Gezowa Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 Tak, ja też mu zaufałam i było pięknie... dopóki po kilku dniach takiej beztroski i biegania luzem mu nie odwaliło... To ciągle tylko (albo AŻ) szczeniak, dorastający facet, który zaczyna mieć hormony w głowie zamiast mózgu... Jakoś trzeba to przetrwać :) Sprzęcik... Miała być cyfrówka, ale ostatecznie zdecydowałam się na lustrzankę dla amatorów :P. Z body jeszcze się waham, ale prawdopodobnie Canon 600D (mam przecenę teraz i wychodzi taniej niż 550D :lol:) i resztę wrzucę w jakiś równie laicki obiektyw... Bo koleżanka mnie załamała, mówiąc, że ma obiektyw za 4500zł... :C http://www.youtube.com/watch?v=TTmP3mxQjck&feature=youtu.be Drugi już filmik. Muszę koniecznie dodać, że niestety kończyłam go na siłę, bo sprzęt został mi zabrany kiedy byłam prawie na finiszu i wlepiłam kilka powtarzających się klatek z innego aparatu w dużo gorszej jakości. Robiłam go około 2 miesiące, więc znaczna część materiałów jest z okresu jak było jeszcze ciepło, a co za tym idzie - w niemal każdej scenie popełniam jakiś błąd :D. Nie wspominam już nawet o moich ruchach jakbym dopiero co z łóżka wstała... :lol:. Tak czy siak - miłego oglądania :). Quote
Nanashi Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 No, no... Filmik znów Ci się udał. A chodzisz śnięta prawie ciągle, więc wrażenia to już nie robi :P Powiedz mi jeszcze czy trening klatkowy miał ustaloną datę czy nie, bo zakręcona jestem i nie potrafię nigdzie znaleźć informacji, ha :D Quote
Gezowa Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 No nie, tam na filmiku momentami tak mega zmulona, jakbym lagi miała :lol: A trening klatkowy, sklerotyczko, był dzisiaj na 19. Dopiero co wróciłam. Ula mówiła, że będziemy raz albo dwa razy w miesiącu taki trening robić, więc chyba nic cię nie ominęło, prócz wstępu o co chodzi i na czym to polega :) Quote
Nanashi Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Gezowa napisał(a): A trening klatkowy, sklerotyczko, był dzisiaj na 19. Dopiero co wróciłam. Ula mówiła, że będziemy raz albo dwa razy w miesiącu taki trening robić, więc chyba nic cię nie ominęło, prócz wstępu o co chodzi i na czym to polega :) Auć :( A ja chciałam tak bardzo z domu wyjść, chlip... Głupia, głupia ja. No trudno. Quote
Sonka95 Posted December 28, 2012 Posted December 28, 2012 Nareszcie filmik :multi: Zdolnego masz psiaka ;) Quote
Gezowa Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Whippety są ogólnie zdolne, prawdopodobnie jak każdy pies :). Wyłonienie ich talentów wymaga jednak drobnej pomocy z naszej strony :D Skromnie jedno zdjęcie z dzisiaj. Tak po świętach nam wszystko zlazło, a wczoraj nawet wykąpałam się w błocie dzięki mojemu kochanemu psiakowi :p. Schodziłam z góry, a że błota było więcej niż po kostki, to momentami traciłam równowagę i musiałam zbiec... Dzieciak najarany, bo Pańcia biegnie to on też chce. Muszę mówić co było dalej...? :lol:. Tak czy siak na szczęście nie spotkałam w drodze powrotnej nikogo, także nikt nie podziwiał nowego przebrania "błotny potwór", stworzonego przez Ejdena ;) Quote
PannaAnna Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Heeeej :D Ale piękniś w jesiennych kolorach :loveu:(zimą ;P). Jak tam sylwestrowe nastroje? ;) Quote
Sonka95 Posted December 31, 2012 Posted December 31, 2012 Świetna fota :cool3:http://img.liczniki.org/20121228/PC240580-1356702720.jpg Quote
Guest wolfheart Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 http://img.liczniki.org/20121228/PC240580-1356702720.jpg wow ale z niego mężczyzna :razz: Quote
Gezowa Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 Długo nas nie było, jakoś zaniedbaliśmy dogo i ten wątek... Ale to przez wystawę :). Tak, szykujemy się do wystawy, dzisiaj nasz numerek przyszedł pocztą i na pocieszenie dodam, że wychodzimy jako drudzy :lol:. W samcach konkurencji nie mamy, a suczka jest jedna i o ile dobrze pójdzie to będzie rywalizacja :). Nie liczymy na zbyt wiele, bo po prostu niezbyt nam zależy na wystawach (wmawiam tak sobie, bo to mi pomaga w pozbyciu się stresu :lol:). Ulubione miejsce każdego charta: A po kilku dniach mordęgi z ustawianiem, wreszcie się udało... Teraz tylko przenieść to na wystawę, co będzie trudne :lol: Quote
Nanashi Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 Będziemy tam z Torą, Anią i Skyem by Was dopingować! (i stresować :evil_lol:) Może nawet zdjęcia Wam porobimy, a co! Quote
PannaAnna Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 No w końcu! ;) Kiedy macie wystawę? Będziemy trzymać kciuki :razz:. Młodzian jak zwykle piękny :loveu:. Quote
Guest wolfheart Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 o to życzymy najlepszego wyniku!:p Quote
Gezowa Posted January 10, 2013 Author Posted January 10, 2013 (edited) Nanashi napisał(a):Będziemy tam z Torą, Anią i Skyem by Was dopingować! (i stresować :evil_lol:) Może nawet zdjęcia Wam porobimy, a co! O nie, Skaju nam wszystko zepsuje... :lol:. Młody jak go zobaczy to chyba szajby dostanie :) Ale przyznam Ci szczerze, że nie wiem czy można wchodzić z psami, które nie zostały zgłoszone. Gdzieś mi się takie info nawinęło, musiałabym to sprawdzić. PannaAnna napisał(a):No w końcu! ;) Kiedy macie wystawę? Będziemy trzymać kciuki :razz:. Młodzian jak zwykle piękny :loveu:. W tą niedzielę. Trzy dni... :) Właściwie dwa i kawałek, bo mamy na 12:55. marta.k9080 napisał(a):o to życzymy najlepszego wyniku!:p (Nie)dziękuję, żeby nie zapeszyć :). Zachowanie młodego nie jest do przewidzenia, mogę mieć jedynie nadzieję, że będzie podobne do tego w mieście - posłuszny, idący przy nodze pies :lol: EDIT: właśnie, będzie kilka osób z klubu, w tym Monika z Yess chyba :). Ja i tak będę ok. 9-10, bo w końcu nie wiem czy mam się zgłosić po katalog (szczeniaki bez katalogu, ale jest wzmianka o "przyjmowaniu psów", wiec się pogubiłam), więc może pójdę dopingować :lol:. Aż zerknę kiedy belgi wchodzą :) EDIT 2: o 11:40 wchodzą :D Pójdę! Edited January 10, 2013 by Gezowa Quote
Sonka95 Posted January 10, 2013 Posted January 10, 2013 To powodzenia życzę na wystawie :loveu: Wygracie :cool3: Quote
Gezowa Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 Więc tak... WO (wybitnie obiecujący) 1/1, z opisem: "Piesek o dobrych proporcjach. Nieco słaba żuchwa. Doskonała linia grzbietu. Klatka piersiowa jeszcze w rozwoju. Wydajny ruch". Nie rozumiem kilku rzeczy no ale... :p. W każdym razie oceniam, że poszło nam ok. Biegliśmy raz, drugie było porównanie, które "przegraliśmy", ale młody ogólnie zachowywał się super. Trochę zmęczony był tymi hałasami, ale ogólnie jak na pierwszy raz jest dobrze. Prawdopodobnie pojedziemy do Bydgoszczy, ale nie wiem czy na walentynkową czy na nocną (chciałabym obie, bo w obu sędziują dość ciekawe i obiektywne osoby, ale rodzice marudzą, że to cały dzień i noc). Nanashi powinna dać jakieś fotki (NA PW! Chcę wybrać te, na których mnie nie widać :lol:) Quote
Squ Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Gratulacje, pierwsze koty za płoty :) Co do Bydgoszczy, to na nocnej jest spokojniej i mniej postronnych ludzi, co jest niewątpliwie plusem biorąc pod uwagę miejsce wystawy :| Muszę obadać sędziów i może się wybiorę :hmmmm: Quote
Gezowa Posted January 13, 2013 Author Posted January 13, 2013 PannaAnna napisał(a):To gratulacje! :) :) Dziękujemy :D. Squ napisał(a):Gratulacje, pierwsze koty za płoty :) Co do Bydgoszczy, to na nocnej jest spokojniej i mniej postronnych ludzi, co jest niewątpliwie plusem biorąc pod uwagę miejsce wystawy :| Muszę obadać sędziów i może się wybiorę :hmmmm: Dziękujemy :) My z góry założyliśmy, że jak zagraniczny sędzia to też inaczej patrzy na te mocniejsze whippety. Mój jest z linii wyścigowej i po prostu na wstępie padło pytanie, "czy on jest po użytkowych rodzicach". Poczułam się trochę... dyskryminowana :lol:. No ale Pani była ogólnie miła, atmosfera na ringu dość zabawna (przez moją wpadkę z lekkiego stresu i zamotania :lol:), więc narzekać nie mogę. Z kolei ta Pani na nocnej podobno też b. fajna, ale nie wiem jak z chartami i ich oceną sobie radzi. Quote
Squ Posted January 13, 2013 Posted January 13, 2013 Patrząc na zdjęcia, to widać po nim użytka ;) Kurcze, ja na dzienną bym się wybrała, więc muszę ładnie zdać sesję, żeby mieć bezstresowy weekend :eviltong: Quote
Recommended Posts