Sonka95 Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 No to wielkie gratulacje dla Ciebie i Aedana :loveu: Quote
Gezowa Posted January 15, 2013 Author Posted January 15, 2013 (edited) [quote name='Squ']Patrząc na zdjęcia, to widać po nim użytka ;-) Kurcze, ja na dzienną bym się wybrała, więc muszę ładnie zdać sesję, żeby mieć bezstresowy weekend :eviltong: No widać i ja doskonale zdaję sobie z tego sprawę :). Tylko w moim odczuciu takie pytanie trochę dziwnie zabrzmiało, ale może przesadzam ;). Dlatego postanowiłam, że może na dwie czy trzy wystawy jeszcze pojedziemy i damy sobie spokój, bo młody (i ja) lepiej czujemy się w sporcie, gdzie faktycznie możemy pochwalić się chociaż małymi osiągnięciami :D. Za to drugi piesek będzie z linii wystawowej, bo chciałabym dla odmiany mieć takiego typowego, prawdziwego chudzielca. Psiaki od Lazarusów mi się bardzo podobają, więc pewnie będę szła w tym kierunku. [quote name='Sonka95']No to wielkie gratulacje dla Ciebie i Aedana :loveu: [quote name='Kaaasia']Gratulacje :smile: [quote name='marta.k9080']gratulacje Aedan:Cool!: Dziękujemy :) Kilka fotek (dam linkami, bo nie chce mi się pomniejszać): Ząbki pokazane bez protestu Macanko też bez sensacji Bieg chyba nam w miarę wyszedł, bo wyciągał łapki :) Ustawianie Porównanie: https://lh4.googleusercontent.com/-3z6VCo8oE-c/UPLagkzuVPI/AAAAAAAATeE/fnJ_9SkQY_Q/s1091/wystawa+86.JPG Zdjęcia od Hanny Banaś Zdjęć jest więcej i na niektórych widać (nie)stety efekty amatorskiego obikowania, bo młody w biegu patrzy na mnie, a nie przed siebie :) Edited January 15, 2013 by Gezowa Quote
Guest wolfheart Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 No proszę,zachował się jak profesjonalista:p Quote
Sonka95 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Super biegliście i Aedana wystawiałaś :D Quote
Gezowa Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 Mamy dwie fotki z wczorajszego spaceru. Dzisiaj powinno być ich więcej i tak oto zaczynamy serię "Zima whippetowi nie straszna" :diabloti: Lans na nową obrożę :lol: Na wystawie kupiliśmy piszczącą, gumową zabawkę. Na razie dzielnie znosi zęby młodego i jest ulubioną zabawką. Im głośniej piszczy tym lepiej :cool3: Quote
Bobryna Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Dawno do Was nie zaglądałam :oops: To chłopaczyna na wystawie był :razz: Gratulacje :) http://img.liczniki.org/20130116/2013_01_15_090-1358332407.jpg jaka długa szyjka :lol: jeszcze druga taka obroża by się zmieściła :eviltong: Quote
PannaAnna Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 http://img.liczniki.org/20130116/2013_01_15_090-1358332407.jpg łaaaa:loveu: Quote
Guest wolfheart Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 łabędzia szyja...:evil_lol::loveu: Quote
Sonka95 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Obróżka super ... pasuje mu :loveu: http://img.liczniki.org/20130116/2013_01_15_090-1358332407.jpg Sonia też uwielbia piszczące zabawki ;) Quote
Gezowa Posted January 16, 2013 Author Posted January 16, 2013 No, a jak miał dwie obroże to się ze mnie nabijaliście, że robię z niego choinkę :diabloti: Niedługo planujemy uszyć szeleczki, ale nie wiem jeszcze u kogo, bo nie mogę znaleźć nigdzie sensownego wzoru :). Wczorajszy filmik ze śnieżnych szaleństw: www.youtube.com/watch?v=2bOLyKQcO5w&feature=youtu.be Nudny, bo nudny, ale jest pamiątka :lol: Dzisiejsze zdjęcia z uszatym ;) "Co dla mnie masz? :multi:" Quote
Guest wolfheart Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 http://img.liczniki.org/20130116/2013_01_16_107-1358352223.jpg słodki ryjek:loveu: Quote
Kaaasia Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 http://img.liczniki.org/20130116/2013_01_16_107-1358352223.jpg Uszy tak samo długie jak nochal :smile: Quote
Sonka95 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Filmik fajny :D Zabawa piszczałką i Aedan rewelacja :loveu: Son aż postawiła uszy , bo myślała , ze jej piszczałkę zabrałam :evil_lol: Quote
Guest wolfheart Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 [quote name='Sonka95']Filmik fajny :D Zabawa piszczałką i Aedan rewelacja :loveu: Son aż postawiła uszy , bo myślała , ze jej piszczałkę zabrałam :evil_lol:[/QUOTE] hihi jak w TV ostatnio zadzwonił dzwonek ,to Luna pobiegła do drzwi szczekać bo był taki sam jak nasz:evil_lol: Quote
Bobryna Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Jak oglądałam Wasz filmik, to Czesio przekrzywiał główkę i nasłuchiwał :lol: on to ma fioła na punkcie piszczałek :P A jakie szelki chcesz kupić Aedanowi? Dogs Style robi fajne, solidne, mają dużo wzorów, ale mnie się podobają najbardziej wzorki z Collars Craft http://www.facebook.com/pages/Collars-Craft-Studio/491152347576750 czachy mi się marzą jakieś :razz: ale jeszcze nic u nich nie kupowałam, to na razie nie mogę polecić Quote
Gezowa Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 Właśnie z Collars Craft :). To szyje moja znajoma, więc męczę ją o pomoc w doborze wzoru dla młodego :evil_lol: Nasze trójmiejskie charty ubierają się przeważnie w wyroby od Collars Craft :diabloti: Quote
Bobryna Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Ale trafiłam ;P Fajnie mieć znajomych szyjących psie akcesoria :) To na pewno doradzi Ci fajny wzorek :cool3: Quote
Gezowa Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 Nooo, tyle tych wzorów ma, że ciężko wybrać jeden dla mojego brzydala :evil_lol:. Na razie stanęło na tym, że coś niebieskiego, ewentualnie zielonego :lol:. Ania ogólnie fajna babka, sama ma dwa charty (borzoja i whippeta, ale ta whippetka to po prostu cudo, piękna jest! :loveu: Na tym zdjęciu na fejsie to właśnie ona), tylko my jeszcze nie jesteśmy u niej "ubrani", więc nie mogę wyrazić swojej opinii na temat jej wyrobów, ale cała reszta chartów (i nie tylko) właściwie nie chodzi w innych obrożach :diabloti: . Cena przystępna, zobaczymy jak z trwałością, ale wszyscy sobie chwalą :). A my od kwietnia zaczynamy treningi coursingowe :multi:. Dostaliśmy zaproszenie i żal byłoby nie skorzystać :). Dzisiaj znalazłam stary wabik, na który nakręcałam młodego jak miał nie więcej niż 3 miesiące :). Aż nie mogłam się powstrzymać i wzięłam go dzisiaj jako dodatkową zabawkę na krótki spacer. Oj, był szał... :loveu: Co prawda wabik nie przetrwał, ale i tak miałam zrobić nowy :) Quote
Sonka95 Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 No jak dostałaś zaproszenie to szkoda by było nie skorzystać ;) A te wasze frisbee jest wytrzymałe ? Bo się zastanawiam czy takiego nie kupić ... Quote
Gezowa Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 (edited) Nasze jest gumowe i mamy je odkąd młody był malutki. Używał go namiętnie przez cały okres ząbkowania jako gryzak i nie widać nawet śladu :). Teraz służy nam nie tylko jako aport, ale też baaaardzo lubimy się nim szarpać :diabloti: Tak wygląda, tylko, że my mamy żółte i ono pachniało naprawdę przed długi czas wanilią - dla mnie osobiście ten zapach był nieznośny, za słodki, ale teraz już nie czuć tego tak mocno. Nadal pachnie, ale trzeba nos przycisnąć do niego :diabloti: Nie kupywaliśmy go z neta, tylko w większym zoologu (sieciówka). Nie pamiętam szczerze ile kosztowało... Ale nie więcej jak 20 zł (zazwyczaj w sieciówkach mają ceny z kosmosu :roll: Za pierwszą charcią obrożę płaciłam 75zł... :/ a na wystawie kupiłam dużo ładniejszą za niecałe 45...). Acha, ważne jest do czego je chcecie. Ono jest gumowe, ciężkie, nie poleci tak jak normalne frisbee. My raczej używaliśmy go do nakręcania młodego na dysk i niedługo przerzucimy się na zwykły, aczkolwiek myślę, że młody będzie odczuwał lekki zawód :diabloti: Edited January 18, 2013 by Gezowa Quote
Sonka95 Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 My jeszcze czekamy na frisbee z dog chow , ale tamto to chyba plastik i wolałabym coś , żeby Sonie zachęcić , a gumowe prędzej weźmie ... ;) Zobaczymy czy w ogóle będzie chciała to łapać Quote
Gezowa Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 To gumowe jest ogólnie ok, mogę polecić :). Przy wprawionym ruchu leci naprawdę ładnie, bo przyznam, że na początku jak je rzucałam to nie przeleciało nawet 10m, bo zlatywało na bok :lol:. Kwestia wprawy :). Do teraz zdarza mi się krzywo rzucić, ale młodemu to nie przeszkadza :cool3: Quote
Leokadia Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Wow, coursing? Dla tego sportu byłabym gotowa sobie charta sprawić, zauroczyłam sie po oglądaniu filmików, zajarałam się na maksa:multi: Quote
Gezowa Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 Haha, właściwie z tego co słyszałam to na coursingach nawet tych typowych dla chartów, można puścić psa dowolnej rasy w biegu pokazowym. Koleżanka prawie zawsze puszcza swojego bordera za wabikiem :) No nic, my powoli przymierzamy się do zakupu kagańca... :diabloti: Prawdopodobnie będzie czerwony :) Quote
Leokadia Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 Z racji tego, że mój mały gad ma presyspozycje do takich sportów jak kiedyś uda mi sie trafić na cos takiego to na pewno skorzystam! A teraz czekam na info jak wam będzie szło i może jakis filmik nagracie? Quote
Recommended Posts