martasekret Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 osoba, która prowadzi hotelik ma pod opieką dwa psy, które znam. Wiem, że niczego im tam nie brakuje. Quote
majqa Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 martasekret napisał(a):osoba, która prowadzi hotelik ma pod opieką dwa psy, które znam. Wiem, że niczego im tam nie brakuje. Bardzo dziękuję i za tę informację. :-) Przykro jednak, że jak już nie wiadomo, jak uderzyć jeździ się po nieświadomym tego hoteliku ale taka jazda też trwa do czasu. Ale cóż, takie życie. Quote
martasekret Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 i taka, niestety, dogomania :roll: Quote
majqa Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 martasekret napisał(a):i taka, niestety, dogomania :roll: Ano niezupełnie, to nie cecha dogomanii a ludzi. Jedni motają tu, inni tam, a część z nich się funkcjonuje w obu tych miejscach. Abstrahując od wydarzenia Fanty istniejącego czy zamkniętego, popatrzyłam sobie na różne wydarzenia na fb, na których to wpisy w porównaniu z tymi na dogo to jest dopiero kaliber. Włos się jeży. Quote
martasekret Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 nie no, jasne, portale generują ludzie, to oczywiście miałam na myśli, aczkolwiek muszę przyznać, że na miau nie ma aż takieg jadu i poziomu agresji i zawiści a fb nie mam, bo irytuje mnie ten portal. Czasem zaglądam z konta narzeczonego. Quote
elke Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 majqa napisał(a):Takie, jakie można było obejrzeć na filmach Liliany, tzw. CSy. Czym skończyło się ich ignorowanie to już wiemy. ale ja jestem zwykły człowiek i pytam po prostu jakie to sygnały, jeśli Pani nie potrafi konkretnie odpowiedziec na pytanie to proszę o to kogoś innego................ podobno kto pyta nie błądzi, a dzięki wszelkim informacjom dowiadujemy się więcej.............. widzę , że jednak Liliana to obiekt zainteresowań wielu......... niestety nie moich zainteresowań, zatem pytam ponownie : Jakie Fanta daje sygnały ???????? Quote
elke Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 czy to prawda że Fanta rzekomo została "uprowadzona" z hotelu????????? Quote
majqa Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 elke napisał(a):ale ja jestem zwykły człowiek i pytam po prostu jakie to sygnały, jeśli Pani nie potrafi konkretnie odpowiedziec na pytanie to proszę o to kogoś innego................ (...) Przykro mi ale tu już pozostają jednak ci inni do tłumaczenia, jeśli zechcą. elke napisał(a):czy to prawda że Fanta rzekomo została "uprowadzona" z hotelu????????? Nie. Fanta ma się dobrze. Dziś ponoć będą wrzucone filmy z nią i zdjęcia więc czekamy. Quote
Soko Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 elke wypisałam te sygnały kilka stron temu, jako osoba zaangażowana w los Fanty powinnaś zauważyć ten post. Quote
yoshi22 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 W opolskim schronie też jest identyczna spanielka Fanta, która została oddana przez właścicieli z powodu ataków agresji, które objawiały się gryzieniem... Ale zbieg okiliczności.... Dodarłam z bazarku... Quote
elke Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 yoshi22 napisał(a):W opolskim schronie też jest identyczna spanielka Fanta, która została oddana przez właścicieli z powodu ataków agresji, które objawiały się gryzieniem... Ale zbieg okiliczności.... Dodarłam z bazarku... nie rozumiem, czy znowu żart??? jak ten dziś na FB , że Fanta została uprowadzona??????? Quote
yoshi22 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Ja nie żartuję... mówię serio. Zaraz wkleję linka. Po prostu przypadek, zbieg okoliczności. Quote
yoshi22 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 http://schroniskowopolu.pl/fanta-4558/ Quote
Kama202 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Biedna, kolejna ofiara ludzkiej niefrasobliwości i głupoty:-( Quote
Kama202 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 To bylo samouprowadzenie. Fanta ma dość niezdrowej atmosfery na Fb;).elke napisał(a):nie rozumiem, czy znowu żart??? jak ten dziś na FB , że Fanta została uprowadzona??????? Quote
elke Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 tu już nie ma co komentowac, trzeba tylko podawac dalej .... opinie Panie wyrobiły sobie same ......... Quote
elke Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 sleepingbyday mam pytanie ...czy Pani podpisuje się pod tym co tutaj się dzieje??? jako twórca wątku.... nie ma informacji , każde pytanie jest atakowane, bazarek hula,,,,,, Fanta podobno ugryzła znowu........., a dziś na FB robiono sobie żarty z ludzi , jakoby Fanta została uprowadzona, taki tam żart Pań opiekujących się Fantą ( czy smaczny, czy nie juz wiekszosc oceniła )..... Quote
Kama202 Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 (edited) Marta L FANTA GENERALNIE JEST PSEM LĘKOWYM! I o tym nie wolno zapominać! Zbyt wiele bodźców powoduje u niej stres i wtedy gryzie. Jednak jest bardzo czytelna. Wiadomo kiedy przychodzi moment gdy ma dosyć, gdy chce aby dać jej spokój. Zresztą mam to na filmie, który dostanie opiekunka Fanty. Suka nie warczy - ktoś ja za to karcił. Co nie znaczy, że nie ostrzega! Ostrzega jak każdy inny pies i to bardzo długo- tylko z wyłączonym głosem. Nie ma problemu z reakcją na nowe obiekty, miejsca ludzi. Pies jest bardzo czytelny. Fanta nie lubi sytuacji gdy nie ma wolnej drogi ucieczki - wtedy robi się nerwowa i to są sytuacji w których gryzie. Nie jest to gryzienie, którego nie można przewidzieć - zapędzenie w sytuację bez wyjścia - kąt, ściana, gdy siedzi pod stołem ewidentnie kojarzy się jej z jakąś traumą. To ,że gryzie w ręce może sugerować, że mogła być bita. Dziś Fanta tez ugryzła. Z winy osoby ugryzionej ;-) Lusia, którą Fanta ugryzła była bardzo zadowolona..., ze Fanta szybko jej wytłumaczyła jakie błędy popełnia pracując z psem i ze powinna słuchać gdy ktoś mówi, ze pies ma dosyć ;-). Wybaczcie nie robiliśmy zdjęć rany ;-) Fanta na pewno po tym jak gryzła dostawała bardzo w skórę. Opisywana przez LM sytuacja, w której suka trzęsie się pod ścianą ze strachu miała miejsce także i tym razem. Ale chyba po raz pierwszy suka nie dostała lania a olewkę czym była zaskoczona. Reasumując. Fanta JEST PSEM BARDZO CZYTELNYM . Bardzo ważna uwaga! Fanta chomikuje jedzenie w policzkach jak chomik!!!!I chodzi z nim bardzo długo! Jeśli ktoś tego nie zauważy - bo tego nie widać - może się narazić. Wygląda to bardzo zabawnie! Zrobiliśmy jej mały trening odwrażliwiania na dotyk. Używałam do tego celu targetu - znowu mam wrażenie ze suka boi się kija i wszystkiego co go przypomina. Sesja trwała ok 3 minut. Było to i tak długo. Mam, ją nagraną na filmie. Fajnie, ze Fanta wybiera juz zachowania alternatywne (odejście na kocyk) gdy jej się cos nie podoba. Jest mi bardzo żal Fanty. Sytuacje, w których gryzie odbiera jako coś co naprawdę zagraża jej życiu. To świadczy o tym, ze ktoś kiedyś zrobił jej krzywdę. Potrzebuje trochę pracy nad odbudowaniem zaufania do człowieka. Ale to wymaga czasu i cierpliwości. Nic więcej. REASUMUJĄC: podtrzymuję wszystko co pisałam wcześniej. Co najważniejsze pies potrzebuje zachowania rytuałów, osoby, która wie minimum o mowie ciała psa i nie zalewa go swoją osobą. Jesli ktoś nie umie czytac psow Fanta szybko wytłumaczy takiemu człowiekowi co miała na myśli ;-) Edited August 10, 2013 by Kama202 Quote
Soko Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Gryzienie rąk nie musi od razu oznaczać bicia, ale po prostu zbyt nachalne głaskanie, wymuszanie kontaktu fizycznego (pieszczot). Quote
Asia & Ginger Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Fanta mogła być bit, boi się m.in. kija. Poza tym została zabrana z pierwszego domu w trybie interwencji. Czy można zdobyć gdzieś informacje, jaki był powód interwencji? SBD masz kontakt z byłym opiekunem Fanty? Może coś wie na ten temat? Kama202 nie masz czasami kontaktu ze schroniskiem w Chojnicach? O biciu może jeszcze świadczyć fakt, że po dzisiejszym ugryzieniu Fanta uciekła w kąt i trzesła się jakby czekała na lanie. A tu zero reakcji, nikt nawet nie wstał z krzesła. U LM po ugryzieniu dostała kijem od miotły. Natomiast zacząć gryźć mogła z tego powodu co piszesz Soko, ugryzła pierwszy raz, dostała lanie,jeszcze tak kilka razy i koło się zamyka... :-? Quote
majku33krakow Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Asia & Ginger napisał(a):Fanta mogła być bit, boi się m.in. kija. Poza tym została zabrana z pierwszego domu w trybie interwencji. Czy można zdobyć gdzieś informacje, jaki był powód interwencji? SBD masz kontakt z byłym opiekunem Fanty? Może coś wie na ten temat? Kama202 nie masz czasami kontaktu ze schroniskiem w Chojnicach? O biciu może jeszcze świadczyć fakt, że po dzisiejszym ugryzieniu Fanta uciekła w kąt i trzesła się jakby czekała na lanie. A tu zero reakcji, nikt nawet nie wstał z krzesła. U LM po ugryzieniu dostała kijem od miotły. Natomiast zacząć gryźć mogła z tego powodu co piszesz Soko, ugryzła pierwszy raz, dostała lanie,jeszcze tak kilka razy i koło się zamyka... :-? skąd wiesz że dostała kijem od miotły? Quote
elke Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 (edited) Źródło: https://www.facebook.com/events/485882861432115/ Edited November 30, 2012 by elke Quote
majku33krakow Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 jest ochrona danych osobowych czemu tu wklejasz imie i nazwiska ludzi nie każdy sobie tego życzy.może ktos cie oskarżyc elke Quote
Asia & Ginger Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 I fotki z samouprowadzenia i zajęć rehabilitacyjnych Fanty. Fotki są z dzisiejszą gazetą dla niedowiarków. :cool3: A dzisiejszy eksperyment (nie żart), który był odpowiedzią na to co się wyprawia w grupie pochlebców p.Liliany pokazał to, co miał pokazać. Quote
malawaszka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 biedna Fanta... jak nasz Ori :( podobne zachowania i chyba podobne przeżycia Quote
Recommended Posts