Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 583
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malagos']KarOla, miło Cie widzieć :)
Mnie po prostu ogarnia rozpacz, ze takie są biedy. Poluję od 5 dni na dwa psy w lesie, dokarmiam, dziś są cztery!![/QUOTE]
Witaj Malagos. Kawał czasu się nie "widziałyśmy". :lol:
Bo to się nigdy nie skończy. Pomożemy trzem psiakom, a zaraz pojawi się 10 następnych, niestety...
Małgoś czyli tymczasik masz zajęty?

Fakt. Zmiana tytułu by się przydała, na bardziej dramatyczny.

Basiu co do bazarku to robi się tak jak to opisałaś, tylko, zakłada się nowy wątek w dziale BAZAREK: [url]http://www.dogomania.pl/forum/forums/99-Bazarek[/url] trzeba podać na jakiego psa się zbiera itd.

Posted

KarOla mogłabyś powiedzieć, co zrobić żeby Twój banerek mi się wyświetlał w mojej sygnaturze, bo ja go w moich ustawieniach widzę, ale w moich postach już tylko wyświetla się link.

Posted

Jestem, strasznie ich żal :( jak przeczytałam, że tą sunię owczarkowatą uspali matko :(

Może trzeba by zacząć zbierać deklaracje? Dorzucę coś jednorazowo we wrześniu.

Posted

Aryste napisał(a):
Dziewczyny, to moze zbieramy te deklaracje dla primy?
ja moge zadeklarowac 30 zl co miesiac
kto cos dorzuci? sprawa jest pilna.

Też tak myślę. Ja dam coś jednorazowo, nie wiem jeszcze ile :/

Posted

Dorzucę coś na razie jednorazowo
Najgorsze, że czas ucieka
Mogę powysyłać maile do różnych fundacji z zapytaniem czy ją przyjmą pod opiekę, albo chociaż umieszczą na stronie, co myślicie?
Tylko toyota musiałaby napisać czy mogę podać jej mail i telefon i jakie info mogę tam umieścić, nakreślę sytuację w schronie, że nie ma wolontariatu i spacerów i chyba powinnam napisać, że jeśli pęknie jej guz to zostanie poddana eutanazji, bo przecież dlatego miejsce na cito potrzebne, nie podałabym miasta, a jedynie w jakim województwie przebywa

Posted

[quote name='Kryzia']Dorzucę coś na razie jednorazowo
Najgorsze, że czas ucieka
Mogę powysyłać maile do różnych fundacji z zapytaniem czy ją przyjmą pod opiekę, albo chociaż umieszczą na stronie, co myślicie?
Tylko toyota musiałaby napisać czy mogę podać jej mail i telefon i jakie info mogę tam umieścić, nakreślę sytuację w schronie, że nie ma wolontariatu i spacerów i chyba powinnam napisać, że jeśli pęknie jej guz to zostanie poddana eutanazji, bo przecież dlatego miejsce na cito potrzebne, nie podałabym miasta, a jedynie w jakim województwie przebywa

Tak oczywiście, moje dane tel. 605060617, suzuki@autograf.pl

Nie ma wolontariatu, spacerów i jest ogromne przepełnienie, nie ma sterylizacji suk.

Operacji guza nie ma jak przeprowadzić, bo nie ma możliwości opieki poooperacyjnej w warunkach schroniskowych. Weta nie ma na miejscu, lecz dojeżdża, niekoniecznie codziennie.

Nie dowiemy się jak ona się czuje, bo nie wychodzi na zewnątrz z powodu tego dominującego psa.

Wet schroniskowy nie zajmuje się takimi przypadkami -z powodu braku zaplecza pozabiegowego i tak nie byłby w stanie nic zdziałać.

Izolatki są (kilka ciemnych klitek), ale to jest niewystarczające. W przepełnionym schronisku jest bardzo dużo pogryzień.

Posted

Kryzia napisał(a):
Tytuł faktycznie nie oddaje w pełni rzeczywistości, może " suczka z wyrokiem śmierci - 7 lat w schronisku"

Zmieniłam tytuł i zaktualizowałam pierwsze dwa posty. Rzeczywście trzeba skupić się na Primie, bo ze względu na tego guza, może za chwilę już jej nie być.
To bardzo poczciwa suczka, w schronisku spędziła 7 lat, zasługuje na lepszy koniec, jeśli nawet niewiele jej już zostało.

Posted

kkasiiiar napisał(a):
Ja wieczorami moge porozsyłas troche watek - tyle na ile mi czas pozwoli.

Bardzo dziękujemy!!!! Potrzeba tu więcej ludzi! Czy ktoś jeszcze da radę?