Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem co sie dzieje ale moja sunia w nocy zwariowala x[, :shake: biegala po calym domu piszczac i "opiekujac" sie swoimi ulubionymi zabawkami :roll:.
Wylizywala je , chowala w swoich legowiskach, i przynosila mi je piszczac i tak drapiac w nie lapka- nie wiem moze chciala zebym ratowala "te jej malenstwo":-(??
Nie wiem co robic, jak sie zachowywac, kiedy to jej przejdzie, czego potrzebuje, no po prostu jestem w calkiem nowej sytuacji dla mnie, jesli byl taki temat to blagam skierujcie mnie na niego bo ja nic nie znalazlam- moze po prostu nie umiem szukac?:shake:

Posted

To są jakieś symptomy ciąży urojonej Rosa miała już raz około pół roku temu.Zachowywała się bardzo dziwnie i dużo piszczała.Nie chciała zostawać sama w domu.Miała też powiększone sutki.Zwróć na to uwagę.Nie głaszcz jej tyle co dawniej nie lulaj i nie reaguj na jej piszczenie.Na sutki stosowałam altacet i zmniejszyły się.To jest niestety przypadłość trochę rozpieszczonych suczek.Moja do takich należy,ale jak tu nie głaskać i nie całować skoro się tak kocha:loveu:?Ja myślę nad sterylizacją,bo to jej oszczędzi takich przeżyć.:roll:

Posted

Juz troche na ten temat przeczytalam w internecie, i wszytko wskazuje wlasnie na ciaze urojona.. no coz bedziemy probowali zmniejszyc te wszystkie objawy, musimy isc na porzadny spacer i zaczac stosowac np ten altacet.. zobaczymy co bedzie dalej.. nad sterylizacja napewno nie bedziemy myslec bo chcielibysmy by Lilu miala w przyszlosci male ;)

Posted

My też myśleliśmy nad tym,żeby Rosa miała w przyszłości małe ale nie wiem czy będzie to możliwe,bo na to trzeba czasu a nasze życie jest zbyt zakręcone,a niedługo zakręci się jeszcze bardziej:shake:Więc zobaczymy i pomyślimy....;)Miłego spacerku:loveu:

• 7 months later...
Posted

Witam i prosze o pomoc! u mojej 2.5 letniej suczki pojawily sie nabrzmiale sutki i leci jej mleko jak sie jej wydusi.nie byla dopuszczana wiec nie wiem o co chodzi.prosze o odpowiedzi jak najszybciej. pozdrawiam wszystkich yorkomaniakow :):)

Posted

dziekuje za szybka odpowiedz:) obecne jestem za granica i w Polsce bede dopiero w grudniu.mam tutaj rozne leki dla mojego psiaczka wiec moze sie oriantujesz co bym musiala jej podac?? a jak nie to tutaj sie skonsultuje z jakims wetem.potdrawiam:)

Posted

Lepiej sie skonsultuj z wetem, chyba, że się odezwie ktoś kto to przechodził (tzn.jego pies ;) ) Moje psiaki nigdy nic takiego nie miały więc nie umiem pomóc w doborze lekarstwa.. Chyba , że są jakieś inne domowe sposoby?? Może poczytajj na necie .. gdzies na pewno coś piszą

Posted

Gdy moja jamniczka miała ciążę urojoną to wet dał jej zastrzyk na zanik laktacji , a naszym " obowiązkiem " były dłuuuugie spacery z sunią , zabranie na ten okres wszystkich jej ulubionych zabawek i zero czułości:-( typu przytulanie czy mizianie

Posted

dziekuje za wszystkie odpowiedzi:) bede przestrzegac wszystkich tych punktow. ale tak jak by mi sie wydawalo ze Suzy juz ma sutki takie prawie normalne ale bede czujna.w necie wyczytalam ze mozna tez robic oklady z sody oczyszczonej.wiec tez jeszcze sprobuje. z nami mieszka jeszcze Missy :) coreczka Suzy i zauwazylam ze mama zrobila sie bardziej opiekuncza do corki. zaczely razem spac, bo wczesniej Suzy to przeszkadzalo jak tamta sie kolo niej caly czas kreciala i w ogole.mam nadzieje ze wszystko bedzie ok,a jak to duzej bedzie sie dzialo to skontaktuje sie z wetem.aha jeszcze jedno pytanko?? ile ta ciaza urojona moze trwac?? dziekuje :) gorace pozdrowionka w te zimne wieczory :)

• 1 month later...
Posted

bede musiała odświerzyc temat
moja mała najprawdopodobniej ma ciąze urojoną.. cały czas jest niespokojna i dzienie sie zachowuje, piszczy i to ciągle chodz z 1 zabawka cały czas w pysku czasem sie połozy na niej i "wysiaduje" apetyt jej zmalał.. mmna sie juz nie za bardzo interesuje jedyne co robi to przychodzi do mnie z ta zabawka (kurczak ) i wciska mi ja do reki piscząc ja zupełnie nie wiem jak mam sie zachowywac i co zrobic w takiej sytuacji
sutki ma delikatnie nabrzmiałe ale naszczescie do laktacji nie doszło
prosze pomozcie jak ktos z was był w podobnej sytuacji

Posted

agoosia napisał(a):
bede musiała odświerzyc temat
moja mała najprawdopodobniej ma ciąze urojoną.. cały czas jest niespokojna i dzienie sie zachowuje, piszczy i to ciągle chodz z 1 zabawka cały czas w pysku czasem sie połozy na niej i "wysiaduje" apetyt jej zmalał.. mmna sie juz nie za bardzo interesuje jedyne co robi to przychodzi do mnie z ta zabawka (kurczak ) i wciska mi ja do reki piscząc ja zupełnie nie wiem jak mam sie zachowywac i co zrobic w takiej sytuacji
sutki ma delikatnie nabrzmiałe ale naszczescie do laktacji nie doszło
prosze pomozcie jak ktos z was był w podobnej sytuacji

nie daj za duzo pic, jezeli nie chcę, niech i nie je, to tylko na dobre i duzo ruchu, jakichs zajęc, zainteresowania i zabierz wszystkie pluszaki, zeby nie myslala, ze ma dzieci.
Po prostu oszukaj naturę i tyle ;) sunia dobrze karmiona i teraz namyslala się "rodzic", więc dlatego trza ograniczyc jedzenie na parę dni i zając ją czyms drugim, oprocz zabawek, niech dobrze pogiega w lasku czy w parku, a i jeszcze nie pzytulajcie jej zbyt duzo, niech lepiej pobywa trochę bez czulosci, w takim "wojennym" rezymie ;)

Posted

o wojeny rezim moze byc trudno ;p bo jej słodkie oczka prosza o pieszczotki co zreszta dostawała np dzis w nocy zamiast mojego snu to póltora godzinne mizianie brzuszka :D naszczesie jakis ciekawy film lecial :P
dziekuje za rade i oczywiscie zastosuje sie do nich i od tej pory postaram sie byc nieczuła no i co chyba dłuzszy spacer mi sie szykuje :) jak macie jeszcze jakies pomysły jak mozna sobie z tym radzic to piszcie :)

Posted

Mizianie brzuszka wzmaga laktacje a zalegajace w sutkach mleko moze prowadzic
do zatorow i gorszych rzeczy :-( Duzo ruchu i malo pieszczot(ja przechodzilam to wa razy i wiem ze jest bardzo trudno bo sunia jest jeszcze bardziej prezymilna :-( )

Posted

ciezko jest nic nie robic jak sie widzi jak maluch cierpi!! ale wiecie lepiej i zastosuje sie choc nie jest mi łatwo ;(

bylismy juz u lekarza maładostała leki i ma byc lepiej z kazdym dniem