Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziś Pan nie mógł niestety mnie przyjąć, jutro wieczorem jesteśmy umówieni, pan bardzo miły i konkretny, to dobrze wróży ;)

Posted

Właśnie wróciłam z wizyty, możecie śmiało pakować psiaka !
Państwo cudni, bardzo pozytywnie nastawieni do adopcji, czekają z niecierpliwością na psa, żałuję, że nie mogę ich Wam ukraść ;)
Dużo wiedzą o psach, dużo rozumieją jeśli chodzi o psią psychikę, są wrażliwi na psie nieszczęście.
Mieszkają niedaleko lasu i pól (to już koniec miasta, można rzec) także psu nie zabraknie ruchu mimo, że będzie mieszkał w mieszkaniu- częste spacery obiecane:)
Państwo mają dwójkę dzieci- 13 i 10 lat bodajże, gdy rodzice są w pracy, to opiekuje się nimi babcia, psiak prawie w ogóle nie będzie zostawał sam. Myślę, że bardzo szybko się tam zaaklimatyzuje, bo serdeczności w domu nie brakuje. Są takie domy, do których człowiek sam by się wyadoptował..
Aha, w rodzinie czy tam wśród przyjaciół mają psiaka zaadoptowanego z programu "Kundel bury i kocury", w razie czego mają kogo pytać o rady w sprawach zachowania, zdrowia i in. Opowiadali także, że w okolicy mieszka wiele psów adoptowanych ze schronisk i autentycznie widać po nich wdzięczność, także zdecydowali, że przyszedł czas na to by i oni uratowali jakiegoś psa, a Wasz ogromnie im się spodobał.

Dzwońcie do nich z rana, bo czekają na wieści ;)

Posted

Nie ma za co, takie wizyty to przyjemność, bo ratują wiarę w człowieka.
Jak macie pytania, to piszcie, bo mogłam o czymś zapomnieć.
Uwrażliwiałam na to by pies miał sporo ruchu by się nie nudził i nie zjadał butów, na trutki na trawnikach (w krakowie się to zdarza), na sygnały swiadczace o chorobie itp., zapomniałam powiedzieć, żeby go nie puszczali od razu luzem, a to ważne.

Posted

Na poadopcyjną też się piszę :)
Opowiadałam im właśnie, że kiedyś nie poznałam swojej podopiecznej na poadopcyjnej, bo tak się zmieniła, myślałam, że robią ze mnie jaja :razz:

Posted (edited)

SUPER!Super wiadomosć.Ogromnie dziekujemy.Byc moze panstwo mieszkają niedaleko Florentynki,która ma 5 psiaków z czego 4 adoptowane,a ostatnio urodziła dzieciaczka...

Edited by halcia
Posted

Ulka18 napisał(a):
Oby sie szybko udalo transport znalezc .. niech juz Billek bedzie w swoim domu :D

domek oczekiwał z niecierpliwością :)

Posted

A Billy już w domku u siebie :) tratatata, Pan pod wrażeniem, Billek nas wycałował wylizał, uwalił wielką kooopęęę rano jak go odebrałam i wyruszył na podbój Krakowa!!!!!

Dziękuję Wam wszystkim za kciuki, MTD Tobie szczególnie za wizytę!!!!!!! Pan obiecał zdjęcia :)

Posted

Super, wspaniala wiadomosc. Juz sie nie moglam doczeka i męczylam Kasiedaffik smsowo ;-) Czekamy zatem na wiesci i zdjecia z nowego Billowego domu :D

DZIEKUJEMY MTD i Kasidaffik i Murkom :Rose: :Rose: :Rose:

PS. dzis szczesliwy dzien : schronisko opuscil nasz ukochany Lubosz i Edliczek :D

Posted

To tak nagle po olbrzymim zastoju...sie posypało:Lubosz,Edliczek,Billy i wreszcie zainteresowanie Franiem!PO tak długim oczekiwaniu.No i ciekawe czy nasz bohater wybrał sobie wyrko do spania na dzisiejszą noc?A moze zmęczony głaskaniem i wrazeniami padł gdzie popadło?