ewelinka_m Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 duzebzium napisał(a):A można wiedzieć co takiego zrobil?:oops: kobitka jak poszłam do niej pierwszy raz i ciągle patrzyłam jej na ręce, obserwowałam każdy jej ruch :evil_lol: wytrymowała jak należy, nawet zastrzeżeń nie miałam :diabloti:ale kiedy stwierdziła następnym razem, żeby go zostawić i wrócić po jakiś 2 h z racji iż niby się stresuje :razz: zostawiłam, pomyślałam skoro ostatnio było ok, to teraz też tak być powinno, a fryzjerka wydawała się konkretna.Więc wracam po tym określonym czasie a co widzę :crazyeye: wygolonego psa maszynką, zjechała po całości jak leci :angryy: nawet firankę którą tyle hodowaliśmy nam ścieła :mad: więc wzięłam psa pod pachę powiedziałam, że tam nie wrócę... zawzięłam się sama kupiłam co trzeba i do dzieła ;) teraz działamy sami :cool3: Quote
Waxy Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 uu Ania od Nutki też próbuje sama robić Nutę :cool3: Dla mnie to czarna magia :razz: Quote
Monieq Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Ewelinka, miałam podobną sytuację. Pierwszy raz wytrymowała psa pięknie, za drugim poszła na łatwiznę, maszynką i po łebkach, bo usłyszała, że nie będzie wystawiany :mad: I jeszcze policzyła za to więcej niż za trymowanie :angryy: Więcej nas tam nie zobaczy :cool3: Ale mam do niej ogromny żal, bo przez nią Figo boi się trymowania i dzisiaj musiała się pani nieźle natrudzić, żeby go chociaż na początku do siebie przekonać i nie przestraszyć jeszcze bardziej. :shake: Quote
ewelinka_m Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 hm my tam nie płaciliśmy :evil_lol: Biedny Figo :shake: przez takich ludzi tylko psiaki cierpią.. ale jeszcze się przyzwyczai ;) Waxy, wiem że Ania sama trymuje. Quote
Aaliyah1981 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 tak jak piszecie glownie chodzi o to zeby troszke podpatrzec jak powinna wygladac odpowiednia pielegnacja westie ..wiadomo ,ze jestem laikiem ale chyba bym sie tez wsciekla jakby mi ktos psa wygolil a nie wytrymowal .Tak jak piszecie pewnie nie ccha aby zostawac bo raz po co mamy patrzec i sie uczyc a dwa wiele idzie na latwizne i poprostu goli psa :angryy: nie mam pojecia co to za osoba postaram sie tam isc w tym tygodniu i zobacze mam nadzieje ,ze mnie nie zabija cena :roll: Quote
duzebzium Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 :mad:A pozniej po takim zabiegu (wygoleniu) ile siersc wraca do normalnosci:mad: Quote
Aaliyah1981 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 duzebzium napisał(a)::mad:A pozniej po takim zabiegu (wygoleniu) ile siersc wraca do normalnosci:mad: no wlasnie ..kolezanka mojej ciotki ma sunie westie i caly czas ja goli bo jej sie taka pokrecona siersc podba:angryy:ja jej tlumaczylam ,ze tak nie wiolno ,ze to sie odbije na zdrowiu ale ona jest na to glucha :angryy:mogla sobie pudla kupic do chol....:mad: Quote
Monieq Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Niektórym ludziom trudno cokolwiek wytłumaczyć... Aż szkoda słów. Ale muszę przyznać, że Pani u której dzisiaj się trymowaliśmy zrobiła go świetnie (jak na psa po maszynce...) i ma zupełnie inne podejście do czworonożnego klienta. Młody w przerwach między "czochraniem" bawił się ze szczeniakami i innymi psami, mógł się wyszaleć, wyszedł szczęśliwy i mam nadzieję, że trymowanie przestanie mu się źle kojarzyć... Quote
Waxy Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Hymm a co wasze westiczki najbardziej uwielbiają do jedzenia? Ale tak bardzo bardzo za czym przepadają :razz: ? Quote
duzebzium Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Fifka lubi wszystko co da sie zjesc:evil_lol: Quote
Aaliyah1981 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 cioteczki bylismy z Franiem u gromera i wiecie co wam powiem nie doszlo do wizyto po pierwsze pani wykonuje zabiegi za drzwiami nikt nawet nie moze tam wejsc (wiec skad mam pewnosc ,ze ona mi pieska najnormalniej nie ogoli maszynka???akurat jakis facet wychodzil ze swoim yorkiem strasznie byl zrobiony moim zdaniem i sie wystraszylam :oops: Quote
ewelinka_m Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Aaliyah1981 napisał(a):cioteczki bylismy z Franiem u gromera i wiecie co wam powiem nie doszlo do wizyto po pierwsze pani wykonuje zabiegi za drzwiami nikt nawet nie moze tam wejsc (wiec skad mam pewnosc ,ze ona mi pieska najnormalniej nie ogoli maszynka???akurat jakis facet wychodzil ze swoim yorkiem strasznie byl zrobiony moim zdaniem i sie wystraszylam :oops: no to nieciekawie :shake: ale uważam, że b.dobrze zrobiliście wychodząc od fryzjerki, skoro wykonuje za drzwiami to chyba kobitka ma coś do ukrycia :razz: Aaliyah a nie ma u Was innej groomerki? Quote
Aaliyah1981 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 ewelinka_m napisał(a):no to nieciekawie :shake: ale uważam, że b.dobrze zrobiliście wychodząc od fryzjerki, skoro wykonuje za drzwiami to chyba kobitka ma coś do ukrycia :razz: Aaliyah a nie ma u Was innej groomerki? nie mozemy nic innego znalezc ten salon odkrylismy przypadkiem ale wiesz ten jej gabinet '' wyglada jak twierdza moim zdaniem jesli ktos chce byc w tym momencie przy psiaku powinien miec taak mozliwosc a nie ,ze ja nawet nie wiem co taka osoba robi z moim psem:angryy: Quote
ewelinka_m Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 a pytałaś czy możesz wejść i być przy tym? Quote
duzebzium Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Jeśli psiaka zgoli maszynka to bedzie to odrazu widac:evil_lol: ale po co ma mu sierscv zniszczyc:angryy: Lepiej wejsc zapytac sie jak robi psy czy je trymuje, porozmawiac... i wtedy zdecydowac:oops: Quote
Aaliyah1981 Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 wiecie co raczej tam wejsc nie mozna malo tego drzwi pozaklejane jakimis papierami czaarnymi matko dziwnie to wyglada bylismy przy tym jak jakis anglik przyszedl po swojego psa to tam pukal a babka wyszla nawet go nie wpuscila do tego pomieszenia chwile dyskutowali potem poszla po psa i przyniosla go do poczekalni:roll:.Wlasnie boje sie ,ze babsko moze byc nieuczciwe i poprostu zgolic mu siersc maszynka a to nie jest rozwiazanie..no nic poszukam moze cos innego znajde Quote
Waxy Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Noo lepiej tam nie idź, chyba, że jakieś namiary na nią inni mają? Popytasz może. A jak nie no to chyba poszukaj innego.. Algo zrób sama :diabloti: Quote
ewelinka_m Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 a hodowla z której Franiuś jest? gdzie pani trymuje? :roll:może sama i by Was poduczyła:razz: Quote
Aaliyah1981 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 ewelinka_m napisał(a):a hodowla z której Franiuś jest? gdzie pani trymuje? :roll:może sama i by Was poduczyła:razz: cioteczki ta hodowla to sie okazala ..brak mi slow od paru dni mamy z nimi na pienku bo wyszly bardzo nieprzyjemne okolicznosci az mi sie plakac chce :-( Quote
ewelinka_m Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Aaliyah1981 napisał(a):cioteczki ta hodowla to sie okazala ..brak mi slow od paru dni mamy z nimi na pienku bo wyszly bardzo nieprzyjemne okolicznosci az mi sie plakac chce :-( :calus: Aaliyah nie martw się z "hodowlą" się jeszcze rozprawicie,:2gunfire: ale spójrz na to z dobrej strony jakiego wspaniałego masz towarzysza psich spacerów:painting:, ile Wam szczęścia wniósł i radości :glaszcze: Quote
Aaliyah1981 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 ewelinka_m napisał(a)::calus: Aaliyah nie martw się z "hodowlą" się jeszcze rozprawicie,:2gunfire: ale spójrz na to z dobrej strony jakiego wspaniałego masz towarzysza psich spacerów:painting:, ile Wam szczęścia wniósł i radości :glaszcze: ja wiem nie wyobrazam sobie teraz zycia bez Frania ale wiecie co nie wiem jak moglam sie dac tak oszukac :angryy:przeciez tyle wiedzialam na ten temat ..dalm sie zwiesc bo zobaczylam piekny wielko dom ,ogromny ogrod bardzo milych ludzi a pare dni temu okazalo sie ,ze ci wlasnie ''mili''ludzie wykorzystali to ,ze mamy jeszcze torszke klopotow z jezykiem i nas najnormalniej w swiecie oszukali :shake:.Bylismy z metryczka aby wyrobic mu rodowod i co sie okazalo ??ze Franio jest psem bez papierow co prawda ten czlowiek prowadzi legalna hodowle ale widocznie na boku sprzedaje psy bez papierow :angryy:swistek nic nie znaczy jestem doslownie w szoku wsparlam pseudohodowce poprostu wyc mi sie chce :angryy::placz:.dzwonilismy do tych ludzi i wiecie co wysmiali mojego chlopaka, smiali nam sie w sluchawke ,ze nie mamy dowodow ,ze to piesek od nich ,ze nikt nam nie uwierzy a oni powiedza ,ze chcemy od nich wymusic pieniadze (zaluje ,ze tego nie nagralismy)..i maja racje dowodow nie mamy bo nie spisalismy umowy z nimi...wzieli od nas sporo kasy psiaki teraz jak patrze w ogloszenia to pieski z rodowodem sa duzo tansze ...ja nie wiem co juz robic jak mu darujemy to beda nacinac innych ludzi. Pani w zwiazku patrzyka na nas w taki sposob jakbymys byli jakismi oszustami czulam sie strasznie upokorzona bo przeciez to nas oszukano .. Quote
ewelinka_m Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Aaliyah1981 napisał(a):ja wiem nie wyobrazam sobie teraz zycia bez Frania ale wiecie co nie wiem jak moglam sie dac tak oszukac :angryy:przeciez tyle wiedzialam na ten temat ..dalm sie zwiesc bo zobaczylam piekny wielko dom ,ogromny ogrod bardzo milych ludzi a pare dni temu okazalo sie ,ze ci wlasnie ''mili''ludzie wykorzystali to ,ze mamy jeszcze torszke klopotow z jezykiem i nas najnormalniej w swiecie oszukali :shake:.Bylismy z metryczka aby wyrobic mu rodowod i co sie okazalo ??ze Franio jest psem bez papierow co prawda ten czlowiek prowadzi legalna hodowle ale widocznie na boku sprzedaje psy bez papierow :angryy:swistek nic nie znaczy jestem doslownie w szoku wsparlam pseudohodowce poprostu wyc mi sie chce :angryy::placz:.dzwonilismy do tych ludzi i wiecie co wysmiali mojego chlopaka, smiali nam sie w sluchawke ,ze nie mamy dowodow ,ze to piesek od nich ,ze nikt nam nie uwierzy a oni powiedza ,ze chcemy od nich wymusic pieniadze (zaluje ,ze tego nie nagralismy)..i maja racje dowodow nie mamy bo nie spisalismy umowy z nimi...wzieli od nas sporo kasy psiaki teraz jak patrze w ogloszenia to pieski z rodowodem sa duzo tansze ...ja nie wiem co juz robic jak mu darujemy to beda nacinac innych ludzi. Pani w zwiazku patrzyka na nas w taki sposob jakbymys byli jakismi oszustami czulam sie strasznie upokorzona bo przeciez to nas oszukano .. :lying:chamstwo i podłość ludzka nie zna granic :mdleje: ale jak widać państwo zwietrzyli interes tym bardziej, że teraz rasa jest popularna,więc pewnie nie tylko Was oszukali :angryy: spróbujcie jeszcze raz zadzwonić tym razem włączcie dyktafon, zawsze to jakaś podstawa będzie :flaming: do zgłoszenia gdziekolwiek Quote
Aaliyah1981 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 ewelinka_m napisał(a)::lying:chamstwo i podłość ludzka nie zna granic :mdleje: ale jak widać państwo zwietrzyli interes tym bardziej, że teraz rasa jest popularna,więc pewnie nie tylko Was oszukali :angryy: spróbujcie jeszcze raz zadzwonić tym razem włączcie dyktafon, zawsze to jakaś podstawa będzie :flaming: do zgłoszenia gdziekolwiek wiesz co mysle ,ze to dobry pomysl trzeba ich urzadzic bo po pierwsze teraz wychodzi na to ,ze moga mnozyc psiaki bez kontroli a wiadomo z czym to sie wiarze nie chcde myslec nawet o tyhc biednych suczkach :angryy:.Ja sobie tylko nie moge wyczacyc tego ,ze dalam sie tak nabrac ..teraz wszystko mi sie w calosc uklada to ,ze nikt nam nie chcial sprzedac szczeniaka bo mieli pewne obawy co do tego ,ze wynajmujemy dom i ,ze jestesmy Polakiami ..a ten pan tak ochoczo nam Frania wydal nie pytal prawie o nic wierzyl w nasze slowa ..to ,ze franio byl jedyny z miotu ,ze nie widzilaam innych pieskow a w ogloszeniu bylo wyraznie napisane ,ze sa szczeniaki (co sprzedal w jeden dzien????) Quote
Waxy Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 OMG.. nie ciekawa historia.. A ja się pochwalę :loveu: Westiki już urodzone! 2 suczki i 2 pieski! :loveu: :loveu: ! Jeden na pewno będzie nasz! :loveu: Już wiem że tatuś to ANVIL Madicus Veterinarius ! Więcej można poczytać: http://westie.net.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2368&postdays=0&postorder=asc&start=0 Ah ah.. Quote
Aaliyah1981 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='Waxy']OMG.. nie ciekawa historia.. A ja się pochwalę :loveu: Westiki już urodzone! 2 suczki i 2 pieski! :loveu: :loveu: ! Jeden na pewno będzie nasz! :loveu: Już wiem że tatuś to ANVIL Madicus Veterinarius ! Więcej można poczytać: http://westie.net.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2368&postdays=0&postorder=asc&start=0 Ah ah.. matko waxy swietne wiesci ciesze sie ,ze juz niebawem maluszek bedzie u was co do naszej histori to facet nie odbiera od nas telefonow:angryy: Quote
Recommended Posts