sleepingbyday Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 Pan znalazł namiary na poprzedniego właściciela (mieszkaniec człuchowa), dzwonił, ale wyparto się jakiejkolwiek znajomości z Fanta. dzwonił też do Gdyni, Fanty nie przyjmą. nic dziwnego, dzwonił "z ulicy". bez innego pomysłu odwiezie Fante do chojnic. obserwacja kończy się jutro. najwyraźniej rzecz skończy się w chojnicach. bardzo pilnie tzreba obgadać sprawę gdyńskiego schronu! Quote
Asia & Ginger Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Dzwonilam do znajomej, ktora pracuje w gdynskim schronisku. Nie przyjma suni nie wzgledu na finanse, ale z powodu przepelnienia, w koncu sa wakacje. Dzwonilam do Furciaczek i moglaby wziac sunie za 2-3 tygodnie. Koszt 400 zl. Do tego czasu trzeba by cos zorganizowac. Furciaczek polecila tez hotel Pod bokserem k. Warszawy. Ewentualnie mozna sunie na ten czas umiescic w Przystani Lilianny w Gdansku. Ja na razie nic wiecej nie dam rady zrobic, bo telefon, w ktorym mam internet za xhwilke sie rozladuje, a nie mam gdzie naladowac, bo jestem poza domem. Gdyby c omoj drugi numer ten z podpisu bedzie czynny. Quote
sleepingbyday Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 jesli casablanca sie nie odezwie, fanta albo pojedzie do chojnic (jutro musi być zawieziona), albo do hoteliku za 400zł, pan ma się zdzwaniać z hotelikiem. napisałam do casablanci z chojnic i czekam na odpowiedź. Quote
Asia & Ginger Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 (edited) sleepingbyday napisał(a):jesli casablanca sie nie odezwie, fanta albo pojedzie do chojnic (jutro musi być zawieziona), albo do hoteliku za 400zł, pan ma się zdzwaniać z hotelikiem. napisałam do casablanci z chojnic i czekam na odpowiedź. Nie kojarzę Casablanci, ale zbawiłoby nas to, gdyby mogła być tam chociaż te 2-3 tygodnie, zanim Furciaczek będzie mogła ją przyjać. Furciaczek ma wiedzę i doświadczenie z trudnymi psami. Dogomaniacy ją polecają. Edited October 30, 2012 by Asia & Ginger Quote
sleepingbyday Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 casablanca jest z chojnic i mam nadzieję, że cos moż epowiedzieć o tym schronie... ;-) Quote
majku33krakow Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 a czy sunia jak trafi do schroniska to będziemy o tym wiedzieć? Quote
Kama202 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Casablanca i beataczl, jesli dobrze pamiętam... Quote
sleepingbyday Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 casablanca nie odpowiada. już za późno na cokolwiek. jesli pan nie dogadał się z hotelikiem, to sunia dziś jedzie do schronu w chojnicach. a może znacie w trójmieście bądź okolicy jeszcze jakiś dobry hotelik lub dt? Quote
beataczl Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Mieszkam niedaleko -to 15 km do Chojnic- znam srednio schron w Chojnicach- ale z tego co wiem nie przyjmuja psow,ktore maja wlascicieli-chyba,ze na zasadzie hotelikowania za kase-ale nie wiem czy maja teraz miejsce-jak chcecie to zadzwonie do schronu do znajomej. Ogolnie schron ma dobra opinie. Ogolnie opieka dobra-kastruja i sterylizuja-dbaja o psiaki , czasami te agresywne z tego co wiem byly usypiane- kiedys przynajmniej. Dojezdza wet do schronu w jakies dni tygodnia. Sa psy zaszczepione i odrobaczane. Byli wolontariusze z tego co wiem. I pewnie sa nadal -bo nikt nie wygania wolontariuszy. Schron buduje obok hotelik z prawdziwego zdarzenia,ale jeszcze nie skonczony-stan surowy plus cos tam... Jesli chcecie znajoma ma hotelik niedaleko-jest behawiorystka -zajmuje sie psami agresywnymi wlasnie . Obecnie miejsce jest na pewno . Co prawda wlascicielka jest na wyjezdzie -pare dni we Szwecji ale wraca chyba 3 sierpnia-ale opieka w hoteliku jest i miejsce tez. Quote
sleepingbyday Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 beataczl co to za hotelik i ile kosztuje? dasz namiary? Nie sterylizują jednak planowo, bo spanielkę (!) wydali bez sterylki. Fanta, o której jest wątek, została wyadoptowana właśnie z chojnic. przyjąć ją zatem muszą, bo to zwrot. Quote
beataczl Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 (edited) Hotelik jest u czlonka TOZu p.Magdy, ktora szkoli psy agresywne ale nie tylko / od Chojnic jakies 35 km/Pomorskie/. w tej chwili Magda jest w Szwecji. wroci w sierpniu chyba gdzies kolo 15 tego. Rozmawialam z Nia tel dzisiaj - zadzwoncie pojutrze o 12 stej ( ma przerwe )wtedy bedzie miala tel przy sobie-musi pogadac z Mateuszem czy wezmie psa na hotel pod opieke podczas Jej nieobecnosci. Za Grafita w Jej hoteliku placilmy 300 zl mnie z jedzeniem w tym. Spanielka mniejsza-Grafit jest mieszanka doga - duzy. Tel podam Ci na PW - to polski nr. Od Magdy - z Jej ust- spanielke agresywna uspia... To samo slyszalam o psach agresywnych jak rozmawialam z Casablanca duzo wczesniej na temat schroniska w zeszlym roku bodajze. Odn sterylki -mi powiedzieli ze wszystkie psy sterylizuja- nawet kiedy zabieralismy Galeczke niewidoma ze schronu to Ja wysterylizowali przed wyjazdem do Warszawy. (niby jedyna nie miala bo mysleli ze nikt jej nie adoptuje i zostanie na stale w schronie). Doczytalam caly watek- widze i inne propozycje szkoleniowcow np. Furciaczek i w Gdansku itp . To tylko sie zastanowic gdzie i juz. A wlasciciel niech placi za te 3 miesiace... Edited July 31, 2012 by beataczl Quote
sleepingbyday Posted July 31, 2012 Author Posted July 31, 2012 dżdżowniś, pogubiłam sie, który hotel opisujesz? przekazałam tel do Marty, pan ma dzwonić. Fanta nie pojechała, w czwartek jadą. więc jeszcze drobna szansa... Quote
sleepingbyday Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 w każdym razie dobrze, że ten hotelik nie wchodzi w grę. sprawa powinna być wyjaśniona przez niezależne osoby. dżdżowniś to prawda jest, że niektóre hoteliki p prostu sa dobre dla jednych klientów, a dla innych - pękają. Quote
martasekret Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 dobrym hotelem, bo prowadzonym przez uczciwą i kompetentną osobę, jest pensjonat Lupus, pod Gdańskiem: www.opiekazwierzeta.yoyo.pl Agnieszka jest też wolontariuszką w gdańskim schronisku. Nie wiem tylko, czy zgodzi się przyjąć psa z problemami behawioralnymi... Cena to 35 zł/doba, ale przy dłuższym pobycie na pewno wyjdzie taniej. Quote
Asia & Ginger Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Właśnie przeczytałam na FB, że Fanta trafiła do Przystani u Lilianny: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.392326707487400.97217.302735156446556&type=1#!/media/set/?set=a.392326707487400.97217.302735156446556&type=1 Trzymam kciuki za Fantę i Panią Liliannę. :kciuki: :kciuki: Quote
sleepingbyday Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 hej! dostałam taka informację, ale też mamy być w kontakcie - wbrew pozorom 3 miechy to mało czasu. mam nadzieję, ze wjakiś miesiąc p. liliana dojdzie, czy fanta jest w stanie przy odpowiednim prowadzeniu "zrezygniować" z odruchów lekowych,. które wyhodowała tak, zeby się nadawała do adopcji. dziewczyny, jeśli sie tak stanie, to mam cicha nadzieję, ze pomożecie w adopcji jako fachury spanielskie, bo będzie pilna.... Asia, mogłabyś być w kontakcie z panią lilianą przez fb? Quote
Lobaria Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Sunia nie mogła trafić lepiej :) Liliana to świetna behawiorystka :) Pracuje nad naszym Pszczyńskim Lakim, gryzoniem, który stracił ds wlaśnie przez dziabanie ludzi wokół. Quote
Asia & Ginger Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 (edited) sleepingbyday napisał(a):hej! dostałam taka informację, ale też mamy być w kontakcie - wbrew pozorom 3 miechy to mało czasu. mam nadzieję, ze wjakiś miesiąc p. liliana dojdzie, czy fanta jest w stanie przy odpowiednim prowadzeniu "zrezygniować" z odruchów lekowych,. które wyhodowała tak, zeby się nadawała do adopcji. dziewczyny, jeśli sie tak stanie, to mam cicha nadzieję, ze pomożecie w adopcji jako fachury spanielskie, bo będzie pilna.... Asia, mogłabyś być w kontakcie z panią lilianą przez fb? Jasne, nie ma sprawy, będę obserwowała co się dzieje. A my mamy drugą taką spanielkę, nie aż taką problemową, ale jednak. Mieszka w Niemczech, właściciele pochodzą ze Śląska, w tej chwili są w Polsce i szukają pomocy, wracają do Niemiec za tydzień. Sunia do dorosłych jest ok, nie ma z nią problemów, ale nie toleruje dzieci, ugryzła 2 razy, wcześniej syna, teraz córkę. Byly to pojedyncze ugryzienia. Niestety dzieci się jej boją, właściciele boją się o dzieci i sunia musi opuścić ich dom. Zaproponowałam im rozwiązanie takie jak z Fantą - hotelik, spytałam, czy będą mogli sponsorować, mają się zastanowić i dać znać. Na wszelki wypadek rozglądamy się za hotelikiem najlepiej też ze szkoleniowcem w okolicach Śląska, Opola, Wrocławia. Ktoś coś kojarzy może? Edited October 30, 2012 by Asia & Ginger Quote
majku33krakow Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 [quote name='Lobaria']Sunia nie mogła trafić lepiej :) Liliana to świetna behawiorystka :) Pracuje nad naszym Pszczyńskim Lakim, gryzoniem, który stracił ds wlaśnie przez dziabanie ludzi wokół. nie chwal kobiety bo się zepsuje ,ale to fajnie że to dobra behawiorystka. Quote
Casablanca Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Zapisuję. Przepraszam, że prędzej się nie odzywałam, ale dopiero dzisiaj wróciłam z wyjazdu. Zajżę w przyszłym tygodniu, przepraszam, na razie nie mogę. Quote
sleepingbyday Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 casablanca, dzięki za pw, na razie, jka widać, niebezpieczeństwo oddania fanty do schronu chojnickiego zażegnane - mamy 3 miesiące, żeby jej znaleźc dom. Quote
majku33krakow Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 jaki dom? jak ona jest nie adopcyjna teraz. Quote
sleepingbyday Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 o matko,w skrócie, waidomo że potrzebna jest ocena PSA i praca z nim. na to też mamy 3 miechy. Quote
Recommended Posts