Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 685
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no nie do końca chyba tak super - z tego co wiem, to Budrysek jest zapsiona i zakocona na maksa - raczej nie są to warunki dla psa z takimi problemami. Chyba, że Budrysek poprostu gdzieś umieszcza Fantę, a nie bierze ją do siebie...

Posted

emilia2280 napisał(a):
Budrysek. a niech ta baba lapy trzyma z daleka od suni.

dlaczego?? ja mialam o BUDRYSEK super zdanie do tej pory

edit

postami sie mijamy ,a ja jeden usunelam i teraz nieskladnie jest
pewnie BUDRYSEK chce sunie uratowac od igly i gdzies umiescic do innego behawiorysty..

Posted

beataczl napisał(a):
dlaczego?? ja mialam o BUDRYSEK super zdanie do tej pory

edit

postami sie mijamy ,a ja jeden usunelam i teraz nieskladnie jest
pewnie BUDRYSEK chce sunie uratowac od igly i gdzies umiescic do innego behawiorysty..

hahaa, nie, to nie o Budrysek, tylko o tej calej Liljanie" ;pp

A Budrysek bédzie konsultowala Fanté u behawiorysty i przypuszczam ze nie wsadzi suki do stada na dzien dobry.

Posted

Kama, a czemu Ty nigdy nie wyrazilas checi zaopiekowania sie Fanta? Albo przynajmniej nie mialas zadnego innego pomyslu, gdzie mozna byloby jej pomoc? To smutne, kiedy sie czyta te Wasze krytyczne komentarze - bardzo smutne! Historia Fanty byla znana - jakos malo bylo chetnych, zeby ja przyjac!

Posted

emilia2280 napisał(a):

A Budrysek bédzie konsultowala Fanté u behawiorysty i przypuszczam ze nie wsadzi suki do stada na dzien dobry.

sorki, nieporozumienie wyniklo ;):oops: jak tak to tez popieram :)

Posted

emilia2280 napisał(a):
Budrysek. a niech ta baba lapy trzyma z daleka od suni.

Dzięki za wyjaśnienie, nie skojarzyłam. ;)

beataczl napisał(a):
no ta chyba nikt wiecej tam nie odda psa na szkolenie... a taka byla polecana przez niektorych dogomaniakow ze rece by dali obciac...
przypominam sobie jak sasiad kota uspil, bo agresywny..a co zrobil kot? ugryzl w reke sasiada, gdy zlapal ptaszka na ogrodku a Pancio Mu chcial z pyszczka wyrwac... no i kara-uspienie.. sasiad gbur i nie-znawca tematu ,ale behawiorysta..?? faktycznie kpina jakas!!
jesli jest mozliwosc przewiezienia psa w inne miejsce to polece ( tez pomorskie)..

Beataczl kogo mogłabyś polecić?

Posted

emilia2280 napisał(a):

słyszałam, ze mam stado psów i masę kotów?;)

Jożi jest grubiiutki ale nie robi za stado :) a kociaków nie ma az tylu :)

ale ok...lepiej uspic niz ma trafic do budryska

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
słyszałam, ze mam stado psów i masę kotów?;)

Jożi jest grubiiutki ale nie robi za stado :) a kociaków nie ma az tylu :)

ale ok...lepiej uspic niz ma trafic do budryska

nie no, spokojnie, biezmy pod uwagé wpisy osób któe chcá konkretnie pomóc :p

Posted

BUDRYSEK to nieporozumienie wyszlo ... super,ze bierzesz Fante :loveu:
jakie masz plany co do Fanty..?

znam behawiorystke ,ale nie wiem czy teraz sa wolne miejsca ( bo nie spodziewalam sie takiego obrotu sprawy zeby dzwonic tam dzisiaj)
Pani jest CZlonkinia TOZu i szkoli psy agresywne ale nie tylko ( te bezdomne i te co maja wlascicieli)
to gdzies 160 km od Gdanska ( tez Pomorskie)
(jak bedzie taka potrzeba to zadzwonie)

Posted

Jeśli ten pies z filmików jest agresywny i do uśpienia, to ja nie wiem, jak nazwać swoją Happy :crazyeye:
Żałuję, że Fanta jest tak daleko, w obrębie kujawsko-pomorskiego byłabym w stanie realnie pomóc, ale tak to zawsze służę dobrą radą ;)

Posted

beataczl napisał(a):
BUDRYSEK to nieporozumienie wyszlo ... super,ze bierzesz Fante :loveu:

znam behawiorystke ,ale nie wiem czy teraz sa wolne miejsca ( bo nie spodziewalam sie takiego obrotu sprawy zeby dzwonic tam dzisiaj)
Pani jest CZlonkinia TOZu i szkoli psy agresywne ale nie tylko ( te bezdomne i te co maja wlascicieli)

To ta Pani z okolic Chojnic (czy jakoś tak), o której tu już chyba wspominałaś wcześniej?

Ja też czekam na więcej info od Budryska, jakie są wstępne plany wobec Fanty. Jaki behawiorysta miałby się nią zająć?

Posted

[quote name='beataczl']BUDRYSEK to nieporozumienie wyszlo ... super,ze bierzesz Fante :loveu:

spoko, i tak na mój temat Liliana dostała juz mnóstwo telefonów ;)

ja jestem ze śląska i tutaj bedziemy pracowali z sunią

mam wkleić oświadczenie, ze chcę zabarać Fantę :

Aby ratować życie Fanty, która miała zostać w poniedziałek uśpiona, podjęłam się pieczy nad nią. Liczę na Waszą, wątkowiczów pomoc.

Posted

Pewnie tak, ale u mnie mieszkać nie może. Chętnie bym z nią popracowała tak, jak jest z Werą czy Zoranem, ot nie moje psy ale jestem z nimi codziennie, natomiast wiem że znalezienie odpowiedniego "miejsca przechowania" graniczyłoby z cudem i na pewno byłoby wielkim ryzykiem i myślę, że byłoby poniekąd nieodpowiedzialne. Wiecie, może być wszystko cacy, ale lepiej żeby Fanta każdy kontakt z człowiekiem miała z człowiekiem rozsądnym, który wie, o co biega :) wsadzimy ją do jakiegoś domu w Toruniu bo hurra Soko chce z nią za friko pracować i nagle DOOPA przychodzę i pies uśpiony bo ciachnął. ;)

Posted

Ja pomogę finansowo...inaczej nie mogę[quote name='BUDRYSEK']spoko, i tak na mój temat Liliana dostała juz mnóstwo telefonów ;)

ja jestem ze śląska i tutaj bedziemy pracowali z sunią

mam wkleić oświadczenie, ze chcę zabarać Fantę :

Aby ratować życie Fanty, która miała zostać w poniedziałek uśpiona, podjęłam się pieczy nad nią. Liczę na Waszą, wątkowiczów pomoc.

Posted

matko!
po weekendzie wchodze na wątek a tu szok!
nie jestem na FB, czy naprawdę fanta miała byc uspiona z powodu tego wlasnie jednego ugryzienia? nie chce mi się wierzyć!!

pytanie - kto to jest Krystyna Ch, od której budrysek przejmuje odpowiedzialnośc prawną za psa (budrysek, szacun!).

pS - nie napadajcie na kamę, to osoba, której naprawdę leży na sercu dobro fanty!

Posted

czyli jednak....a już była prawie do adopcji gotowa..nawet na SPECJALNEJ lince (nie wiem co takiego specjalnego w tej lince? ) w domu była...sorry ,ale czułam , że tak się to skończy, za dużo chwalenia i ahhów ,a za mało chyba doświadczenia z naprawdę problemowymi psami,...ale fundacja będzie założona teraz, a co;)

Dobrze, że Fanta jedzie do Budryska.

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
czyli jednak....a już była prawie do adopcji gotowa..nawet na SPECJALNEJ lince (nie wiem co takiego specjalnego w tej lince? ) w domu była...sorry ,ale czułam , że tak się to skończy, za dużo chwalenia i ahhów ,a za mało chyba doświadczenia z naprawdę problemowymi psami,...ale fundacja będzie założona teraz, a co;)

Dobrze, że Fanta jedzie do Budryska.

też wiedziałam,że kiepsko to się skończy;przecież grała na emocjach pisząc jakie pies i chwalenie się jak działała w USA i jak tam kiepsko działa APSA ale wielu dało się nabrać i kaska poleciała;SPECJALNA linka to hit :D

Posted

Ej, słuchajcie, najpierw hohoho, a teraz z*eby? to jak to jest??
Naprawdę tak kiepsko liliana szkoli? czy bład z fantą przekreśla totalnie jej umiejętności (zaznaczam, nie znam osoby), jest aż tak źle?

bardzo proszę - czy ktoś obeznany z FB móglby tu wkleić niemal krok po kroku opis wydarzeń związanych z fantą?? pliss....