było straszniejsze niż te fikoły, że pies zawisł właściwie na tej obręczy i się tak złożył jak harmonijka... Masakra :shake: . Ta babka co miała stoisko w Sopocie na wystawie miała ceny +/- 1zł różniące się od tych które ma w necie. Ja za smycz Lkę z odblaskiem płaciłam coś koło 40 (wydaje mi się, że 38, ale nie jestem pewna), więc tak normalnie (tyle że ja najbardziej lubię smycze z Rozga) :hmmmm: . Trochę lipa była z tym, że wielu rzeczy nie było w rozmiarach, które mnie interesowały, ale za to, że były wzorki już wycofane, które w internetach nie zawsze się dostanie mogłam przymknąć na to oko. Zoo+ ma zupełnie inne ceny, ale głównie dlatego, że u nich są fajne promocje. Z tego co widziałam smycze Rogzowe też u nich są w promocji, tylko co z tego jak wybór mały (żeby nie powiedzieć że żaden) i tylko przepinane. Fajnie Ejdenowi ten kolor pasuje, ale wisi mu ta obroża jak chomąto :eviltong: - te miękkie i lekkie półzaciski to mam wrażenie w ogóle jakieś takie zwisy, Vega jest większa i masywniejsza od niego a też jej się ta obroża nie układała. Quote
Wola istnienia. Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 gato napisał(a):Jeszcze co do wypadków z kołem to kiedyś chyba na BCC jakiś pies wpiżył się szyją w koło, coś jak ten golden, to wyglądało makabrycznie, wyglądało jakby i ten pies i ta przeszkoda miały się rozwalić. O tyle to było straszniejsze niż te fikoły, że pies zawisł właściwie na tej obręczy i się tak złożył jak harmonijka... Masakra :shake: . A ja byłam pewna, ze te przeszkody sie "rozpadają" jesli pies w nie uderzy. Szkoda, ze nie maja czegoś takiego. Quote
maxishine. Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Wola istnienia. napisał(a):A ja byłam pewna, ze te przeszkody sie "rozpadają" jesli pies w nie uderzy. Szkoda, ze nie maja czegoś takiego. co innego jak zwali hopkę a co innego obręcz :shake: Quote
nichya&nazir Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 Straszne. Wiedziałam, że agi jak każdy sport niesie za sobą ryzyko kontuzji etc. ale takie akcje.. :shake: Quote
gato Posted August 31, 2014 Posted August 31, 2014 "Wola istnienia" napisał(a):A ja byłam pewna, ze te przeszkody sie "rozpadają" jesli pies w nie uderzy. Szkoda, ze nie maja czegoś takiego. W obecnej chwili można bez problemu kupić takie koło, które się "rozpada". Nad tym też były dyskusje i niektóre koła mimo że opcję miały to nie zawsze się "rozklejały" mimo że pies w nie uderzał ;) . To wszystko nie jest takie łatwe i proste jakby się wydawało, każde rozwiązanie konstrukcyjne ma swoje plusy i minusy, ciężko jest stworzyć przeszkody w 100% bezpieczne. Poza tym - zawsze pozostaje błąd czynnika ludzkiego tudzież zwierzęcego - jeśli np. handler nie umie wprowadzić dobrej linii psu, lub z jakiegoś powodu pies źle wymierzy skok czy wejście w tunel nieszczęście zawsze się zdarzyć. Temu psu, o którym pisałam nic się chyba nie stało, otrzepał się i chciał zasuwać dalej ;) . Poza tym - bez przesady, to też nie jest tak, że na każdych zawodach psy wywożą taczkami do weterynarza z powodu zderzeń z przeszkodami. Według mnie są dużo bardziej kontuzyjne rzeczy niż świadome uprawianie sportu z psem. Quote
Recommended Posts