elke Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 zatem ja zapytam, kiedy Fanta jedzie do swojej opiekunki???????????? Quote
sleepingbyday Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 przestańcie się żreć do diaska. bardzo proszę o informację, gdzie jest fanta- czy zostaje w hoteliku na razie? jak tam konsultacją z behawiorystą? o jakim pogryzieniu mówcie? ostatni link, jaki dostałam, był tylko dla zarejestrowanych na fb. Quote
elke Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 ja zostałam wyrzucona z wątku bo pytałam.... nie wiem czy Fanta zostaje w hoteliku bo dostęp do informacji został mi utrudniony jak poprosiłam o zdjęcia Fanty.... Fanta ma opiekunkę: Panią A. C. , ma kasę na transport, który początkowo został zaplanowany na czwartek ( tj. wczoraj ) padła propozycja o pozostaniu na dłużej w hotelu celem obserwacji i diagnozy, ale skoro diagnoza pomyślna, a Pani A.C. była w kontakcie z 2 behawiorystami, którzy ewentualnie mieliby pracowac na miejscu z Fantą, ja osobiście nie widzę sensu kosztownego pobytu w miejscu z którego Fanta miałaby po np. miesiącu jechac, wg mnie dla Fanty ciągłe zmiany nie są jednak wskazane..... ponadto ja się nie żrę, staram się byc kulturalna do osób które niestety różnie dopowiadają :) nie wiem czy to prawda ale ktos mi pisał że znane osoby z dogo ( nie powiem z jakiej strony znane ) są właśnie na tym wątku suni na FB..... teraz przy wpisie nie jestem w stanie podglądnąc kto zakładał Fancie wątek na dogo, ale prosiłabym o uzupełnianie informacji na temat suni, ponieważ wiele osób zostało poblokowanych, chociaż o usuwanie i blokowanie była oskarżana Pani L. ... Quote
elke Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 przepraszam mówiłam o wcześniejszych pogryzieniach, które jednak były , a filmik można oglądnąc bez rejestracji na FB - [url]http://www.youtube.com/watch?v=15hcu5egCAk&feature=youtu.be[/url] Quote
elke Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 (edited) przeklejam z FB: [LIST] [*] [URL="https://www.facebook.com/katarzyna.dogo"]"K. D.[/URL] Info z wizyty u weta Fanta została odebrana z hotelu celem zawiezienia na konsultację. Jak ustalono w wywiadzie z hotelem, po konsultacji z lek wet odstawiono Fluoksetynę. Objawy neurologiczne dziś występowały sporadyczne, co wskazuje, że prawdopodobnie były one skutkami ubocznymi tego leku. Pies nie przejawia żadnych problemów, gdy jest zapinany na smycz, dotykany, bawi się piłkami. Eksploruje otoczenie w czasie spacerów. Nie popada w konflikty z psami. Fanta radośnie nas powitała. Bez problemu wskoczyła do klatki transportowej, którą wożę WSZYSTKIE psy jakie przewożę autem. Swoje także. Po przewiezieniu do Gabinetu Weterynaryjnego nie wykazywała żadnych objawów agresji. Jest otwarta, usiłuje nawiązywać kontakt z otoczeniem – ludźmi i psami. Na widok kagańca Fanta schowała się pod krzesło. Po założeniu popadła w stupor (znieruchomienie). Podczas badania fizykalnego i pobierania krwi zachowywała się bez żadnych problemów. W gabinecie pobrano krew – wyniki jutro, wykonano RTG stawów biodrowych (bez zmian) , badanie fizykalne kończyn tylnych. W badaniu stwierdzono wypadające rzepki, w jednym kolanie przesuniętą łąkotkę – stąd ten dziwny chód. Wg lekarza weterynarii nie ma w chwili obecnej konieczności wykonywania zabiegu operacyjnego. Neurologicznie bez zmian. W sytuacji zagrożenia nieruchomieje, wyraźnie daje znać o odczuwanym dyskomforcie. cdn 11 godz. temu · [URL="https://www.facebook.com/groups/SprawaFanty/#"]Lubię to!"[/URL] [*] [URL="https://www.facebook.com/katarzyna.dogo"]K. D.[/URL] cd info z wizyty u weta Z dzisiejszych obserwacji i rozmowy z pracownikami hotelu wynika, że Fanta nie jest nauczona zachowań alternatywnych w sytuacji zagrożenia, nie radzi sobie z frustracją. Moim zdaniem Fanta wymaga: - treningu odwrażliwiania na dotyk - nauki zachowań alternatywnych w sytuacji zagrożenia –NAJWAŻNIEJSZA RZECZ - wzbogacania środowiska – zabawki do żucia, tropienie itd. - treningu posłuszeństwa - zachowania rytuałów dnia, przewidywalności sytuacjami, - pozytywnego uwarunkowania kagańca. - dobrej diety bogatej w magnez, tryptofan, białko Potencjalny opiekun Fanty musi umieć odczytywać sygnały mowy ciała psa i nie zmuszać do kontaktu fizycznego . Ten pies nie chce być zagłaskiwany. Nie lubi długiego kontaktu fizycznego. Wg mnie ten Fanta nie wymaga specjalnej terapii. Po prostu konsekwencja i uszanowanie jej potrzeb i przestrzeni. Absolutnie nie nadaje się i nie będzie nadawała do domu z dziećmi. Pomimo faktu, ze suka lgnie do ludzi, powinna być oznaczona żółtą wstążką, celem zachowania bezpieczeństwa. 11 godz. temu · [URL="https://www.facebook.com/groups/SprawaFanty/#"]Lubię to![/URL] [/LIST] Edited December 2, 2012 by elke Quote
sleepingbyday Posted November 9, 2012 Author Posted November 9, 2012 (edited) ja założyłam wątek, właściciel fanty zgłosił się do mnie mejlowo z prośbą o pomoc i dlatego powstał wątek. wszelkie wątki fb powstały później, po róznych rozmowach co do tego co mozna i należy zrobić, także min. przez fb polecono hotelik, który potem zgodził się na przyjęcie psa znając jego historię - był to hotelik liliany. a potem większośc rzeczy działa się na fb, gdzie liliana pisze regularnie, tutaj w zasadzie były tylko przekazywane informacje, jak fanta się ma w hoteliku. mnie, jak wiecie, na fb nie ma. dzięki za przeklejki z fb. budrysek, czy dasz rade tutaj raportować na bieżąco o tym, co u fanty? Edited November 9, 2012 by sleepingbyday Quote
Kama202 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 (edited) elke: Na Fb powstał nowy wątek Liliany Madejskiej, na którym usiłuje ona wraz ze swymi koleżankami (czyli np. tobą)- siać zamęt. No, cóż- jest to obrona jej urażonej ambicji poprzez atak. Usiłują zdyskredytować naszą pomoc. Permanentnie "zamulałaś" swymi spamującymi postami wątek na Fb- tu tez zaczynasz robić to samo. Liczysz na to, że odwiedzający watek- nie będzie chciał sie przedzierać przez twoje posty. A potem wszystko obraxliwie komentujecie na wątku Liliany. Nic tak naprawdę nie obchodzi cię Fanta (ani żadej z popleczniczek Liliany). Wasze działania to przykład: arogancji, braku empatii i zwykłego...chamstwa. A Fanta jest najslicznejszym psiakiem, zdrowym zupełnie. Jest po prostu totalnie nie wyuczona zachowan. Nie jestem profesjonalistą, więc powiem po swojemu: Fanta jest bardzo kontaktowa i do psów i do ludzi, domaga sie pieszczot ale w którymś momencie- ma juz dosyć. Daje piekne sygnały (nieruchomieje, warczy), ale przeciętny człowiek nie umie ich rozszyfrować. Stąd te pogryzienia. Dlatego Fanta jest dla ludzi doświadczonych, takich, którzy mieli juz gryzące psy lub takich, którzy będą korzystac z rad behawiorysty. Spróbuj Elu S. zajrzeć w głąb swojej duszy: Czy naprawdę nie lubisz tego psa, że tak mu dokuczasz? Elżbieta D. Jabłońska edit:[COLOR=#1133bb]►[/COLOR] [B][URL="http://www.dogomania.pl/poplecznik"][COLOR=#1133bb]poplecznik[/COLOR][/URL][/B] popierający, trzymający czyjąś stronę, pomocnik, wspierający czyjeś poczynania Edited August 10, 2013 by Kama202 Quote
Charly Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 świetne wieści:) Bardzo się cieszę, że psiak trafił w odpowiednie ręce i ma szansę być psem- nie pluszową zabawką. Gratulacje:) Quote
Lobaria Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Z przerażeniem poczytuję / ostatnio miałam sporadyczny dostęp do netu / zarówno wątek jak i oba wydarzenia Fanty. Bardo dużo jest złośliwości i obrażania. Kochani - opamiętajcie się !!!! Dobro psa zostało gdzieś na boku. Każda strona usiłuje udowodnić drugiej, że... no właśnie... CO chce udowodnić ???? Faktem jest, że dzięki Lilianie Fanta żyje - gdyby nie Ona - psiny już by dawno nie było. Być może Liliana popełniła błędy w "resocjalizacji " Fanty i być może trudno się Jej do tego przyznać - ale jest teraz atakowana bezpardonowo i sama reaguje teraz jak zapędzona w kozi róg. Ludzie nie znający Fanty, złośliwi - mają "używanie". Poziom ich wypowiedzi czasami przyprawia mnie o mdłości. Kochani - bardzo proszę o rozsądek!!!! Sama mam bardzo dobre zdanie o Lilianie / wyprowadziła Lakiego na prostą /. Czy zasługuję na pogardliwe miano " popleczniczki' ? Staram się być obiektywna. I bardzo Was proszę o zaprzestanie krucjaty. To niczemu nie służy, a najmniej Fancie. Quote
elke Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Lobaria : popieram twoja wypowiedź i ja także starałam się byc obiektywna, dopóki paniom to nie zaczęło wadzic, bo mam tę umiejętnośc kojarzenia faktów....( której niektórym brakuje, albo nie wtrącją się po prostu) ..... Najlepsze jest to, że Lilianna zna moje zdanie na jej temat, obawy i to przyjmuje, Panie niekoniecznie ;) jestem poplecznikiem Liliany, tak więc obiektem ataków ;) Kama202: kto tam sieje zamęt i jest przykładem arogancji, braku empatii i zwykłego...chamstwa wystarczy zagladnąc i nie zamierzam na ten temat z Tobą dyskutowac, bo niestety tego nie widzisz, to nie mój problem.... Faktem jest, że na moje pierwsze,konkretne pytanie: z kim , kiedy i skąd - dokąd jedzie Fanta, po dziesiątkach bezsensownych , śmiesznych w moim odczuciu komentarzy uzyskałam odpowiedź. Skoro pytam i podaję, że to dla mnie ważne, to znaczy, że ma to jakiś cel i nie muszę się nikomu opowiadac dlaczego pytam, bo obowiązkiem prowadzących wydarzenie publiczne jest informacja !!!!!!!!!! Byłam wyśmiewana, dogadywano, że pewnie chcę Fante zawieźc sama i ile wpłaciłam na transport, prawie jakby zwykła odpowiedź miała swoją cenę.... A ja chciałam pomóc w poszukiwaniu transportu, bo może te 700zł przydałoby się Fancie na coś innego .... Jestem bardzo szczęśliwa, że na dogomanii nie można usuwac postów, postów, które są prawdziwe, a to że niektórym to nie odpowiada, cóż...ich problem :) "A Fanta jest najslicznejszym psiakiem, zdrowym zupełnie." no cóż, ale Liliana była obrzucana błotem za brak diagnozy, bo pies pewnie chory jest.....to raz, dwa...jednak byłabym ostrożna w takiej ocenie...trzy...rozumiem Kama202, że jesteś specjalistą i osobiście poznałaś Fantę .....wypowiedź - odważna..... Dodatkowo szlag mnie trafia jak się zarzuca komuś coś, co się samemu robi.... Lilianna zła bo kasę na budę wołała, a teraz się okazuje że kasa na wszystko potrzebna, Liliana oskarżana o kasowanie , usuwanie....a panie to samo.... to może pora spojrzec w lustro ????????? bo okazuje się, że jednak Liliana podobna do wielu to raz, a dwa jednak wiele z tego co mówiła sie potwierdza.... Quote
Kama202 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Przypominam ci, że ja sie włączyłam w sprawę Fanty wtedy, gdy Liliana Madejska bez diagnozy chciała psa uspić. I okazało sie w bardzo krótkim czasie, że byłoby to posunięcie całkowicie mylne. Gdy sie dowiedzialismy, że pies jest zdrowy- kamień spadł nam z serca. Jesli tak dbasz o finanse Fanty, to może doprowadzisz do tego, żeby Madejska zwróciła Fancie, co ta dostała od darczyńców? Bo jakos nieodparcie nasuwa mi się skojarzenie, że w tym wszystkim chodzi o pieniądze. edit. I uważaj- tu nie Fb, tu moderatorzy czasem interweniują. Na Fb pozostaje- niestety- tylko blokada trolli. Quote
Lobaria Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Dużo w tym wszystkim niezrozumienia - a co najgorsze - braku chęci zrozumienia, tylko ataki, ataki, ataki... Dlatego po raz kolejny apeluję o rozsądek dla dobra Fanty - czyli współpracę miedzy tzw " stronami" konfliktu rozbujanego przez pseudo znawców i wichrzycieli, którym klikanie w klawiaturę tak łatwo przychodzi, Może czas na WSPÓLNĄ pomoc dla Fanty - Ona jest tu najważniejsza. Quote
Asia & Ginger Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 A co powiecie na to? Kopiuję z tego wydarzenia otwartego ale zamkniętego - Liliana Madejska: "Konsultacje wet. robilam z dr Krzeminskim, jedynym specjalista na Wybrzezu, ktory ma pelny zakres badan i drogi sprzet medyczny. Pisalam o tym, ale kazdy czyta to, co chce, a nie to co jest istotne. Powiedzial wyraznie, ze nie ma takiej opcji, zeby Fanta miala guza mozgu, bo jest za mloda i ze mialaby dodatkowe objawy, a takich nie bylo. Bywa, ze psy maja guzy wrodzone, jednaj w wieku Fanty bylyby juz tego symptony, tj. zachwiania rownowagi, rzucanie glowa - tego rowniez nie bylo. Nie jest rowniez z pewnoscia chora na padaczke, bo przy ugryzieniu nastapilby szczekoscisk i ze rowniez bylyby inne objawy. To rowniez nie mialo miejsca. Powiedzial, ze suni moga pomoc leki psychotropowe, ze czesto ratuja zycie psu. Wizyta u tego weta kosztowac miala 80 zl, a leczenie miesieczne 100zl. Kto by za to placil... pytam grzecznie?! Pani doktor, u ktorej po pierwszym pogryzieniu robilysmy obserwacje Fanty odno...snie wscieklizny, skontaktowala sie z wykladowcami na uczelni wet. i oni podali Jej nazwe leku, ktory Fanta powinna brac. Za wypisanie recepty zaplacilam 10zl, a za lek na miesiac 22 razy 2 miesiace, a obecna cena leku, ktory przekazalam Pani Marcie to 18zl, innej firmy. Znaczna roznica, prawda? Fanta u mnie nie wykazywala zadnych negatywnych objawow po stosowanym leku. Byla aktywna, wesola, bardzo lubila sie bawic, ganiac za roznymi przedmiotami, ostatnio zrobila wspanialy postep, bo nauczyla sie dzielic z psami." I co z tego, że dr Krzemiński ma pełny zakres badań i drogi sprzęt medyczny, skoro nawet psa nie widział, bo konsultacja była robiona telefonicznie? Tak p.Liliana powiedziała Marcie, zresztą sama to potwierdziła tymi słowami: "Wizyta u tego weta kosztowac miala 80 zl", czyli żadnej wizyty nie było, tylko rozmowa telefoniczna. A co mozna powiedzieć o psie, gdy się go nie widzi? A może ten wet nie zgodził się na wypisanie leku bez obejrzenia psa i dlatego p.Liliana poszła szukać gdzie indziej? Tak tylko gdybam, ale wcale bym się nie zdziwiła, gdyby tak było... Quote
Kama202 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [U][B]Pani doktor, u ktorej po pierwszym pogryzieniu robilysmy obserwacje Fanty odno...snie wscieklizny, skontaktowala sie z wykladowcami na uczelni wet. i oni podali Jej nazwe leku, ktory Fanta powinna brac. [/B][/U]I Fanta zaczęła lek przyjmować. Kuriozum:angryy: Quote
Charly Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 (edited) Lobaria, generalnie masz rację. Ale ja myślę, że ciężko o współpracę z kimś, kto nie jest w stanie poddać w wątpliwość własnych kompetencji. Pseudoterapia nie sprawdziła się; Fanta do uśpienia! Taka buta i ignorancja jest ciężka do zniesienia. Wierzę, że pani Liliana "kocha" psy (ogromnie je uczłowiecza) i robi wszystko aby im pomóc- wierzę także, że często jej się to udaje, w przypadku Fanty dała ciała. Niestety NADAL tego nie widzi. ps. pooglądałam filmy "terapeutyczne" na you tube...Weszłam na profil pani Liliany i czytam jej wpis odnośnie roli, jaką powinny! odgrywać psy tzw rodzinne.... "Miłośnikowi" psów można wiele wybaczyć; od "wykwalifikowanego trenera" można/trzeba wymagać więcej profesjonalizmu. Edited November 10, 2012 by Charly Quote
Asia & Ginger Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Fanta u weta: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=15hcu5egCAk&feature=youtu.be[/URL] Fanta wysiada z samochodu: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=vgoSgx0dY4c&feature=youtu.be[/URL] Sami oceńcie jaki to z niej skrajnie agresywny pies. ;-) Quote
Lobaria Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Zgadzam się, może nie widzi, ale to nie powód, aby Ją non stop napiętnować i obrażać, co dzieje się na fb. Nie pogodzę się nigdy z bezmyślnością tych, którzy tylko atakują, a nie mieli do czynienia z Fantą w realu i nie znają Liliany, bo poznać nie chcieli / ileż było wpisów bez rozeznania problemu !!!! / Bardzo łatwo kogoś zgnoić w necie- to nic nie kosztuje / chodzi mi o moralną odpowiedzialność /. Skupmy się na pomocy Fancie - o to bardzo proszę. Quote
elke Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='Asia & Ginger']Fanta u weta: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=15hcu5egCAk&feature=youtu.be[/URL] Fanta wysiada z samochodu: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=vgoSgx0dY4c&feature=youtu.be[/URL] Sami oceńcie jaki to z niej skrajnie agresywny pies. ;-)[/QUOTE] a to na podstawie kilkuminutowego filmu trwa ocena specjalistyczna?????????? ponadto, po co w takim razie żółta wstążka dla Fanty ??????????? Quote
euphoria210 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='Charly']świetne wieści:) Bardzo się cieszę, że psiak trafił w odpowiednie ręce i ma szansę być psem- nie pluszową zabawką. Gratulacje:)[/QUOTE] To święta prawda. Nareszcie Fanta będzie, nawet chyba już jest, psem, ktory po prostu potrzebował zrozumienia. Quote
euphoria210 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='elke']a to na podstawie kilkuminutowego filmu trwa ocena specjalistyczna?????????? ponadto, po co w takim razie żółta wstążka dla Fanty ???????????[/QUOTE] Jest wyraźnie napisane, że Fanta nie lubi dotyku. Daje się głaskać każdemu ale tylko tyle, ile chce sama. Potem daje sygnał. Pani Liliana widocznie nie odczytywala tych sygnałow, tak jak nie odczyta ich osoba obca, ktora widzi w Fancie, tak jak my słodkiego spanielka. Po to żółta wstążka, ale to jets projekt, ktory ma dotrzeć do ludzi w przyszłości. Gdyby jednak dziś już wszyscy ten projekt znali, taka żółta wstążka byłaby rewelacją. I nie po kilku minutowym filmie jest ocena specjalistyczna. Ocena specjalstyczna jest po kilku już dniach obserwacji a to, co pod filmem w komentarzach, to emocjonalne odczytywanie obrazu na ktorym widać trzpiota, merdającego ogonkiem i chcącego miziania. Ale ogladający słuchają tam specjalistów, zapewniam. Czego nie widać u Pani. Dopiero niedawno nawywala pani Marte osobą kompetentną, juz jest zła i bezmyślna? Quote
elke Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='emilia2280']sá moze rozliczenia na FB? tu tez powinny byc skoro byl apel o wplaty.[/QUOTE] rozumiem, ze obecne rozliczenia znajda się wkrótce na wątku :) Quote
elke Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='euphoria210']Jest wyraźnie napisane, że Fanta nie lubi dotyku. Daje się głaskać każdemu ale tylko tyle, ile chce sama. Potem daje sygnał. Pani Liliana widocznie nie odczytywala tych sygnałow, tak jak nie odczyta ich osoba obca, ktora widzi w Fancie, tak jak my słodkiego spanielka. Po to żółta wstążka, ale to jets projekt, ktory ma dotrzeć do ludzi w przyszłości. Gdyby jednak dziś już wszyscy ten projekt znali, taka żółta wstążka byłaby rewelacją. I nie po kilku minutowym filmie jest ocena specjalistyczna. Ocena specjalstyczna jest po kilku już dniach obserwacji a to, co pod filmem w komentarzach, to emocjonalne odczytywanie obrazu na ktorym widać trzpiota, merdającego ogonkiem i chcącego miziania. Ale ogladający słuchają tam specjalistów, zapewniam. Czego nie widać u Pani. Dopiero niedawno nawywala pani Marte osobą kompetentną, juz jest zła i bezmyślna?[/QUOTE] "Sami oceńcie jaki to z niej skrajnie agresywny pies. ;-)" to raczej nie jest ocena specjalistyczna, a czy ja pisałam coś o Pani Marcie??? Czy może kursik czytania się kłania??? Quote
elke Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Fanta "uratowana", zdiagnozowana, kiedy jedzie do swojej opiekunki Pani Agnieszki C.?????????? Quote
Kama202 Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 (edited) Lobaria- nie masz, niestety racji. To Liliana zaczęła pierwsza bezmyslny atak, żeby zatrzeć swoją nieudolność. I trwa on cały czas bez mozliwości rzeczowej dyskusji, bo NIKT nie "po linii" Liliany nie może tam komentować. Zwróć uwagę, że Pani Krystyna Chilińska , poprzedni właściciel Fanty WCALE sie nie wypowiada i nie popiera żadnej ze stron. To tylko dzieki p.Chilińskiej doszło do ugody. I włąsnie rzeczona p. Chilińska może potwierdzić, że byłam ostatnią osobą, która chciałaby "podgrzewać" atmosferę. Jestem szczęśliwa, że Fanta jest zdrowa.[quote name='Lobaria']Zgadzam się, może nie widzi, ale to nie powód, aby Ją non stop napiętnować i obrażać, co dzieje się na fb. Nie pogodzę się nigdy z bezmyślnością tych, którzy tylko atakują, a nie mieli do czynienia z Fantą w realu i nie znają Liliany, bo poznać nie chcieli / ileż było wpisów bez rozeznania problemu !!!! / Bardzo łatwo kogoś zgnoić w necie- to nic nie kosztuje / chodzi mi o moralną odpowiedzialność /. Skupmy się na pomocy Fancie - o to bardzo proszę.[/QUOTE] Edited November 10, 2012 by Kama202 Quote
Lobaria Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='Kama202']Lobaria- nie masz, niestety racji. To Liliana zaczęła pierwsza bezmyslny atak, żeby zatrzeć swoją niudolność. I trwa on cały czas bez mozliwości rzeczowej dyskusji, bo NIKT nie "po linii" Liliany nie może tam komentować. Zwróć uwagę, że Pani Krystyna Chilińska , poprzedni właściciel Fanty WCALE sie nie wypowiada i nie popiera żadnej ze stron. To tylko dzieki p.Chilińskiej doszło do ugody. I włąsnie rzeczona p. Chilińska może potwierdzić, że byłam ostatnią osobą, która chciałaby "podgrzewać" atmosferę. Jestem szczęśliwa, że Fanta jest zdrowa.[/QUOTE] Ja również nie uczestniczę w tej całej dyskusji, podobnie jak Krysia Chylińska. Pyskówki nie są w moim stylu i nic nie wnoszą. A, Krystyna nie była właścicielką Fanty, tylko tzw prawnym opiekunem. Właściciel Fanty zrezkł się Jej po 3 miesiącach. Quote
Recommended Posts