Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie, nie puszcze go w mieście, na osiedlu itp., bo on się na niektórych ludzi rzuca, psy, samochody, rowerzyści. Co innego na terenie ogrodzonym, ale takowego brak, bo u cioci jest suczka, która ma zero opieki, zapewne ma pchły i jest w ciąży z jakimś psem, więc nawet tam już nie mogę Foxiego zabrać.

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaskaSz napisał(a):
Nie, nie puszcze go w mieście, na osiedlu itp., bo on się na niektórych ludzi rzuca, psy, samochody, rowerzyści. Co innego na terenie ogrodzonym, ale takowego brak, bo u cioci jest suczka, która ma zero opieki, zapewne ma pchły i jest w ciąży z jakimś psem, więc nawet tam już nie mogę Foxiego zabrać.

Kasiu mamy ten sam problem franio warczy prawie na wszystkich na spacerku :roll:co prawda jak ludzie sie schyla to sie cieszy ale ogolnie na spacerach jest taki niezdrowo podniecony ogon jak antenka biega na smyczy jak oszalaly i powarkuje :cool1:. Malo tego ostatnio zrobilam probe posluszenstwa i wypadlo to marnie tzn Franek z pretkoscia wiatru popedzil przed siebie a ja za nim :roll:

Posted

ja właśnie boję się, że Foxi mi gdzieś poleci i go tyle zobaczę... Raz go puściłam na klatce, żeby wszedł do środka i poszedł do domu, a on zamiast to zrobić poszedł sobie na trawnik obok. Ja w szoku, już panikuje, ale pamiętam o tym, że jak coś to nie gonić psa, bo odbierze to jako zabawę. Spokojnie podeszłam, ukucnęłam, a Foxi zadowolony jak gdyby nigdy nic przyszedł do mnie / po wcześniejszym załatwieniu się/ i zapięłam go na smycz. Jeżeli miałabym puszczać go to chyba o 1 w nocy, bo obok w klatce ma wroga z którym na bank by się pogryźli, a ten pies spacery w różnych porach, więc nie ryzykuję spotkania z nim. Sporo miałam przygód z puszczeniem Foxiego, np. jak mi smycz upadła niechcący przy ulicy, albo Foxi mi łeb wyjął z obroży, zawsze był w takim samym szoku jak ja, że na wolności jest. W sumie to jeszcze nigdy mi nie uciekł, ale i tak się boję, bo wiem, że gdybym świadomie go puściła to by poszedł za innym psem...
Ostatnio też zaczepił karabińczykiem od smyczy o gałąź i patrzę, a tu mi się smycz zwija, a pies został pod drzewem. Ja oczywiście już nogi miękkie ze strachu, a Foxi przyszedł do mnie i się cieszy. Nie wiem jak Foxi to odbiera, ale ja mam wewnętrzną blokadę przed puszczeniem go luzem i tyle... Nawet w ogrodzonym terenie chodzi za mną i się słucha, ale w dzień lub wieczorem szans nie ma żebym go puściła...
O kurczę jak się rozpisałam...

• 3 weeks later...
Posted

Kurcze jaka u nas beznadziejna pogoda, od godziny 13 niesamowicie pada i nawet nie zamierza przestać. Oczywiście z psem trzeba na spacer wyjść ;] Zmokliśmy strasznie, poczesałam Foxiego i go suszyłam suszarką, bo ogrzewanie głupki ze spółdzieli wyłączyli dobre 3 tygodnie temu, a tu niespodzianka- jest bardzo zimno... Temperatura w domu i na podwórku różni się ok. 3-4 st. C... I oczywiście nam wszystkie elektryczne grzejniki wysiadły buuu. Pies mi marźnie, ma zimne uszy, nos i opuszki. Śpi ze mną pod kołdrą i kocem + ja w grubych skarpetach... Do czego to doszło, żeby w maju taka pogoda była! Tragedia! JAk jest taka pogoda to mam beznadziejny humor i tylko siedze i jem... nic mi się nie chce. Muszę się uczyć, bo koniec roku zbliża się niesamowicie szybko i ten tydzień mam zawalony po uszy. Właśnie teraz jak mi się nic nie chce dam fotki, bo potem szybko nic chyba nie będzie, zależy jak z czasem się wyrobię.
Biorę udział w konkursie "Ełk w obiektywie", bo do wygrania jest lustrzanka canon 400D czy jakoś tak, może coś wygram hihi Zawsze fajnie jest jak zdjęcie będzie wisiało w jakiejś galerii nawet bez nagrody. Jak nie wygram to kupię sobie aparat canon PowerShot G9, oczywiście jak mamuśka się zgodzi :evil_lol:
Czemu jak się zawsze tak rozpisuję, jak i tak tego nikt nie czyta? :shake:

Pierwsza partia fotek:

10 maja byliśmy u cioci na działce, oto foto relacja:
Męczenie piłki / po kilku minutach został z niej tylko flak/

Posted

Biegniemyyyy

imageshac szybko mi dzisiaj chodzi, ale poleciał po jakości zdjęć... na kompie są normalne, ''gładkie'', a tutaj jakieś dziwne wyszly.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Ja się nie rozpisuję, ale zaglądam i czytam...

Jak tak zimno w domku, to nie dziwota, że Foxik na kołderce, nawet bez Pańci...;)
Pzdr.

Miło nam, że zaglądasz! Teraz już cieplej w domu i na podwórku, do godziny 12 na balkonie mamy skwar, a potem troszke chłodniej :)

Bzikowa napisał(a):
Witamy :loveu:

Również witamy!

Dzisiaj się opalaliśmy, Foxi jest słońco lubny, do południa się wygrzewa, a potem, aby troszkę słońca znalazł na podłodze to kładzie tam swój ryjek :)
Pozdrawiamy

Posted

Witamy, witamy Aaliyah1981 i jak się fotki podobają?

Dzisiaj kąpałam całego Fusisława, ale mu się włosy na pupie pokręciły, bo ten głupi facet jakies dłuższe zostawił u nasady ogona i po bokach pupy...

U nas gorąco, Foxi całymi dniami się opala i chodzi z wywalonym jęzorem. Fotek naowych na razie nie mamy :( Ale zapraszamy na nową stronkę www.westie2.cooldog.pl
Tam są fotki. niektórych nie widzieliście. Zapraszm do założenia takiego profilu dla swojego psiaka :)
Pozdrawiamy :)

Posted

Śliczne zdjęcia ;) Ostatnie się triochę rozpikselowały, ale coo tam :cool1:
Wszystkie westy mają jakieś ciągoty dfo dużych piłek? Mój ma na balkonie swojego flaka i może się nim bawić godzinami, a na dwór bierzemy piłkę do kosza, bo nie jest jej w stanie przegryźć. :evil_lol:

Posted

a nas trochę nie było, tzn czytaliśmy (zawsze wszystko czytamy ;)) ale brakuje czasu na napisanie na wątku czegoś :oops:
Co do puszczania psa luzem ja was całkowicie rozumiem, też miałam na początku trochę oporów, ale może warto spróbować np z linką 10 czy 20 m? pies ma więcej luzu a ty nawet możesz puścić linkę a gdyby coś było nie tak w każdej chwili możesz ją złapać ;)

jakie zdjęcie wysłaliście na konkurs? :razz:

moje też się tak rozwala na pańci łóżku nawet jak jestem :diabloti:

pozdrawiam ;)

Posted

[quote name='kaskaSz']Witamy, witamy Aaliyah1981 i jak się fotki podobają?

Dzisiaj kąpałam całego Fusisława, ale mu się włosy na pupie pokręciły, bo ten głupi facet jakies dłuższe zostawił u nasady ogona i po bokach pupy...

U nas gorąco, Foxi całymi dniami się opala i chodzi z wywalonym jęzorem. Fotek naowych na razie nie mamy :( Ale zapraszamy na nową stronkę www.westie2.cooldog.pl
Tam są fotki. niektórych nie widzieliście. Zapraszm do założenia takiego profilu dla swojego psiaka :)
Pozdrawiamy :)

oczywscie ,ze bardzo sie podobaja i zaraz idziemy ogladac wasza nowa stronke :cool3:

a co do pilek to moj Franke uwielbia ganiac za taka ogromna pilka do pilatestu :crazyeye:

Posted

Monieq napisał(a):
Śliczne zdjęcia ;) Ostatnie się triochę rozpikselowały, ale coo tam :cool1:
Wszystkie westy mają jakieś ciągoty do dużych piłek? Mój ma na balkonie swojego flaka i może się nim bawić godzinami, a na dwór bierzemy piłkę do kosza, bo nie jest jej w stanie przegryźć. :evil_lol:

Ja z piłką do kosza nie próbowałam, Foxi lubi zwykłe piłki takie z PCV z cienkiej gumy czy jak to się tam nazywa, piłki plażowe dmuchane /pięknie odbija jak się do niego rzuca/. Piłki do nogi, siatki i inne podobne zamiast się bawić to zrywa tą wierzchnią część- materiał i wszędzie się to wala.

ewelinka_m napisał(a):
a nas trochę nie było, tzn czytaliśmy (zawsze wszystko czytamy ;)) ale brakuje czasu na napisanie na wątku czegoś :oops:
Co do puszczania psa luzem ja was całkowicie rozumiem, też miałam na początku trochę oporów, ale może warto spróbować np z linką 10 czy 20 m? pies ma więcej luzu a ty nawet możesz puścić linkę a gdyby coś było nie tak w każdej chwili możesz ją złapać ;)

jakie zdjęcie wysłaliście na konkurs? :razz:

moje też się tak rozwala na pańci łóżku nawet jak jestem :diabloti:

pozdrawiam ;)

Miło nam, że w ogóle zaglądacie. A co u Was? Jak tam plany na wakacje?
Do którego konkursu? Bo konkurs z Mojego psa czy przyjaciela psa jeszcze foteknie było, a w konkursie Ełk w obiektywie na wyniki sobie jeszcze poczekam, bo przedłużyli termin do 16.06. Moja siostra dała jeszcze foty, aby zwiększyć szanse na wygranie aparatu :D

Waxy napisał(a):
Śliczne są te zdjęcia i oczywiście model jak najbardziej :cool3: :loveu: Nowy (?) bannerek też jest śliczny.

Dziękujemy, bannerek nowy :)

Aaliyah1981 napisał(a):
oczywscie ,ze bardzo sie podobaja i zaraz idziemy ogladac wasza nowa stronke :cool3:
a co do pilek to moj Franke uwielbia ganiac za taka ogromna pilka do pilatestu :crazyeye:

Zapraszam do zrobienia profilu dla Franka, coś jakby fotka.pl dla psów.
Foxi ma na swoim koncie 3 przegryzione takie piłki, ale z rogami do skakania na niej.

Zaraz wrzucę filmik i zdjęcia z sesji na szkockiej kracie :)

Posted

kaskaSz napisał(a):

Miło nam, że w ogóle zaglądacie. A co u Was? Jak tam plany na wakacje?
Do którego konkursu? Bo konkurs z Mojego psa czy przyjaciela psa jeszcze foteknie było, a w konkursie Ełk w obiektywie na wyniki sobie jeszcze poczekam, bo przedłużyli termin do 16.06. Moja siostra dała jeszcze foty, aby zwiększyć szanse na wygranie aparatu :D

do konkursu właśnie z tym Ełkiem w obiektywie ;)
u nas jakoś leci powoli, wakacje jeszcze nie wiem, się zobaczy, ja to jak zawsze nie mam kiedy wszystkiego planować a samo potem jakoś wychodzi :evil_lol:
a Wy wybieracie się gdzieś?

czekamy na fotki:)

Posted

Nie wiem czy to przez imageshack'a mi tak jakość zdjęć leci, ale to już nie pierwszy raz, bo na kompie mam takie czyste te zdjęcia a tu właśnie widzę, że w niektórych momentach pixeloza i nieostrość mi wskakują.

A filmik się ładuje i załadować się nie może...