Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie niecierpliwce :P Dogo mi przez 2 dni nie działało... A teraz chodzi jakby chciało a nie mogło.
Ale zacznijmy od trymowania ( fotki z komórki będą później). Jednak dopadłam Foxiego w czwartek :D Na początku troche się wkurzał na to, że ktoś go ciąga na grzbiecie, ale potem, o dziwo, już przysypiał. Martwe włosy na grzbiecie wychodziły bardzo lekko. Chciaż łapek mu nie zrobiłam, bo nie wiedziałam jak się do tego zabrać i z szyją też miałam trochę problemu. No i muszę kupić nożyczki takie proste, bo wzięłam domowe, ale nie dość, że włos się wyślizgiwał to jeszcze wychodziło cholernie krzywo.
A teraz fotki:
przed

po

przed

po

Posted

Przed: (dużo wcześniejsze foto, Foxi uczesany i umyty)

po

głowa przed:

i po: (troche pociapałam ją, a teraz wszystkie włosy tak śmiesznie sterczął :D )

no i jakieś stare, sprzed trymowania;

Więcej zdjęć i relacja na poprzedniej stronie!

Posted

Może spróbuj mu zrobić chryzantemę, wtedy lepiej widać gdzie co przyciąć na łebku itd... Polecam do tej czynności mąkę ziemniaczaną/puder no i grzebyczek do lekkiego tapiru:)
Bo jak na razie to średnio widzę różnicę i chyba powinnaś go też bardziej na całym ciałku wyskubać ;) I pokaż przedpiersie! :)

No ale na pewno ładniej Ci wyszło niż wszystkim tym poprzednim 'fryzjerom' razem wziętym! :D

Posted

Dzięki za opinie- to dużo pomaga, szczególnie takie szczere, troche krytyczne :D Pewnie jak Dominika tu zajrzy to wszystko skomentuje :P Ale tak szczerze powiedziawszy trymowanie mnie nie kręci... Cholernie męcząca praca, niby lubie psy ale za nic nie chciałabym być psim fryzjerem. Mam nadzieję, że z biegiem czasu starczy mi nerwów, cierpliwości i będzie coraz lepiej :) Chociaż nie wiem jak Foxi będzie wyglądał, jak ja go wezmę pod opiekę z pielęgnacją :D
A teraz fotki komórkowe, więc okropnej jakości
Foxi redukuje wory pod oczami po imprezie :D

apogeum zarośnięcia

Posted

Widać różnicę, Kasiu a zrób jeszcze zdjęcia w postawie wystawowej i główkę z boczku. Wtedy fajnie wszystko widać. Wiem że takiego uparciucha jest trudno ustawić :D ale naprzykład jak zobaczy drugiego psa to jest postawa i wtedy pstryknij.

Posted

[quote name='Izabela124.']http://img706.imageshack.us/img706/7755/zdjcie039f.jpg co on ma na sobie? Jakąś maskę?
Taką maskę na oczy z żelem, która niby redukuje sińce pod oczami.
[quote name='Asiaczek']Jak to nie widać różnicy...? Widać przede wszystkim na grzbiecie!

Pzdr.
No i Foxi na żywo po tym moim trymowaniu jest bielszy :)
[quote name='evelynka']Widać różnicę, Kasiu a zrób jeszcze zdjęcia w postawie wystawowej i główkę z boczku. Wtedy fajnie wszystko widać. Wiem że takiego uparciucha jest trudno ustawić :D ale naprzykład jak zobaczy drugiego psa to jest postawa i wtedy pstryknij.
Narazie takich fot nie wstawię, bo Foxi się na mnie obraził za poranną wizytę u weterynarza, ale o tym zaraz napiszę :)
[quote name='Axela_']Fajny biały psiak ;)
Pozdrawiam :P
Witamy i dziękujemy :)

Byłam dzisiaj z Fusisławem u weterynarza na szczepieniach. Wszystko jest dobrze, pazurki obcięte, zęby trzeba myć, bo się kamień osadza, czip jeszcze działa, no i za 2 lata można mu zrobić takie kontrolne badania. Więc mam na co zbierać pieniądze, bo mamuśka pewnie sie nie zgodzi na te badania :P
Mi się kończą ferie i znowu się zacznie szkoła, nauka, dom,szkoła,nauka,dom... I tak do Wielkanocy. Dzisiaj mam dzień nicnierobienia- leń na maxa :D
Dam 5 ostanich zdjątek ze spaceru i trzeba będzie kombinować inne :)

Posted

[quote name='bianka19']śliczny :D
http://img210.imageshack.us/img210/6695/img7699p.jpg
[quote name='Feigned']ale on jest śliczny :) :loveu:
dzięki :)
[quote name='evelynka']A cóż to taki obrażalski jest :D:D:D igły się boi, biedny dzieciuch....
ojjj jak jest u weterynarza to taki panikarz, że ho. Już w połowie drogi zawraca się i chce do domu. W poczekalni siedzi pod krzesłem i się trzęsie jak galareta, potem zaciągam go do gabinetu. Na stole zawsze chce zejść i uciec jak najdalej. Całe szczęście nie ma tego stresu często :)

[quote name='Izabela124.']http://img522.imageshack.us/img522/8278/img7691.jpg i wszyscy zadowoleni :)
Nie ma to jak porządnie się wybiegać ;)
[quote name='Infortune.']Ale mu cudownie w tej czerwieni! :loveu: Ale to chyba wszystkie białąsy tak mają. :cool3:

Miłego powrotu do szkoły życzę! ;)
Dzięki. A co do szkoły to tak mi się nie chce iść, ża szok. Dobrze mi się w domu siedzi...

Zapomniałam wam pisać, że mój Fusisław przytył :) Ważył prawie 8kg, a teraz 8,95kg.