Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

andegawenka napisał(a):
jesli masz takie możliwości to kontaktuj się z wetem. Objawy bardzo typowe jak były u mojego Miska tylko mój popiskiwał. To mu wszystko przeszło tylko nie pamietam po jakim czasie i chyba dostawał w iniekcji bo stan był fatalny miał wszystkie objawy wymienione pod tym linkiem. Kiwanie głową, oczopląs (pies czyta gazetę tak nazwana pospolicie reakcja).

Tak mozliwosc mam , jak tylko wybije 9 zaraz bede dzownic, wetka byla u niego w poniedziałek powiedziała ze to byc moze uszy.. pozniej ja bylam z nim we wtorek u niej i wtedy dostał leki na uszy , został zaszczepiony.

Edit: Była wetka dała mu zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzapalny zobaczymy czy bedzie jakas zmiana w jego zachowaniu.

Edited by kkasiiiar
  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DT mial sie ze mna skontaktowac 5 sierpnia po powrocie do Polski z wyjazdu wiec wtedy poinformuje ich o tym jak zachowuje sie pies.
Zastanawiam sie czy nie zrobic mu badania krwi moze ono cos pokaze?

Posted

Konsultowałam sprawe z bydgoskim wetem.. i trzeba podac dozylnie steryd jesli on nie pomoze po 4 dniowej kuracji to zmian juz sie nie cofnie , zmiany sa neurologiczne i szanse sa minimalne bo kazdy dzien dziala na nasza niekorzysc plus wiek psa.. jutro zaczynamy działac...

Posted

kkasiiiar napisał(a):
Konsultowałam sprawe z bydgoskim wetem.. i trzeba podac dozylnie steryd jesli on nie pomoze po 4 dniowej kuracji to zmian juz sie nie cofnie , zmiany sa neurologiczne i szanse sa minimalne bo kazdy dzien dziala na nasza niekorzysc plus wiek psa.. jutro zaczynamy działac...

No własnie. Mój Misiek tez miał agresywne leczenie. Steryd radzą dozylnie żeby szybko zadziałał potem mozna juz w tabletce...

Posted

Pies odszedł za TM :(

• Jego stan sie pogorszył i dzis rano odszedł za TM...

Jesli kros chce przeznaczyc swoja wpłate na innego psa prosze dac mi znac . Ewentualne jesli macie taka wole mozecie przecznaczyc piieniadze na innego Staruszka z tego samego punktu ktory dotarł do DT http://www.dogomania.pl/forum/threads/229523-Mikro-Staruszek-w-DT-potrzeba-wsparcia-finansowego lub na leczenie Malamuta ktory został wczoraj pogryziony jade pozniej do punktu zobaczyc co i jak zrobic zdjecia i zaloze watek .
    Jesli wiecie czy ktos nie potrzebuje masci do uszu prosze tez dajcie znac moge wyslac masc.

• Posted

andegawenka napisał(a):
    Do był stan jak u mojego Miska....:-(
    Staruszku [']

(jesli moge przeznaczyć pół na pół ?)

Malamut dostał zastrzyk na koszt gminy wiec narazie nie potrzeba pieniedzy dla niego , daj znac na jakiego psa chcesz przeznaczyc pieniadze to wysle kase.

Posted

Wchodzę tu sprawdzić co z wyjazdem pieska do dt, a tu taka wiadomość.

Bobrze kkasiiiar, że był u Ciebie, przez te ostatnie dni.

Żegnaj słodki staruszku:-(

Posted

Prosze wszytskich ktorzy wpłacili pieniadze na Ślepaczka zeby dali znac co pieniadzmi ktore przekazali czy chcecie zeby je przeslala na jakiegos konkretnego psa? czy chcecie zeby pieniadze byly przeznaczone na psy z przytuliska gdzie byl Ślepaczek , ruszamy z wolontariatem i zabezpieczenie na kleszcze bedzie potrzebne bo psy zaczna wychodzic z kojców na spacery niektore wyjde poierwszy raz od 3 lat .. chcialabym poprostu rozliczyc te pieniadze zeby nie bylo pozniej problemów
    http://www.dogomania.pl/forum/threads/229178-Punkt-przetrzymań-w-Świeciu-tam-psy-czekaja-na-cud-albo-śmierc - watek punktu

Wpłaty :

andegawenka 50 zł
    ARIM 20 zł
    DZIR 30 zł
    Pani Agata S 16 zł
    ATAO 20 zł
    Gabi79 5 zł
    Igam 50 zł
    cromikowa 20 zł
    maja602 20 zł
    Pani Pauliny H. (z fb) 10 zł
    Berybede 30 zł

Posted

kkasiiiar napisał(a):
    Malamut dostał zastrzyk na koszt gminy wiec narazie nie potrzeba pieniedzy dla niego , daj znac na jakiego psa chcesz przeznaczyc pieniadze to wysle kase.

Jesli tak, to przeznacz zgodnie z najpilniejszymi potrzebami...

Posted

Kkasiiiar, jeśli psy mają wychodzić na spacery to powinny być zaszczepione na wściekliznę. Uważam, że jest to obowiązek gminy. Może by napisać pismo do nich w tej sprawie ? To niemożlwie, żeby w budżecie nie było środków na szczepienia dla 20 psów. Jak uważasz ?

Posted

Gabi79 napisał(a):
    Mojego skromnego piątaka przeznacz proszę dla psiaków z punktu

andegawenka napisał(a):
    Jesli tak, to przeznacz zgodnie z najpilniejszymi potrzebami...

maja602 napisał(a):
    Moją wpłatę, niewielką -20zł., przeznacz na potrzeby piesków z punktu.

Dziękuje bardzo !! wszytskie wpłaty sa w 1 poscie na watku punktu.

toyota napisał(a):
    Kkasiiiar, jeśli psy mają wychodzić na spacery to powinny być zaszczepione na wściekliznę. Uważam, że jest to obowiązek gminy. Może by napisać pismo do nich w tej sprawie ? To niemożlwie, żeby w budżecie nie było środków na szczepienia dla 20 psów. Jak uważasz ?

Tak Asiu czekam az Burmistrz wroci z urlopu i zechce Nas przyjac na spotkanie, nie wiem czy bedzie zadowolony z takiego obrotu spraw.. jeszcze wściekliznę moze i przełknie ale na kleszcze napewno psów nie zabezpieczy...

Posted

Bardzo mi przykro, że staruszek odszedł. Moich rodziców pies, który miał już 18 lat, też od jakieś pól roku chodził w kółko, zazwyczaj ciągle w lewo i przekrzywiał głowę. Weci twierdzili , że to już demencja starcza. I niedawno odszedł za Tęczowy Most.
    Moją wpłatę przekazuję na psy w punkcie.