zuzlikowa Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='sleepingbyday']i okazało się, że żadna potfora ;-). ja to by można dac na metamorfozy. dokładnie z dwoma opisami - z początków historii i z ostatnimi doniesieniami :-) ...A tego to już bym taka pewna nie była:evil_lol:... chcesz demakijażu?... ano to rzeczywiście nie potwora, ale jak sobie demakijażu nie życzysz, to już absolutnie potforniasta potfora! Scałuje go z ciebie, a niech cię jeszcze choć trochu polubi... przechlapane:diabloti:. A co do metamorfoz... pierwsza kandydatka, choć ... tak jak uparcie piszę: Fanta się nie zmieniła, ale zmienili ludzie wokół niej... i stąd obraz "nowej Fanty"... Jak się BUDRYSEK wyrobi, to podsunę metamorfozy... Quote
sleepingbyday Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 fanta też się zmieniła, co ty gadasz - nie boi się, nie wycofuje,nie ma potrzeby obrony przez atak. to gryzienie i inne zachowania lękowe nie były wyssane z palca, one miały miejsce. Quote
zuzlikowa Posted July 31, 2013 Posted July 31, 2013 [quote name='sleepingbyday']fanta też się zmieniła, co ty gadasz - nie boi się, nie wycofuje,nie ma potrzeby obrony przez atak. to gryzienie i inne zachowania lękowe nie były wyssane z palca, one miały miejsce.[/QUOTE] Cóż, mówię, że Fanta się nie zmieniła, lecz zmieniło się jej zachowanie, bo ZMIENILI się ludzie wokół niej. Tyle i nic wiecej... i tak wyglądają w większości przypadków tzw zmiany psów: one same sie nie zmieniają, lecz zmieniają się ich zachowania, dostosowując do konkretnej sytuacji i LUDZI. Quote
sleepingbyday Posted July 31, 2013 Author Posted July 31, 2013 takie tam sofistyczne zabawy. jak ktos się przestał bać, to jest taki sam ;-)? ja tam widzę "zupełnie innego psa"... no, ale chyba obydwie wiemy, o co nam chodzi, tak myslę. Quote
sleepingbyday Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 potrzebuje pomocy przy kolejnym spanielu, co ja mam z tymi spanielami?? miejscowośc Szyszki Włościańskie, gmina bodaj Gzy - okolice Nasielska: od poniedziałku plącze się spaniel, samiec, koczuje pod płotem rodziców koleżanki od kotów, dokarmiają, ale nie daje do siebie podchodzić. ma obrożę, ale nie wiadomo, czy jakieś namiary na niej są. ponoć mam dostać zdjęcie, czy ktoś od spanieli pomoże? Quote
cancer43 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Tu na pewno znajdziesz spanielolubne ciotki http://www.dogomania.pl/forum/threads/242707-SPANIELOWA-SKARBONKA-na-spanielki-w-potrzebie Quote
sleepingbyday Posted August 1, 2013 Author Posted August 1, 2013 o, własnie maiłam kiedyś wątek spanieli w subskrybcjach,a le mi znikł, dzieki :-) Quote
zuzlikowa Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 [quote name='sleepingbyday']fanta też się zmieniła, co ty gadasz - nie boi się, nie wycofuje,nie ma potrzeby obrony przez atak. to gryzienie i inne zachowania lękowe nie były wyssane z palca, one miały miejsce.[/QUOTE] Cóż, przedstawiłam swój pogląd na sytuację Fanty... można go podzielać lub nie ;). Jednoznacznie faktami pozostają: Fanta zmieniła otoczenie i ludzi wśród , których żyje już kilka miesięcy... zachowanie jej także uległo zmianie. Dyskusji rozwijać nie mam ochoty- ani pseudonaukowej, ani nie pseudonaukowej. A swoje przekonanie na ten temat mam także jednoznaczne. Quote
sleepingbyday Posted August 2, 2013 Author Posted August 2, 2013 nie widziałaś mojego ostatniego posta? rany boskie, z fantą jest ok. ludzie od spanieli nic nie odpowiedzieli jak na razie, martwie się. dostałam fotke tego psiaka, to on: Quote
zuzlikowa Posted August 2, 2013 Posted August 2, 2013 [quote name='sleepingbyday']nie widziałaś mojego ostatniego posta? rany boskie, z fantą jest ok. ludzie od spanieli nic nie odpowiedzieli jak na razie, martwie się. dostałam fotke tego psiaka, to on: Widziałam... A może skontaktować się z fundacją Kastor?... chyba to jest nick szefowej: emilia2280 (ale nie jestem pewna). Można byłoby też skontaktować się z Kama202- może coś zasugeruje. Quote
brazowa1 Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 Nieważne,czy to zmiana psa,czy ludzi, czy to pies się dostosował, czy ludzie :) ważne, że jest OK i z tego sie babki cieszmy. Jedna z ładniejszych historii na Dogo, zwłaszcza w dobie pseudobehawiorystów w psim świecie i pędu do załatwiania problemów farmakologicznie. Życzę pańci Fantowej wszystkiego najlepszego. Quote
Recommended Posts