Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak,wiem.Ma zajęcie :) .
Ta ranka nie jest do końca zagojona.Ziarninuje,ale tam jeszcze trochę czerwonego widać.
Te uszy ma straszne,ważą chyba trzy razy więcej niż powinny.O niego chyba nigdy nikt nie dbał.Z takimi uszami trafiło do schroniska.Czesałam go to sierść mu wciąż wychodziła i ma łupież.Na smyczy chyba też nikt go nie uczył chodzić.Chyba,że po długim okresie zamknięcia tak szalał.Ja mam sentyment do spanieli.Moja poprzednia sunia była spanielko-pudelką i też czarna (w avatarku).Kochany,wesoły pies,wierny,przywiązany o trudnym chwilami charakterku.
W schronisku tylko szczeniaki szczepi się przeciw wirusówkom.Pozostała tylko przeciw wściekliźnie,odrobacza się i stosuje się coś na pchły jeśli mają.
Umowę podpisałam na siebie z dopiskiem "Przekazany Fundacji Kastor" .Nie wiem,czy coś jeszcze trzeba.Jeśli jakieś zrzeczenie to nie ma problemu.
Dziękuję bardzo.Nie spodziewałam się aż takiej pomocy.Teraz Borysek ma szanse na najlepszy domek.

• Replies 337
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kama202 napisał(a):
Bo "Kastor" to naaaaaajlepsza fundacja na świecie:lol:!

uuuuomatko, al nam sié "dostalo" ! Dziéki Elu ze tak uwazasz. To komplement nad komplementy. Zaraz zawolam Elé (Elik) coby przyszla siétez milo porumienic :)

Borynio juz zaszczepiony przeciw wirusówkom, Mireczka specjalnie jechala z dziadem naszym kochanym. Zéby pokazal psiakowi w lecznicy, ale ludzie mogá mu wszystko robic, jak narazie ;p Teraz spi szczésliwy przy lózku Mireczki, tak mi napisala. IDá spac zméczeni. Dorka, co jechala dzis z Boryniem juz jest po sterylizacji. Wet já obadal, ale ze cieczka tuz tuz, zdecydowal zaraz já ciachnác bo za chwile bylaby bieda z cieczká i dalsze czekanie na sterylizacje. W tym czasie psy Mireczki dostalyby szalu a sunia musialaby byc izolowana zeby nie bylo bójek. Tak bylo raz z Sabuniá i wiécej nie mozemy ryzykowac cieczki w hoteliku z niekastrowanymi goscmi hotelowymi.

Posted

[quote name='emilia2280']uuuuomatko, al nam sié "dostalo" ! Dziéki Elu ze tak uwazasz. To komplement nad komplementy. Zaraz zawolam Elé (Elik) coby przyszla siétez milo porumienic :)
... Dorka, co jechala dzis z Boryniem juz jest po sterylizacji. Wet já obadal, ale ze cieczka tuz tuz, zdecydowal zaraz já ciachnác ...

Jestem, jestem i bardzo dziękuję za tak miłe słowa :oops:

A z Dorcią to dobrze, że wet się pospieszył. Ja ze swoją wyłapaną Dorcią

http://www.dogomania.pl/forum/threads/230713-Nad-rzeczká-opodal-krzaczka-mieszkala-Dorcia-dziwaczka!?p=19656675#post19656675

pojechałam najpierw na szczepienie i teraz musimy czekać około 2 m-ce, bo dostała cieczkę, a miała termin sterylizacji ustalony na 12.09. :shake:
A do pełnego smaczku dodam, że mam psa i dwie suczki. Na szczęście wszystko wyciachane, ale i tak mam urwanie kapcia.

Posted

No,jestem!Sorki,ale mam duzo pracy ze zwierzakami!Borysek cudowny:Dog_run:!Mowie ,że to taka mala czarna ,kochana, biedna,przytulna,smutna ,grzeczna,małpeczka,która pragnie miłości!Nie odstępuje mnie na krok.Śpi przy łóżku na kołderce.Z innymi psami nawiazuje kontakt ale gryzaki dostaje jak jest sam,żeby się nie złościł ,że któryś z psów mu zabierze :)Jazda autem nie sprawia problemu,na smyczy ciekawy świata chce wszystko zwiedzać w jednej chwili.W domu zachowuje czystość.W pierwszą noc tylko zaliczył wpadkę :)ale to normalne-stres nowe miejsce.Zdjęcia w drodze:)

Posted

Zakochałam się w Borysku:loveu:.Jest taki słodki i moje zwierzaki też go lubią.Dziś Misio odstąpił mu miche z ryżem kurakowym-co dziwne bo Michol zawsze warczy ostrzegawczo przy jedzeniu.Lolka pozwoliła aby razem z Dorką spał na drugiej połowie pokoju :)
A dziś po mału obciełam Boryskowi te cięzkie uchole-zostałam za to wylizana:eviltong:

Posted

Dziś byłam z Boryskiem u weta.Ma zapalenie spojówek i trzeba zakrapiać oczka- Gentamicin WZF 0,3-VET.Borysek chętnie pokazywał swoją amputowaną łapkę i jest ok.W przyszłym tygodniu jedziemy na kastrację.Jest nadal kochany i nie odstępuje mnie na krok ,ale nie lubi spać na łóżku tylko w swoim legowisku :)W nocy sprawdza czy jestem swym wilgotnym noskiem i kladzie się ponownie spać:evil_lol:

Posted

[quote name='emilia2280']Dziekujé Mireczko za tak wspanialá opieké nad tym cudaczkiem kochanym. Dolicz mi proszé te oczka z wizytá, chyba ze wet dopisze to do faktury za kastracjé z odpowiednim opisem?[/QUOTE]

Wet. kropelki dopisze do fakt. za kastr.Juz jest z oczkami dobrze ale samo zakrapianie to Borys jest wierci:evil_lol: pięta i wszędzie mu kropne tylko nie do oczka:cool1:.

Posted

Borysek ma sie dobrze :)Dziś go wykąpalam i teraz ładnie pachnie.Przy kąpieli grzeczny a omatulony ręczniki usnął.Jutro zabieram go na imprezę-zostań bratem a nie katem dla swojego psa.
Jego oczy są zawsze smutne...co widac na zdjęciach.

Posted

Mireczka zabrala dzis Boryska na imprezé a kochana EwelinkaM zalatwila mu nawet audiencjé w stacji TV Kielce :O Ogromne dziéki Mireczko i Ewelinko. Za fotki dzisiejsze tez, choc jeszcze nie widzialam, ale slyszalam ;pp

Posted

Oooo!Borysek na imprezie był wspaniały!Przytulany i głaskany przez małe dziewczynki -wszystko wytrzymał!Aż sama patrzyłam kiedy kogoś capnie a tu nic!Zero agresji!!!Czekamy na zdjęcia Ewelinki;)