Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 685
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='martasekret']tyle było wrzasku i hałasu o zdjęcia, a gdzie się teraz wszyscy podziali....? :roll:[/QUOTE]no jak to gdzie?na fb u pani z przystani, rozprawiają,ze fanta to biedna bardzo i smutna na zdjęciach jest a nawet gdzieś podobno pisały,ze poddana została eksperymentom za kase darczyńców. no mają tam nad czym kobity rozprawiac, wiec dajmy im spokój. bo tu sie nie mają do czego przyczepić.

Posted

a ja mialam teorie spiskową,bo jak tak dlugo nie ma fot,to zawsze wychodzila jakas afera. Na szczeście to moja paranoja,ale nie rzeczywistość :) :) :) nawet dzwonilam do Gdyni i owszem maja spanielkę z problemami,ale suka nie ma ogona.
Fanta wygląda wspaniale.
Nie wiem,jak jest u pani Liljanny,pewnie jest OK z warunkami i podejściem do psów,ale nie podoba mi się,ze skoro ona nie umiala poradzic sobie z psem,to chciala po sobie "posprzątać".Spaniele sa bardzo specyficzne i nie każdy je rozumie Na ogromny plus ,że nie ukrywala swojej decyzji.

Posted

[quote name='brazowa1']a ja mialam teorie spiskową,bo jak tak dlugo nie ma fot,to zawsze wychodzila jakas afera. Na szczeście to moja paranoja,ale nie rzeczywistość :) :) :) nawet dzwonilam do Gdyni i owszem maja spanielkę z problemami,ale suka nie ma ogona.
Fanta wygląda wspaniale.
Nie wiem,jak jest u pani Liljanny,pewnie jest OK z warunkami i podejściem do psów,ale nie podoba mi się,ze skoro ona nie umiala poradzic sobie z psem,to chciala po sobie "posprzątać".Spaniele sa bardzo specyficzne i nie każdy je rozumie Na ogromny plus ,że nie ukrywala swojej decyzji.[/QUOTE]

U Pani Liliany jest ok - mamy tam naszego psiaka, który wrócił z adopcji, bo gryzł wszystkich naokoło. Teraz jest super adopcyjny.

Z Fantą rzeczywiście sobie nie poradziła... a info o uśpieniu było chyba podyktowane chwilą i bezradnością.
Ogłoszeniem tej nieprzemyślanej decyzji wywołała niewybredne ataki na fb trwające na ewencie do dziś i nie służące dobru psiaka.
Bardzo się cieszę, że u Fantuni wszystko ok :)

Posted

[quote name='Lobaria']Z Fantą rzeczywiście sobie nie poradziła... a info o uśpieniu było chyba podyktowane chwilą i bezradnością. [/QUOTE]

tylko,że ktoś kto ogłasza się jako wielki fachowiec od psów nie może podawać info pod wpływem chwili i bezradności

Posted

[quote name='wilczy zew']tylko,że ktoś kto ogłasza się jako wielki fachowiec od psów nie może podawać info pod wpływem chwili i bezradności[/QUOTE]

Wiem... I nie uczestniczę w pyskówkach...
Trzymam kciuki zarówno za Fantę, jak i Panią Lilianę, aby wyciągnęła wnioski.
Natomiast z nagonką nigdy się nie pogodzę - nie tędy droga.

Posted (edited)

Pani Liliana podała jedną bardzo ważną informację- mianowicie, że Fantę uśpiłaby w dzień podjęcia tej decyzji ,"już dziś", jednak z braku czasu/zdrowia(? nie pamiętam już dokladnie powodu) uśpienie zostało przesunięte.

Edited by Charly
Posted

[quote name='wilczy zew']tylko,że ktoś kto ogłasza się jako wielki fachowiec od psów nie może podawać info pod wpływem chwili i bezradności[/QUOTE]ależ to oczywiste,ze nie powinien, nawet nie ma prawa. napisała to jasno i konkretnie, bez owijania w bawełnę.potem oczywiście były piękne słowa, że tego by nigdy nie zrobiła, tyle ze w swietle wszystkich wpisów brzmią do dziś mało wiarygodnie.było tam też coś o biciu Fanty kijem od szczotki o ile dobrze pamietam. no cóż,emocje, emocjami!to jest fachowiec?

[quote name='Lobaria']Wiem... I nie uczestniczę w pyskówkach...
Natomiast z nagonką nigdy się nie pogodzę - nie tędy droga.[/QUOTE]Też mam nadzieję,ze pani liliana wyciagnie wnioski, choć w zasadzie tego nie widać. dalej smaruje i obrabia t..i osobom opiekującym się fantą, jątrzy, podrzega, insynuuje czy sugeruje. ciagle jako specjalistka wszechwiedząca.i to boli najbardziej.nie umie kobieta przyznać się do bledu a coz dopiero wyciągnąc wnioski?lobario, wybacz, ale w moim przekonaniu, to nie jest nagonka a ukazanie prawdy i ostrzeganie przed takimi specjalistami.każdy z nas, pomagający ziwerzakom, zasługuje na prawdę, zeby w przyszłosci umiec się nie dac się nabrać pięknym słowom.

[quote name='Charly']Pani Liliana podała jedną bardzo ważną informację- mianowicie, że Fantę uśpiłaby w dzień podjęcia tej decyzji ,"już dziś", jednak z braku czasu/zdrowia(? nie pamiętam już dokladnie powodu) uśpienie zostało przesunięte.[/QUOTE]
no i cała prawda. o ironio.choroba p. liliany uratowała życie fancie.ni się śmiać, ni płakać.

Posted

[quote name='euphoria210']ależ to oczywiste,ze nie powinien, nawet nie ma prawa. napisała to jasno i konkretnie, bez owijania w bawełnę.potem oczywiście były piękne słowa, że tego by nigdy nie zrobiła, tyle ze w swietle wszystkich wpisów brzmią do dziś mało wiarygodnie.było tam też coś o biciu Fanty kijem od szczotki o ile dobrze pamietam. no cóż,emocje, emocjami!to jest fachowiec?

Też mam nadzieję,ze pani liliana wyciagnie wnioski, choć w zasadzie tego nie widać. dalej smaruje i obrabia t..i osobom opiekującym się fantą, jątrzy, podrzega, insynuuje czy sugeruje. ciagle jako specjalistka wszechwiedząca.i to boli najbardziej.nie umie kobieta przyznać się do bledu a coz dopiero wyciągnąc wnioski?lobario, wybacz, ale w moim przekonaniu, to nie jest nagonka a ukazanie prawdy i ostrzeganie przed takimi specjalistami.każdy z nas, pomagający ziwerzakom, zasługuje na prawdę, zeby w przyszłosci umiec się nie dac się nabrać pięknym słowom.

no i cała prawda. o ironio.choroba p. liliany uratowała życie fancie.ni się śmiać, ni płakać.

cieszyć się trzeba.

Posted

[quote name='Lobaria']Wiem... I nie uczestniczę w pyskówkach...
Natomiast z nagonką nigdy się nie pogodzę - nie tędy droga.

nie pogodzisz się ?,to którędy droga,jak nikt nie ma zdrowia i chęci do tłumaczenie,człowiek musi mieć nóż na gardle żeby później wyciągnął wnioski z tego,może p.L iliana powinna się leczyć zamiast robić ludziom nadzieję i psu,a najbardziej to pies cierpi ZAWSZE.

• 2 weeks later...
Posted

sleepingbyday napisał(a):
co u fanty ludzie? jakis ruch na fb?

Na fb żaden, a raczej żaden, poza wpisem Agi, że:

"Fanta bardzo boi się takich gumowych , wysokich kaloszy z (gumiaki) z filcem....musza bardzo zle się jej z czymś kojarzyć :( Przyszedł znajomy cos tam zrobic w ogrodzie a ta jak zaczęła na niego szczekać, doskakiwac do nogi, nic nie mógł zrobic musiał iść zmienić buty i było juz ok".

Aga walczy z padniętym modemem. Zakładam, że gdyby coś się istotnego wydarzyło dałaby mi znać.

Ogłoszenia na 120 portalach zrobione (o ile któregoś z sobie znanych przyczyn jakiś moderator nie obciął ale nawet jeśli to i tak jest ich sporo).
Odzewu na nie, na razie (mam taką nadzieję, że na razie), brak.