Kostek Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 mnie tez ale i tak bylam przygotowana psychicznie na spoe koszta w koncu taki przypadek nie zdaza sie czesto wiec moze to tez stad?tez do konca nie wiemy co to za leki dostaje jakie dostawal itd no ale czekamy na ten wykaz(rachunek czy jak tam zwa) Quote
pumcia02 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 małaKatowice napisał(a):szkoda ze Finuś do tej pory cegielek nie ma :( oferowalam juz swoja pomoc ale wiem ze sa osoby ktore zajmuja sie wystawianiem cegielek (gdybym byla potrzebna to wciaz sluze pomoca:oops: ) poki co robie kolejna wplate dla Finka - musimy uzbierac jakos ta kase ja sie kompletnie nie znam na tych ciegielkach i w ogole wiec nie pomoge... i nie wiem co jak gdzie kiedy... Quote
deisunia Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 kurcze zatkało mnie kiedy zobaczyłam kwote 4 tys za pobyt Finka:-o :-o :-o Quote
małaKatowice Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 mariolka napisał(a):ja sie kompletnie nie znam na tych ciegielkach i w ogole wiec nie pomoge... i nie wiem co jak gdzie kiedy... Ja szczerze mówiąc nigdy jeszcze cegiełek nie wystawiałam ale pojęcie jako takie mam :cool3: nieraz brałam udział w cegiełkowych aukcjach :roll: . W końcu kiedyś musi być ten pierwszy raz bo czworonogów w potrzebie wiele :placz: , poćwiczę i się wprawię ;) . Nie wiem tylko gdzie i kogo pytać o zgodę :sad: . Quote
pumcia02 Posted March 23, 2007 Author Posted March 23, 2007 Kostek zaproponowała miski, bo mamy duzo takich misek "dla spanieli" plastikowe. jutro zrobie zdjecia. to mogą być cegiełki. chyba ze mata jakies pomysly jeszcze (?) Quote
małaKatowice Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='mariolka']Kostek zaproponowała miski, bo mamy duzo takich misek "dla spanieli" plastikowe. jutro zrobie zdjecia. to mogą być cegiełki. chyba ze mata jakies pomysly jeszcze (?) Myślę ,że miski to niezły pomysł ale z doświadczenia wiem ,że akceptowane formy cegiełek to również np zdjęcia Fineczka wysyłane na maila osób biorących udział w aukcji ( u przykładowa aukcja cegiełkowa http://www.allegro.pl/item175045720_podaje_lape_charytatywna_serce_dla_psa.html ) A miseczki na pewno przydadzą się w schroniskach Quote
Potter Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 Jestem pod wrażeniem, że jednak udało się Wam uratować łapę psa :multi: . Czy będą jakieś świeże zdjęcia?, bo wątek jest baaaardzo długi, a zdjęć zaledwie kilka. Jeśli ktoś swobodnie przegląda Dogo i nawet mógłby dać dom temu psiakowi, to nie będzie miał cierpliwości, żeby przerzucić kilkadziesiąt stron wątku w poszukiwaniu zdjęcia i pójdzie sobie dalej... A z tego co widzę, ten pies ma naprawdę niezwykły pyszczorek i powinien bez problemu znaleźć dom. Chyba, że coś mi umknęło i już go znalazł? Quote
deisunia Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 [quote name='małaKatowice']Myślę ,że miski to niezły pomysł ale z doświadczenia wiem ,że akceptowane formy cegiełek to również np zdjęcia Fineczka wysyłane na maila osób biorących udział w aukcji ( u przykładowa aukcja cegiełkowa http://www.allegro.pl/item175045720_podaje_lape_charytatywna_serce_dla_psa.html ) A miseczki na pewno przydadzą się w schroniskach zgadzam sie z powyższym- zdjęcia Finka są lepszym pomysłem no i wysłanie maila nic nie kosztuje.mozna by dodać do tego podpis jakieś słowa podziękowania w imieniu Finka:coś w stylu-dziękuję Ci za okazane serce..że pochyliłeś sie nad moim cierpieniem, albo :Finek nie może podziękować Ci osobiscie, więc musi Ci wystarczyc świadomość, że pomogłeś mu uratowąć życie... oczywiście to tylko propozycje:razz: mam nadzieje, że przy tej okazji ujawni sie jakiś poetycki talent drzemiący w dogomaniakach:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
pumcia02 Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 hihi no moga byc te foty :) a jak wiecie zdjec mamy kilka i to lipnych... Magda ma mi przysłać Finka w domu. co do misek to wlasnie te miski sa nam zbedne ;) dlatego ze sa one wysokie i waskie jak dla nas w ogole nie funkcyjne bo malo który pies tam pysk wlozy ;) poza tym jest mało pojemne wiec jakby chcial sie wody napic to na kilka lykow ;) jak jest napisane te miski sa "dla spanieli" Finek jedzie dzisiaj czy jutro na spotkanie z królikiem :lol::lol::lol: jak będzie w porządku to pani z tv będzie mogla go zaadoptowac :D Quote
Kostek Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 kochani aukcje cegielkowe w ktorych wysyla sie cos mailem nie sa zgodne z regulamniem allegro i przewaznie szybko sa usuwane...wiec mysle ze lepiej miec nawet ta podkladke pt cegielka jest miska a mysle ze i tak polowa ludzi nie dla misek bedzie rzucalo w nas cegielka;) Quote
_beatka_ Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 zgadzam się z kostek, teraz na allegro bardzo szybko kasuja aukcje jak cokolwiek jest niezgodne z regulaminem, wg nich nie można nawet użuć slowa cegielka, ja wystawialam figurki po 6,50 i napisalalam ze za jedna cegielke dostaje sie figurkowego zwierzaka i tez mi zawiesili wiec trzeba unikac wogole tego slowa Quote
małaKatowice Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Hmmm.. jak pisałam wcześniej nigdy aukcji cegiełkowych nie wystawiałam ale zdziwiona jestem tym co piszecie bo brałam udział w niejednej aukcji "cegiełkowej" i było ok tu np przykład aukcji dla Bona (pieska z innego wątku ) http://www.allegro.pl/item178233848_charytatywna_ocal_wzrok_pieknego_psa_blagamy_.html ale nie mam nic przeciwko miską ;) stworzymy zwartą grupę pod wezwaniem i aukcja się powiedzie :lol: wszystko to dla Fineczka .On jest wart zachodu :razz: Quote
_beatka_ Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 bo ludzie wystawiaja takie aukcjem ja np wystawialam z 5razy i wszystko było ok, ale potem zawiesilimi wszytskie aukcje i dostałam przemiłego maila że jak jeszcze raz wystawię cegiełki to zablokują mi konto:roll: Quote
Kostek Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 malaKatowice bo w tresci aukcji nie ma wzmianki ze cos wyysla sie droga mailowa a allegro o to sie czepia...dlatego mysle ze miski beda dobra przykrywka a i tak sadze ze ludzie nie beda ich chcieli(takie miski spanielowe gdy pracowalalm w zoologicznym zawalaly nam pol magazynu bo jakis glab zle spisal kod :D a nikt po prostu nikt nie chcial ich kupowac) Quote
deisunia Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Kostek napisał(a):kochani aukcje cegielkowe w ktorych wysyla sie cos mailem nie sa zgodne z regulamniem allegro i przewaznie szybko sa usuwane...wiec mysle ze lepiej miec nawet ta podkladke pt cegielka jest miska a mysle ze i tak polowa ludzi nie dla misek bedzie rzucalo w nas cegielka;) kurcze nie wiedziałam, że taki jest los cegiełkowych aukcji na allegro:-o jakiś czas temu sama brałam udział .. wobec powyzszych faktów stwierdzam, ze miski to śwetny pomysł Quote
małaKatowice Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Kostek napisał(a):malaKatowice bo w tresci aukcji nie ma wzmianki ze cos wyysla sie droga mailowa a allegro o to sie czepia...dlatego mysle ze miski beda dobra przykrywka a i tak sadze ze ludzie nie beda ich chcieli(takie miski spanielowe gdy pracowalalm w zoologicznym zawalaly nam pol magazynu bo jakis glab zle spisal kod :D a nikt po prostu nikt nie chcial ich kupowac) Ha ha ha no to niezly był ten pracownik. Ok więc cegiełkami są miski :) to już ustalone a co dalej czy ja mogę je wystawiać czy na dogo są osoby specjalnie do tego przeznaczone (nie chciałabym złamać regulaminu :roll: ) no i potrzebny byłby jeszcze jtoś uzdolniony literacko ,żeby jakiś wzruszający text napisać (mnie wzusza każdy tu ale ja sama wszystkich cegiełek nie dam rady wykupić :cool3: -a pozatym co później zrobiłabym z taką ilością misek :lol: pozdrawiam wszystkich zgromadzonych tu dogomaniaków ;) i Fineczka oczywiście :Dog_run: Quote
małaKatowice Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Deisunia w Tobie drzemią talenty może Ty poracujesz nad textem ?? Wnioskuję to z wcześniejszych propozycji textowych cyt. słowa Deisuna : "dziękuję Ci za okazane serce..że pochyliłeś sie nad moim cierpieniem, albo :Finek nie może podziękować Ci osobiscie, więc musi Ci wystarczyc świadomość, że pomogłeś mu uratowąć życie..." Quote
małaKatowice Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Mam kolejną przykładową aukcję - może z niej też skorzystamy http://www.allegro.pl/item178643746_stokrotek_potrzebuje_twojej_pomocy_wejdz_.html ;) Quote
Kostek Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 tak sobie mysle wystawiam azylowe psiaki wspolpracuje z azylem wiec chyba ja wystawie taka aukcje...zeby w razie cos byc bardziej wiarygodnym Quote
deisunia Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 małaKatowice napisał(a):Deisunia w Tobie drzemią talenty może Ty poracujesz nad textem ?? Wnioskuję to z wcześniejszych propozycji textowych cyt. słowa Deisuna : "dziękuję Ci za okazane serce..że pochyliłeś sie nad moim cierpieniem, albo :Finek nie może podziękować Ci osobiscie, więc musi Ci wystarczyc świadomość, że pomogłeś mu uratowąć życie..." kurczę boję sie ,że nie sprostam:oops: ale przynajmniej spróbuję- jutro postaram sie coś wpisać na ten wątek wszystkich obdarzonych talentem poprosze o ujawnienie:multi: :multi: Quote
deisunia Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 nie dodałam - o ile Kostek i Mariola nie mają nic przeciwko temu:oops: Quote
pumcia02 Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 w porzadku :) ja to w ogole nie mam "talentu do tekstów" a tym bardziej czasu... :/ Quote
deisunia Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 oto próbka do ewentualnego wykorzystania, wszelkie prawa autorskie NIE są chronione:evil_lol: korzystałam z kilku wpisów na watku Finka, mam nadziję, że te osoby nie będą miały nic przeciwko temu. Nazywam sie Finek, choć kiedyś inaczej na mnie wołano. Czytasz o mnie, bo dotąd nie wiodło mi się zbyt dobrze... Z zycia z poprzednim panem zostało mi nieleczone, stare, OTWARTE złamanie łapki, rany na całym ciele, kleszcze, wychudzenie i obroża za smycza, którą mnie przywiązano przed Azylem. Na mój widok każdemu napływały łzy... Miałem szczęscie, że nie straciłem tej łapy od razu, bo jako trzynogi piesek nie miałbym szans na adopcję...Łapa została cudem uratowana od amputacji, ale nadal muszę byc leczony (dopiero usunięto stare kawałki kości, mam zmieniane opatrunki, a potem przez kilka tygodni będę miał założony gips). Dotychczasowy koszt leczenia wyniósł 4 tysiące złotych- mam juz dług w klinice... Wielu ludzi zastanawiało się, ile juz musiałem doznać bólu chodząc z rozbebeszoną łapką...a ja nie boję się cierpienia, chcę tylko dostać szansę leczenia, dlatego błagam o cud.. P.S.Finek nie może podziekować Ci osobiście, więc musi wystarczyć Ci wylicytowana miseczka i świadomość, że pomogłeś uratować mu życie Quote
carolinascotties Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 mariolka napisał(a):tak Magda bedzie jechala. dobra bo na serio zadziwia mnie ta kwota... na Finka mamy już ponad 1500zl. SERDECZNIE DZIĘKUJE! :multi: :lol: nie było mnie kilka dni - a tu takie wiadomości :) :loveu: Quote
pumcia02 Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 jedyne moje zastrzezenie to to ze był przywiązany na pętli ;) superowe Quote
Recommended Posts