Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczerze powiedziawszy to wygląda na ogolonego... i zrobiły się widoczne zwałki tłuszczu.
Po co tak krótko go zrobiliście?
Szczerze mówiąc lepiej było przed... :oops:

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak patrzyłam na fotke z przed trymowania to zobaczyłam,że foxi ma fajna szatke,nie taka jak np.moj Kleks
Dla mnie osobiscie tak jak Bzikowa napisała jest za krótko zrobiony. Ja cały czas walczyłam z tym u Kleksa gdzie jego szata jest zupelnie inna i ona powiedzmy am prawo być troche krótsza,ale Foxiego zdaje sie byc zupelnie inna. Zeszta mial przed trymowaniem fajna górna linie,która wymagala poskubania,ale nie az tak mocnego:lol:Zastanów sie czy nie trzeba na nastepny raz Pani fryzjerce powiedzieć,żeby troche go inaczej zrobila.:eviltong:

Posted

[quote name='Pestka']Ale wygolony :D

[quote name='deer_1987']ale ladnie wytrymowany :P

[quote name='LadyK']

Dzięki.
[quote name='Pieseczkowo']Ja bym go tak krótko nie robiła.:eviltong:

[quote name='Bzikowa']Szczerze powiedziawszy to wygląda na ogolonego... i zrobiły się widoczne zwałki tłuszczu.
Po co tak krótko go zrobiliście?
Szczerze mówiąc lepiej było przed... :oops:

[quote name='Pieseczkowo']Jak patrzyłam na fotke z przed trymowania to zobaczyłam,że foxi ma fajna szatke,nie taka jak np.moj Kleks
Dla mnie osobiscie tak jak Bzikowa napisała jest za krótko zrobiony. Ja cały czas walczyłam z tym u Kleksa gdzie jego szata jest zupelnie inna i ona powiedzmy am prawo być troche krótsza,ale Foxiego zdaje sie byc zupelnie inna. Zeszta mial przed trymowaniem fajna górna linie,która wymagala poskubania,ale nie az tak mocnego:lol:Zastanów sie czy nie trzeba na nastepny raz Pani fryzjerce powiedzieć,żeby troche go inaczej zrobila.:eviltong:
Hmmm... Od czego zacząć:
Foxi jest wytrymowany, ale po trymowaniu i tak zostaje dłuższa sierść, a ja nie mam jak jeździć co miesiąc do fryzjera, który jest w innym mieście, dlatego Foxiemu sierść została skrócona maszynką.

Poza tym objeździłam już chyba wszystkich fryzjerów w okolicy (od Giżycka po Białystok, a jestem z Ełku), którzy trymowali kiedykolwiek westa i moim zdaniem ta Pani do której jeżdzę teraz, robi najlepiej i wiem na 80%, że przed ogoleniem trymuje. Zimą mam zamiar iśś do fryzjera w moim mieście z nadzieją, że poziom trymowania tam się podwyższył, ale z tego co widzę po weście z osiedla oni nawet ogolić nie umieją...

Całe szczęście włosy nie zęby- odrosną. Jak nas nie zasypie śnieg w listopadzie to przy wizycie u tej Pani powiem, żeby nie robiła tak krótko, bo może być Foxiemu zimno.
Kiedyś już wspominałam, że wolę krócej zrobione westy,a Foxi nie jest psem wystawowym. Uwierzcie, że jak na moje zadupie to jest najlepszy fryzjer. Żałuję, że nie mieszkam w Warszawie i nie mam do wyboru różnych groomerów i hodowców, którzy trymują perfekcyjnie. ;) Moim zdaniem ważne jest, że Foxi w ogóle jest wytrymowany i nic mu w skórze nie zalega, a nie od razu jest ogolony. Teraz jest za krótko, a za nie cały miesiąc będzie w sam raz.

Przepraszam, że może haotycznie napisałam, ale jestem trochę zmęczona. :)

A teraz fotki z trymowania u poszczeglnych fryzjerów- oceńcie gdzie Foxi jest najlepiej zrobiony.
1.
--------
2.
------------
3.
-----------------
4.
------------------
5.

Posted

Jak dla mnie to 2 i 4 mi najbardziej przypadły do gustu.Jasne,że rozumiem;)teraz tak jak go ta pani robi to jest bardzo podobnie robiony jak kiedys Kleniecki.Morał taki z tego,że trzeba nauczyć się trymowac samemu:eviltong::lol:Choc pewnie nowa 6 tez w sumie nie jest taka zła...i część z niej ma jakiś sens :)

Posted

trymowanie ze zdjęcia 2 to było pierwsze trymowanie Foxiego, gdzie Foxi nie został w ogóle wytrymowany, a na ogonie miał zostawioną chorągiewkę... Na tym zdjęciu troch widać ogon

trymowanie ze zdjęcia nr 4 było robione w Giżycku. Foxi przed i po wyglądał IDENTYCZNIE, a przesiedział u fryzjera 2 godziny i zapłaciłam 80zł, więc tyle samo co teraz w Białymstoku.
Przed:

Po:

I jak poprawiłam to 'trymowanie' sama, troche trymerem i w większości degażówkami. Szczerze powiedziwszy ta wersja mi się najbardziej podobała, bo Foxi wyglądał na zadbanego, ale nie jestem pewno czy dobrze go wtedy poskubałam.

Kiedyś sama wytrymowałam Foxiego, ale jak powiedziła mi taka fryzjerka ode mnie (ale widząc zróżnicowanie w temacie trymowania zastanawiam się czy to prawda) wyrwałam nie ten włos co trzeba i zniechęciłam się. Poza tym nie mam warunków na trymowanie samemu, mieszkam w bloku, latem to jeszcze w ogródku można, ale jak wiadomo jest spora ilość kłaków i sąsiedzi mogą gadać...

EDIT: Naliczyłam 6 fryzjerów u jakich byłam z Foxim. :D

Posted

Ja kasiu po porstu oceniłam to co jest na zdjęciach.Grzbiet na ostatniej fotce jest bardzo fajny.nie wiem jak z jego jakościa i co tam wyrwałas,ale przynajmniej widac,że ten wlos pies ma i jego strukture. Może wyrwalas podszerstek a nie wlos okrywowy,ale ja myslę,że skoro juz zaczełas to powinnas dalej sie uczyc i nie zrażac. Ja np.swojego robie w domu.Potem jest tylko troche sprzatania,ale co tam.Ważne,że pies mi sie podoba:eviltong:

Posted

Rozumiem i przyjmuję każdą krytykę. :) Nie mam możliwości ani zgody aby, trymować w domu. Jest to po prostu nierealne. Moim zdaniem ta Pani co teraz trymuje Foxiego zna się na tym najlepiej i jak już pisałam w listopadzie poproszę, aby mu nie skracała sierści maszynką, bo rzeczywiście może jest teraz za krótko. Zobaczymy jak to będzie za 2 miesiące.

Pieseczkowo dzięki za opinię, mam nadzieję, że Cie nie zraziłam do dalszych szczerych wypowiedzi. :)

Liczę również na wypowiedź innych ;)

Posted

Kasiu z tych zdjęć co wkleiłaś najbardziej podoba mi się 2 i 5 chociaż wiadomo, ze z jednej fotki mało da się zobaczyć. Najważniejsze jest to, że Foxi jest trymowany a nie strzyżony/golony ale wg. mnie wyrównywanie maszynką po trymowaniu zupełnie mija się z celem bo taki westik traci swój urok... Westik powinien być szorstkowłosy i tak powinna wyglądać jego szata...
Ja wiem, że to Tobie przede wszystkim ma się podobać bo to Twój pies ale jednak westie to westie i powinien tak właśnie wyglądać...

Swoją drogą współczuję sytuacji z pielęgnacją psa tzn brakiem groomerów, ale może jednak popróbujesz sama go poskubać? Dlaczego ma to komukolwiek przeszkadzać?

Posted

[quote name='Asiaczek']Mnie się podoba Foxie po ostatniej wizycie u fryzjera.:lol:
Dobrze napisałaś - włos nie zęby - odrośnie. Ważne, żeby Tobie Foxie się podobał, prawda?

pzdr.
Mi się podoba, ale w sumie mając psa prawie westie to trochę zobowiązuje do właściwej pielęgnavcji.
[quote name='Izabela124.']http://img338.imageshack.us/img338/6553/img6792.jpg jaka żaba:evil_lol: Nie bez powodu czasem mówię na niego żabot :P
[quote name='LadyK']ja się na trymowaniu nie znam wcale w sumie, ale najbardziej mi się podoba na tym zdjęciu: http://i28.tinypic.com/29pbtw0.jpg :)
to fryzurka z przed- czy przed przed-ostatniego trymowania. ;) u tej samej pani co teraz.
[quote name='Pieseczkowo']Hahaha widac my z Ania jestesmy w mniejszości:eviltong:
Jak to właścicielki prawdziwych westów, które znają się na trymowaniu. :razz:
[quote name='Pestka']http://i28.tinypic.com/29pbtw0.jpg
Ale ładniusi :loveu:
dzięki
[quote name='Bzikowa']Kasiu z tych zdjęć co wkleiłaś najbardziej podoba mi się 2 i 5 chociaż wiadomo, ze z jednej fotki mało da się zobaczyć. Najważniejsze jest to, że Foxi jest trymowany a nie strzyżony/golony ale wg. mnie wyrównywanie maszynką po trymowaniu zupełnie mija się z celem bo taki westik traci swój urok... Westik powinien być szorstkowłosy i tak powinna wyglądać jego szata...
Ja wiem, że to Tobie przede wszystkim ma się podobać bo to Twój pies ale jednak westie to westie i powinien tak właśnie wyglądać...

Swoją drogą współczuję sytuacji z pielęgnacją psa tzn brakiem groomerów, ale może jednak popróbujesz sama go poskubać? Dlaczego ma to komukolwiek przeszkadzać?
Na fotkach w sumie to mało widać. Może masz rację, że równanie maszynką po trymowaniu mija się z celem. Myślisz, że po kilku takich 'zabiegach' Foxie stanie się jak baranek, który jest ciągle golony?
Wiem, że westie to westie i powinien tak wyglądać, postaramy się to naprawić :)

Mamuśka by mnie chyba udusiła, żebym zaczęła skubać psa w domu. :-o Nawet na czesanie karze mi iść na balkon...
Sąsiedzi może by mi wprost nie powiedzieli, że przeszkadzają im latające kłaki, pewnie od razu by to zgłosili do spółdzieli i tego się obawiam. Takie są realia mieszkania w bloku.
Poza tym zniechęciłam się do trymowania 'po swojemu', bo jak już pisałam wyrwałam chyba nie ten włos co trzeba i zadałam Foxiemu niepotrzebny ból, co jest mi wypominane do teraz. Nie mam pojęcia jak rozwiązać tą kwiestię, pozostaje mi chyba korzystanie z usług fryzjera. :roll:

Posted

se powoli wszystko nadrabiam..
zarabisty klimacik
[URL]http://img522.imageshack.us/img522/3643/img6681t.jpg[/URL]

[URL]http://img186.imageshack.us/img186/9677/img6722.jpg[/URL] :loveu:

ja też wolałam z przed,ciutkę za krótko jak dla mnie.pamiętam wszystkie Twoje perypetie z 'groomerami' ta kobitka jest faktycznie jedna z lepszych, ale całkiem dobrze Ci wyszła własna twórczość. ja to se trymuje we własnym pokoju...w końcu to mój pokój mogę robić co chcę,nie? :diabloti: a jak komuś się nie podoba to wypad:cool1: na balkonie też kiedys robilam :evil_lol: ale jak długo siedze to mnie plecy nawalają:mad: wiec zrezygnowałam i przeniosłam sie do siebie..przytachałam se nawet stół!

Posted

[quote name='Pieseczkowo']To teraz nam się wypowiedział znawaca [B]ewelinka_m:eviltong:[/B]
Oj tak plecy bola:cool3:[/quote]
buahhahahahha padłam :diabloti:

a tak se też przypomniałam Kasia kto Ci powiedział,że zły włos wyrywasz? :razz:
chyba trzebabyć wybitnie uzdolnionym,żeby źle wyrwać.. :eviltong: bo martwy włos wychodzi praktycznie sam..delikatnie ciągniesz i już zostaje w łapie

Posted

[quote name='ewelinka_m']

a tak se też przypomniałam Kasia kto Ci powiedział,że zły włos wyrywasz? :razz:
[/quote]
Powiedziała mi to 'fryzjerka', ale widząc takie zróźnicowanie nt. trymowania, że zastanawiam się nad sensem tych słów.

Mam taki zapierdziel w szkole, że masakra... II klasa będzie baaardzo ciężka. Może potem wstawię jakieś fotki.
Pzdr.