Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana]Leonberger - przyjazny, kochający czeka na dom.
[/FONT]
http://www.leonberger-info.pl/forum/viewtopic.php?t=1526
[FONT=Verdana]
Udało sie znależć dom dla Nadii, suczki, teraz szukamy domu dla Borysa.

[/FONT]

[FONT=Verdana]Borys jest[/FONT][FONT=Verdana] super psem:[/FONT][FONT=Verdana] przecudownym, radosnym psem, umie chodzić na smyczy, bardzo łaknie pieszczoty i obecności człowieka, cieszy się z uwagi. [/FONT]
[FONT=Verdana]Bez problemu dał się wyczesać, wyczyścić uszy, wyciągnąć kleszcza. [/FONT]
[FONT=Verdana]Jest psem bardzo przyjacielskim i na pewno będzie wspaniałym stróżem. [/FONT][FONT=Verdana]Domku dla Borysa, gdzie jesteś?

na wszystkie pytania odpowie
Ola: 604 871 738

[/FONT]
[FONT=Verdana]mg][/FONT][FONT=Verdana]

Posted

Kochani, serdecznie zapraszamy do odwiedzien Borysa- jest w hoteliku pod Wwą, można go odzwiedzić, poznać i zobaczyć jaki to cudowny pies!nie dajcie mu czekać..

Posted

[FONT=Verdana]g]
[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana]" class="ipsImage" alt=""> [/FONT]
[FONT=Verdana]

Borys jest niesamowitą przylepą, kocha dobrego człowieka. Gabarytami wzbudza respekt: ale w tym olbrzymie jest kochające serce.

Posted

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]hej, dalej szukamy domu dla Borysa. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]miałam wczoraj okazję porównać na żywca [/FONT][/COLOR][IMG]http://www.leonberger-info.pl/forum/images/smiles/icon_lol.gif[/IMG][COLOR=#000000][FONT=Verdana] Borysa i moją ukochaną Eskę. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]w punktach, będzie łatwiej i mam nadzieję, kogoś z czytających zachęci do adopcji!! [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]charakter[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]: Borys jest łagodny, opanowany i spokojny/ Eska to żywe srebro z ADHD[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]-[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]wciąganie śmieci[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]: Borys nie reaguje na żadne śmieciowe jedzenie na trawnikach/ Eśka je uwiebia i dopiero ciężka robota i kaganiec od czasu do czasu pozwalają zapanować nad jej dziobem. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]-[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]chodzenie na smyczy [/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Borys chodzi spokojnie na smyczy/ Eska ciągnie, podskakuje, spacer z nią czasem to siłownia. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]reagowanie na przywoływanie:[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Borys spuszczony reaguje na przywołanie Kamila/ Eśka: nie. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]-[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]karmienie:[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Borys je chętnie każdą karmę i kiepskiej i dobrej jakości. nie ma problemów żołądkowych/ Eska- ma problemy i nie je każdej karmy, o nie. pogodziła się z trovetem ale zajęło to czasu a poprzednie karmy, np na bazie kuraków okupione były piekielnymi biegunkami. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]savoir - vivre[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][IMG]http://www.leonberger-info.pl/forum/images/smiles/icon_lol.gif[/IMG][COLOR=#000000][FONT=Verdana] psiaki dostały miskę wody. Borys poczekał na swoją kolej, delikatnie chłepnął, nie rozlewając wody./Eska jak bomba i stado koni rozchlapała wodę, pijąc jak spragniony wielbłąd. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]reakcja ma mizianie [/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana]Borys sam podsuwa łeb do pieszczot/ Eśka w zalotnych susach raczej ucieka od obcej ręki, trochę"goń mnie" . [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]zachowanie w mieście[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana] przejście przez ulicę. pisałam o naszych patatajach na ulicy. Borys spokojnie sunął za Kamiem/ Eśka z oczami wlepionymi w Borysa dreptała onieśmielona za nim [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]- [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][U]reakcje na ludzi:[/U][/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana] Borys daje się pogłaskać. Eśka: jeśli ktoś patrzy się na nią, jej zdaniem natarczywie, potrafi wrzasnąć (?!!!) [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Podsumowanie: gdyby ktoś zboku popatrzył na nas: Kamila z Borysem i mnie z Eśką, na pewno odniósłby wrażenie że: Borys to długoletni pies Kamila, ułożony, wyćwiczony a ja mam Eskę od pięciu minut i chyba psiego przedszkola i szkolenia na oczy nie widziała. [/FONT][/COLOR]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]szczerze powiem, jestem zachwycona Borysem- nie wiedziałam ( głupia ja) , że można mieć tak bardzo z górki, mając temperamentowo spokojnego psa. [/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=Verdana]dodam jeszcze, że [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=Verdana][B]Kamil ma na tymczasie Borysa od tygodnia[/B][/FONT][/COLOR][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#000000], a ja Eskę - półtora roku, nie mówiąc o tym że to pies rodowodowy, wyczekiwany itd.i jak dramatycznie różnie wygląda przywoływanie!! [/COLOR][/FONT]

[COLOR=#000000][FONT=Verdana]Jeśli ktoś nie chce kupować psiaka, a chce i może uratować życie i zaufanie psa -a do tego mieć mega spokojnego, opanowanego leonka: z całego serca zachęcam. robi niesamowite wrażenie.[/FONT][/COLOR]

Posted

Borys od kilku dni przebywa u mnie. Już pierwszego dnia zaprzyjaźnił się z moją Gają i
wobec tego przez cały dzień chodzi swobodnie po ogrodzie.
To wspaniały pies i prawie wszystko o nim już napisała Echinacea. Dodam tylko,
że uwielbia samochód i jak tylko otworzę bagażnik natychmiast wskakuje i sobie
w nim leży.
Borys ma coś z oczami, bardzo łzawią, okolice oczu są wyraźnie opuchnięte.
Jutro mamy wizytę u dr. Garncarza.

Posted

Wtaj Gajowa, dzięki za posta i opiekę nad Borysem. koniecznie daj znać jak z oczkami Borysa, mam nadzieję że nic poważnego..!i oczywiście szukamy dobrego domku cały czas.

Posted

Wieści nie są najlepsze :shake: Borysek ma entropium i czeka go zabieg operacyjny. Do czasu operacji
będzie dostawać krople Tobrexan. W czasie wizyty Borysek był bardzo dzielny, ze spokojem zniósł
kilka minut badania. W poczekalni też zachowywał sie wzorowo.

Posted

[FONT=Verdana]Cześć, moja rola tu się kończy - opiekę nad Borysem i pełną wiedzę o nim ma lunaleo i do niej prosiłabym kierować ew dalsze pytania, w tym także dotyczące adopcji.[/FONT]leonberger@lunaleo.pl[FONT=Verdana] lub oczywiście do Gajowej ( post powyżej)[/FONT]
[FONT=Verdana]Oli- a szczególnie Kamilowi, bardzo dziękuję za tyle serca [/FONT][FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]no i trzymam kciuki za zdrówko i dobry dom dla Borysa.[/FONT]

Posted

Borys miał wczoraj pobraną krew do badania przed zabiegiem. Wszystkie parametry w
normie , a wiec mamy pewność że Borysek jest w dobrej formie.
Zabieg odbędzie się 7 września w gabinecie dr. Garncarza.
Borys już poczuł sie gospodarzem :lol: zaczął stróżować obszczekując wybranych przechodniów i
samochody ;). Apetyt mu dopisuje i humor też, zachęca mnie do zabawy podgryzając za ręce :evil_lol:.

Posted

Przepraszam że tak się wcinam w ten wątek ale chciałam zaprosić do pomocy w przeprowadzeniu konkursu na budę dla psa na wsi. Nie wiem może jestem naiwna ale mam taką cichą nadzieję, że dzięki takiej akcji kilka psów spędzi mrozy w budzie a nie metalowej beczce. Zerknijcie chociaż...może macie jakieś sugestie:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/231402-Fundacja-JAK-PIES-Z-KOTEM-Konkurs-na-bud%C4%99-dla-psa-og%C5%82oszony-na-wsi

p.s. ależ ten Borys jest piękny :)

Posted

Cześć, pomysł fajny, ale z uwagi na trudną grupę docelową: trzeba skonstruować mądry przekaz- sprytny ( korzyści) i edukacyjny ( a to trudne, aby nie było nudne). Olga, potrzebni są kreatywni z agencji- tam też są psiarze ;)Masz z kim pogadać?

• 2 weeks later...
Posted

Borys już po operacji, czuje sie dobrze i dzis już całkiem nieźle radzi sobie w
kołnierzu
tak wyglądają jego oczy w dzień po zabiegu

dla porównania oczki przed operacją

tutaj odpoczywa w towarzystwie mojej Gaji

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Borys już po operacji, czuje sie dobrze i dzis już całkiem nieźle radzi sobie w
kołnierzu
tak wyglądają jego oczy w dzień po zabiegu

dla porównania oczki przed operacją

tutaj odpoczywa w towarzystwie mojej Gaji

bardzo się cieszę:-))) Różnica w fotach przed i po- kolosalna....!

Posted

Borys dzisiaj rano "zarządził " zdjęcie bardzo mocno nadwyrężonego, wielokrotnie łatanego kołnierza. Tym razem przerwał go całkowicie i zostawił wiszący na krzaku. Na miejscu u wetów nie mieli tego rozmiaru i po konsultacji zapadła decyzja, że dwa dni pozostałe do zdjęcia szwów może być bez zabezpieczenia. Borysek się bardzo ucieszył... nareszcie wolny :lol:.
W poniedziałek zdjęcie szwów , a następnego dnia Borys jedzie do DS, gdzie spotka się z ukochaną
Nadią :multi:.