Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

ESTA Cicha Nadzieja czyli Esta!

[FONT=verdana]ur: 07.06.2007[/FONT][FONT=verdana]
Ojciec: Ch.Pl. -
WHOLLY YOURS Altura
Matka: DESIRE Strba Vysoke Tatry

Hodowca: Anna Gloc
[/FONT]
[FONT=verdana]
Esta to mój pierwszy rasowy pies, od niej zaczęły się wystawy, sporty, wszystko jednym słowem. Moja Mała klucha, jednak ostatnio coś na móżdżek siadło i przestała wracać na zawołanie, ale pracujemy nad tym. Aktualnie już 5letnia sunia, więc jest na wystawowosportowej emeryturce, jednak co jakiś czas przebiegnie się po torku. Jest wysterylizowana.

UNCAS z Puli Szczęścia czyli Shaggy
[/FONT]
[FONT=verdana]ur: 10.05.2011
wzrost: 37cm

Ojciec: MŁ.CH.PL, CH.PL - SID z Puli Szczęścia (PL)
Matka: MŁ.CH.PL - JUST ANGEL Ze Skalni Vyhlidky

Hodowca: Jarosław Bajczyk
www.uncasvelshaggy.republika.pl
Po kilku latach zachciało mi się małego psiaka na wystawy. Esta była wielkim leniuchem i chciałam szczeniaka, aby ją rozruszał. Shaggy to był strzał w dziesiątkę! Mały stał się najlepszym przyjacielem Esty, małym rozrusznikiem oraz gwiazdą wystawową. Uwielbia wystawy, ale i próbujemy coś ze sportu- agility, frisbee, obi. Może kiedyś coś z tego zaczniemy na poważnie, ale na razie jest jak jest. Może kiedyś po świecie będą biegać jego dzieciaki, ale to już zależy tylko od hodowców sheltie :)

Oba psiurki sa moimi wielkimi przyjaciółmi. To dzięki nim wyszłam z mini depresji w grudniu, one są moimi powiernikami, pokazują, że mimo że świat potrafi się na chwilę zawalić to warto iść dalej, po lepsze chwile.

[/FONT]

Edited by Estowa
  • Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Aleksandrossa']
A z kicolem meeega urocze- tak się lubili czy udało się akurat złapać ich razem :cool3:?

uwielbiali się, niestety nie dane było im się cieszyć wspólnym towarzystem - Bax odszedł jak Esta miała 4 miesiące :(

Posted

Esta z Nelly jak była malutka :)

zaraz poleci coś z wystaw, później z agility a następnie Shaggy ^^' Ale może poczekamy na jakieś komentarze xd