Echinacea Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [FONT=Verdana]Leonberger - przyjazny, kochający czeka na dom. [/FONT]http://www.leonberger-info.pl/forum/viewtopic.php?t=1526 [FONT=Verdana] Udało sie znależć dom dla Nadii, suczki, teraz szukamy domu dla Borysa. [/FONT] [FONT=Verdana]Borys jest[/FONT][FONT=Verdana] super psem:[/FONT][FONT=Verdana] przecudownym, radosnym psem, umie chodzić na smyczy, bardzo łaknie pieszczoty i obecności człowieka, cieszy się z uwagi. [/FONT] [FONT=Verdana]Bez problemu dał się wyczesać, wyczyścić uszy, wyciągnąć kleszcza. [/FONT] [FONT=Verdana]Jest psem bardzo przyjacielskim i na pewno będzie wspaniałym stróżem. [/FONT][FONT=Verdana]Domku dla Borysa, gdzie jesteś? na wszystkie pytania odpowie Ola: 604 871 738 [/FONT][FONT=Verdana]mg][/FONT][FONT=Verdana] Quote
Echinacea Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 prawda? i bardzo przyjacielski, chodzi za człowiekiem, zależy mu na kontakcie.. Quote
Echinacea Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 Kochani, serdecznie zapraszamy do odwiedzien Borysa- jest w hoteliku pod Wwą, można go odzwiedzić, poznać i zobaczyć jaki to cudowny pies!nie dajcie mu czekać.. Quote
*Gajowa* Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Piękny jest ! W jakim wieku jest Borysek ? Quote
Echinacea Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 Ma ok 4 lat.szukamy bardzo intensywnie Domku dobrego. pomocy:-) Quote
Echinacea Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [FONT=Verdana]g] [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Verdana]" class="ipsImage" alt=""> [/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Verdana]" class="ipsImage" alt=""> [/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Verdana]" class="ipsImage" alt=""> [/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Verdana]" class="ipsImage" alt=""> [/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Verdana]" class="ipsImage" alt=""> [/FONT] [FONT=Verdana] Borys jest niesamowitą przylepą, kocha dobrego człowieka. Gabarytami wzbudza respekt: ale w tym olbrzymie jest kochające serce. Quote
Echinacea Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 Kochani!! sprawa pilna. Borys bardzo potrzebuje swojego domku- nie chcemy, aby trafił do schronu! Quote
Echinacea Posted August 19, 2012 Author Posted August 19, 2012 [COLOR=#000000][FONT=Verdana]hej, dalej szukamy domu dla Borysa. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]miałam wczoraj okazję porównać na żywca [/FONT][/COLOR][IMG]http://www.leonberger-info.pl/forum/images/smiles/icon_lol.gif[/IMG][COLOR=#000000][FONT=Verdana] Borysa i moją ukochaną Eskę. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]w punktach, będzie łatwiej i mam nadzieję, kogoś z czytających zachęci do adopcji!! [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]charakter[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]: Borys jest łagodny, opanowany i spokojny/ Eska to żywe srebro z ADHD[/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]-[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]wciąganie śmieci[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]: Borys nie reaguje na żadne śmieciowe jedzenie na trawnikach/ Eśka je uwiebia i dopiero ciężka robota i kaganiec od czasu do czasu pozwalają zapanować nad jej dziobem. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]-[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]chodzenie na smyczy [/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Borys chodzi spokojnie na smyczy/ Eska ciągnie, podskakuje, spacer z nią czasem to siłownia. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]reagowanie na przywoływanie:[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Borys spuszczony reaguje na przywołanie Kamila/ Eśka: nie. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]-[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]karmienie:[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Borys je chętnie każdą karmę i kiepskiej i dobrej jakości. nie ma problemów żołądkowych/ Eska- ma problemy i nie je każdej karmy, o nie. pogodziła się z trovetem ale zajęło to czasu a poprzednie karmy, np na bazie kuraków okupione były piekielnymi biegunkami. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]savoir - vivre[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][IMG]http://www.leonberger-info.pl/forum/images/smiles/icon_lol.gif[/IMG][COLOR=#000000][FONT=Verdana] psiaki dostały miskę wody. Borys poczekał na swoją kolej, delikatnie chłepnął, nie rozlewając wody./Eska jak bomba i stado koni rozchlapała wodę, pijąc jak spragniony wielbłąd. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]reakcja ma mizianie [/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Borys sam podsuwa łeb do pieszczot/ Eśka w zalotnych susach raczej ucieka od obcej ręki, trochę"goń mnie" . [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]zachowanie w mieście[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana] przejście przez ulicę. pisałam o naszych patatajach na ulicy. Borys spokojnie sunął za Kamiem/ Eśka z oczami wlepionymi w Borysa dreptała onieśmielona za nim [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]reakcje na ludzi:[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana] Borys daje się pogłaskać. Eśka: jeśli ktoś patrzy się na nią, jej zdaniem natarczywie, potrafi wrzasnąć (?!!!) [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]Podsumowanie: gdyby ktoś zboku popatrzył na nas: Kamila z Borysem i mnie z Eśką, na pewno odniósłby wrażenie że: Borys to długoletni pies Kamila, ułożony, wyćwiczony a ja mam Eskę od pięciu minut i chyba psiego przedszkola i szkolenia na oczy nie widziała. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]szczerze powiem, jestem zachwycona Borysem- nie wiedziałam ( głupia ja) , że można mieć tak bardzo z górki, mając temperamentowo spokojnego psa. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]dodam jeszcze, że [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][B]Kamil ma na tymczasie Borysa od tygodnia[/B][/FONT][/COLOR][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#000000], a ja Eskę - półtora roku, nie mówiąc o tym że to pies rodowodowy, wyczekiwany itd.i jak dramatycznie różnie wygląda przywoływanie!! [/COLOR][/FONT] [COLOR=#000000][FONT=Verdana]Jeśli ktoś nie chce kupować psiaka, a chce i może uratować życie i zaufanie psa -a do tego mieć mega spokojnego, opanowanego leonka: z całego serca zachęcam. robi niesamowite wrażenie.[/FONT][/COLOR] Quote
Echinacea Posted August 21, 2012 Author Posted August 21, 2012 faktycznie: już piszę. nie reaguje. miałam przyjemność zaobserwowania - moja psicę koty ruszają i to bardzo. Borysa- nie. Quote
*Gajowa* Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Borys od kilku dni przebywa u mnie. Już pierwszego dnia zaprzyjaźnił się z moją Gają i wobec tego przez cały dzień chodzi swobodnie po ogrodzie. To wspaniały pies i prawie wszystko o nim już napisała Echinacea. Dodam tylko, że uwielbia samochód i jak tylko otworzę bagażnik natychmiast wskakuje i sobie w nim leży. Borys ma coś z oczami, bardzo łzawią, okolice oczu są wyraźnie opuchnięte. Jutro mamy wizytę u dr. Garncarza. Quote
Echinacea Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 Wtaj Gajowa, dzięki za posta i opiekę nad Borysem. koniecznie daj znać jak z oczkami Borysa, mam nadzieję że nic poważnego..!i oczywiście szukamy dobrego domku cały czas. Quote
*Gajowa* Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Wieści nie są najlepsze :shake: Borysek ma entropium i czeka go zabieg operacyjny. Do czasu operacji będzie dostawać krople Tobrexan. W czasie wizyty Borysek był bardzo dzielny, ze spokojem zniósł kilka minut badania. W poczekalni też zachowywał sie wzorowo. Quote
Echinacea Posted August 23, 2012 Author Posted August 23, 2012 Biedny Borys, ale dzielny i mądry. z tego co wiem, już miał zabieg. Quote
Echinacea Posted August 24, 2012 Author Posted August 24, 2012 Cały czas czekamy na poważne osoby, zainteresowane, mające raczej dom niż mieszkanie. Borys czeka! Quote
Echinacea Posted August 27, 2012 Author Posted August 27, 2012 [FONT=Verdana]Cześć, moja rola tu się kończy - opiekę nad Borysem i pełną wiedzę o nim ma lunaleo i do niej prosiłabym kierować ew dalsze pytania, w tym także dotyczące adopcji.[/FONT]leonberger@lunaleo.pl[FONT=Verdana] lub oczywiście do Gajowej ( post powyżej)[/FONT] [FONT=Verdana]Oli- a szczególnie Kamilowi, bardzo dziękuję za tyle serca [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]no i trzymam kciuki za zdrówko i dobry dom dla Borysa.[/FONT] Quote
*Gajowa* Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Borys miał wczoraj pobraną krew do badania przed zabiegiem. Wszystkie parametry w normie , a wiec mamy pewność że Borysek jest w dobrej formie. Zabieg odbędzie się 7 września w gabinecie dr. Garncarza. Borys już poczuł sie gospodarzem :lol: zaczął stróżować obszczekując wybranych przechodniów i samochody ;). Apetyt mu dopisuje i humor też, zachęca mnie do zabawy podgryzając za ręce :evil_lol:. Quote
Olga132 Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 Przepraszam że tak się wcinam w ten wątek ale chciałam zaprosić do pomocy w przeprowadzeniu konkursu na budę dla psa na wsi. Nie wiem może jestem naiwna ale mam taką cichą nadzieję, że dzięki takiej akcji kilka psów spędzi mrozy w budzie a nie metalowej beczce. Zerknijcie chociaż...może macie jakieś sugestie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/231402-Fundacja-JAK-PIES-Z-KOTEM-Konkurs-na-bud%C4%99-dla-psa-og%C5%82oszony-na-wsi p.s. ależ ten Borys jest piękny :) Quote
Echinacea Posted August 30, 2012 Author Posted August 30, 2012 Cześć, pomysł fajny, ale z uwagi na trudną grupę docelową: trzeba skonstruować mądry przekaz- sprytny ( korzyści) i edukacyjny ( a to trudne, aby nie było nudne). Olga, potrzebni są kreatywni z agencji- tam też są psiarze ;)Masz z kim pogadać? Quote
*Gajowa* Posted September 9, 2012 Posted September 9, 2012 Borys już po operacji, czuje sie dobrze i dzis już całkiem nieźle radzi sobie w kołnierzu tak wyglądają jego oczy w dzień po zabiegu dla porównania oczki przed operacją tutaj odpoczywa w towarzystwie mojej Gaji Quote
Echinacea Posted September 9, 2012 Author Posted September 9, 2012 *Gajowa* napisał(a):Borys już po operacji, czuje sie dobrze i dzis już całkiem nieźle radzi sobie w kołnierzu tak wyglądają jego oczy w dzień po zabiegu dla porównania oczki przed operacją tutaj odpoczywa w towarzystwie mojej Gaji bardzo się cieszę:-))) Różnica w fotach przed i po- kolosalna....! Quote
*Gajowa* Posted September 14, 2012 Posted September 14, 2012 Borys dzisiaj rano "zarządził " zdjęcie bardzo mocno nadwyrężonego, wielokrotnie łatanego kołnierza. Tym razem przerwał go całkowicie i zostawił wiszący na krzaku. Na miejscu u wetów nie mieli tego rozmiaru i po konsultacji zapadła decyzja, że dwa dni pozostałe do zdjęcia szwów może być bez zabezpieczenia. Borysek się bardzo ucieszył... nareszcie wolny :lol:. W poniedziałek zdjęcie szwów , a następnego dnia Borys jedzie do DS, gdzie spotka się z ukochaną Nadią :multi:. Quote
*Gajowa* Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Borys od wczoraj we własnym domku razem Nadią :multi:. Quote
Recommended Posts