Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaskaSz napisał(a):
Nie, robaczki są u mojej siostry,tylko czasami jak przyjeżdża do nas to kupuje w tutejszym zoologu i zabiera. I całe szczęście, bo bym nie zasnęła!

brrrr, mieć świadomość, że robalek gdzieś wypełznie, to też bym nie mogła spać :lol:

Posted

Macie racje- robale okropne, fuuu. Ja w ogóle wszelkiego robactwa się brzydzę, a chce na wsi mieszkać :D
deer- Foxi to już chyba zaczął sezon opalanek hihi, korzysta ze słońca ile może. Słońcolubność z wiekiem to mu nie przechodzi.

Posted

Ale wy przewrażliwione jesteście. bierze sie szklankę, tektórkę i łapię robala jak wpadnie do domu i wynosi na odpowiednią odległość wedle uznania daleką :). Ja nie raz miała dużego świerszcza w domu. Pina kiedyś jednego zamęczyła bo nie zauwazyłam, że wpadł do salonu. Zdechły już nie był godny zainteresowania.

Posted

Ja z pająkiem ta sama metoda szklanka i tektórka i finito. Nie zabijajcie pająków sa pożyteczne zjadają muchy i drobne upirdliwe robactwo.

Ale ort. wsyt ale musicie sie przyzwyczaić ja nawet że potrawie waląć przez rz i potem sie sama z siebie smieje

Posted

Ja też na widok pająków aż dostaję gęsiej skórki fuuu...
Kiedyś zauważyłam, że Foxi coś nosem pokulkował pod odkurzacz. Myślałam, że to kuleczka Nesquika, chciałam ją podnieść, odsunęłam odkurzacz, a tam ogromny pająk.Aż mnie dreszcze przeszły. Tak samo kiedyś chciałam włożyć talerz do zlewu, a tam pająk! Rurami wyłażą te obrzydlistwa :P
A na tekturkę to bym nie wzięła, bo one szybko chodzą i jeszcze by na mnie wlazły.
Jeszcze powiem, że Fusisław to chyba we mnie poszedł, bo jak lata mucha to on ucieka pod stół :D Ewentualnie właśnie zdechłą powącha.

Co do ortów to ja też przez przypadek potrafię walnąć niezłego, szczególnie jak się szybko na lekcji pisze.

Posted

kaskaSz napisał(a):
A na tekturkę to bym nie wzięła, bo one szybko chodzą i jeszcze by na mnie wlazły.

Bo najpierw nakrywasz owada szklanką a potem wsuwasz tektórkę nie ma bata nie ucieknie wiem co mówie :cool3:

Posted

Cienka napisał(a):
Ja z pająkiem ta sama metoda szklanka i tektórka i finito. Nie zabijajcie pająków sa pożyteczne zjadają muchy i drobne upirdliwe robactwo.

Ale ort. wsyt ale musicie sie przyzwyczaić ja nawet że potrawie waląć przez rz i potem sie sama z siebie smieje

A wiesz, że to, co napisałaś, to nawet trudno przeczytać...;) O zrozumieniu to nawet nie wspomnę...

Pzdr.

Posted

Ja niestety nie dostałam orzeczenia o dysleksji bo się w widełki nie mieściłam podobno według nich mój iloraz inteligencji wyklucza takie problemy. Chcieli się czepnąć, że jestem leniwa i regułek nie znam ale tu też się nie udało bo to maiłam zawsze w jednym palcu bo dużo ćwiczyłam codziennie i mnóstwo dyktand pisałam a problem pozostał. Dobrze, że jest Word bo inaczej życia bym nie miała.

Posted

Dysleksja to spory problem, umie uprzykrzyć życie. Tak jak pisałaś, dobrze, że teraz jest word ;)
Ale u mnie nasypało śniegu! A jak u Was?
zapraszam na bloga ;) kasine-roznosci.blogspot.com

Posted

Alex też poluje na muchy i co najlepsze mu się udaje...potrafi muchę tak w powietrzu wymęczyć że w końcu po podłodze się pełza a alex dalej się nią bawi....zbój jeden...:P
Śliczny weścik na serduszku :D

Posted

To mój Fusisław jakiś odwrotek jest ;) On to żywej muchy się boi, z bąkiem/pszczołą jest inaczej, bo wącha i jest ciekawy co to. A mucha jak lata to zawsze albo mu wchodzi między łapy, albo przy uszach się kręci i on biedak się chowa. Kiedyś zabiłam robaka i spadł mi na podłogę. Poszłam po chusteczkę, żeby go wziąć, a w tym czasie Foxi chciał zobaczyć co to i chyba polizał, a ten robak widocznie miał jakieś niedobre wnętrzości i Foxi wielce zniesmaczony takie miny strzelał chyba z 10 minut :D

A co do figurki to ostatnio właśnie wyjęłam swoją kolekcję, chyba z 6 figurek westów z serduszkami :)