Sylwiia_ Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Psiaka sprezentowano ubogiemu, choremu człowiekowi mieszkającemu na wsi. Piesek jest samcem, właściwie jeszcze szczeniakiem pięciomiesięcznym i pilnie szuka nowego domu. Dotychczasowy właściciel umarł przed paroma dniami i pies jest przeganiany kamieniami przez jego rodzinę, głoduje. A i do tej pory nie był ani odpowiednio traktowany, ani syty, chudzinka, skóra i kości. Przepiękny...Czy komuś ukradnie serce:-(? Zainteresowanych, oczarowanych psiakiem prosimy o pilny kontakt telefoniczny pod nr. 602 461 085. Płn. Wielkopolska (Okonek) Quote
wieso Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 piekny pies, biedny szczeniak....jak mozna mu pomoc ? Quote
Sylwiia_ Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 Pomóc mu można tylko w jeden sposób- znaleźć nową rodzinę, a może jakieś sugestie, gdzie można byłoby go ogłosić - w sensie, może są miejsca dla wielbicieli tej rasy? Quote
Ati Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 ja pierdziele, zapisuje sie na watek a po szczeniaka trzeba pojechac, czy ktos go moze przywiezc ten telefon to do kogo? Quote
Sylwiia_ Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 Utworzyłam wydarzenie na FB dla psiuni: http://www.facebook.com/events/443494995690950/ Quote
Sylwiia_ Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 Telefon jest do lekarki, która działa też na rzecz zwierzaków w lokalnym TonZ. I dowoziła już psiaki chętnym adoptujacym, to jest kwestia odległości pewnie i dogadania się. Ona jest najbardziej zorientowana w sytuacji psiaka, bo stwierdzała zgon właściciela i zwróciła uwagę na szczeniaka. Miejsce nieciekawe, patologia, szkoda go bardzo. A dzwonić można do niej o każdej porze na ten telefon. Quote
yolanovi Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Piesek jest słodki, śliczny - szkoda byłoby go tam zostawić. on na pewno szybko znajdzie domek, tylko żeby go zabrać... Quote
Ati Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 pies jest wyzlem niemieckim krotkowlosym gdyby nic nie bylo moge mu dac Dt ale mieszkam znow w poludniowej wielkopolsce-okolice Ostrowa Wlkp w niedziele jestem natomiast w zaprzyjaznionym hotelu w poblizu Śremu Quote
Sylwiia_ Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 To chyba musze usunąć nazwę" pointer"...hm A mogłabym prosić nr telefonu do Ciebie Ati? Podałabym lekarce, pewnie zadzwoniłaby do Ciebie. Yolanovi za bardzo nie ma gdzie go zabrać, ja mam małe mieszkanie w bloku i psa, lekarka zapsiona w dwóch miejscach. Quote
cancer43 Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Ati napisał(a):pies jest wyzlem niemieckim krotkowlosym gdyby nic nie bylo moge mu dac Dt ale mieszkam znow w poludniowej wielkopolsce-okolice Ostrowa Wlkp w niedziele jestem natomiast w zaprzyjaznionym hotelu w poblizu Śremu Ati,właśnie zlokalizowałam dokladnie gdzie jest pies - to ok.160km na północ od Poznania. Jeżeli wzięłabyś go do siebie,można poszukac transportu. Zobaczyłam go i umarłam.Gdyby nie kołatała się we mnie resztka zdrowego rozsądku,byłby mój . Quote
sharka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 jestem, myślę... mój brat lubi jeździć i może za zwrot kasy na paliwo przewiózł by psiaka, pytać? jutro w południe odwiedza mnie koleżanka która jedzie poźniej do ostrowa, ale niedamy rady tak szybko się zorganizować, raczej w niedzielę możnaby chłopaka do śremu odwieźć... Quote
Ati Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 dobra: adres Boguszynek 8 kolo Sremu tel Ania Mazur 725 508 483 hotelik juz wszystko wie koszty utrzymania, szczepienia, chipowania, paszportu dla psa biore na siebie SoS dla Wyzlow poprowadzi adopcje jak bedziecie mieli transport to w kazdym dniu mozna psa dowiezc Quote
sharka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 rozmawiałam z bratem - może jechać w sobotę bardzo wcześnie rano lub w niedzielę, nie ma sprawy, psiaka trzeba by jednak złapać wcześniej. W sobotę musiałabym być na 11 w poznaniu bo jestem umówiona, popołudniu w sobotę mogę odwieźć psa do śremu. Quote
Ati Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 masz telefon podany, hotel czeka, wiec jak ci pasuje, kazdy termin dogodny Quote
basiaaap Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Widzę, że sprawa już załatwiona, fajnie:) Gdyby się coś pokomplikowało, możecie mieć mnie w odwodzie - w sensie że w podbramkowej sytuacji też mogę pomóc w transporcie. Będę tu zaglądać dziś i jutro, jakby co. W razie jakby Wam coś z tym transportem nie wyszło, to napiszcie. Jestem z Poznania. Quote
sharka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 rozmawiałam z p. dr, czekam tylko na potwierdzenie że piesek jest złapany i jutro rano jedziemy po niego, zadzwonię do hotelu kiedy dostanę potwierdzenie :) Quote
sharka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 basiaaap napisał(a):Widzę, że sprawa już załatwiona, fajnie:) Gdyby się coś pokomplikowało, możecie mieć mnie w odwodzie - w sensie że w podbramkowej sytuacji też mogę pomóc w transporcie. Będę tu zaglądać dziś i jutro, jakby co. W razie jakby Wam coś z tym transportem nie wyszło, to napiszcie. Jestem z Poznania. dzięki :) Quote
cancer43 Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Dziewczyny,mój zwierzyniec i ja kochamy was !!!!!!!!!! Quote
yolanovi Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 cancer43 napisał(a):Dziewczyny,mój zwierzyniec i ja kochamy was !!!!!!!!!! i my też (ja i moje dwa prawie-dobermany). szybka akcja - trzymam kciuki za powodzenie. Quote
Pyrdka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 I my. Szybka akcja. U Ani będzie miał super. Mamy u niej 3 nasze ogonki. Quote
cancer43 Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Rozmawiałam własnie z panią doktor,kupiła już smycz i obrożę i jedzie łapać psa.Ze złapaniem nie powinno byc problemów. Hey,Yolanowi ,a jeden z moich tymczasów to skrzyżowanie dobermana z ratlerkiem - i co ty na to ? Quote
basiaaap Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 No to trzymamy kciuki za złapanie... Sharka, mój nr masz na pw. Quote
sharka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 poprosiłam basiaaap o pomoc - ja przywiozę psiaka do Poznania a basiaaap odwiezie małego z Poznania do Śremu :) Quote
Recommended Posts