AniaB Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 co tu zrobic dla niego..? mysle ze przenoszenie go do hotelu nie ma sensu, bo trafiłby z boksu do boksu i to do tego jeszcze płatnego. On potzrebuje domowych warunków.. A tak na szybko - moze by mu budkę jakąś wstawić do boksu? Zabezpieczyc jakos przed zimą? A swoją droga ciekawe jkak husky wytzrymuje takie ciasne pomieszczenie.. Quote
Aimez_moi Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Budka tylko dla Niego?......Toyota...co o tym myslisz? Da rade? Jest to na razie jakies wyjscie ale pisalas, ze kojec i tak jest juz maly.... Quote
AniaB Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 płakac mi sie chce..Nic nie moge.. nic. Mam dwa ogromne psy i nawet nie miałabym odwagi zostawić ślepego malca z nimi w mieszkaniu.. Na fb nie mam konta i nawet nie bardzo umiem sie tam poruszać. Czasem z FB zgłaszaja sie DT - tylko ze dla niego DT to chyba juz do konca musiałby być..:( Quote
Igiełka Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 [quote name='AniaB']płakac mi sie chce..Nic nie moge.. tylko ze dla niego DT to chyba juz do konca musiałby być..:([/QUOTE] myślę tak samo że tymczas ale tylko dożywotni by nie narażać psiaka na dodatkowy stres zwiazany ze zmianą wszystkiego wokół gdy widzi maluch sercem musi zapamiętać i nauczyć się poruszania po domu w ten spsób by na nic nie wpadać Quote
toyota Posted August 21, 2012 Author Posted August 21, 2012 Budki nie da rady drugiej wstawić, bo się nie zmieści do boksu. W tym problem, że boksy są małe, bo budy by sie znalazły. Na razie liski nie korzystają w ogóle z budy, taże Mały budkę ma. Wet mówił, że on coś tam widzi na jedno oko, ale słabo. Mogę to potwierdzić, bo podszedł do mnie do krat i merdał ogonkiem. Nie wiem czy on ma już FB, już nie ogarniam tych wszystkich problemów :sad:. Ja nie jestem fejsbukowa. Quote
Aimez_moi Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Ja tez nie ogarniam..... Moze ktoras z Cioteczek zrobi Mu wydarzenie? Quote
Kryzia Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 zaglądam do kolejnej bidy, na wątkach toyoty dużo nieszczęść może zacząć od baneru ? Quote
aldona_b Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 jedna z wolontariuszek fundacji Niechcianeizapomniane odpisała mi że umieszczą małego na swoim facebooku, napisałam że przebywa w woj. kujawsko-pomorskim ( oczywiście nie podawałam nazwy miejscowości żeby nie było kłopotów ) i przesłałam zdjęcia i pozwoliłam sobie podać emaila Toyoty, Toyota jak sie nie zgadzasz żeby podawać Twojego meila to napisz Quote
Aimez_moi Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 O mamuniu.....:):) moze cos drgnie u biedy..... Quote
beataczl Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 moze Tu psiaczka umiescic..? warunki domowe... [h=1]: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230878-platny-DOMOWY-hotelik-Leszno-w-Wielkopolsce"]platny DOMOWY hotelik Leszno w Wielkopolsce[/URL][/h] Quote
malagos Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 [quote name='beataczl']moze Tu psiaczka umiescic..? warunki domowe... [B]: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230878-platny-DOMOWY-hotelik-Leszno-w-Wielkopolsce"]platny DOMOWY hotelik Leszno w Wielkopolsce[/URL][/B] [/QUOTE] koszty, koszty, koszty......... Nawet jeśli to OD 7 zł dziennie....... Quote
toyota Posted August 21, 2012 Author Posted August 21, 2012 [quote name='aldona_b']jedna z wolontariuszek fundacji Niechcianeizapomniane odpisała mi że umieszczą małego na swoim facebooku, napisałam że przebywa w woj. kujawsko-pomorskim ( oczywiście nie podawałam nazwy miejscowości żeby nie było kłopotów ) i przesłałam zdjęcia i pozwoliłam sobie podać emaila Toyoty, Toyota jak sie nie zgadzasz żeby podawać Twojego meila to napisz[/QUOTE] Oczywiście, że się zgadzam. Możesz jeszcze dać mój nr telefonu- 605060617. Jeśli chodzi o płatne tymczasy, to jestem przeciwna, bo piesek jest naprawdę nieadopcyjny, to będzie haracz bez końca. Co innego pomoc w leczeniu i karmie, to jest możliwe do uzbierania. Ja już mam dużo psów pod opieką i nie mogę brać odpowiedzilaności finansowej za kolejnego. Liczę jednak na ludzi, którzy mają serce i nie mają za wielu zwierząt, może ktoś się ulituje. To jest przecież satysfakcja uratować takie bezbronne i stare stworzenie i podarować mu godną resztę życia. Quote
cisowianka Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Kurcze ja mam tylko (albo aż) 2 psiaki (moje osobiste ) i obiecałam już tymczas (bezplatny) dla Białej suni (z baneru )...... Gdyby to ode mnie zależalo jeszcze jedno miejsce by się znalazło a tak.... eeeeech Quote
AniaB Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 ojej, ale jesli to by bylo 7 zl za dobe to wychodzi 210 zl na miesiac.. Takie pieniazki to ja bym mu mogla placic nawet do konca zycia tylko fajnie by bylo zeby poszly na jakas fundacje bo ja bym sobie to odliczyla od dochodu jako darowizne... Quote
beataczl Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='AniaB']ojej, ale jesli to by bylo 7 zl za dobe to wychodzi 210 zl na miesiac.. Takie pieniazki to ja bym mu mogla placic nawet do konca zycia tylko fajnie by bylo zeby poszly na jakas fundacje bo ja bym sobie to odliczyla od dochodu jako darowizne...[/QUOTE] moze Niechcianeizapomniane wzielyby Go pod opieke ... Quote
Aimez_moi Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 Az boje sie myslec jak mogloby byc cudownie..... Quote
malagos Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='beataczl']moze Niechcianeizapomniane wzielyby Go pod opieke ...[/QUOTE] Moze odpowiedzą. to z Łodzi fundacja, prawda? Ktoś był z niej na dogo kiedyś... Quote
beataczl Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 [quote name='malagos']Moze odpowiedzą. to z Łodzi fundacja, prawda? Ktoś był z niej na dogo kiedyś...[/QUOTE] kontakt z wolontariuszka tej Fundacji ma aldona_b jak widze po wpisie na watku , ja nie wiem... [B]aldona_b[/B] czy mozesz sie dowiedziec cos wiecej ../ Quote
aldona_b Posted August 22, 2012 Posted August 22, 2012 no właśnie wolontariuszka z tej fundacji odpisała mi na meila że mogą umieścić zdjęcia psiaka i dane do kontaktu na swoim facebooku, może ktoś się zlituje,niestety nie napisała że ewentualnie fundacja weźmie Go pod opiekę, przesłałam ma meila zdjęcia ale jeszcze nie wstawili na facebooka, ja pisze jeszcze do innych fundacji Quote
Ekiana Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 Kochani, niedługo zrobię psiakowi wydarzenie na naszym profilu facebookowym 4dogs. Jeśli chcecie realnie pomóc to załóżcie konto na Facebooku i wspierajcie wydarzenie swoją obecnością i komentarzami. Nic się samo nie dzieje, a zwłaszcza na FB. TOYOTA, która najczęściej widuje pieska, robi zdjęcia w szczególności powinna się opiekować wydarzeniem, wstawiać fotki i donosić o wszystkim włącznie z jakością kupki. Razem możemy więcej - ja sama, ani Toyota sama, ani nikt sam nic nie zdziała Trzeba działać wspólnie i z determinacją. Niebawem Wam, podam link do wydarzenia - a dla Was czas aby zakasać rękawy, rejestrować się na fejsie i zacząć przygodę wydobywania bezimiennej biedy z tego bunkra Quote
aldona_b Posted August 23, 2012 Posted August 23, 2012 kurcze i tu pojawił sie problem bo Toyota już nic więcej nie da rady zrobić, możemy psiaka tylko pokazać światu i tyle Quote
Recommended Posts