ktiger Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 (edited) Aslan to wspaniały molos o zrównoważonym charakterze. Łagodny, wielki, cierpliwy. Sprawia wrażenie, jakby nic nie było go wstanie wyprowadzić z równowagi. Na razie nie wiem nawet jak szczeka, gdyż nie wydał z siebie żadnego dźwięku. Jedynie jego wielki ogon miarowo huśta się na nasz widok. Aslan ma około 1,5 roku i 78cm w kłębie Ładnie chodzi na smyczy. Kontakt w sprawie adopcji: Elza - 692438657 lub Camara - 609741026 ================================================== =========== Wszyscy, którym nieobojętne są jego dalsze losy proszeni są o wpłaty na konto Fundacji Pasterze, z dopiskiem "darowizna na Aslana". FUNDACJA PASTERZE 56-300 Milicz ul. Osadnicza 19 nr konta: 58 9582 0000 2000 0024 2660 0001 Edited August 7, 2012 by ktiger Quote
KasiaT Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Przepiękny,dostojny z lekko szelmowskim uśmiechem Pan Pies Quote
Karro Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Cześc Aslanie! :) Taki duzy i piekny chłopak z Ciebie :) Quote
KasiaT Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Przyleciałam popodziwiać przepięknego wielkopsa:loveu:-może też go ktoś wypatrzy i odda mu swoje serce i da dom Quote
saba&mlis Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 KasiaT napisał(a):Przyleciałam popodziwiać przepięknego wielkopsa:loveu: Jest co podziwiac wielki i piekny Quote
ktiger Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 rozmarzyłam się na jego widok, i mam nieodparte wrażenie, że już go gdzieś widziałam :cool3: Quote
ktiger Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 Dzisiaj Ani@ napisała o Aslanie: Aslan z wielką radością wita nas każdego dnia rano. Wlepia swoje bursztynowe oczy pełne ufności i najchętniej swoim wielkim jęzorem wylizałby obie moje ręce. Dzieci nasze i sąsiadów biegające po podwórku obserwuje łaskawym, spokojnym wzrokiem i wygląda trochę jak berneńczyk z tej emotki Dzielnie znosi czesanie i wycinanie kołtunów.... baaardzo dzielnie - zuch chłopak. Aslan to pies, który lubi być blisko swoich ludzi, ale jednocześnie jak przystało na porządnego wielkopsa nie jest nachalny. Ładnie dogaduje się z moją Luną (taka jakaś mała się zrobiła przy Aslanku ) a Zenka traktuje z honorami zarówno w domu jak i na podwórku, nie tyczy się to jednak Zenkowej miski, którą to opróżnia w tempie błyskawicy. A co do błyskawic - Aslan przeżył u mnie jedną burzę i nie wykazywał niepokoju czy lęku. Jazda samochodem to już inna bajka - tego psy z pod znaku Aslana nie lubią ziają i dyszą w czasie podróży a z ich pyska kapie jak z niedokręconego kranu. Myślę jednak, że jeszcze kilka przejażdżek a Aslan będzie idealnym kompanem w aucie. Aslan z Luną komenda siad i podawanie łapy opanowane w stopniu podhalańskim Aslan posiada funkcję zbierania nasionek 'na główkę' uśmiech Aslan, dzieci i kot z Zenkiem lepiej nie zaczynać i jeszcze kilka informacji: Aslan był dzisiaj u weterynarza. Zastał zaszczepiony i grzecznie pokazał uszy. Trochę jest chudziutki waży 51kg po odkarmieniu z pewnością dobije do 60kg Quote
Karro Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Może założyć Aslanowi wątek na forum podhalana? Więcej podhalanomaniaków by go dojrzało :loveu: Quote
ktiger Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Aslana poznała bell29 i tak go opisała: Ani@ nie napisała, że Aslan to Anioł [FONT=andale mono]ANIOŁ WE FUTRZE[/FONT] Byłam widziałam, zostałam zmuszona do miziania Fakt robi wrażenie, wzrościk jak u kucyka Chętni powinni się rzucić do walki o niego Quote
ani@ Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 (edited) [quote name='understandme']Może założyć Aslanowi wątek na forum podhalana? Więcej podhalanomaniaków by go dojrzało :loveu: Kto szuka znajdzie :loveu: Dziękuję understandme :calus: , Aslan jest już ogłoszony na forum podhalana :p Szukamy teraz dobrych ludzi, którzy podarowaliby fundusze na szczepienia dla białego młodziana :loveu: Ostatnio mamy bardzo dużo podopiecznych :placz: Nie mieliśmy serca odmówić pomocy temu białasowi, żadna inna organizacja nie chciał go przygarnąć pod swoje skrzydła. A ja nie mogłam tak po prostu zostawić go pod tym wiejskim sklepem, pod którym koczował od kilku tygodni. Miejscowi mieli już pomysł jak się nim 'zająć' :mad: ......... załamka Edited August 2, 2012 by ani@ Quote
Karro Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Jak sobie pomysle na co ci miejscowi mogli wpaść to... :mad: Quote
ktiger Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 Dzięki Ani@, Dziękuję Pasterze :buzi: Quote
akrim Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 [quote name='ani@']Kto szuka znajdzie :loveu: (.......) Nie mieliśmy serca odmówić pomocy temu białasowi, żadna inna organizacja nie chciał go przygarnąć pod swoje skrzydła. A ja nie mogłam tak po prostu zostawić go pod tym wiejskim sklepem, pod którym koczował od kilku tygodni. tzn. że nie umieja szukać ;) - my nie dostalismy żadnego zgłoszenia , choć ......statutowo zajmujemy się podhalanami, ale Aslan jest w dobrych rękach :p i życzę mu dobrego domku Quote
Camara Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 No to widocznie jest więcej (?) organizacji mających w statucie pomoc owczarkom podhalańskim, bo człowiek, który szukał pomocy dla Alsana twierdził, że dostał odmowę od organizacji od podhalanów... Fundacja Pasterze w statucie nie ma wpisu o owczarkach podhalańskich. My tylko im pomagamy :p I przy okazji dziękujemy Pani Ani - miłośniczce berneńczyków, za wpłatę na pokrycie szczepień Aslana :loveu: Quote
akrim Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 camaro pewnie tak jest jak piszesz bo fundacja od podhalanów nie dostała takiej informacji ani meilowo ani telefonicznie . Niepodoba mi sie rozpowszechnianie niepotwierdzonych informacji, ale tak jak pisałam ciesze się Wy pomogliście Aslanowi i uratowałyście go jak zwyczajnie sobie zdychał pod tym sklepem Quote
KasiaT Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Mam nadzieję,ze chłopak szybko znajdzie dom,bo jest przeuroczy,przesłodki i na pewno wielki z niego misio-przytulasek. Bardzo się cieszę,że trafił na Ania@ Quote
ElzaMilicz Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 [quote name='akrim']camaro pewnie tak jest jak piszesz bo fundacja od podhalanów nie dostała takiej informacji ani meilowo ani telefonicznie . Niepodoba mi sie rozpowszechnianie niepotwierdzonych informacji, ale tak jak pisałam ciesze się Wy pomogliście Aslanowi i uratowałyście go jak zwyczajnie sobie zdychał pod tym sklepem AKRIM, wygląda na to, że ty uwielbiasz mijać się z prawdą. Informacje, które przedstawiła Camara są potwierdzone. :fadein: Quote
akrim Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 [quote name='ElzaMilicz']AKRIM, wygląda na to, że ty uwielbiasz mijać się z prawdą. Informacje, które przedstawiła Camara są potwierdzone. :fadein: to "potwierdzenie" to słowa nieznajomego Wam mężczyzny:crazyeye: , ale ...rozumiem ze przyjmujecie za prawdę wszystko cokolwiek ktoś powie niepochlebnego o jakiejś innej organizacji:shake: Prosze o usunięcie postów nieprawdziwych i szkalujących bo na mijanie się z prawdą są paragrafy ...ELZO:mad: ps. Aslanie wszystkiego dobrego w nowym domu :p Quote
ElzaMilicz Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Świetnym dowodem są np. bilingi połączeń. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
akrim Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 to ja bardzo proszę o ten biling :loveu::loveu::loveu: Quote
ktiger Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 Wczoraj Camara napisała: A tymczasem Aslan pakuje walizki i szykuje się do przeprowadzki w pewne urokliwe miejsce Aga (i Marcin) - dziękujemy za przeprowadzenie wizyty pa a dzisiaj Ani@ spakowała mu walizki i pojechał... Aslan zapakowany do auta swojego nowego Pańciostwa mrugnął na pożegnanie okiem - bądź grzeczny szepnęłam mu Quote
Recommended Posts