Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

coz wiecej o podorzy...byla swietna bo nigdy nei zapomne czecha ktory pomagal nam znalezc sie w jakiejs wiosce na pa (tam polowa wiosek zacyzna sie na pa i brzmi podobnie) a takze mlodych austriakow ktorzy nas wysmiali a my ich ;),... domek fajny podarowal nam jeszcze rzeczy dla przytuliska pani wandy (nota bene ma ktos do niej kontakt bo ja probuje sie dodzwonic od czasu powrotu i nie da sie a juz nie eiszka w szamotulach w zielonym domku i mam problem,...) a banrus...kochany zaadoptowal sie odbrze z tego co wiem a panstwo wymiziali i widac ze juz na poczatku stal sie ukochanym stworem ehh lezka w oku sie kreci....

Posted

mrowie i oli za to ,ze daly szanse Barneyowi ,ze z zimnej budy przeniosl sie do cieplego domku i znalazl wreszcie swoj kacik na ziemi:loveu:
Mrowie ,ze zrobila dla jednego pieska 18oo km,zeby go uszczesliwic:Rose::Rose:
Oli,ze do perfekcji wszystkie biurokratyczne sprawy zalatwila i zaufala nam ,ze chodzilo tylko o dobro pieska:Rose:,w imieniu pieska DZIEKUJEMY

Posted

No razie nic z Paniami :-(

Mam teraz dwóch takich pechowców. Białek, dla którego były już domki, a raczej mieszkania na wysokich piętrach bez windy (ale ludzie zdają sobie sprawę z tego, że może trzeba będzie go nosić po tych schodach, trochę boją się tych kilogramów i wymiękają):cool1: i... taki jeden Mietek, na którego było już chętnych kilka domków z kotami, a on... rozszarpuje koty :mad:

Posted

Hakita napisał(a):
No to zrobimy zlot czarownic w schronisku...:evil_lol:

Yona i co z tą Panią??? :cool3:

Mrówcia dzięki Kobieto o dobrym sercu...:loveu:

To kiedy ten zlot czarownic?

Posted

A tymczasem pewna Pani z Łodzi pyta, czy jest możliwość załatwienia miotły z Obornik do Łodzi właśnie :evil_lol:

"Treść wiadomości:
cześć ja jestem zainteresowana bialkiem ale mam pytanie ja mam kota i jestem z lodzi jak mozna by to bylo pogodzic czekam na szybka odpowiedz pozdrawiam"

No to o kocie zaraz sobie znajdę, bo już nie pamiętam jak Białek a propos kotów.

Posted

dziekuje za namiary na p. wande:) bede szturmowala;)
kota nie mam zeby sprawdzic bialka na kota...ale jezeli domek bylby pewien to ja moge poczekac az rodzice wyjada i sprawdzic na ich kocurku i kocicy bo wczesniej to by mnei pozabijali jakbym wziela i sprawdzala na ich dzieciach psiaki;)

Posted

najpierw rodzice musza wyjechac;P w okolicach nowego roku dopiero ok 29 stycznia moglabym sprawdzic;Pale jak zezre mi kota to bede musiala nurkowac do zoladka zeby rodzice sie nie zaplakali po stracie synka badz coreczki;)

Posted

W Poznaniu będę tak od 23 do 28 włącznie. Nietety 27 i 28 będę bardziej zawodowo niż prywatnie.

A zastanawialiście się czy by czasem dla Azorka nie zaadoptować jakiejś kociej biedy w celach testowych?
Najlepiej poszukać jakiegos kota spryciulę. Takiego co to psom na nosie potrafi zagrać. Bo jeszcze takie domowe można przyprawić o zawrót głowy co najmniej.
Moja kocia franca to sobie z psów robi przytulanki. I strzela im baranka w zęby :diabloti:

Posted

No to kolejny mail od Pani z kotem :)
Poprosiłam Panią o to, by napisała coś o sobie i o warunkach, które oferuje Białkowi, bo ciekawskie ciotki wolontariuszki nie odpuszczą :evil_lol:
No i to oto dostałam:

"Witam
Cóż ciekawskie to tylko dobrze o nich świadczy:)
Mam na imie Milena mieszkam w łodzi z mężem i kotek klekierem:) to taki mały egoista ten mój kiciuś kot mieszka z nami prawie 2 lata.Mieszkanie jest na parterze mieszkam w centrum ale plisko parków. Hmm dlaczego Białek i co mogę mu zaoferować: siebie tone miłości przyjaźni i kota na stare lata:) a chce go bo chce mu umilić życie i pokazać że może być jeszcze kochany a ludzie tonie tylko kanalie. Jedynym warunkiem jest to żeby nie zjadł klakiera jako potrawy wigilijnej:) jeśli było by to możliwe to chciałabym, żebyście sprawdziły jakie nastawienie ma niuniek do kota i wtedy jeśli nie gania to żeby mały trafił do mnie przed świetami bo od 22 mam wolne do 2 stycznie i mogłabym się z nim aklimatyzować przez pierwszy tydzień u nas ile niuniek ma lat i jakie jest?
czekam na odpowiedz"

Raz jeszcze napisałam to, co w ogłoszeniu, że stary i może mieć 10-12 lat, że jest psem miziankowym, że czasem miewa gorsze dni i okupuje swoją budę, i że jest łagodny i dlatego chodzi po wspólnym dużym wybiegu.

Ciotki... TEST NA KOTA :placz:

AHA... I NAPISAŁAM JESZCZE WCZEŚNIEJ O SPOTKANIU PRZEDADOPCYJNYM... JAK WIDAĆ PANI NIE MA NIC PRZECIWKO, SKORO ODPOWIEDZIAŁA...

Posted

Pani już zadzwoniła do mnie, wysłała kolejnego maila i podała nr swojego telefonu :loveu:
Ciotki. Pani jest OK :loveu: Miała już tymczasy :loveu:
Wiek Białka jej nie przeraża. Jedyna rzecz to to, czy przypadkiem Białek nie zje na kolację wigilijną jej Klakiera.
Pani mieszka na parterze... Chce pieska już przed świętami, żeby się z nim zżyć i dobrze go dopieścić :evil_lol:

No to co?... Która Ciotka chce telefon do Pani?... :razz:

Posted

Yona napisał(a):
No to co?... Która Ciotka chce telefon do Pani?... :razz:

No to super!!! :multi:
Yona, wysyłam Ci pw z telefonem do Kamilii. Ona będzie w sobotę w schronisku i postara się coś wymyślić z tym kotkiem...
Wtedy najlepiej jak Pani porozmawia już bezpośrednio z Kamilą :)