Boni-Bobo Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 keakea napisał(a):Siemka Eugeniusz, będziesz miał najlepszy Dom na świecie, jamnicze ciotki czuwają, ja wójt Ci to mówię, R(rrr)ulon R(rrr)ulon ty masz chłopie po prostu talent:lol: Może więc nie czekać, iść za ciosem i ogłaszać malucha wierszem ? Quote
rita60 Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 Gienio śmiga dziarsko na wybieg i na spacerki, bez smyczy- idzie przy nodze, trzyma się stada. Jest żywotny, taki naprawdę dziarski dziadziuś. Niestety ma chore serduszko,bierze leki i musi je brać do końca życia:roll:Jesli chodzi o tą dupinkę,to cierpi na przerost błony śluzowej odbytu,niestety schronisko nie dysponuje odpowiednią salą na przeprowadzenie zabiegu:shake:Na tą chwilę mały ma się dobrze,pozytywnie nastawiony do ludzi i psów. Quote
keakea Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Czyli można zoperować tę dupinkę, czy nie bardzo, skoro serduszko chore? Eugeniuszu, przytulamy Cię mocno i... niewiele więcej możemy :( Ciocia Rita, jak jeszcze pomóc Gienkowi? Jakby co, to Rulon napisze jeszcze jednego wiersza... Quote
rita60 Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 (edited) Mam nadzieję,że Gienio znajdzie domek.... Edited August 1, 2012 by rita60 Quote
keakea Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 Kurczę :( czyli trzeba by Gienia zabrać do dt i dopiero po dokładnych badaniach można by na spokojnie szukać Domu... Quote
Ryjonek Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 My z Gustawem chcielibyśmy tylko zauważyć, że 9 letni jamnik nie jest starszy - jest w kwiecie wieku:) Quote
rita60 Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 Ryjonek napisał(a):My z Gustawem chcielibyśmy tylko zauważyć, że 9 letni jamnik nie jest starszy - jest w kwiecie wieku:) Nawet nie wyglada na tyle... Quote
elke Posted July 25, 2012 Posted July 25, 2012 (edited) Gienek wygląda na całkiem niestarego jamniora :) Edited July 26, 2012 by elke Quote
yunona Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 Jak Gienuś zniósł ten dzisiejszy upał i duchotę ? :lol: Ferka i Harek leżą plackiem, jedno pod drzwiami wyjściowymi a drugie w zasięgu wentylatora :p Quote
keakea Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Cześć Gienek, kiepsko było wczoraj i dzisiaj, w ogóle się nie ruszałem, kazałem sobie michę przynieść pod nos, a na spacer też mnie Duża z Dużym zanieśli... Nie lubię lata :( R(rrr)ulon Quote
rita60 Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Już chłodniej...mam nadzieję,ze psiaki trochę odpoczną. Quote
Ryjonek Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Coś wiadomo jak tam zdrówko szanownego jamniora? Quote
rita60 Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 Ryjonek napisał(a):Coś wiadomo jak tam zdrówko szanownego jamniora? Ciocia,bez zmian,chodzi na spacerki,je i duzo spi. Quote
rita60 Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 U pieska stwierdzono guz w okolicach odbytu, prawdopodobnie o charakterze hormonalnym. Gieniuś obecnie jest już po zabiegu operacyjnym i jest leczony przez samego dra Sieradzkiego - sławy łodzkiej weterynarii. Dodatkowe badania nie wskazują na nowotwora zlośliwego. Za leczenie Gienia płaci w całości Stowarzyszenie działające przy schronisku http://www.schronisko.lodz.pl/aktualnosci.html Proponowana przez nas pomoc finansowa nie będzie potrzebna :) Obecnie szukamy w porozumieniu z łodzkim schroniskiem domu dla Eugeniusza, trafi on do niego wyleczony :) Jeśli domek będzie poza Lodzia pomożemy w transporcie. Nie ma potrzeby umieszczania pieska w klinice czy hoteliku. Gieniuś przebywa w biurze Pani Dyrektor. W sprawie Gienia można kontaktować się bezpośrednio ze schroniskiem lub z nami Schronisko Dla Zwierząt ul . Marmurowa 4 Łódź 91-610 tel./42/656 78 42 http://schronisko.doskomp.lodz.pl/ Quote
Ryjonek Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Ale ma cudnie:) Teraz tylko jeszcze fajny własny ludź z domkiem i psią michą potrzebny! Ludziu, gdzie jesteś? Quote
danka1234 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Zatem same dobre wiesci u Gienia,jeszcze tylko domek by sie przydał. Quote
keakea Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Cześć Gienek, strasznie dziś duszno. Jak w szklarni :( R(rrr)ulon Quote
rita60 Posted August 9, 2012 Author Posted August 9, 2012 Witam,narazie nie mam żadnych informacji. Quote
yunona Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Też zapytam o samopoczucie Gienka po operacji. Stosy myzianek dla robaczka :loveu: Quote
keakea Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 Cześć Gienek, ten wiersz adopcyjny Twój to się w ogóle przydaje??? :( R(rrr)ulon Moje imię podobno oznacza "szlachetnie urodzony", możliwe, ja się nie znam, mam jednak pytanie, czy szlachetnie urodzeni mają w ogóle jakieś Domy czy też może bezdomne z definicji :-( bywają takie psy? ... W sumie to ja niedużo potrzebuję, Twoje serce, kocyk, miseczkę i Twoje ręce do głaskania, więc powinienem zmieścić się nawet w kawalerce, niewielkie mam wymagania w temacie zamieszkania. Zresztą Eugeniusz to też jest dla mnie ciut za dużo, wołaj mnie Gienek, weź na spacer, drap i głaszcz, chyba nie jestem szlachetnie wcale urodzony, lecz Twoja miłość otuli mnie niczym królewski płaszcz. W schronisku jak w więzieniu czas cieknie mi przez łapy, nie widzę trawy, słońca, lekarz przychodzi rzadko albo wcale, przy życiu trzyma tylko mnie słabnące już marzenie, że jesteś gdzieś i wkrótce przyjdziesz mnie odnaleźć. Moje imię podobno oznacza "szlachetnie urodzony", możliwe, ja się nie znam, mam jednak pytanie, czy szlachetnie urodzeni mają w ogóle jakieś Domy i czy ten Dom mógłbyś mi dać właśnie Ty? Quote
Celina12 Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 ....takie talenty...cudny ten wiersz-jak każdy zresztą.....Gieniu oj Gieniu-gdzie Twój domek i legowisko w cieniu??? Quote
rita60 Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 Wiersz piękny....dziękuję cioteczko. Quote
keakea Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 EEeee... ja tylko wkleiłam, to Rulon napisał, nasz jamnik znaczy :) Quote
Recommended Posts