Kaaasia Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Wpadłam do Was obejrzeć to małę whippeciątko. Połączenie słodkości z szaleństwem :loveu: U nas właśnie pierwsze problemy były z o.szkockim, który najpierw bawił się z moim 5miesięcznym psem i nagle zaczynał atakować. Nawet jak Oli leżał kołami do góry i wczołgiwał się pod ławkę to tamten go atakował, a kobitka cały czas twierdziła że to wina mojego psa :angryy:. Tamten pies dostaje szału jak nas gdzieś zobaczy a ona nadal twierdzi że to nie jej wina :mad:. Dobrze że mamy kilka suk do zabawy bo inaczej sama musiała bym się nim zająć :evil_lol: Quote
Sonka95 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Nie mogę się doczekać filmiku :multi: Quote
Pestkaa Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Ja też! Pospiesz się, bo nie będę mogła spać :evil_lol: Quote
Guest wolfheart Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 heej,my tu bardzo chętnie będziemy zaglądać:razz: Quote
Bobryna Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 http://img.liczniki.org/20121113/P1010765-1352817670.jpg świetne ma te uszy :loveu: rzeczywiście, po co Ci podenco :lol: Quote
Nanashi Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Pańcia gdzieś zaszalała i nam się nie odzywa, a ja tu liczyłam, że uszole Młodego zobaczę na nowej fotce :P Quote
Gezowa Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Pańcia dzisiaj znowu podupadała na zdrowiu, prawie ciągle spała, więc nawet spacerku porządnego nie było... :shake: Obiecałam już młodemu, że jutro pójdziemy, więc zaraz ruszamy do spania. Skoro wszyscy wklejają zdjęcia z serii "dobranoc", to i my nie będziemy gorsi ;) Quote
Ptysiak Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Wpadamy z rewizytą w końcu :loveu: Przeglądnęłam sobie całą galerię. Przesłodziasty był jak był taki tyci tyci :loveu: i nadal jest cudny :) http://img.liczniki.org/20121115/P1010819-1353019187.jpg :loveu: tylko tulić i tulić. Zdrówka życzymy Pańci :) Dobrej nocy ;) Quote
Maalwi Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Jak słodko śpi :) Ja od jakiegos czasu sobie marzę o podenku. Oglądam setki zdjeć, i jestem coraz bardziej zakochana. Te psy maja cos takiego w sobiee... Quote
Gezowa Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 [quote name='Maalwi']Jak słodko śpi :) Ja od jakiegos czasu sobie marzę o podenku. Oglądam setki zdjeć, i jestem coraz bardziej zakochana. Te psy maja cos takiego w sobiee... Dokładnie... Jeszcze jak zobaczyłam nakręcone podenki w agility to już w ogóle... :D. W wolnych chwilach siadam i czytam zagraniczne strony, głównie szwedzkie, bo w Skandynawii ta rasa jest bardzo popularna. Zawsze na ich stronach piszą o braku agresji i tak dalej (to pewnie zależy od genów i linii), więc jeśli miałabym brać podenco to raczej ze Szwecji. Dobija mnie to, że koszty transportu to połowa kosztu psa... :shake: Ale jak ktoś chce taką rasę to niestety musi się przygotować psychicznie i... finansowo. Ja nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji, wiem tylko, że drugi pies będzie suczką, ale czy będzie to borzoj, podenco czy drugi whippet - nie mam pojęcia. [quote name='Ptysiak']Wpadamy z rewizytą w końcu :loveu: Przeglądnęłam sobie całą galerię. Przesłodziasty był jak był taki tyci tyci :loveu: i nadal jest cudny :smile: http://img.liczniki.org/20121115/P1010819-1353019187.jpg :loveu: tylko tulić i tulić. Zdrówka życzymy Pańci :smile: Dobrej nocy ;-) A dziękujemy :) Za jakieś 30 minut wybieramy się właśnie na spacerek. Quote
Gezowa Posted November 16, 2012 Author Posted November 16, 2012 Dzisiaj znowu nieco ponad 1,5h, bo znowu mnie bierze :/ Ale młody miał tylko dwie krótkie przerwy, więc wymęczony. Fotek nie ma, bardziej skupiłam się na materiałach do filmiku. Przed samym spacerkiem listonosz przyniósł akurat pelerynkę... Wydaje mi się, że trochę szybko z niej wyrośnie, ale może mam tylko takie wrażenie. Na długość trochę przykrywa ogonek, w klacie za duża, więc bardziej boję się, że przez zimę młody zdąży mi się wydłużyć bardziej niż wyrzeźbić klatę :hmmmm: Modela może i mam, ale Pańcia fotografem dobrym zdecydowanie nie jest ;) Quote
Sonka95 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Super w niej wygląda :loveu: A uchole świetnie postawił jedno do przodu ,a drugie w bok ;) Quote
Nanashi Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Czyżby to był już ten wiek, że młodzież do wojska zabierają? :p Może Ci nie wyrośnie, już dużo nie powinien pójść w górę i w bok. Quote
Pestkaa Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Ale super wygląda! A możesz zrobić zdjęcie samego kubraczka od spodu? Myślisz, że nie będzie mu zimno w zimę podczas spaceru bez biegania? Ja mam pelerynkę, trochę przerobiłam i na razie jeszcze jest dobra, ale na większe mrozy absolutnie. Zastanawiam się nad takim http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/542872_554297784586142_903674299_n.jpg i chyba się zdecyduję. Moja mi już nie będzie dużo rosła, więc posłuży nam trochę. Ale też fajna jest ta Twoja ;) A co do tego nieprzemakalnego materiału - nie jest tak że jedno zahaczenie i już po kubraczku? Bo ja mam taki sztywniejszy materiał, a moja znajoma ma taki delikatny. U mnie tak od 5,5 miesiąca zaczęły przybywać mięśnie, rosnąć wzwyż i wzdłuż. Np. w wieku 5 miesięcy nie mogła dosięgnąć stołu, a w 6 sobie z niego ściągała różne przedmioty. A tak poza tym - jestem zakochana w jego pycholu i czekam na filmik :loveu: Quote
Sonka95 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 cześć :loveu: ucałuj Aedana ode mnie ;) Quote
zootechniczka Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Hej :). Tak po cichu podglądamy galerię i postanowiła się w końcu ujawnić. Fajnie uszyska ma ten psiak. Takie mega duże , jest za co tarmosić ;). Po zatem strasznie mi się podoba ze mu tak kości nie wystają jak niektórym tego typu psiakom. Ma piękną sylwetkę :). Pozdrawiamy i zapraszamy do naszej galerii. Quote
Sonka95 Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Hej :loveu: Sonka nie jest ani mała ani średnia ;) Może tak wychodzi na zdjęciach :p Ona to waży 12 kg a mierzy w kłębie 35 :loveu: Jak bym z nią startowała na zawodach to nie mam pojęcia w której klasie czy w small czy w medium :lol: Quote
Gezowa Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='Pestkaa']Ale super wygląda! A możesz zrobić zdjęcie samego kubraczka od spodu? Myślisz, że nie będzie mu zimno w zimę podczas spaceru bez biegania? Ja mam pelerynkę, trochę przerobiłam i na razie jeszcze jest dobra, ale na większe mrozy absolutnie. Zastanawiam się nad takim http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/542872_554297784586142_903674299_n.jpg i chyba się zdecyduję. Moja mi już nie będzie dużo rosła, więc posłuży nam trochę. Ale też fajna jest ta Twoja ;) A co do tego nieprzemakalnego materiału - nie jest tak że jedno zahaczenie i już po kubraczku? Bo ja mam taki sztywniejszy materiał, a moja znajoma ma taki delikatny. U mnie tak od 5,5 miesiąca zaczęły przybywać mięśnie, rosnąć wzwyż i wzdłuż. Np. w wieku 5 miesięcy nie mogła dosięgnąć stołu, a w 6 sobie z niego ściągała różne przedmioty. A tak poza tym - jestem zakochana w jego pycholu i czekam na filmik :loveu: Wiesz co, dzisiaj go wypróbowałam na agilu i nie wiem czy to jeszcze kwestia stresu, że "O Boże, zostawiła mnie samego!", czy faktycznie było mu zimno, bo tyłkiem trząsł. Raczej stres, bo jak wpakowałam go do auta to rodzicielka mówiła, że było to samo... Nie mniej na żywo ten polarek wydaje się dość cienki. Ale jakoś przeżyjemy. Pelerynkę kupiłam głównie ze względu na to, że na agilu jak nic nie robi to po prostu marznie. Nasze spacery to praktycznie od początku do końca bieganie i rozgrzewanie mięśni :) Jakbym miała kupować dla dorosłego Ejdena jakieś ubranko to chyba stąd: http://www.sofadogwear.eu/katalog.php?section=kategorie&akce=rozbalit&id=41 Ceny powalają, ale są adekwatne do towaru. No i jak dla mnie - wizualnie też prezentują się całkiem fajnie. [quote name='zootechniczka']Hej :smile:. Tak po cichu podglądamy galerię i postanowiła się w końcu ujawnić. Fajnie uszyska ma ten psiak. Takie mega duże , jest za co tarmosić ;-). Po zatem strasznie mi się podoba ze mu tak kości nie wystają jak niektórym tego typu psiakom. Ma piękną sylwetkę :smile:. Pozdrawiamy i zapraszamy do naszej galerii. On właśnie przy innych whippetach wygląda jak grubas :lol: Po prostu ma inną budowę, mocniejszą. W tej chwili, jako 5,5msc szczeniak, jest wielkości dorosłej suki, albo nawet teraz trochę je przerósł :) Ostatni spacer z whippetami był dość dawno, jak jeszcze było w miarę ciepło, więc on miał może jakieś 4 miesiące, a dziewczyny dawały mu pół roku najmniej :evil_lol: Zobaczymy czy jako dorosły będzie przerośnięty. Ostatnio i tak zwolnił z wagą i wzrostem, jutro jadę do weta do go zważę przy okazji :) A wpaść - wpadniemy, pewnie całkiem niedługo :) [quote name='Sonkowa']Hej :loveu: Sonka nie jest ani mała ani średnia ;-) Może tak wychodzi na zdjęciach :-P Ona to waży 12 kg a mierzy w kłębie 35 :loveu: No to faktycznie... Zdjęcia są przekłamane, bo wygląda na mikrusa :D Pańcia dzisiaj wygłupiła się trochę na agility, bo przez tabletki na chorobę lokomocyjną byłam kompletnie rozkojarzona. Tłumacza mi trzy razy: "Nie machaj już ręką jak wysyłasz go do tunelu". Co na to ja? "Ok, rozumiem", a i tak machnęłam :lol:. Pomijając już dialog z Nanashi... Jejku, zaczęłam temat tymczasa, bo chciałam się zapytać kiedy wkleisz jego zdjęcia, ale później nagłe olśnienie, że już to zrobiłaś, więc wyszło jak wyszło... :lol: Chyba przestanę je brać, bo kompletnie nie mogę się na niczym skupić. No ale mam przynajmniej kilka fotek. Tutaj odpoczynek i leniuchowanie po agilu (oczywiście na ulubionej poduszce w słoniki:lol:) Mój kochany brzydal :loveu: Reakcja na drapanie po szyi... Nie wiem czemu, ale ma tak od małego. Drapaniem po szyi mogę go śmiało "ululać" :razz: Zresztą widać, że mu się to podoba "Nie rozumiem z czego się śmiejesz... Mam coś na nosie?" :evil_lol: Quote
334maja Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 http://img.liczniki.org/20121116/P1010839-1353069550.jpg - jakie eleganckie ubranko :cool3: Jaki nieeeetooperek :lol: Quote
Nanashi Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 (edited) Gezowa napisał(a):Pańcia dzisiaj wygłupiła się trochę na agility, bo przez tabletki na chorobę lokomocyjną byłam kompletnie rozkojarzona. Tłumacza mi trzy razy: "Nie machaj już ręką jak wysyłasz go do tunelu". Co na to ja? "Ok, rozumiem", a i tak machnęłam :lol:. Pomijając już dialog z Nanashi... Jejku, zaczęłam temat tymczasa, bo chciałam się zapytać kiedy wkleisz jego zdjęcia, ale później nagłe olśnienie, że już to zrobiłaś, więc wyszło jak wyszło... :lol: Chyba przestanę je brać, bo kompletnie nie mogę się na niczym skupić. Rozkojarzona byłaś nieźle. Przestań je brać albo daj namiary na ten środek :diabloti: Oderwana od rzeczywistości byłaś super. Też dzisiaj już dostałam polecenie by nie machać na tunel ręką - Monika i Ula jednak mają trochę inny styl uczenia i widać to na każdym kroku :) I wkleiłam zdjęcie, to fakt. Jutro chyba do groomera pojedziemy, bo ja będę walczyła z niewyczesywanym regularnie podszerstkiem z dobry miesiąc i się zamacham ręką :D No i ten zapaszek schroniskowy... Wstawię kolejne zdjęcia jak już będzie po wizycie w spa :) Całusy w nos dla Młodego i Ty się nie daj chorobie lokomocyjnej! ;) Edited November 18, 2012 by Nanashi Quote
Kaaasia Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 http://img.liczniki.org/20121118/P1010877-1353256628.jpg Słodka mordka :loveu: Ja od zawsze miałam problemy z chorobą lokomocyjną- ostatnio troszkę mniejsze ale na dłuższe trasy wolę się zabezpieczyć. Po tabletkach przeważnie śpię cały dzień więc ostatnio zakupiłam plastry na nadgarstki, które działają na zasadzie akupresury i czułam się po nich dobrze :smile: Quote
Sonka95 Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 http://img.liczniki.org/20121118/P1010861-1353256628.jpg moja to zawsze musi mieć główkę na poduszce lub na mojej nodze :p Quote
Gezowa Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 [quote name='Nanashi']Rozkojarzona byłaś nieźle. Przestań je brać albo daj namiary na ten środek :diabloti: Oderwana od rzeczywistości byłaś super. Też dzisiaj już dostałam polecenie by nie machać na tunel ręką - Monika i Ula jednak mają trochę inny styl uczenia i widać to na każdym kroku :smile: I wkleiłam zdjęcie, to fakt. Jutro chyba do groomera pojedziemy, bo ja będę walczyła z niewyczesywanym regularnie podszerstkiem z dobry miesiąc i się zamacham ręką :-D No i ten zapaszek schroniskowy... Wstawię kolejne zdjęcia jak już będzie po wizycie w spa :smile: Całusy w nos dla Młodego i Ty się nie daj chorobie lokomocyjnej! ;-) :diabloti: Wiesz, ja też dostałam lekkie "zjebki", bo podłączyłam młodemu pod siad komendę "free". Ale free to podobno zwolnienie, więc jedno i drugie się ze sobą gryzło, bo przed tunelem to on ma zostawać... I przy Monice robiłam tak cały czas właściwie i słowa nie powiedziała, może uwagi nie zwróciła, bo jak sama była z tą całą zgrają kursantów to mogło jej umknąć. No ale Ola to zauważyła, potem jeszcze Ula wytłumaczyła i już ogarniam :lol: Z tym machaniem (lub jego brakiem) może im chodzić o to, że to kolejny etap. Przeglądałam sobie ich kanał na YT z zawodów, seminaria, treningi i tak dalej. Tam tylko pada "tunel", z reguły nikt ręką nie macha, po prostu rzuca komendę i biegnie dalej, a pies doskonale wie o co chodzi :D Ciekawi mnie jak ONkowy-collie będzie wyglądał po takim zabiegu. Ciągle do galerii zaglądam, ale głównie rano, jak zazwyczaj nie mam czasu komentować tylko tak zerknąć raz dwa, co tam kto pisze ;) No i wielkie dzięki. W tym tygodniu nie wezmę tabletek, zobaczymy jak będzie :diabloti: [quote name='Kaaasia']http://img.liczniki.org/20121118/P1010877-1353256628.jpg Słodka mordka :loveu: Ja od zawsze miałam problemy z chorobą lokomocyjną- ostatnio troszkę mniejsze ale na dłuższe trasy wolę się zabezpieczyć. Po tabletkach przeważnie śpię cały dzień więc ostatnio zakupiłam plastry na nadgarstki, które działają na zasadzie akupresury i czułam się po nich dobrze :smile: On taki słodki to tylko pozornie jest... Toć to diabeł w psim ciele :evil_lol: O plastrach nie słyszałam... Czego to ludzie nie wymyślą :lol: Nie mniej muszę podpytać, bo tabletki mimo, że pomagają to jednak skutki uboczne przeszkadzają mi w treningach czy nawet w nauce, bo do szkoły też trzeba "jakoś" dojechać... [quote name='Sonkowa']http://img.liczniki.org/20121118/P1010861-1353256628.jpg moja to zawsze musi mieć główkę na poduszce lub na mojej nodze :-P On to przeważnie tyłek na poduszkę sadza... :lol: Już w czyjejś galerii wspomniałam, że z młodym dzisiaj trochę ponad 3h byliśmy na spacerku, bo Pańcia chciała pozwiedzać okolice, w których od lat nie była. No i przy okazji chciała spełnić się jako fotograf i sfotografować lądujący samolot. Inna sprawa, że trzy samoloty leciały super nisko, ale nie miałam akurat aparatu wyciągniętego. Dopiero przy czwartym, który leciał koślawo, wysoko i schował mi się za drzewami. Ma się ten fart, prawda? :evil_lol: I tu grzecznie czeka z Pańcią na następny samolot: Eh, nie mówcie mu, że samolot nie jest tak naprawdę żywym, ogromnym ptakiem, który wyląduje mu pod nosem i poda się na obiad... :diabloti: I pomyśleć, że kiedyś to on się ich bał... Quote
Guest wolfheart Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='Gezowa'] ale fajnie wygląda:pnaprawdę mu pasuje.A te uchole...świetne. Dzielna chłopczyna,samolotów się nie boi.Mi kiedyś Luna prawie zwiała,jak samolot leciał zbyt nisko...ale to było jak miała chyba 4mies.Teraz też już je olewa. Quote
Recommended Posts