Jump to content
Dogomania

Biedna malutka MONIA... Już nie biedna, ma cudowny domek w Krakowie!!! :)

Recommended Posts

Posted

Ulka18 napisał(a):
Nic sie nie dzieje :fadein: Mielecki schron to swoisty ewenement.
Po prostu nie da sie wszystkiego od razu wyprowadzic na prosta, z wieloma rzeczami jeszcze walczymy np. o wypuszczanie psow na wybiegi! To naprawde dla pracownikow powinno byc ulatwienie, ze psy sa wybiegane, zalatwiaja sie poza boksami, boksy czysciejsze. A tymczasem ile razy przyjada wolontariusze, to psy sa zamkniete w boksach.
Podobnie szczepienie p.wsciekliznie robi ZA DARMO znajomy wet Halci i jeszcze źle i podpierduchy do powiatowego. Ciekawe czy za te obroże przeciwpchelne, na które dala srodki orgazicja niemiecka tez bedzie awantura. 2/3 psow jest juz w obrożach lub spryskana. Nie będziemy chyba ich sciągac :roll:

Polskie piekiełko :roll:

• Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sabina02']O, to super! Koszalin i tak jest blizej niz Hamburg. ;)

Ja oglaszam sunie Milke ze schroniska w Nowym Targu i jest na nia chetna Pani w Wolinie (kolo Świnoujścia). Mamy trudnosci ze znalezieniem kogos do wizyty pa, ale jest szansa na transport dla Milki od takiego chlopaka. Moze da sie to jakos polaczyc zeby Monia sie zalapala z Milka?

To jest Milka: :)

http://tablica.pl/oferta/schronisko-na-tzw-koncu-swiata-a-w-nim-zapomniana-istota-ID1n129.html
Cioteczki jak chcecie to napiszcie na miau na wątkach ze Świnoujścia, może ktoś się wybierze... A jak nie to ja mogę wpisać....
Na dogo osób stamtąd nie kojarzę ale na miau są i fajnie działają :lol:.

Posted

AlfaLS napisał(a):
Cioteczki jak chcecie to napiszcie na miau na wątkach ze Świnoujścia, może ktoś się wybierze... A jak nie to ja mogę wpisać....
Na dogo osób stamtąd nie kojarzę ale na miau są i fajnie działają :lol:.

Bardzo bym Cie prosila zebys sie zapytala. :modla:Ja nie mam koteczka i na Miau nie jestem zarejestrowana.

Posted (edited)

Sabina02 napisał(a):
Bardzo bym Cie prosila zebys sie zapytala. :modla:Ja nie mam koteczka i na Miau nie jestem zarejestrowana.

Ok, napiszę o tym na miau, jak będą potrzebne szczegóły / adres, telefon/ to będę tu pisała :lol:. A koteczki ja mam 3 i teraz 4 maluchy do oddania - mogę Cię zasilić :evil_lol:.

O matko pomieszałam wszystko....w tych moich wpisach an miau... Lecę prostować i za karę o Koszalin też zapytam :evil_lol:.

Edited by AlfaLS
Posted

Dotarłam wreszcie do Moni :lol:
Lusindo poświęciłaś Moniusi godzinę i dziękuję Ci za to. Rany po pogryzieniu goją się dość długo, a sierść zanim odrośnie to też wymaga czasu. Ważne, żeby się nie 'ślimaczyły' nie ropiały. Dobrze jest przecierać roztworem Rivanolu (działa antyseptycznie). Może pozostać blznowiec i wtedy sierść tam nie urośnie, co najwyżej trochę takiego meszku. Czy jest jeszcze lek do smarowania tych ran?? ma te rany smarowane?? Jak nie to pisz. Albo może lekarz zlecił coś innego.
Rozumiem, że zaczyna się oswajać z Waszą obecnością i już tak się nie boi. Te spacery po korytarzyku dobrze jej robią.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Zglosila sie fajna Pani z FB po Monie, ale az z Koszalina. Bede z nia pisac i ustalac szczegoly. Monia musi akceptowac inne suczki, to jest warunek ewentualnej adopcji.

Koszalin to bardzo daleko, z Mielca ponad 700 km, ok. 12 godz. jazdy.
Czy Monia dałaby radę aż tyle jechać??
Nie wiadomo jak w ogóle zachowywałaby się w samochodzie bo chyba nigdy nie jeździła.
Gdyby warunki transportu były bardzo dobre to może dałaby radę (tylna kanapa w samochodzie + człowiek obok), ale w kenelu gdzieś z tyłu to nie wiem, raczej myślę, że to nie dla Moni.

Może odezwie się ktoś mieszkający bliżej Mielca.

Posted

AlfaLS napisał(a):
Ok, napiszę o tym na miau, jak będą potrzebne szczegóły / adres, telefon/ to będę tu pisała :lol:. A koteczki ja mam 3 i teraz 4 maluchy do oddania - mogę Cię zasilić :evil_lol:.

O matko pomieszałam wszystko....w tych moich wpisach an miau... Lecę prostować i za karę o Koszalin też zapytam :evil_lol:.

Slicznie dziekuje! :loveu:

Posted

AlfaLS napisał(a):

Dobrze, że sama się ukarałaś :D

Posted

[quote name='AlfaLS']A ta sunia co ewent. do Wolina to ma wątek? Bo dostałam info żeby zapytać pewną osobę ze Stepnicy - może by podjechała ale za zwrotem kosztów paliwa...

Nie, Milka nie ma watka. Jest na grupowym watku schroniska w Nowym Targu. Troche o niej informacji jest na kilku ostatnich stronach watka:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/223647-Schronisko-na-tzw-KONCU-SWIATA-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc/page37

U mnie ma tez Tablice:

http://tablica.pl/oferta/schronisko-na-tzw-koncu-swiata-a-w-nim-zapomniana-istota-ID1n129.html

Wizyta za koszty paliwa bylaby ok. :)

[quote name='lusinda']zwrot kosztów paliwa - jeśli dom pewny i dobry - nie ma problemu, damy redę. tak mi się wydaje :)

Lusinda, wizyta w Wolinie dotyczy suni Milki ze schroniska w Nowym Targu, nie Moni. Moni adopcja narazie nie dojdzie do skutku, bo jak Ulka18 pisala, Pani z Koszalina, ktora jest zainteresowana Monia moze dopiero ja adoptowac jak sie przeprowadzi z mieszkania do domu, a Ulka18 nie wie kiedy to bedzie. Nie ma na co czekac, trzeba Monie nadal oglaszac.

Posted

Ok, to w sprawie wizyty w Wolinie napiszę do podpowiedzianej mi osoby.
Mam już też namiar n osobę z Koszalina, która ewent. może zrobiłaby wizytę ale czy jest sens tą wizytę rozbić? Jeśli suczka ma tam jechać w zupełnie inne warunki niż są teraz? I nie wiadomokiedy? Prosze zdecydujcie i ja ewent. napisze do tej podpowiedzianej mi dziewczyny z Koszalina...

Posted

AlfaLS napisał(a):
Ok, to w sprawie wizyty w Wolinie napiszę do podpowiedzianej mi osoby.
Mam już też namiar n osobę z Koszalina, która ewent. może zrobiłaby wizytę ale czy jest sens tą wizytę rozbić? Jeśli suczka ma tam jechać w zupełnie inne warunki niż są teraz? I nie wiadomokiedy? Prosze zdecydujcie i ja ewent. napisze do tej podpowiedzianej mi dziewczyny z Koszalina...

AlfaLS, mam nadzieje, ze ta osoba sie zgodzi. Ja napisalam chyba do 15 osob miedzy dogo i FB i nic. :(

A co do kotkow, to chetnie bym jednego wziela, ale limit zwierzakow w domu narzucony przez TZ-a mam juz wyczerpany i to z nadwiazka. :oops:

Posted

Wczoraj nie zaglądałam,....dzis Monia miała b.brudno i ani kropli wody,a 3 gary stały.Pracownicy sie zebrali i połtorej godz.było hasło "ale nasrane"
ja te gówna wywaliłam z izolatki-komóry na srodek korytarza.Nikogo to nie ruszyło.Na 10 przyszedł Kaziu i posprzatał.
a dwóch takich pomagierów powiedzaó,ze nie wiedzieli,ze tu są psy...
ale i tak gówien ze srodka nie posprzatali.Rece opadają!

Posted

tak, to było "mocne" : to tu są jakieś psy ???????? i to są pracownicy???????? szlak może trafić
a żeby było mało, dwóch pracowników jadło śniadanie w kuchni ( naszej szatni), pies się tam skupkał ( chyba Michaś) a ci co? jedli sobie super smacznie w parującej od ciepła kupce.... otarli ryje po 15 minutach i poszli do pracy dalej... a kupa jak leżała tak leżała !!!

Posted

Wiecie co to nawet byłoby śmieszne gdyby nie było tragiczne.

to tu są jakieś psy ????????

Szczególnie rozśmieszył mnie post lusindy. Przepraszam bardzo, ale na prawdę zaczęłam się śmiać.
Tragiczni są ci pracownicy
jedli sobie super smacznie w parującej od ciepła kupce.... otarli ryje po 15 minutach i poszli do pracy dalej... a kupa jak leżała tak leżała !!!

Posted

Sabina02 napisał(a):
AlfaLS, mam nadzieje, ze ta osoba sie zgodzi. Ja napisalam chyba do 15 osob miedzy dogo i FB i nic. :(

A co do kotkow, to chetnie bym jednego wziela, ale limit zwierzakow w domu narzucony przez TZ-a mam juz wyczerpany i to z nadwiazka. :oops:

Napisałam do Lupi, mam nadzieję, ze może jutro zajrzy na dogo i może się zgodzi. Podałam też że ewent. dane dot. adresu i telefonu to u Ciebie, Sabinko, ok?

Posted

AlfaLS napisał(a):
Napisałam do Lupi, mam nadzieję, ze może jutro zajrzy na dogo i może się zgodzi. Podałam też że ewent. dane dot. adresu i telefonu to u Ciebie, Sabinko, ok?

Tak, tak. Slicznie dziekuje! :loveu:

Posted

Monia i koledzy spacerowali dzis po przednim podworku, nawet dobrze im szlo. Monia sie troche stresowala, ale mysle, ze z kazdym kolejnym razem bedzie lepiej. Na zdjeciach z Aga Mrufka czyli Ramiel.

Uploaded with ImageShack.us

Dziewczyny wymoscily Moni piekna indywidualna izolatke czyli tzw. komorke nr 3.

Posted

Matko!!! ile ona ma tych ran i jakie duże :placz:
Dotkliwie została pogryziona

Jak dobrze, że wyszła na dwór. Powoli będzie się przyzwyczajać do spacerów. Tyle lat siedziała w zamknięciu w boksie. I podchodzi do Pani, która z nią wyszła

Dziewczyny wymoscily Moni piekna indywidualna izolatke czyli tzw. komorke nr 3.
Do tej pory chyba mieszkała razem z kolegami Michasiem i Klemensem w jednym pomieszczeniu.To teraz będzie mieszkać sama??

Posted

Własnie nie wiem czy to dobre dla Moni.Nie chciałam juz mieszac,ale wydaje mi sie,ze jej razniej było z tamtymi.....teraz samotna calutki dzien?Lusinda,pomyśl,moze lepiej ja dac jednak do tamtych?Bo tak mi sie wydawało ,ze podobnie myslimy,ze razniej jej było w towarzystwie....

Posted

Nie znam Moni ale myślę, że lepiej dla niej gdyby była razem z tamtymi psami.

Znają się ,akceptują a tak to będzie calusieńki dzień zamknięta sama i to nie jeden dzień. Chyba w jej przypadku to nie jest dobre :shake:
Zacytuję halcie

Lusinda,pomyśl,moze lepiej ja dac jednak do tamtych?
i przyłączam się gorąco lusindo.
Albo przenieść całą trójkę do ślicznej izolatki nr.3

Posted

Bardzo dziękuje!Na bank jest samotna.A towarzystwo fajnych psiaków ja osmiela no i nie ma samotnosci...tam malenkie pomieszczenie i łyse brudne sciany...tyle.
Ja bede znowu w czwartek do niedzieli...tylko niedziele nie wiem czy zdąze byc w schronie...