Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
na razie po prostu mam u siebie psa, ktorego nie planowalam i mam tysiac mysli w glowie... a ze ma cieczke i tak z niczym ruszyc nie moge...

Kurcze, to właściwie nie jest Twój psiak, Ty dałaś mu tylko tymczasowe schronienie, chwała Ci za to i dlatego powinnaś dostać pomoc :(...
W tym momencie nie bardzo mogę podjąć jakieś finansowe zobowiązanie, ale może wkrótce to się zmieni ;)

• Replies 131
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Co do szczepienia na wściekliznę -2 przykłady pierwsze z brzegu:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/229505-Pogryziona-maleńka-babunia-w-schronie-(-Potrzebne-na-leczenie
Pusia pojechała do Poznania autem, do Poznania przyjechała po nią harpoonka pociągiem i zabrała do DS do Zielonej Góry. Czy harpoonka po odebraniu Pusi w Poznaniu miała szukać lecznicy, by ją zaszczepić na wściekliznę, czy może miała wieźć ją bez szczepienia i ryzykować, że zostanie wyrzucona z pociągu i dostanie mandat ?

http://www.dogomania.pl/forum/threads/227329-Gacek-przebywa-w-DT-Brakuje-180-zł-deklaracji-(
Gacek trafił do DT, gdzie ugryzł dziecko. Myślę, że nie bez znaczenia był fakt, iż był zaszczepiony na wściekliznę, ale i tak nie obyło się bez pretensji i wyzwisk.

Cieszę się, że kolejna kobietka tak zaangażowała się w pomoc psiakowi, że nie oddała jej do schronu. U nas jest naprawdę tragedia z przepełnieniem i zagryzieniami. I brak sterylek.
Mam nadzieję, że się uda wyadoptować to maleństwo z głową.

Znaleźć dom dla młodej kudłatki w typie yorka nie jest trudno, sztuką jest znaleźć dobry dom !

Edited by toyota
Posted

dziekuje wam za cieple slowa ♥
tak, wlasnie znalezc ten "dobry dom", na razie o tym nie mysle, ale juz wiem jaki to bedzie dla mnie stres rozstawac sie, a potem zaprzatanie sobie glowy, jak ja faktycznie traktuja, najgorsze jest to, ze tego w 100% nigdy sie nie dowiem, a to jest naprawde strasznie drobna kruszynka i taka ulegla, taka kochana i slodka, takie biedactwo malenkie :sad: ps. w weekend postaram sie nakrecic jakies filmiki, to bedziecie wiedzialy o czym mowie :)

Posted

kojelna kobietka podaj mi na PW konto na które mogę wpłacić pieniążki na sunię, rozumiem że rozwiesiłaś ogłoszenia w okolicy? czy ona ma już jakieś ogłoszenia na portalach adopcyjnych?

Posted (edited)

powiadomilam schronisko, wczoraj wyslalam rowniez ogloszenie (papierowe) do wywieszenia u nich, zalozylam watek na forum grudziadzkim, jest ogloszenie informujace o znalezieniu na tablica.pl, zgubilempsa.pl, zaginionepsy.pl, mysle o ogloszeniach papierowych, ale i tak uwazam, ze to wlasciciel powinien poruszyc niebo i ziemie, zeby psa odnalezc... no wlasnie, robic juz ogloszenia adopcyjne? rozmawialam z Ania i juz teraz zglaszaja sie chetni na pieska i ze raczej ogloszenie na fb starczy... osobiscie mysle, ze im wiecej chetnych, tym bedzie z czego wybierac jeszcze bardziej i moze trafi sie jeszcze fajniejszy domek, co o tym uwazacie? ps. dziekuje ci ogromnie! :) ♥, zaraz przesle.

Edited by kolejna kobietka
Posted

opowiem wam cos :) moj psiak jest o mnie zazdrosny bardzo, jak mowie cos do malej i ja glaszcze to przybiega natychmiast niebaczac na to, czy sobie smacznie spal, czy robil cos innego, ale dzisiaj mi zaimponowal :loveu:moze to bylo jednorazowe zachowanie, ale piekne... zawsze jak ide z nimi na dwor i zapinam mojego psa, mala juz stoi gdzies obok... dzisiaj rano wstaje i patrze, a za drzwiami juz czeka malenka z wachlujacym ogonkiem czujac Afisa, po otwarciu drzwi oczywiscie glupawka, cieszy sie jak szalona do niego :) potem poszla sobie na balkonik polezec... zbliza sie moment wyjscia, zapinam mojego Afisa, malej nie ma, nic nie slyszy, lezy na balkonie nadal, a moj??? poszedl na balkon, jakby chcial powiedziec "mala wychodzimy, zbieraj sie" :lol: i ida do mnie razem! ale widok! :loveu:

Posted

zazdroszcze ci :)
mala najbardziej zaczyna sie przywiazywac do mnie, chociaz uslyszalam, ze psy opuszczajace tymczas zapominaja po "kilogramie kielbasy" badz w niedlugim czasie, mam nadzieje, ze to prawda... ewidentnie widze, ze to psiak po przejsciach i nie chodzi oczywiscie wylacznie o porzucenie, cieszy sie do mnie, nawet polize mnie po rece, a jednak gdy uniose reke badz zrobie jakis inny ruch, gdzie chce ja po prostu poglaskac, kuli sie :sad: na dworzu chcialam jej poprawic obrozke, to "przykleila" sie do ziemi :sad: dlatego sposob w jaki ja glaszcze, to najczesciej pod pyszczkiem...

Posted (edited)

uwazam, ze mala ma budowe shih tzu, chociaz umaszczenie yorka, moze to mieszanka tych ras? badz w ogole skundlony (ale brzydko to brzmi, niestety nie wiem jak inaczej to napisac) shih tzu.. zauwazylam, ze malenka ma wycieki z oczu, czyli najprawdopodobniej niedroznosc kanalikow lzowych :sad: jest to choroba, na ktora jest podatna rasa shih tzu,,, na razie przemywamy oczka rumiankiem... niestety czytam, ze mozliwe, iz bez zabiegu udroznienia sie nie obedzie :sad: ale to juz wet musi o tym zadecydowac... chyba pozostawie to przyszlemu domkowi, jak myslicie?

Edited by kolejna kobietka
Posted

kochani, poszukuje osoby do PA w Warszawie, wstepnie umowiona na sobote/niedziele od 11.00 do 14.00. ALE doradzcie mi prosze, wiek pani to 60-65 lat (ankieta), czy osoba w tym wieku nie powinna brac tak mlodego pieska?, przyznam sie szczerze, ze moim marzeniem bylo, aby Lila trafila do osoby mlodszej (przepraszam z gory, jesli kogos uraze) - zwierzoluba i takiej, ktora ma juz malego psiaka (Lila bardzo lubi towarzystwo innych psow, wiec to z mysla o niej rowniez)...