Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

potrzebowałabym wszelkich informacji na temat zbiórek publicznych, co się do nich zalicza a co można pominąć
chodzi mi o wszelkie organizowane akcje, festyny, ale także o postawienie w kilku miejscach (np.sklepach zoologicznych czy gabinetach weterynaryjnych) puszek-skarbonek
czy na wszystko musi być pozwolenie?

Posted

[quote name='caha']potrzebowałabym wszelkich informacji na temat zbiórek publicznych, co się do nich zalicza a co można pominąć
chodzi mi o wszelkie organizowane akcje, festyny, ale także o postawienie w kilku miejscach (np.sklepach zoologicznych czy gabinetach weterynaryjnych) puszek-skarbonek
czy na wszystko musi być pozwolenie?[/QUOTE]
oczywiscie ,ze musi byc pozwolenie.
Nawet te zbiorki pieniedzy przez osoby prywatne na psy ,na dogomani sa nielegalne.Zbiorki pieniedzy na dogomani moga tylko dokonywac organizacje zarejestrowane w sadzie.
Dawanie pieniedzy na nielegalne niezarejstrowane Dt czy hotele ,pensjonaty na psy jest tez niedozwolone.
Zbieranie pieniedzy do puszek podczas festynow itd organizacje musza posiadac zezwolenie

Posted

u nas wszystko pod kątem prawnym
chciałam mieć pewność czy podłączając się pod czyjś festyn (za jego zgodą) z puszką i ulotkami musimy mieć pozwolenie na zbiórkę, do tego czy stawiając puszkę w prywatnym gabinecie weteryn. czy sklepie zoologicznym (niby prywatny teren ale i miejsce publiczne) to samo w szkołach
szkoda wydawać prawie 80 zł. jeśli nie byłoby trzeba, z drugiej strony nie chciałabym ryzykować, żeby ktoś później coś mógł zarzucić

Posted

caha napisał(a):
u nas wszystko pod kątem prawnym
chciałam mieć pewność czy podłączając się pod czyjś festyn (za jego zgodą) z puszką i ulotkami musimy mieć pozwolenie na zbiórkę, do tego czy stawiając puszkę w prywatnym gabinecie weteryn. czy sklepie zoologicznym (niby prywatny teren ale i miejsce publiczne) to samo w szkołach
szkoda wydawać prawie 80 zł. jeśli nie byłoby trzeba, z drugiej strony nie chciałabym ryzykować, żeby ktoś później coś mógł zarzucić

zapytaj sie w urzedzie mista

Posted

Tak, na postawienie puszki w sklepie czy u weterynarza też trzeba mieć pozwolenie a żeby uzyskać pozwolenie trzeba być organizacją. Natomiast nie trzeba mieć pozwolenia na wystawienie kosza na np zbiórkę karmy i innych potrzebnych rzeczy.