Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sonica'] No a co poza tym zjadł moja nową, nowiuśką torebkę:mad::placz: śmiać się czy płakać?[/quote]

A bo może nikt nie odważył się Tobie powiedzieć że ta torebka to jakaś taka ... bezgustu , albo może kolor nie taki, albo może ogólenie nie tegez. :evil_lol:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Yorija']A bo może nikt nie odważył się Tobie powiedzieć że ta torebka to jakaś taka ... bezgustu , albo może kolor nie taki, albo może ogólenie nie tegez. :evil_lol:[/quote]
A wiesz o ty nie pomyślałam:eviltong: Może mój niuniolek zostanie kreatorem mody:evil_lol:

Posted

O tak tak, dziś właśnie wypuszczając Tolkę do ogrodu zauważyłam, że doszła do wniosku, że rośliny trzeba hartować..........ze 3 fizelinowe okrycia fruwają sobie radośnie ..........ciekawe w jakim stanie są rośliny, a mnie pęka głowa i nie bardzo się nadaję na wychodzenie z domu i naprawy - to może być niestety grypa:-(

Posted

Mam do Was pytanie
Ostatnio pisałam, że Niuniek nie chce jeść ale odmieniło mu sie to dostaje jeść 2 razy dziennie rano i na wieczór, taką miskę dużo i zauważyłam, że ile bym nie włożyła tyle zje i w kółko ruszałby tym dziobem. powiedzcie czy za mało mu daje czy może wprowadzić mu ograniczenia żeby się nie roztył za bardzo?nie wiem co robić:( A Neigh ja znam bardzo dobry sposób na ból głowy zrób sobie kawy z cytryna parę kropli do kawy wpuść naprawdę pomaga znam z autopsji:)

Posted

[quote name='sonica']Mam do Was pytanie
Ostatnio pisałam, że Niuniek nie chce jeść ale odmieniło mu sie to dostaje jeść 2 razy dziennie rano i na wieczór, taką miskę dużo i zauważyłam, że ile bym nie włożyła tyle zje i w kółko ruszałby tym dziobem. powiedzcie czy za mało mu daje czy może wprowadzić mu ograniczenia żeby się nie roztył za bardzo?nie wiem co robić:( A Neigh ja znam bardzo dobry sposób na ból głowy zrób sobie kawy z cytryna parę kropli do kawy wpuść naprawdę pomaga znam z autopsji:)[/quote]

Z jedzeniem trzeba ostrożnie. Metro nasze jest wielkości Niuńka - tak mi się wydaje i też jadł by wszystko i cały czas. Od początku jest na suchej karmie. Na początku był na RC ale przy jego niechęci do spacerów i biegania, objetościowo to było bardzo mizernie. I stał taki biedak i sępił. Co robi oczywiście dalej. Zdecydowaliśmy się przejść na karmę senior/light - dostaje jej objętościowo więcej. Nie zrobi się mamy nadzieję z niego basior.

Posted

Ja bym powiedziała, że nawet bardzo ostrożnie...
Mój Vario (przed laty w wakacje wyrzucony z samochodu, wzięty z ulicy) pierwsze pół roku jadł bardzo dziwnie - tylko troszkę z tego co miał w misce a resztę zostawiał sobie na później. Jakby się bał, że jedzenia zabraknie, że jak wszystko zje na raz to potem znowu będzie głodny.
Na początku, zgodnie z zaleceniami lekarza, jadł dwa razy dziennie właśnie, ale to tylko dlatego, żeby odbudował masę. Po roku przestawił się na tryb jednego posiłku dziennie (+ smakołyki w przerwach :cool3: )i tak było do niedawna. Jako, że znam Białka= Niuńka osobiście to wiem, że chłopak masę ma;) Nie ma chyba sensu karmić go nadmiernie bo faktycznie będzie grubasem a wtedy to duże obciążenie i dla serca i dla stawów i dla kręgosłupa, a biorąc pod uwagę, że duże psy i tak mają tendencję do zmian zwyrodnienieowych, to ich dodatkowe przyczyny warto ograniczyć do minimum.
Jak będziecie u weta to możesz go zapytać - na pewno coś mądrego doradzi.
Pozdrowienia:razz:

Posted

a zapytam zapytam:) tylko niuniol za kitlami nie przepada jak ich widzi to robimy w tył zwrot:)ale jak ja mam mu nie dawać 2 razy dziennie skoro rano dzwoni budzik to misior pierwszy wpada i do kuchni idziemy po papu:) zresztą wieczorem robi to samo po spacerze prowadzi mnie do miski:)a smakołyki jak tylko w kuchni jestem to siedzi i czeka co dobrego dostanie łasuch Gusia ty widziałaś go 3 tygodnie temu a zobacz teraz jest szczęśliwy i strasznie rozpieszczony

Posted

A moje drogie Ciotki gdybyście były w łodzi to zapraszamy na jakaś kawkę i ciasteczko:razz:

A co z ta wizytą po adopcyjną Drogie Ciotki nikt nie chce przyjść i zobaczyć co u niego czy Go nie bije,:mad: nie głodzę:evil_lol: albo jeszcze gorsze rzeczy:cool3:

A teraz powiem,że kolega się zakochał poznał na spacerach Dusię i widzę, że się nią zauroczył wczoraj jak wyszliśmy na spacer wieczorem to siłą do parku mnie zaciągnął czy aby Dusia już czeka na niego a jak koło niej chodzi jak pilnuje kawaler na wydaniu się znalazł:eviltong: noże uda mi się dzisiaj im zdjęcia zrobić to prześle

Posted

[quote name='gusia0106']Ja w Łodzi bywam:cool3:
[/quote]
W takim razie jak będziesz kolejnym razem to zapraszamy z Niuniolem do nas na kawusie i ciacho.
W domku oki, zdarza mu się kotu miskę zabrać i gdzieś schować, ale nie narzekam przynajmniej wesoło jest:lol: kocham tego gnoja i tyle podbił całe moje serducho:loveu:wstawie Wam zdjęcie moje klakiera i niuniola tzn cały zwierzyniec:evil_lol:

Posted

[quote name='sonica']Hakita jak tam te pieski? wiadomo coś?[/quote]

Z przyczyn technicznych nie udało nam się wczoraj pojechać, auto nawaliło...:mad:
Dziś pod wieczór przewozimy psinkę do domu tymczasowego, a Bolsik ma nowy domek z ogrodem u brata mojego Przyjaciela :)

Pokaż swoje Towarzystwo Milenko...:loveu:

Posted

[quote name='sonica']A moje drogie Ciotki gdybyście były w łodzi to zapraszamy na jakaś kawkę i ciasteczko:razz:

A co z ta wizytą po adopcyjną Drogie Ciotki nikt nie chce przyjść i zobaczyć co u niego czy Go nie bije,:mad: nie głodzę:evil_lol: albo jeszcze gorsze rzeczy:cool3:

A teraz powiem,że kolega się zakochał poznał na spacerach Dusię i widzę, że się nią zauroczył wczoraj jak wyszliśmy na spacer wieczorem to siłą do parku mnie zaciągnął czy aby Dusia już czeka na niego a jak koło niej chodzi jak pilnuje kawaler na wydaniu się znalazł:eviltong: noże uda mi się dzisiaj im zdjęcia zrobić to prześle[/quote]

Dusię? Moja Dusia w Łodzi nie spaceruje. :lol: A co do tych wizyt po adopcyjnych to powiem Ci, że cioteczki dają ciała na całej liniiiii.
Kraków za daleko, nie wiem jak z Łodzią będzie...
Ja nawet proponowałam spanko w samochodzie czy na balkonie ale nikt nie skorzystał.

Posted

no u mnie to mogę zaoferować spanko klakiera albo niuniulka na pewno będą dżentelmenami i sie podzielą:)
a mojemu kreatorowi mody i dekoratorowi wnętrz chyba jednak drzwi i smycz sie również nie podobają bo pożarł smycz i kolejny kawałek drzwi:( jeden dzień dobrze drugi gorzej normalnie rosyjska ruletka!

Posted

Gusia Kochanie, Ty mnie za nic nie przepraszaj...:shake:
Po prostu byłam zdziwiona, co to do mnie przyjszło...:cool3:
Dziękuję Ci serdecznie Kochana...:loveu::loveu::loveu:

Melduję, że psinka wczoraj zabrana i już bezpieczna w DT.
Muszę pozbierać myśli, znaleźć czas to założę wątek i wkleję tutaj link ;)

Posted

jezeli piesek ma problemy ,i jest w wieku seniorow,nalezy podac karme latwo przysfajajaca sie specjalnie dla seniorow,Pokarm dla seniorow podaje sie od 5 roku zycia psa.