rita60 Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Gienio to starszy jamnik/ 9 LAT/ porzucony w okolicy schroniska. Psiak nie jest w najlepszej formie, pewnie został porzucony właśnie ze względu na stan zdrowia. Gienio ma guza, prawdopodobnie na tle hormonalnym. To pies łagodny i przyjacielski wobec otoczenia, niestety jego pseudowłaściciel wolał pozbyć się problemu, potraktował wiernego przyjaciela jak śmiecia. Czy ktoś podaruje jamnisiowi ostatni dom? Gienio zle znosi pobyt w schronisku,ciągle drżał i trząsł się:-(teraz przebywa w gabinecie pani dyrektor,trochę się wyciszył,ale on potrzebuje spokojnego i kochającego domku takiego do konca... Quote
Isadora7 Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Jestem oczywiście u Gienia. Gienio na SOS: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/797 Quote
rita60 Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 Isadora7 napisał(a):Jestem oczywiście u Gienia. Gienio na SOS: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/797 Dziękuję cioteczko,jak zwykle niezawodna. Quote
róża35 Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Gienio ,kupka strachu i psiego nieszczęścia... Quote
elke Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Jestem u Gienia. Macie jakieś info jak On się ma???? Quote
rita60 Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 elke napisał(a):Jestem u Gienia. Macie jakieś info jak On się ma???? Może dzisiaj będę coś wiedziała. Quote
elke Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 rita60 napisał(a):Może dzisiaj będę coś wiedziała. Czekamy na wieści ;) Quote
keakea Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Cześć Gienek, będzie dobrze :) R(rrr)ulon Przyniosłem dla Ciebie Twój wiersz adopcyjny, ten, co wpisałem na facebooku, może tu się też przyda... EUGENIUSZ**************** Moje imię podobno oznacza "szlachetnie urodzony", możliwe, ja się nie znam, mam jednak pytanie, czy szlachetnie urodzeni mają w ogóle jakieś Domy czy też może bezdomne z definicji :( bywają takie psy? ... W sumie to ja niedużo potrzebuję, Twoje serce, kocyk, miseczkę i Twoje ręce do głaskania, więc powinienem zmieścić się nawet w kawalerce, niewielkie mam wymagania w temacie zamieszkania. Zresztą Eugeniusz to też jest dla mnie ciut za dużo, wołaj mnie Gienek, weź na spacer, drap i głaszcz, chyba nie jestem szlachetnie wcale urodzony, lecz Twoja miłość otuli mnie niczym królewski płaszcz. W schronisku jak w więzieniu czas cieknie mi przez łapy, nie widzę trawy, słońca, lekarz przychodzi rzadko albo wcale, przy życiu trzyma tylko mnie słabnące już marzenie, że jesteś gdzieś i wkrótce przyjdziesz mnie odnaleźć. Moje imię podobno oznacza "szlachetnie urodzony", możliwe, ja się nie znam, mam jednak pytanie, czy szlachetnie urodzeni mają w ogóle jakieś Domy i czy ten Dom mógłbyś mi dać właśnie Ty? Quote
Boni-Bobo Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Kolejny porzucony, już nie wiem czy ludzka podłość kiedyś się skończy. Quote
keakea Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Pewnie nigdy się nie skończy - jedyne, co nam pozostaje, to walczyć z nią do upadłego i nigdy nie upadać! Quote
rita60 Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 (edited) Piękny wiersz... U Gienia w miarę dobrze,jest w gabinecie pani dyrektor,chodzi na spacerki,je regularnie. Będzie diagnozowany pod katem tego guza na dupince. Edited August 1, 2012 by rita60 Quote
Boni-Bobo Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 keakea napisał(a):Pewnie nigdy się nie skończy - jedyne, co nam pozostaje, to walczyć z nią do upadłego i nigdy nie upadać! Pewnie, że trzeba walczyć, przecież inaczej umarłaby nadzieja. Odnoszę jednak wrażenie, że zbyt często to walka z wiatrakami - żal tych psów, żal gdy nie zdąży się.... Quote
keakea Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Szczera prawda - żal każdego, którego się nie zdąży uratować :( Quote
Isadora7 Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Boni-Bobo napisał(a):Pewnie, że trzeba walczyć, przecież inaczej umarłaby nadzieja. Odnoszę jednak wrażenie, że zbyt często to walka z wiatrakami - żal tych psów, żal gdy nie zdąży się.... Ech szkoda ze takich domków jak Twój nie da się klonować. Quote
rita60 Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
elke Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Jaki on cudny. Gienek jest w całkiem dobrej formie, młodo wygląda :) Quote
rita60 Posted July 23, 2012 Author Posted July 23, 2012 elke napisał(a):Jaki on cudny. Gienek jest w całkiem dobrej formie, młodo wygląda :) No właśnie...nawet nie ma posiwiałego pycholka. Quote
Isadora7 Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 (edited) Wstawiam nowe zdjęcia na SOS. Super, że będą informacje z pierwszej ręki. Edited July 24, 2012 by Isadora7 Quote
yunona Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 I ja zaglądam do Gienia:lol: , najlepiej jakby już grzał doopkę w domku, schron nie jest dla jamnisiów :shake: Quote
danka1234 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Isadora7 napisał(a): Super, że będą informacje z pierwszej ręki. oj tak......... Quote
keakea Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Siemka Eugeniusz, będziesz miał najlepszy Dom na świecie, jamnicze ciotki czuwają, ja wójt Ci to mówię, R(rrr)ulon Quote
Recommended Posts