mulberry Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 (edited) :loveu::loveu:Witam! Chcę wam przedstawić Sherry... Suczka w typie dobermana około 10miesięczna. Super psiak naprawdę, ale szkoda, że nikt jej nigdy nie docenił. Dowiedziałam się o pewnej suczce, która mieszka w kojcu na podwórku, czasami wypuszczana jest na ogród przez babcie "właściciela", który się wyprowadził, ale jego matka ja zamyka, bo jej niszczy kwiatki o.O. Otóż tak, młody facet, od którego na szczęści udało mi się już wyegzekwować zrzeczenie się psa, kupił sobie z pseudo 10 miesiecy temu dobermankę. Na samym poczatku kochal ja bezgranicznie, ale pozniej milosc przelal na dziewczyne i niestety sie wyprowadzil i swoja ukochana suczke zostawil... Zostawil sama, plakala w nocy, bo nie bylo pana, bo nie dostawala jesc.... Sam pan stwierdzil, ze jesc nie dostaje bo ma zdechnac. Na dzien dzisiejszy kupilismy karme i jest ona karmiona, ale kontakt z czlowiekiem ma tylko wtedy, gdy jade tam z chlopakiem, srednio raz w tyg. A SZKODA !!!! Ona potrzebuje kontaktu z ludzmi, to inteligenty pies, a poki co zaczyna dziczec, a nie sluzy to zadnemu psu. Zna podstawowe komendy, ale nie jest nauczona bycia w domu :( Ogromnie cieszy sie na czlowieka. Ja juz nie jestem w stanie wziasc kolejnego psa, wiec pomagam szukac jej domu. Problem jest tez w tym, ze ten pies potrzebuje ruchu. Nie jest wysterylizowana, wiec adoptujac ja trzeba liczyc sie, ze bedzie trzeba to zrobic. A boje sie niesamowicie, bo ostatnio ten facet powiedzial, że jak dostanie cieczke to ja dopusci. Mowilam mu ze zrzekl sie juz psa i ze jest to karalne, ale on ma to gdzies. Co z tego, ze ja np zglosze to w odpowiednie miejsce, jak Sherry i tak urodzi i bedzie sie meczyc. Oby do tego nie doszlo. Prosimy chcociaz o tymczas dla niej. Moze sa tu milosnicy rasy. A oto zdjecia dziewczyny. Aaaa i nie jest agresywna wobec innych psow (nie wiem jak suki), wobec ludzi rowniez nie. Ma obciety ogon. Przebywa ona w okolicach Leszna. Edited August 27, 2012 by mulberry Quote
Pyrdka Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Napisz do Oris z Nadziei Dobermana. Może pomoże. Quote
mulberry Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 Już pisałam. Póki co nie ma żadnego domu wolnego nawet na tymczas, pomaga mi. Aczkolwiek piszę też tu, może komuś się spodoba. Sherry naprawdę jest cudna :) Quote
mulberry Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 Sherry w górę. Wczoraj się dowiedziałam, że nocuje w kagańcu szmacianym, bo płacze za Panem!!! Czy nikomu się ona nie podoba???????????????????????? Błagamy o pomoc Quote
natalia.aleksandrov Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 http://www.dogomania.pl/forum/threads/229809-Buba-zaniedbana-przez-pseudofundacj%C4%99-mia%C5%82a-trafi%C4%87-do-Niemiec-potrzebne-wsparcie! przepraszam za offtop, ale potrzebujemy wsparcia :) Quote
Klementynkaa Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 zapisuję póki co, jutro będzie FB ale potrzebuję namiary na kogoś do kontaktu. Quote
mulberry Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 Agata 501944052 to mój numer i ze mną można się kontaktować w sprawie Sherry. Quote
Klementynkaa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 wiem, że obiecałam ale nie dam juz dzisiaj rady :( ale zrobię, wcześniej lub ciut później ale zrobię. Quote
mulberry Posted August 13, 2012 Author Posted August 13, 2012 Sherry coraz bardziej chudsza i zrezygnowana. Byłam dziś u niej, bardzo się cieszyła jak mnie widziała, jak odjeżdżałam zaczęła płakać jak dziecko... :( Quote
dobermaniaczka Posted August 14, 2012 Posted August 14, 2012 Biedactwo, śliczna jest bardzo. Bardzo podobna do mojego łobuza. Trzymam kciuki za znalezienie domku dla Małej. Quote
dorota w-l Posted August 15, 2012 Posted August 15, 2012 Rany ..... piękna jest i taka młodziutka ...... Quote
mulberry Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 WAŻNE!!! Jest nadzieja na dom dla Sherry, ale dom jest w Bielsko-Białej. Jest jednak problem z transportem, czy ktoś pojedzie po trasie Leszno - Bielsko-Biała??? Proszę o odpowiedź PILNE Quote
Klementynkaa Posted August 16, 2012 Posted August 16, 2012 domek sprawdzony? pewny? bo organizowac transport w ciemno i potem wracać z psem albo kombinować jak go przewieźć... Quote
mulberry Posted August 16, 2012 Author Posted August 16, 2012 Tak, kobieta ma już jednego dobermana i mieszańca, również z adopcji. Trzymane w domu, śpią w łóżku, sprawdzeni. Pewni na 99.9% :) Quote
xxxx52 Posted August 18, 2012 Posted August 18, 2012 (edited) suczka jest kastrowana? kto zrobi kontrole po adopcji?Czy ktos zrobi z Leszna te 500 km ,zeby zobaczyc w jakie rece oddaja? Bo ze spia psy w lozku o niczym nie swiadczy ,ze to jest dobra adopcja.Psy moga spac na swym poslanku .psy potrzebuja natomiast dobrych manier socjalizacji ,zajec. Co bedzie jak psy nie beda sie zgadzac? Edited August 19, 2012 by xxxx52 Quote
mulberry Posted August 19, 2012 Author Posted August 19, 2012 Suczek się nie kastruje, tylko sterylizuje i sterelizacja jest warunkiem adopcji. Dlaczego zarzucasz, że nikt nie sprawdzi i nie sprawdził domu. Nie wiesz jak jest naprawdę. Mam osobę na miejscu, która sprawdziła i sprawdzi również po. Problemem jest przejazd i nic poza tym, ponieważ nie ma kto jej dowieźć..... Najprościej atakować nie mając pojęcia o stanie rzeczy. Więc, proszę jedynie o pomoc w organizacji trasportu, resztę sama zorganizowałam! Quote
Klementynkaa Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 zrobiłam szybkie wydarzenie z prośba o pomoc w transporcie: [url]https://www.facebook.com/events/144946525645092/?context=create[/url] gdzie się podziały fotki? bo chciałam jedną wstawić! Quote
mulberry Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 Dziękuję. Jak to nie ma zdjęć? Ja widzę, może jakiś błąd masz. Jak nadal nie widzisz to Ci wyślę na meila. Quote
Klementynkaa Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 teraz widzę! nie wiem czemu rano nie było! Quote
xxxx52 Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 [quote name='mulberry']Suczek się nie kastruje, tylko sterylizuje i sterelizacja jest warunkiem adopcji. Dlaczego zarzucasz, że nikt nie sprawdzi i nie sprawdził domu. Nie wiesz jak jest naprawdę. Mam osobę na miejscu, która sprawdziła i sprawdzi również po. Problemem jest przejazd i nic poza tym, ponieważ nie ma kto jej dowieźć..... Najprościej atakować nie mając pojęcia o stanie rzeczy. Więc, proszę jedynie o pomoc w organizacji trasportu, resztę sama zorganizowałam![/QUOTE] suczki sie kastruje i sterylizuje tylko to sa dwa rozne zabiegi Quote
mulberry Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 Sądzę, iż ten portal jest po to by POMAGAĆ zwierzętom, a nie uprzykrzać ludziom życie i czepiać się byle g.......... Jeśli ktoś jest tu zarejestrowany po to by zajmować się wszystkimi pierdołami poza pomocą zwierzakom to jest to bez sensu ! Ludzie opanujcie się, tu chodzi o pomoc, a nie o to, by wykazywać swoje racje itp... Kompletnie tego nie rozumiem.:angryy: Jeśli zajęli byśmy się tylko pomocą, to szło by to bardziej sprawnie i o to tu chodzi. Jak się komuś coś nie podoba to nie wchodzić na wątek i nie utrudniać. Pytanie o transport nadal aktualne! Quote
natalia.aleksandrov Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Możemy jechać - ale za zwrot kosztów benzyny. W dwie strony podróż Swarzędz-Leszno-Bielsko-Biała to łącznie około 450zł. tylko tyle mogę zaoferować... Quote
dobermaniaczka Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Spieszę uprzejmie donieść,że od wczoraj Sherry już jest w swoim stałym i ostatecznym domku:multi:. Podróż minęła nam bardzo spokojnie,potem zapoznanie z moim dużym psiakiem(z małym poznały się już wcześniej). Sherry to chodząca słodycz,spokojna, nie hałaśliwa,nie agresywna ani dominująca, wręcz boi się hałasów. W domu faktycznie nie przebywała bo boi się wejść(pewnie była przeganiana jak próbowała),schody na na piętro,gdzie mieszkamy na razie są barierą nie do samodzielnego pokonania. Ale że bestyjka jest łakoma to mój TŻ ją przekupił mięchem i udało się wejść aż na samą górę.Pierwszy mały sukces-zobaczymy jak będzie z zejściem na doł. Dobrze,że lekka jest to ją zniosę najwyżej;). Na smyczy ciąąąąągnie,byle przed siebie. Popracujemy i nad tym:p. Będziemy zdawać relację co i jak słychać u Sherry. Na razie śpi smacznie:loveu: Quote
Recommended Posts