Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aaliyah1981 napisał(a):

co do naszej histori to facet nie odbiera od nas telefonow:angryy:

:crazyeye: spróbuj z zastrzeżonego ewentualnie z jakiegoś innego :cool3:

Waxy gratuluje śliczne kluseczki, która wasza? zdecydowane juz?

• Replies 633
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aaliyah a daleko macie do tej hodowli?
Ewelinko jeszcze nie, jak pieski będą miały miesiąc (chyba ..) to jedziemy wybrać tego jedynego i zarezerwowany będzie już dla nas.
A widzieliście? Enchantress ma Wenkę w avku :loveu:

Posted

Aaliyah, nie mozecie tego tak zostawić :angryy: Teoretycznie nie macie dowodów (a czy Franio ma tatuaż? bo rozumiem, ze metryczka jest sfałszowana) ale moze zglosic na policję? to nie Polska, moze zadziałają :roll: jakaś prowokacja or so?

Waxy, maluszki z "Twojego" miotu są słodkie :loveu: Rozumiem, ze pewnie ok. czerwca będziesz już miała gluta?

Posted

hej dziewczyn wiec u nas troszke sie pozmienialo . Facet cwany jak lis nie odbieral od nas telefonow wiec moj chlopak porosil szefa (on jest anglikiem) zeby on zadzwonil i udalo sie ..wiec tak wynika z tego ,ze dziadzisko ma legalna hodowle ale jest male ale chyba kupil bezpierowy miot po ''okazyjnej cenie '' a sprzedawal sobie drozej jako rasowe :angryy: wpadl na pomysl aby sobie takie metryczki zrobic dla dociekliwych ktorzy by o to spytali :angryy:.Szef pomogl nam zglosic sprawe na policje wiecie chociaz moze oni mu sie do tylka dobiora :mad:.A wiecie co jest najgorsze facet nam zaproponowal zebysmy mu oddali Franka a on nam kase odda i bedziemy kwita :angryy:szok .

Posted

Aaliyah1981 napisał(a):
ja wiem nie wyobrazam sobie teraz zycia bez Frania ale wiecie co nie wiem jak moglam sie dac tak oszukac :angryy:przeciez tyle wiedzialam na ten temat ..dalm sie zwiesc bo zobaczylam piekny wielko dom ,ogromny ogrod bardzo milych ludzi a pare dni temu okazalo sie ,ze ci wlasnie ''mili''ludzie wykorzystali to ,ze mamy jeszcze torszke klopotow z jezykiem i nas najnormalniej w swiecie oszukali :shake:.Bylismy z metryczka aby wyrobic mu rodowod i co sie okazalo ??ze Franio jest psem bez papierow co prawda ten czlowiek prowadzi legalna hodowle ale widocznie na boku sprzedaje psy bez papierow :angryy:swistek nic nie znaczy jestem doslownie w szoku wsparlam pseudohodowce poprostu wyc mi sie chce :angryy::placz:.dzwonilismy do tych ludzi i wiecie co wysmiali mojego chlopaka, smiali nam sie w sluchawke ,ze nie mamy dowodow ,ze to piesek od nich ,ze nikt nam nie uwierzy a oni powiedza ,ze chcemy od nich wymusic pieniadze (zaluje ,ze tego nie nagralismy)..i maja racje dowodow nie mamy bo nie spisalismy umowy z nimi...wzieli od nas sporo kasy psiaki teraz jak patrze w ogloszenia to pieski z rodowodem sa duzo tansze ...ja nie wiem co juz robic jak mu darujemy to beda nacinac innych ludzi. Pani w zwiazku patrzyka na nas w taki sposob jakbymys byli jakismi oszustami czulam sie strasznie upokorzona bo przeciez to nas oszukano ..

Aaliyah skąd ja to znam, tylko, że ja dalej nie wiem czy w końcu Foxi jest z lewego miotu z ''dobrej'' hodowli czy poprostu po innych rodzicach. Kocham Foxiego nawet jak jest inny czy coś i już mam dosyć dociekania w tej sprawie. Współczuje Tobie, że Cię tak perfidnie oszukali, ale możesz za to chociaż iść na policje i coś zrobić w tej sprawie. Takie zarejestrowane pseudohodowle są najgorsze.

Waxy napisał(a):
OMG.. nie ciekawa historia..
A ja się pochwalę :loveu: Westiki już urodzone! 2 suczki i 2 pieski! :loveu: :loveu: ! Jeden na pewno będzie nasz! :loveu: Już wiem że tatuś to ANVIL Madicus Veterinarius ! Więcej można poczytać: http://westie.net.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2368&postdays=0&postorder=asc&start=0
Ah ah..

Boszzz, jakoś źle mi się kojarzy przydomek Madicus Veterinarius. :shake:

Posted

kaskaSz napisał(a):
Aaliyah skąd ja to znam, tylko, że ja dalej nie wiem czy w końcu Foxi jest z lewego miotu z ''dobrej'' hodowli czy poprostu po innych rodzicach. Kocham Foxiego nawet jak jest inny czy coś i już mam dosyć dociekania w tej sprawie. Współczuje Tobie, że Cię tak perfidnie oszukali, ale możesz za to chociaż iść na policje i coś zrobić w tej sprawie. Takie zarejestrowane pseudohodowle są najgorsze.

rozumiem ,ze mialas podobna sytuacje ????:crazyeye:wiesz u mnie jest o tyle to skaplikowane ,ze facet ma legalna hodowle westie z papierami a sobie najprawdopodobniej na boczku wymyslil taki ''dobry''interesik :angryy:.zobaczymy sprawa juz zgloszona mam nadzieje ,ze mu sie do tylka dobiora bo naprawde szkoda aby taki czlowiek krzywdzil dalej zwierzeta :mad:

Posted

kaskaSz napisał(a):

mi tez ale z dość błahych powodów :eviltong: a Tobie Kasiu czemu ?

Aaliyah , dobrze, że działacie !!!
A za tą propozycje 'wymiany' to ja bym na miejscu Twojego faceta dała temu 'hodowcy' w twarz chyba :roll:
A jak się ta hodowla nazywa , chętnie zobaczę jakie ma psy - moze mają jakies www ?

Posted

Nasza ''hodowla'' też jest zarejestrowana i dosyć znana na wystawach. Pies /ojciec Foxiego/ pochodzi z tej hodowli, został sprzedany jako szczeniak, potem podono odkupiony spowrotem do hodowcy i ponownie wystawiany. To niedawna wersja, a ta troche starsza brzmi tak: hodowca puścił lewy miot i tyle. Myślę, że to jednak ta starsza wersja jest prawdziwa, bo w tej nowej za dużo niejasności i kręcenia. Poza tym hodowca też ze mną nie chciał rozmawiać, a teraz to ja już w to nie wnikam, ważne, że mam Foksika i go kocham, swoje zdanie na ten temat też mam, a żeby się nie denerwować nie wnikam w to już. Dobrze, że Ty działasz i masz to na miejscu, bo ja musiałabym pół Polski przemierzyć. Nakręciłam, ale mam nadzieję, że zrozumiecie :) Foxi jest z lewego miotu, ale nie do końca wiem czy po tych rodzicach, których mam kopie rodowodu i metryki. Mówię, a właściwie piszę, że strasznie w tym dużo niejasności i zawiłości, że sama się pogubiłam....

Bzikowa przydomek mi się nie podoba nie z błahych powodów, ale raczej nie będę o tym się więcej rozpisywała, bo jeszcze ktoś mnie o coś oskarży ;]

Posted

kaskaSz napisał(a):

Bzikowa napisał(a):
mi tez ale z dość błahych powodów a Tobie Kasiu czemu ?

Mogłabym wiedzieć dlaczego? :razz: Jak nie tu to na Prywatną wiadomość..

Posted

Bzikowa napisał(a):
mi tez ale z dość błahych powodów :eviltong: a Tobie Kasiu czemu ?

Aaliyah , dobrze, że działacie !!!
A za tą propozycje 'wymiany' to ja bym na miejscu Twojego faceta dała temu 'hodowcy' w twarz chyba :roll:
A jak się ta hodowla nazywa , chętnie zobaczę jakie ma psy - moze mają jakies www ?

niestety ciezko nam bylo przez fona im dac w gebe <wnerw> wiesz co nie maja strony znalezlismy ich ogloszenie w gazecie lokalnej naszego miasta i z przykroscia musze stwierdzic ,ze jesli chodzi o hodowle to wyboru nie mielismy nikt nam pieska nie chcial sprzedac :oops: ja to juz myslalam ,ze sie nie uda az tu nagle jeden pan tak ochoczo sie zgodzil :shake:boshe jaka ja bylam naiwna ,ze ja sie nie zorjentowalam :roll:.To nie chodzi o to ,ze nie kochamy Frania bo sie okazalo ,ze nie ma rodowodu teraz nigdy bym go nie oddala chodzi tylko o moje zasady i wielkie poczucie winy

Posted

kaskaSz napisał(a):
Nasza ''hodowla'' też jest zarejestrowana i dosyć znana na wystawach. Pies /ojciec Foxiego/ pochodzi z tej hodowli, został sprzedany jako szczeniak, potem podono odkupiony spowrotem do hodowcy i ponownie wystawiany. To niedawna wersja, a ta troche starsza brzmi tak: hodowca puścił lewy miot i tyle. Myślę, że to jednak ta starsza wersja jest prawdziwa, bo w tej nowej za dużo niejasności i kręcenia. Poza tym hodowca też ze mną nie chciał rozmawiać, a teraz to ja już w to nie wnikam, ważne, że mam Foksika i go kocham, swoje zdanie na ten temat też mam, a żeby się nie denerwować nie wnikam w to już. Dobrze, że Ty działasz i masz to na miejscu, bo ja musiałabym pół Polski przemierzyć. Nakręciłam, ale mam nadzieję, że zrozumiecie :) Foxi jest z lewego miotu, ale nie do końca wiem czy po tych rodzicach, których mam kopie rodowodu i metryki. Mówię, a właściwie piszę, że strasznie w tym dużo niejasności i zawiłości, że sama się pogubiłam....

Bzikowa przydomek mi się nie podoba nie z błahych powodów, ale raczej nie będę o tym się więcej rozpisywała, bo jeszcze ktoś mnie o coś oskarży ;]

no to niezly numer :crazyeye:jestem w szoku

Posted

Aaliyah ale nie chcieli Wam sprzedać bo jesteście z Polski czy dlatego, ze wynajmujecie mieszkanie?

Ja jakbym mieszkała a UK to bym się o jakieś Ashgate'a starała :lol:

Strasznie się cieszę, ze trafiłam na tą hodowlę na którą trafiłam - wspaniali ludzie, wspaniałe psy ;) A moglam trafić na jakąś pseudohodowlę bo psa brałam właściwie bez zastanowienia (tzn chciałam go mieć od ZAWSZE ale na kynologii się nie znałam ni w ząb w zasadzie;) i chciałam mieć po prostu PSA nie zależnie jakiej rasy), moi rodzice też mało wiedzieli.
A patrząc co się Wam dziewczyny przytrafiło to rzeczywiscie mialam szczęscie. Jeszcze Wy to pół biedy ale piesek Waxy właśnie przez to, ze byl wziety z pseudohodowli stracił zycie :-( To było parwo, prawda Waxy?

Posted

Jak brać psa to tylko ze znanej hodowli z dobrą opinią.
Bzikowa masz gg?

Ja niedawno dopiero doszłam do tych wszystkich inforamcji, bo wcześniej miałam tylko to, że Foxi jest z lewego miotu, a teraz jeszcze więcej wątpliwości się pojawiło. Ale staram się o tym nie myśleć, bo bym chyba w nerwice wpadła. Kocham Foxiego i zrobię dla niego wszystko, bez względu na to jaki jest :loveu: A u nas w galerii nowe fotki :)

Posted

Bzikowa glownie dlatego ,ze maja bardzo duze wymagania tzn chca aby byl duzy ogrod 9skurat mamy) ,ale minus tylko wynajmujemy domek i nie jestesmy jedynymi ludzmi w ktorzy w nim mieszkaja :(troszke tez chyba z powodu naszego pochodzenia choc tego to juz zupelnie nie rozumiem ..oni chca wiedziec wszystko np bardzo im sie nie podobalo ,ze jestesmy jedynie para bo co np bedzie kiedy sie rozstaniemy :roll: ile zarabiamy czy pracujemy na kontrakt ..jestem w stanie zrozumiec to wszystko bo wiadomo ,ze hodowca chce dla swoich psiakow jak najlepiej tylko nie jestem w stanie zrozumiec jednego ,ze nikt nawet nie dal nam szanse na rozmowe i spotkanie bo odrazu jak tylko uslyszeli ,ze wynjamujemy mieszkanie ,i jestesmy polakami odrazu nie chcieli nam sprzedac szczeniaka . Bardzo dlugo szukalam psiaka zreszta dodam ,ze przestalam nawet szukac konkretnej rasy az trafilismy na tego dziada i stalo sie nigdy nie oceniam ludzi po okladce a dalam zwiesc sie jak dziecko :oops: .Pluje sobie teraz w brode ,ze tego dokladnie nie sprawdzilam :shake:.ale z 2-giej strony nie oddam Frania poprostu nie moge tego zrobic bo go pokochalismy >tylko ja sama przed soba mam wyzuty sumienia .

wiecie to nie chodzi o to ,ze mi zal ,ze Franio jest kundelkiem nie o to chodzi tylko o to ,ze zawsze bylam przeciwna pseudohodowca i nie rozumialam jak ludzie moga kupowac od takich ludzi psy a sama to zrobilam :oops:i nie wazne jest to ,ze bylismy tego niesiwadomi .powinnam to sprawdzic a nie uledz jego sugestia i uwierzyc w cala szopke jaka przed nami zagral :mad:

Posted

Ależ Aaliyah, my wszyscy doskonale rozumiemy, ze chodzi Ci o to , ze dałaś się oszukać a nie o to, ze Franek nie jest rasowy. I wcale Ci się nie dziwie, skoro nikt nie chciał Wam sprzedać psiaka to musieliście być już zdesperowani - no i jeszcze w obliczu takiego pięknego Franka:loveu: podejrzewam, ze szopka tego faceta musiała być niezła.

Pisałaś w galerii Franiutka, że jest z hodowli Drambrodie - czy to nie jest ich strona: http://www.drambrodiewesties.co.uk/ ? Daaawno nie aktualizowana z tego co widzę.:roll:

Kasia, mam gg ale prawie nie korzystam ;)

Posted

Bzikowa kurcze niby nazwa sie zgadza ale czy to ich strona nie mam pojecia bo nie ze strony wzielismy ogloszenie :oops:ale fakt dawno ktos jej nieaktualizowal :roll:zreszta co jest teraz prawda przeciez od poczatku facet nas oszukiwal nawet nie wiem czy on jest z tej hodowli ..pokazal nam rodowody swojej suki staly jakies puchary opowadal jakie to ona miala osiagniecia ..nie chce mi sie juz o tym myslec jestem na siebie zla ..dzis bylam u weta z franiem na ostatnim szczepieniu przeciwko wsciekliznie izaczynamy procedure wyrabiania paszportu ..lekarz twierdzi ,ze Franio jest zdrowy a mnie kamien spadl z serca ...

Posted

Cóż, mógł nawet być po uprawnionych rodzicach tyle, ze z jakiegoś miotu na boku, niezarejestrowanego np dlatego, że mama Frania miała szczeniaki wcześniej niz rok przed Franiem. Kto to wie :shake: Teraz to już zresztą mało ważne - chociaż lepiej żeby przy okazji dosrać 'hodowcy' jeśli się uda.

Posted

Bzikowa napisał(a):
Cóż, mógł nawet być po uprawnionych rodzicach tyle, ze z jakiegoś miotu na boku, niezarejestrowanego np dlatego, że mama Frania miała szczeniaki wcześniej niz rok przed Franiem. Kto to wie :shake: Teraz to już zresztą mało ważne - chociaż lepiej żeby przy okazji dosrać 'hodowcy' jeśli się uda.

no wlasnie w tym sek mozemy teraz gdybac .tak jak piszesz chce choc tyle zrobic zeby sie opamietali ...zobaczymy narazie musimy czekac .

Posted

Aaliyah ta niepewność jest właśnie najgorsza i poczucie winy, że się nie sprawdziło pochodzenia psa, ja też miałam internet i wogóle wszystko w zasięgu ręki, a głupia nie sprawdziłam niczego, np. tego, że są psy z rodowodem. Też bardzo chciałam psiaka i przez tydzień beczałam o niego mamuśce, teraz nie wiem nawet skąd i po kim foxi jest. Pewnie z lewego miotu. Ja też nigdy nie żałowałam, tego, że Foxi jest kundelkiem, bałam się czy będzie chory czy zdrowy i dlatego teraz jestem przew pseudohodowcom, ale jak widać, nawet zarejestrowane hodowle sa podejrzane....

Bzikowa, możesz podać mi na pw swoje gg, to Ci powiem co mam do przydomka MV ;]

Posted

Aaliyah1981 napisał(a):
mam dla was dobre wiesci wlasnie moj chlopak dostal telefon i facet sie juz nie wywynie :multi:dostanie mu sie po tylku :mad:.

i bardzo dobrze należy mu się ! :mad:
trzymam kciuki za doprowadzenie akcji do końca ;)

Kasia to jak z tym przydomkiem jest? :cool3:co z nim nie tak ?