Kana+Huana Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 (edited) Nero ma co najmniej 10 lat, od 26.02.2009 roku przebywa w opolskich schronisku. Jest to pies domowy, po przejściach. Nero jest nieufny, nie każdemu pozwoli do siebie podejść, dlatego na spacery chodzi tylko z wybranymi przez siebie wolontariuszami, których zna i lubi. Dlatego przyszły właściciel powinien przed adopcją zaznajomić się z psiakiem na tyle, by on mu zaufał. Trzeba włożyć w jego adopcję trochę serca i wytrwałości. Na spacerach grzecznie chodzi, nie ciągnie. Jest psem szczekliwym, dlatego nadawał by się do pilnowania podwórka, poza tym ma jeszcze jedną dobrą cechę dla psa stróżującego, nie każdego akceptuje, dlatego intruza nie wpuści na posesje. Nie jest też psem „Przytulanką”, nie lubi zbytnio głaskania, tym bardziej czesania. Nie nadaje się do małych dzieci, bo pociągnięty za ucho lub sierść może różnie zareagować. Nero jest szorstkowłosym psem o średniej wielkości, wykastrowany. Już 3 lata czeka na swoich właścicieli, może w końcu mu się uda znaleźć dom. Nie ukrywam, że początki jego adopcji mogą być trudne, ale jeśli ktoś na początku da mu czas do przełamania pewnych barier , na pewno znajdzie fajnego przyjaciela i stróża . Trzeba pamiętać, że jego nieufność jest skutkiem wcześniejszego traktowania, dlatego nie należy go od razu przekreślać, bo to nie on sobie sprawił taki los. Zapewne jeśli znajdzie dom i miłość w pewnym stopniu się zmieni, bo w schronisku nie ma na to szans. Kontakt w sprawie adopcji Nera pod numerem opolskiego schroniska dla zwierząt [FONT=Tahoma]tel. 77 454 59 02 [/FONT] Edited August 3, 2012 by Kana+Huana Quote
Ewelinaaa Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Chyba mały błąd się wkradł na samym końcu opisu. Kontakt w sprawie adopcji Cygana pod numerem opolskiego schroniska dla zwierząt [FONT=Tahoma]tel. 77 454 59 02[/FONT] Powinno być chyba Nero ? :) Quote
Kana+Huana Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 Już poprawione, zrobiłam kopiuj wklej ;D i nie zmieniłam Quote
Kana+Huana Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Wydarzenie na Facebooku dla Nera http://www.facebook.com/events/418522561527742/?context=create Quote
Ewelinaaa Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 W sobote widziałyśmy razem z Madzialenos Nera na spacerku :) Szorściak! :D Quote
Kana+Huana Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 nom Nero fajny jest na spacerkach i tak się zawsze cieszy jak ma wyjść, od razu wychodzi z boksu staje na przeciwko mnie i czeka aż go zapnę ;) Quote
Kana+Huana Posted October 1, 2012 Author Posted October 1, 2012 Nero nadal czeka. Ale musiałam się ostatnio na niego naczekać, bo szczekam w zewnętrznym, ja stałam w wewnętrznym i mnie nie słyszał, przez te zasłonki, musiałam odsunąć i krzyknąć, by mnie w końcu dojrzał i wyszedł. Oczywiście przeszkodziłam mu w oszczekaniu psa ;) Quote
Recommended Posts