Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No dobrze, zrobiłam kilka tak na szybkiego, ale na lepsze trzeba będzie trochę poczekać. A Foxi jest nie do zdarcia- tyle dzisiaj przeżył, a jeszcze miał siłę szaleć z chłopakiem siostry i na spacer też się nie ociągał. :D A ze zmartwień to powróciły grzybki na łapach i ma takie czerwone i przy pyszczku też. Już się cieszyłam, że nie ma :( Może wiecie czym to posmarować bez jazdy do weta?

No i u Leny widziałam po raz pierwszy szczeniaczki westiki-słodkie kuleczki, ledwo jeszcze chodzą, ale się starają, a im łapki się rozjeżdżają.

A przed trymowaniem to chyba nie muszę dawać, bo widzieliście jaki z Foxiego był kudłacz (od świąt mi tak zarósł). Choć muszę przyznać, że z jednej strony to jestem z siebie zadowolona, bo ostatnio u Leny byliśmy w czerwcu a tak to sama go trymowałam i przed świętami byłam tylko u fryzjera, ale on prawie nic nie zrobił i poprawiałam. Foxi nie był aż tak strasznie zarośnięty- bywało gorzej, więc przez te 6 miesięcy sama go robiłam i mogę nieskromnie powiedzieć, że nawet dobrze mi to wychodziło (tak mi się wydaje ;) )

Uploaded with ImageShack.us

Posted

kaskaSz napisał(a):
Narazie fotek nie będzie, ale zapewniam, że Foxi wygląda super.
Asiaczku: Nie korzystamy z usług psiego fryzjera, tylko jeździmy do Leny- hodowczyni westów w Białymstoku. Noramalnie cudna kobieta, życzliwa, wszystko skubie ręcznie, aż podziwiam ją.
A w drodze do Białegostoku główną ulicę przebiegły nam 3 łosie! Dobrze, że mamuśka wolno jeździ to wyhamowała, bo tak to niezła stłuczka by była. A w drodze powrotnej widziałam na polu lisa. Wszystko było w Biebrzańskim Parku Narodowym, przez który się przejeżdża. Przepiękne widoki+ szadź na drzewach, mogłabym mieszkać w sercu takiej puszczy :)

Wiesz, jak zwał, tak zwał. Ważne, że Foxi jest zadbany:)
Rozumiem, że fotek z przejazdu przez BPN tez nie masz...? Eh, gapiszon z Ciebie...

Pzdr.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Przepiekne sa te Twoje prace!!

Dzięki :)
Czarna_Owieczka napisał(a):
ładniutko :) i firana wydaje mi się dłuższa :grins:

Rzeczywiście firana nie była skracana tylko ciut końcówki, a po rozczesaniu skręconych włosów jest dosyć długa.
Asiaczek napisał(a):
Wiesz, jak zwał, tak zwał. Ważne, że Foxi jest zadbany:)
Rozumiem, że fotek z przejazdu przez BPN tez nie masz...? Eh, gapiszon z Ciebie...

Pzdr.

Zdjęć z trasy nie mam, nie umiem ich robić w samochodzie :( Do tego szyby mamy brudne... ;)
Pieseczkowo napisał(a):
PIękny Fox i ma super ogonek! On jest na serio bardzo ładnym westikiem Kasiu :)

Dziękuję :oops:

Posted

A do tych czerwonych łap. Jeśli to jest preceder ciągły czyli bez znaczenia na porę roku,warunki klimatyczne itp. to raczej musisz sie udac do weta a jeśli to ejst tylko w zimę gdy np.drogi posypane solą itp a Fox raczej olewa łapy to zostaw :) Kleń tak ma i ja nic z tym nie robię oprocz dokładnego wyciecia wlosów miedzy opuszkami :)

Posted

Właśnie teraz miał długie włosy między opuszkami i mu się tam zaparzyło i jakieś dziadostwo rozwinęło i ciągle liże je więcej niż zwykle. Ale włosy obcięte i wynalazłam maść clotrimazolum na drożdżaki i grzyby, zmniejsza też świąt i smarowałam wczoraj na wieczór i dzisiaj rano, to jakby mniej czerwone te łapki.
Jeszcze dzisiejsze fotki :)

i żarełko jaszczurkowe :D

Posted

Ale mnie u Was dawno nie było, muszę nadrobić zaległości... ;) No ale w kązdym razie super wygląda świeżo wytrymowany Foxi... Zupelnie inny pies niż kiedyś :)

Posted

[quote name='kaskaSz']
Zdjęć z trasy nie mam, nie umiem ich robić w samochodzie :( Do tego szyby mamy brudne... ;)
Dziękuję :oops:[/QUOTE]
Oj, nie zdradzaj domowych tajemnic...;)

Pieknie tutaj Foxie wyszedł:)
[url]http://img708.imageshack.us/img708/3720/img1161ny.jpg[/url]

Pzdr.

Posted

maść ma sens gyd pies jej nie zlizuje :) z takich płynów do plukania to albo lżejszy polecany Hexoderm albo kopyto Imawerol tylko ze obydwa trzeba stosowac regularnie :) U Klenia nie mam z tym problemów ale co z tego jak teraz ma dużo poważniejsza chorobę :( Buziaki !!

Posted

[quote name='Izabela124.']Nie mów mi, ze te robaki dotykasz? Fujjjjj[/QUOTE]
no coś ty, zdjęcia przez pudełko, a tak to okropnie się ich brzydzę fuuu
[quote name='Pieseczkowo']maść ma sens gyd pies jej nie zlizuje :) z takich płynów do plukania to albo lżejszy polecany Hexoderm albo kopyto Imawerol tylko ze obydwa trzeba stosowac regularnie :) U Klenia nie mam z tym problemów ale co z tego jak teraz ma dużo poważniejsza chorobę :( Buziaki !![/QUOTE]
dzięki za rady :* A jak z Kleksem? Gorzej,tak samo czy lepiej?
[quote name='Asiaczek']Oj, nie zdradzaj domowych tajemnic...;)

Pieknie tutaj Foxie wyszedł:)
[url]http://img708.imageshack.us/img708/3720/img1161ny.jpg[/url]

Pzdr.[/QUOTE]
A jeszcze co do tych widoczków ta zapraszam w te okolice i na żywo pooglądać :) bo zdjęcia to nie to samo
[quote name='Bzikowa']Ale mnie u Was dawno nie było, muszę nadrobić zaległości... ;) No ale w kązdym razie super wygląda świeżo wytrymowany Foxi... Zupelnie inny pies niż kiedyś :)[/QUOTE]
nareszcie trafiliśmy na właściwą osobę :)

Posted

Z KLeniem na razie nie wiemy bo już od tygodnia nie miał badanej krwii ale osttanie wyniki były takie sobie :( Cholerna mocznica... nie mozemy go też ciaglę nawadniac kroplówkami bo to jego plecki są w stanie agonalnym Pozostaje tylko modlić się by chciał pić :( nie życzę nikomu by jego pies to miał bo świadomość tego co się dzieje z Twoim przyjacielem jest straszna. tata mi nic nie owija w bawełnę i wiem ze jak np.nie bedzie chciał nic pic to umiera... na szczescie chetnie je i nadal ma w sobie energię wieć to daje nam dużo nadziei,że Klenio będzie z nami długo :)

Posted

Będzie dobrze, jeszcze masz takie szczęście, że Twój tata jest wetem :) Ja przy Foxa chorobie wakacyjnej też już się z nim żegnałam, byłam przerażona, a teraz psiak jak nowy, jakby nigdy tego nie miał.
A jak Ty się czujesz poobijana dziewczyno?

Posted

Jejku ale Foxi jest piękny!!! ma takie prościutkie włosy na pleckach, moja to ma góry i doły, normalnie fale jak na morzu, ale widzę że trymować też mozna na króciutko, to świetnie, niedługo do Dominiczki pojedziemy to wrócimy z westem, bo teraz to szyi moja psica nie ma,... a ogonek to Foxi taki jakby długi był..

Posted

Dominika- no to dobrze :)
Justyna- można na krótko trymować i ja tak wolę :) no i szyję Foxi też w końcu ma ;) A co do ogonka to on jest za długi jak na westa, dobrze widzisz.

Posted

Foxik prześliczny :loveu:
Koniecznie powycinaj te włosy z przestrzeni między palcowych i między poduszeczkami to jest najważniejsze. Mój maść zlizuje więc u nas to było bez sensu. Tak jak pisze Dominika Hexoderm płyn antyseptyczny, Imaverol ale on dostępny tylko u weta więc byś musiała iść ewentualnie do kupienia w aptece Manusan takie mydełko też podobno skuteczne, spróbuj. A co dajesz jeść? Bo mój tak reagował jak właśnie zjadał coś zabronionego i na początku zimy na sól tez zareagował alergicznie. Teraz też jest już ok.

Posted

włosów już nie ma, narazie maścią smarujemy i już tak nie liże ciągle. A płynem jakbym miała myć to do wanny wode napuścić, wlać płyn i niech Foxi stoi sobie w tej wasnnie czy samym płynem przemywać? Nigdy tego nie robiłam. Z jedzenia to je jeszcze tą karmę weterynaryjną, ale mieszam mu z rc sensible, bo chce go przestawić na nią,a z zabronionego to jakoś nie pamiętam, żebym mu coś dawała- tylko jabłko, a tak to oduczyliśmy się podkarmiania. Może to od tego sensibla?

Posted

Raczej na pewno od sensibla, podawaj jakąś z rybką lub jagnięciną. Nam z weterynarynej udało się przejść na Bozitę Robur z jagnięciną ale teraz chyba weźmiemy jakiś worek z rybą:
[url]http://www.najlepszekarmy.pl/15-bozita-robur-super-premium[/url]
Nie jest aż taka droga, na pewno tańsza od rc a daje rade. Jeszcze Acana jest bardzo fajna i Fisch4dog i takie tam...mają super skład.
A płynem normalnie myjesz jak szamponem, moczysz nakładasz, pocierasz, zostawiasz ok 2-5 minutek i splukujesz, wysuszasz.

Jabłko nie powinno uczulać, my też dajemy, nawet mandarynki.

Posted

No właśnie już drugi raz przechodzimy na tego sensibla z weterynaryjnej, za pierwszym razem pies pojadł samą przez kilka dni i potem strajk, a teraz mieszaną jakoś je ale pojawiły się te problemy z łapkami, a może i ucho z tym powiązane? Z rybą odpada, bo kiedyś próbowałam, nawet nie tknął. Kurcze, a mam jeszcze 1 kg sensibla... Mamuśka mnie pogoni.