asiak Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 hej cioteczki :loveu: w sobote otwarte normalnie... a mnie nie będzie...:placz: Quote
Hala Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 na 99% jadę jutro do schronu. :loveu: Quote
Hala Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Byłam wczoraj w schronisku i z checia powstawiam foteczki. :loveu: Chociaż pogoda nie dopisywała, więc są marnej jakosci. Quote
Hala Posted November 4, 2007 Author Posted November 4, 2007 Na kwarantannie jest przepiekny owczarek colli. Jedno oko niebieskie, drugie brązowe. Cudeńko!! Quote
eduso Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Białkiem nadal nikt nie jest zainteresowany ? :-( Quote
Yona Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Jak to nie?... To Ty chyba wkleiłaś ogłoszenie Białka na forum goldenów?... :razz: :loveu: Odezwała się z tego forum pewna pani. Potem inna pani, też z tego forum, znalazła Białka zupełnie gdzie indziej i okazało się, że obie panie się znają... Nie zagmatwałam?... :cool3: No i ta druga pani, zdaje się w porozumieniu z tą pierwszą, postanowiła, że jako goldenomaniaczka nie odpuści i znajdzie, choćby pod ziemią, domek Białkowi. Teraz pani kontaktować miała się już z ciocią Hakitą... Ciocia Hakita będzie wiedziała, gdyby coś miało się Białkowi szykować (mówię o posłanku w cieplutkim domku) :) Quote
Hakita Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Ciocia Hakita żadnych wiadomości nie otrzymała...:shake: A bardzo by chciała... Quote
Yorija Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Hala napisał(a):Byłam wczoraj w schronisku i z checia powstawiam foteczki. :loveu: Chociaż pogoda nie dopisywała, więc są marnej jakosci. Ciocia H. obiecała wątek Kozakowi zrobić :mad:. obiecanki cacanki :mad: Quote
Yona Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Hakita napisał(a):Ciocia Hakita żadnych wiadomości nie otrzymała...:shake: A bardzo by chciała... Pani napisała przecież, że domku pod ziemią będzie szukała, więc czekaj cierpliwie :eviltong: Oprócz tych dwóch telefonów miałam tylko maile z życzeniami szybkiego znalezienia nowego pana :p Kurcze, jak tutaj wcisnąć komuś Białka?...:cool1: Quote
Hakita Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Dostałam wiadomość od Pani, ale musimy koniecznie sprawdzić stosunek Białka do kotków. Już piszę do Dziewczyn. ;) Quote
Yona Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Hmmm... To pewnie ten sam domek, o którym Pani Małgosia już wspominała... Pełen przygarniętych kotów... Boję się trochę tego testu... :shake: Quote
xxxx52 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Barny -dziesicioletni senior jest miloscia pani z Linza,i pragnie pieska adoptowac poprzez organizacje www.tiere-in-not.de Moze sie uda jestesmy w trakcie zalatwiania. Quote
Yona Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Właśnie przeglądałam stronę schroniska w Obornikach i zobaczyłam Barneja z odgryziona faflą. On miał ponoć jechać do domu?... Nie pojechał?... Jeśli nie, to wznowię jego ogłoszenia... I czy ja i xxxx52 piszemy o tym samym psiaku?... Quote
Hakita Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 Tak, piszecie o tym samym psiaku... Natomiast... Ja jestem w pewnym sensie pośrednikiem w tym wszystkim i dopóki pewności nie będę miała, co do danej adopcji, przede wszystkim zagranicznej, nie przekażę dalej żadnych kontaktów i nie będę w tym uczestniczyła... Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale jeżeli jakaś adopcja przebija się przez moją osobę, to muszę mieć pewność... xxxx52 nie odezwała się do mnie ponownie. Być może ma to związek z utrudnionym dostępem do Dogomanii. Zrozumcie proszę wszyscy zainteresowani, że nagłe zainteresowanie naszymi psiakami budzi moje i nie tylko moje wątpliwości. Zatem muszę otrzymać pełną informację: gdzie, jak, skąd, dokąd i w jakie ręce, itp... Ponadto dodatkowo mam wiele innych spraw i nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego, dlatego wszystko musi być jasne...teraz i zawsze... Proszę, żeby nikt nie brał sobie osobiście moich słów do serca, piszę ogólnie... Mam coraz więcej spraw na głowie i tak naprawdę w sumie, sama jestem w tym wszystkim...w całej organizacji pewnych spraw. A pomimo tego nie chcę by cokolwiek było pod tytułem: "No ok..." lub "No ok, może być..." Mam nadzieję, że to rozumiecie... Quote
Yona Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 No, ja tam wszystko rozumiem, ale... Ja chcę go tylko ponownie wystawić na allegro i innych takich tam... Nie mam dla niego domu... Jest taka potrzeba?... Quote
Hakita Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Ciociu Yono, ogłoszenia są zawsze mile widziane :) Dzięki. Wiadomo też, że lepiej by psiaki trafiały do domków bliżej nas :) Quote
xxxx52 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Hakita-jestem tylko posrednikiem ,gdyz to nie ja bede podpisywala umowy adopcyjna,to nie ja wspolpracuje ze schroniskiem w obornikachPragne tylko pomoc ,gdyz dostalam e-mail od wspanialej ososby ktora zakochala sie w Barneju,pragnie go,na jeszcze kilka lat zycia uszczesliwic.Jezeli uwazacie ,ze buda to szczescie to sie wycofuje z posrednictwa,mam tylko zapytanie ,to dlaczego nie mozna dac szanse na dobry dom?dlaczego musi tak dlugo Barny siedziec w schronisku?dlaczego?nie znajdzie blizej domu? Gdyby nie byloby tych pieskow w schroniskach nikt by nie pragnal ich uszczesliwic. Ja codziennie dostaje prosby o ratunek ,musze niestety odmawiac ,gdyz kolejka oczekiwania na nowe domki jest duza. nie rozumiem:shake:tego dogomaniackiego rozumowania:shake:Zal mnie tylko psow ze musza umierac w schroniskach ,a moglobybyc inaczej:-( PS-Nie znam psow ze schroniska w Obornikach ,niegdy sie nim nie interesowalam gdyz zeby wspolpracowac musza byc spelnione rozne warunki np.zaufanie.Tragedia polskich psow jest tak ogromna ,ze nie wiadomo od czego zaczac ,i ktoremu psu pomoc.:placz::placz: wybaczcie ,gdyz was dziewczyny nie rozumiem.:-( Jestem chwalebne ,ze znajdujecie dobre domki,ale dla niektorych psow to adopcje powinny byc na wczoraj!!!!!!!! Quote
Hakita Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 xxxx52 ja również uważam, że psy powinny być w domach, a nie w schroniskach i każda szansa jest na wagę złota. To chyba oczywiste... Ale jak napisałam powyżej muszę mieć pełną informację by móc wspierać dany projekt i jego realizację... Ja nie wykluczam współpracy, jestem jak najbardziej za, ale muszę mieć pełne dane. Tylko tyle lub aż tyle... Proszę napisz mi na maila: annagoliszek@gmail.com więcej informacji. Poza tym co z naszej strony byłoby konieczne, itp. Czekam na wieści. ;) Quote
Yona Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 No to wystawiłam go znowu... między postami 1104 i 1105. Jak sytuacja z domkiem się Wam wyklaruje, dajcie znać, to usunę chłopa z tych ogłoszeń... Quote
Hakita Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Dzięki wielkie Yona :loveu: Jak coś się zmieni, to od razu Cię poinformuję :) Quote
Yorija Posted November 24, 2007 Posted November 24, 2007 Wątek KOZAKA http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=100559 Teraz czas na niego. "Piękny 10-letni" :-) Quote
Yona Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 A to w sprawie Białka przyszło... Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to trzecie piętro... No i co tutaj odpisać?... "Treść wiadomości: witam czy moge prosic o wiecej informacji na temat psiaka?w jakim jest orientacyjnie wieku-wiem ze to trudne do okreslenia w przypadku psa doroslego..prosze o pesymistyczna wersje:)nie chcialabym tworzyc zbyt wielkeij nadziei, mam juz 2 psy i decyzja o 3-cim.bedzie musiala zostac jeszcze raz przemyslana.Bialek ujal mnie tym ze jest bardzo podobny do jednego z moich psow, dla mnie rzecz niewyobrazalna oddac starego psa.czy jest kastrowany?w jakiej jest kondycji-mieszkam w bloku na 3 pietrze bez wind(wprawdzie mieszkanie b.duze i bez trudu znajdzie sie tu miejsce )ale wiem ze wchodzenie moze byc problemem.(oczywiscie zdaje sobie rowniez sprawe ze psiak pewnie bedzie wymagal wnoszenia, gdy bedzie juz bardzo slabiutki) bede wdzieczna za informacje.serdecznie pozdarwiam ps.czy dobrze oceniam ze on jest mniej wiecej psem 30kg?" Quote
Hakita Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Yona napisał(a):No i?...:razz: No i na razie nic, bo dodzwonić się nie mogę...:shake: Quote
Recommended Posts