Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiaka sprezentowano ubogiemu, choremu człowiekowi mieszkającemu na wsi. Piesek jest samcem, właściwie jeszcze szczeniakiem pięciomiesięcznym i pilnie szuka nowego domu. Dotychczasowy właściciel umarł przed paroma dniami i pies jest przeganiany kamieniami przez jego rodzinę, głoduje. A i do tej pory nie był ani odpowiednio traktowany, ani syty, chudzinka, skóra i kości. Przepiękny...Czy komuś ukradnie serce:-(? Zainteresowanych, oczarowanych psiakiem prosimy o pilny kontakt telefoniczny pod nr. 602 461 085. Płn. Wielkopolska (Okonek)

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomóc mu można tylko w jeden sposób- znaleźć nową rodzinę, a może jakieś sugestie, gdzie można byłoby go ogłosić - w sensie, może są miejsca dla wielbicieli tej rasy?

Posted

Telefon jest do lekarki, która działa też na rzecz zwierzaków w lokalnym TonZ. I dowoziła już psiaki chętnym adoptujacym, to jest kwestia odległości pewnie i dogadania się. Ona jest najbardziej zorientowana w sytuacji psiaka, bo stwierdzała zgon właściciela i zwróciła uwagę na szczeniaka. Miejsce nieciekawe, patologia, szkoda go bardzo. A dzwonić można do niej o każdej porze na ten telefon.

Posted

pies jest wyzlem niemieckim krotkowlosym
gdyby nic nie bylo moge mu dac Dt ale mieszkam znow w poludniowej wielkopolsce-okolice Ostrowa Wlkp
w niedziele jestem natomiast w zaprzyjaznionym hotelu w poblizu Śremu

Posted

To chyba musze usunąć nazwę" pointer"...hm
A mogłabym prosić nr telefonu do Ciebie Ati? Podałabym lekarce, pewnie zadzwoniłaby do Ciebie.
Yolanovi za bardzo nie ma gdzie go zabrać, ja mam małe mieszkanie w bloku i psa, lekarka zapsiona w dwóch miejscach.

Posted

Ati napisał(a):
pies jest wyzlem niemieckim krotkowlosym
gdyby nic nie bylo moge mu dac Dt ale mieszkam znow w poludniowej wielkopolsce-okolice Ostrowa Wlkp
w niedziele jestem natomiast w zaprzyjaznionym hotelu w poblizu Śremu

Ati,właśnie zlokalizowałam dokladnie gdzie jest pies - to ok.160km na północ od Poznania.
Jeżeli wzięłabyś go do siebie,można poszukac transportu.
Zobaczyłam go i umarłam.Gdyby nie kołatała się we mnie resztka zdrowego rozsądku,byłby mój .

Posted

jestem, myślę... mój brat lubi jeździć i może za zwrot kasy na paliwo przewiózł by psiaka, pytać?

jutro w południe odwiedza mnie koleżanka która jedzie poźniej do ostrowa, ale niedamy rady tak szybko się zorganizować, raczej w niedzielę możnaby chłopaka do śremu odwieźć...

Posted

dobra: adres Boguszynek 8 kolo Sremu
tel Ania Mazur 725 508 483
hotelik juz wszystko wie
koszty utrzymania, szczepienia, chipowania, paszportu dla psa biore na siebie
SoS dla Wyzlow poprowadzi adopcje
jak bedziecie mieli transport to w kazdym dniu mozna psa dowiezc

Posted

rozmawiałam z bratem - może jechać w sobotę bardzo wcześnie rano lub w niedzielę, nie ma sprawy, psiaka trzeba by jednak złapać wcześniej. W sobotę musiałabym być na 11 w poznaniu bo jestem umówiona, popołudniu w sobotę mogę odwieźć psa do śremu.

Posted

Widzę, że sprawa już załatwiona, fajnie:)

Gdyby się coś pokomplikowało, możecie mieć mnie w odwodzie - w sensie że w podbramkowej sytuacji też mogę pomóc w transporcie. Będę tu zaglądać dziś i jutro, jakby co. W razie jakby Wam coś z tym transportem nie wyszło, to napiszcie. Jestem z Poznania.

Posted

rozmawiałam z p. dr, czekam tylko na potwierdzenie że piesek jest złapany i jutro rano jedziemy po niego, zadzwonię do hotelu kiedy dostanę potwierdzenie :)

Posted

basiaaap napisał(a):
Widzę, że sprawa już załatwiona, fajnie:)

Gdyby się coś pokomplikowało, możecie mieć mnie w odwodzie - w sensie że w podbramkowej sytuacji też mogę pomóc w transporcie. Będę tu zaglądać dziś i jutro, jakby co. W razie jakby Wam coś z tym transportem nie wyszło, to napiszcie. Jestem z Poznania.

dzięki :)

Posted

cancer43 napisał(a):
Dziewczyny,mój zwierzyniec i ja kochamy was !!!!!!!!!!

i my też (ja i moje dwa prawie-dobermany). szybka akcja - trzymam kciuki za powodzenie.

Posted

Rozmawiałam własnie z panią doktor,kupiła już smycz i obrożę i jedzie łapać psa.Ze złapaniem nie powinno byc problemów.
Hey,Yolanowi ,a jeden z moich tymczasów to skrzyżowanie dobermana z ratlerkiem - i co ty na to ?