Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

E eee tam,mój Filip gryzł i gryzie i ma dom.Trzeba tylko obczaic "za co i kiedy" psiak gryzie i miec refleks.....:diabloti::evil_lol:Nie jest to gryzacz z doskoku,znienacka...

Posted

Tylko trochę co innego, jeśli się takiego psiaka znajduje, bierze ze schroniska i on się taki okazuje z czasem - kocha się go takim jakim jest. A co innego adoptować takiego psiaka z pełną świadomością, że taki jest...
Z Julką ogólnie tragedii nie ma, ale nie jest to psiak ot taki bezproblemowy. Trzeba umieć z nią postępować. Z doświadczenia wiem, że problemowym psiakom wszelkie przenosiny dobrze robią, więc liczę, że Julka zrobi u Basi kolejne postępy.

Posted

Ja Filipa wzięłam z pełną swiadomoscią,ze psychke ma zwichrowaną.Dlatego wzięłam,ze bałam sie czy ktos go w ogóle wezmie,a jak wezmie a on ugryzie to co?Miał etykiete psa nieadopcyjnego.Schorowany,po przejsciach,z widocznymi defektami w chodzeniu...Po paralizu,po przejsciach,bity...i widac było ze pies "ma charakter"

Posted

No dokładnie, takich halć to niewiele w Polsce i wszystkie zapsione ;)

Nie tak dawno dzwoniła do mnie miła pani w sprawie Gacka (który jest ładny inaczej, jest u nas ponad rok i do tej pory to drugi tel. w jego sprawie). Wszystko było ok, pani chciała takiego właśnie brzydalka, którego nikt nie chce, nie musiał też być młody. Problem pojawił się kiedy pani dowiedziała się, że Gacek nie jest psem z którym "można zrobić wszystko". Pani ma 5-letnie dziecko i co z tego, że tłumaczyłam, że u nas Gacek mieszka w domu z 4,5 letnim dzieckiem i nie ma ŻADNEGO problemu. No, ale to już problem, żeby dziecko trochę przypilnować, aby np. nie drażniło się z psem.

Posted

Ciekawe czy ta pani nie miala wczesniej Gacka mieleckiego i czy nie szuka podobnego psa. Wiek dziecka by sie zgadzal.
Ehhh jak tu wymagac od ludzi, zeby psa szanowali, zeby dzieci wychowali normalnie, jesli na wszystko pozwalaja. Nie ma zadnej kindersztuby, zadnych granic - to mnie osobe w srednim nazwijmy to wieku - calkiem nieraz zalamuje.

• 4 months later...