Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurcze.......nasz Miodek po kilku dniach w nowym domku takze mial kilka atakow......pamietam nawet Teresa Borcz wtedy doradzala oklady z gorczycy......
Domek po obserwacji pisal, ze Miodzio gdy sie czym bardzo zdenerwuje dostaje drgawek. Ostatnio nic takiego sie nie zdarzylo....lekow jak na razie nie bierze.

• Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Kurcze.......nasz Miodek po kilku dniach w nowym domku takze mial kilka atakow......pamietam nawet Teresa Borcz wtedy doradzala oklady z gorczycy......
Domek po obserwacji pisal, ze Miodzio gdy sie czym bardzo zdenerwuje dostaje drgawek. Ostatnio nic takiego sie nie zdarzylo....lekow jak na razie nie bierze.

Umówię się do weta na poniedziałek. Dziś Misiu czuje się ok... Pierwszy raz dzisiaj cieszył się na mnie gdy wróciłam z domu...Tzn. zawsze machał ogonkiem, ale teraz było skakanie i OGROMNA RADOSC :) Bardzo mu smakuje friskies o smaku boczka :D Lubi muzykę i już reaguje na imię Misiu... No i w końcu nie boi się gdy go tulę ^^ Jest taki słodki, że nie idzie go nie tulić.

Posted

Myślę, że ten atak był z emocji. Dziadzio na pewno jest bardzo szczęśliwy, ale też pozytywne emocje mogą być bardzo silne. Jak już przywyknie do nowego wspaniałego życia i stanie sie ono dla niego normalne, to mam nadzieję, że więcej nie będzie miał ataków. Trzymam kciuki za to z całych sił, aby jeszcze pożył sobie w zdrowiu i rozpieszczany !

W schronie nikt nie zauważył u niego ataków i raczej ich nie było, ponieważ inne psy bardzo często atakują tego, który ma atak. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Przypuszczam, że to instynktowne zachowanie - chęć eliminacji słabszego osobnika.
Mojego psa podczas ataku padaczki atakowały nawet zaprzyjaźnione suczki i to ostro próbowały go szarpać.

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='Aimez_moi']Jak tam nasz dziadzio sie miewa?
Przepraszam, że tak późno pisze. Misiu bardzo dobrze :) Nie wskakuje jednak na kanapę i na łóżku też nie chce spać więc kupiliśmy mu małe łóżko dla psa i tam sobie śpi. On chyba nie chce siedzieć na kanapie i łóżku, bo kiepsko skacze. Oto nowa fotka...

Posted

:) cudne :)

Mój staruszek też źle się czuje na kanapie. Jak go się tam położy to szczeka, żeby w tej chwili go zdjąć ;) Najpewniej czuje się na swoim jednym ze swoich posłań :p

Posted

Cześć!

Misiu czuje się nadal super i ciągle dopomina się głaskania, biega po schodach, bawi się, apetyt ma jak wilk, całuje się z kotkami <3

Ale nadal nie szczeka... Szczeka jedynie przez sen. Co noc ma koszmary... Trzęsie się i poszczekuje czy piszczy przez sen i wtedy go przytulam.

Co ten biedny piesio musiał przeżyć :( Tego chyba się nie dowiemy.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

cioteczki, przeklejam z fb:
"Niestety po wszystkich badaniach okazało się, że ma padaczkę i to mocno. Po lekach ataki są tak małe, że nawet nie wyglądają groźnie a jego nosek jest nareszcie zimny i mokry przez cały czas. Misiu nadal czasami płacze i szczeka przez sen, ale mniej. Co do szczekania nie przez sen to niestety dalej nie szczeka. No i jak zwykle przyjazny do wszystkiego co się rusza Mega apetyt"

"...nawet krwawił bardzo lekko podczas dwóch ataków... Poza tym Misiu jest wesoły, radosny, całuje kotki a one jego... Jest wspaniały."

a tutaj Misiaczek swiatecznie :loveu: