pola.1 Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 donya napisał(a):Jak dla mnie to kwestia wychowania. Ani mój sznaucer olbrzym ani Bimbo nie uganili się za cieczkami. Donya zdecydowanie nie jest to tylko kwestia wychowania ale i usbosobienia i temperamentu osobniczego.Tak jak u ludzi :evil_lol: Kazdy jest inny.Moje dwie sunie moge spuscic ze smyczy i wroca na zawolanie,nie uciekaja ,wszystko jest ok.Ale jak puszcze chlopaka to mogila!!!!!!!! Wracam do domu wtedy kiedy on skonczy spacer a nie ja.Nie da sie ruda zaraza zlapac za cholere:mad: :mad: :mad: Moge miec smakolyki ,moge przestac zwracac na niego uwage,raz nawet wsiadlam z dziewczynami do samochodu i zaczelam odjezdzac i NIC:diabloti: :diabloti: :diabloti: Nawet sie nie obejzal!!!!! A wszystkie psy wychowywane tak samo,kochane tak samo i przywiazane do mnie tak samo.Ja wrecz ,jako jedyna w domu,nie moge wyjechac na dluzej niz jeden dzien,bo wlasnie nie kto inny,tylko moj chlopak,odmawia jedzenia ,spacerow ,poprostu cierpi strasznie!!! Nie moge wiec powiedziec ze jego zachowanie w parku ,wynika z braku przywiazania do mnie ,czy tego ze jestem mu obojetna.Ten rudy potwor taki jest i juz!!!!!!! No coz, mieszkanie z Akita jest sztuka kompromisow..........on zgadza sie na moje wady(ktorych jet maluuuuuuuuutko) ja ,nie majac innego wyjscia(bo musialabym chyba go zabic a itak nie zrobi niektorych rzeczy) godze sie na jego!!!!!!!!!!!!! zreszta za to wlasnie kocham Akity,ze maja zawsze wlasne zdanie,ze zawsze wiedza lepiej od wlasciciela co jest dobre ,a wykonuja te jego polecenia tylko z dobroci serca i milosci( no bo co wlasciwie taka pancia moze wiedziec) za to ze sa takimi kotami w skorze psa. Quote
donya Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Jak trafię na uciekajacy egzemplarz to zmienię zdanie ;) Póki co to, że moje psy nie uciekają to uwazam, że to moje zasługa ;) Bimbo jak przegiął z niesłuchaniem to zawsze dostawał burę i nauczył się, że lepiej się sluchać niż nie. Mieszkał w mieście i w zasadzie były dwa wyjścia albo spędzi spacery na smyczy albo będzie biegał luzem ale za to muszę mieć pewność, że w kazdej sytuacji będę w stanie go odwołać. Wybrałam drugie wyjście i nie żałuję. Quote
Recommended Posts